Jump to content
Dogomania

Kundelek znaleziony w lesie przez starszego człowieka! Ma dom!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Witam!
Jestem tu po raz pierwszy, mieszkam na wsi w okolicy Lublina gdzie jak w większości polskich wsi zwierzęta są traktowane bardzo przedmiotowo.Sprawa dotyczy młodego psiaka góra kilku miesięcznego w typie onkowatym jednak dużo mniejszego, pieska znalazł w lesie starszy człowiek. Psiak przyszedł za nim do domu i tak już został jednak jak to się mówi jest bo jest a człowiek ów nadużywający alkohol wcale sie nim nie zajmuje piesek jest bardzo wychudzony.Gdy próbowałam zainteresowac sie jego losem pan kazał mi go sobie zabrać albo sie nie interesować.Niestety moja sytuacja nie jest najlepsza i nie mogę go zabrać do domu posiadam dwa własne pieski , podrzutka kota i dokarmiam jeszcze dwa dochodzące bezpańskie koty co też się wielu osobom bardzo nie podoba. Nie wiem jak pomóc temu małemu biedakowi który nawet nie ma imienia ani nie mam się do kogo z tym zwrócić piesek jest bardzo miły i łasi sie do wszystkich wyrośnie na pieska średniej wielkości z gładką sierścią jest czarny z brązowymi podpalaniami niestety na obecną chwilę nie dysponuje zdjęciami gdyż nie mam aparatu. bardzo proszę o rade w jaki sposób można mu pomóc czy jedyna rada to oddać go do schroniska?

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moim zdaniem trzeba zacząć od tego skąd dokładnie jesteś, aby ktoś mógł z Lublina podjechać i zrobić fotki, bo bez tego ani rusz. Nie wiem czy pomysłem jakimś nie byłoby odwiezienie pieska do schroniska i stamtąd szukanie mu domu. No ale to dobre tylko wtedy jeśli istnieje ryzyko że psiak może być pobity, zabity. Jeśli nic szczególnego mu się nie dzieje, to można go po prostu ogłaszać na miejscu.

Posted

Bardzo dziękuje za wskazówki co robić. Mieszkam ok 100km od Lublina w pobliżu Biłgoraja.Na razie dokarmiam psiaka jak mogę a w przyszłym tygodniu wraca mój mąż więc będe mogla zamieścić fotki psiaka.Co do bicia to nie wydaje mi się aby miało to miejsce ów pan którego piesek sobie upodobał nie jest agresywny więc gdyby w jakiś sposób udało znależć mu dom to może nie trzeba by było oddawać go do schroniska.Piesek wałęsa się po wsi łasi do wszystkich widać że jest bardzo przyjacielski dla dzieci i poszedłby z każdym kto okazałby mu trochę serca , jest bardzo wychudzony ale w ogólnie niezłej kondycji.Porozmawiam z mężem choć bedzię to bardzo trudne aby choć na tymczas wziąść go do nas nie wiem jednak jak zareagują na niego moje własne psy,które mają bardzo wysokie poczucie własności terytorialnej.Czy gdy już bedą fotki pieska to bede mogla liczyć na pomoc w poogłaszaniu tego slodziaka?

Posted

Tylko czy ta psina jest bezpieczna? Ma co jeść i pić?Trzeba go zaszczepić i zabezpieczyć od pcheł i kleszczy bo się jeszcze biedak rozchoruje. I co najważniejsze czy ten człowiek go odda? Często zdarza się,że ludzie pijący łaskawie odsprzedają "swoje" psy.
Jeżeli schronisko to chyba te rejony obsługuje Nowodwór ale dokładnie nie wiem.

Posted

Mam już fotki psiaka ale niestety nie umiem ich wstawić nie jestem zbyt mocna w starciu z komputerem.Może ktoś mógłby mi w tym pomóc wysłalabym zdjęcia na maila????????Co do psiaka to rośnie bardzo szybko, dokarmiam go regularnie ale do siebie wziąść nie mogę z różnych względów.Pan opiekun bardzo zaś chce się go pozbyć więc sprawa jest dość pilna.

Posted

Bardzo przepraszam, ale ten portal (dogomANIA) ma chyba odstraszać a nie przyciągać miłośników psów! Przykro mi bardzo, ale nie ma możliwości z żadnego z moich kompów wrzucić fotek tutaj. Nie mogę edytować postów, to jest bez sensu po prostu!
Aganela - może Ty spróbuj.

Posted

Psiak jest bardzo ładny taki owczarkowaty. Trzeba nam dokładniejszych danych i jakieś lepsze zdjęcia wtedy można zrobić rozwieszane ogłoszenia.

Posted

fotki / przepraszam że tak póżno!.../

chyba to taki 'pseudo onek' chyba ktoś kupił 'owczarka rasowego' za 2 stówy,gdy zaczął rosnąć już był coraz mniej onkowy lub ktoś 'musiał' wyjechać na wakacje i pies już nie był potrzebny...

Posted

Rodzice Maciusia :) napisał(a):
MaDi - fotki ładne są! założycielka wątku przesłała mi na maila sporo fajnych fotek, co z tego skoro dogomania ich nie przyjmuje!! :(
Sorki, że się denerwuję, ale to nie pierwszy raz ten portal tak działa.

To zmienia postać rzeczy:lol: Psiak piękny uwielbiam takie.

Posted

Bardzo dziękuje za wstawienie zdjęć i zainteresowanie losem psiaka. Co do czasu to naprawdę nie wiem jest bo jest u człowieka za którym przyszedł z lasu lecz sytuacja robi się nieco napięta gdyż kradnie jajka kurom sąsiadów poza tym często chodzi bez opieki po wsi i obawiam się aby nie przytrafiło mu się coś złego. Ja naprawdę nie mogę zabrać go do siebie gdyż moje psy są zdecydowanie na nie, zresztą ze swoimi zwierzakami mam od czasu do czasu problemy( teraz choruje kot i mam kłopoty z dojazdem do wetów) Psiak ma na moje oko 6-8 m-cy jest miły i wesoły i dużo go można nauczyć.Ludzie na wsi wołają na niego Oczko nie wiem dlaczego ale chyba się przyjęło.Telefon kontaktowy do mnie to 783 565 999 a co do tekstu do ogłoszenia to może ktoś z bardziej doświadczonych dogomaniaków pomoże??????????
Pomóżmy! Aby młodziak, który nie zaznał wiele dobrego w swym krótkim życiu miał szanse na dobry kochający domek.