Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Widać Florentynko gdzie psiaki miały te twoją sesyję....:evil_lol:

[IMG]http://img155.imageshack.us/img155/513/dsc0137a.jpg[/IMG]

czy te liście to chrzan może ? rozumiem że spiżarka twoja pełna ogórków....:eviltong:

Posted

Ja już nie wiem co robić...Pucek miał być u nas do dziś i dziś zostanie zabrany, tylko że nie ma dokąd.
Coś się pozmieniało, słowem do rodziców p. Dominiki Pucek pojechać nie może.
Ja już też nie mogę go przechowywać - Adam chce mi urwać łeb, sama sobie chcę urwać łeb - psów nie można spuścić z oka, bez przerwy się za nimi uganiamy, ogrodzenie w strzępach, jeszcze Łucja z cieczką do tego...

Posted

Matko a może jakiś hotelik dla niego,Trzebaby powołać o pomoc w deklaracjach, nie wiem....hotelik może by go troche posocjalizował, Asiu nie masz tam jakiś kontaktów "poutopcowych", może udałoby się go gdzieś wcisnąć, może ciotki z Łowicza mają jakieś pomysły na hotelik, lub DT płatny??

Posted

Kiepsko z kontaktami poutopcowymi. Na fali utopców poniekąd Kraków został zalany psami - brali nawet ludzie, którzy psa nie planowali - słowem wszyscy zapsieni potwornie. Ręce mi opadają. Wiszę na telefonie, ale bezskutecznie.

Posted

Szukamy intensywnie wyjścia z sytuacji. Jakby się nie dało inaczej, niech będzie płatny DT, raczej nie hotel, choć w ostateczności i na to pójdziemy - ale NIE SCHRONISKO!
Nie po to się narażałam na uduszenie wielokrotnie, nie po to znosiliśmy te wszystkie upierdliwości, żeby teraz pozwolić go oddać do schroniska!

Posted

[quote name='figa33']pozmieniałam wszędzie i dodałam troszkę, teraz jest taki tytuł:

[B]Mój czas się skończył - będę tylko numerem .[/B][/QUOTE]

Przepraszam, że dopiero teraz wpadam do Pucka - kto zna mój wątek, wie dlaczego :(
Florentynka, jakby co to jakieś grosze na hotel czy płatne DT dołoże. Pucek nie może iść do schronu :(
[B]Figa[/B] - świetny tytuł ogłoszeń!

Posted

Trzeba zachować ten link. Nigdy nie wiadomo kiedy może sie przydać. To dom tymczasowy dla małego lub średniego psa za 300zł miesięcznie. Ale od wrzesnia i daleko niestety...

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/189834-p%C5%82atny-DT-dla-ma%C5%82ego-%C5%9Bredniego-psa-od-wrze%C5%9Bnia-Bia%C5%82ystok[/URL]

Posted

Spróbujcie się może skontaktować z UMilki, u której jest łowicka Balbina...

A kiedy będzie już opcja zbierania deklaracji, jestem gotowy do propagowania wątku...;)

Posted

Myślałam o UMilki, widziałam również link podany przez Becię - tylko jeszcze na dodatek do wszystkiego dobrze byłoby mieć Pucka gdzieś na podorędziu...
Na wszelki wypadek napiszę do UMilki i zapytam ją o warunki.
Wszyscy tutaj znający Pucka osobiście mamy głębokie przekonanie, że on długo na tym tymczasie nie będzie kiblował. To świetny pies, prawie bez wad.
Spokojnie może mieszkać z kotami, z królikiem ( łazi na górę do Lukrecji, siada sobie i ją obserwuje - spokojnie mógłby ją zeżreć, bo ona na tym poddaszu jest luzem, oddzielona tylko taką kratką wysokości niecałego metra) z dziećmi. Naprawdę fajny pies. I sprawdzony w stopniu, jaki na dogo nieczęsto się zdarza - wiemy o nim już naprawdę dużo.
Troszkę go tylko trzeba wychować ( a chętny jest i pojętny bardzo) i będzie super pies.
Ja mam trochę wyrzuty sumienia, bo gdybym z nim popracowała to na pewno byłoby kawałek do przodu, ale żywcem nie mam czasu - opieka nad tą piątką, dwoma kotami, z których jeden ma zaawansowaną demencję starczą i jeszcze królikiem i próby pracowania normalnie przy tym wszystkim... sami wiecie, jak to jest.

Dziękuję wszystkim za obecność i słowa otuchy - potrzebujemy wsparcia moralnego. Jeśli chodzi o ewentualne zbieranie funduszy - tak jak napisałam - mam poczucie, że to krótkoterminowa sprawa, jakoś się to uciągnie tędy czy owędy, najwyżej zacznę uprawiać twórczość literacką na sprzedaż ;).

Posted

[quote name='Florentynka'] dobrze byłoby mieć Pucka gdzieś na podorędziu...[/QUOTE]

na Domach Tymczasowych pojawilo sie cos takiego:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/189821-DT-Płatny.-8-km-od-Krakowa[/url].