Becia66 Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Widać Florentynko gdzie psiaki miały te twoją sesyję....:evil_lol: [IMG]http://img155.imageshack.us/img155/513/dsc0137a.jpg[/IMG] czy te liście to chrzan może ? rozumiem że spiżarka twoja pełna ogórków....:eviltong: Quote
Florentynka Posted July 26, 2010 Author Posted July 26, 2010 Nikt, nikt... Biedny Pucek - nikt g nie chce. Quote
figa33 Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 no i co ci ludzie sobie myślą , hę ? taki piękny piesio..ech.. Quote
Florentynka Posted July 27, 2010 Author Posted July 27, 2010 Ja już nie wiem co robić...Pucek miał być u nas do dziś i dziś zostanie zabrany, tylko że nie ma dokąd. Coś się pozmieniało, słowem do rodziców p. Dominiki Pucek pojechać nie może. Ja już też nie mogę go przechowywać - Adam chce mi urwać łeb, sama sobie chcę urwać łeb - psów nie można spuścić z oka, bez przerwy się za nimi uganiamy, ogrodzenie w strzępach, jeszcze Łucja z cieczką do tego... Quote
majuska Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Matko a może jakiś hotelik dla niego,Trzebaby powołać o pomoc w deklaracjach, nie wiem....hotelik może by go troche posocjalizował, Asiu nie masz tam jakiś kontaktów "poutopcowych", może udałoby się go gdzieś wcisnąć, może ciotki z Łowicza mają jakieś pomysły na hotelik, lub DT płatny?? Quote
Florentynka Posted July 27, 2010 Author Posted July 27, 2010 Kiepsko z kontaktami poutopcowymi. Na fali utopców poniekąd Kraków został zalany psami - brali nawet ludzie, którzy psa nie planowali - słowem wszyscy zapsieni potwornie. Ręce mi opadają. Wiszę na telefonie, ale bezskutecznie. Quote
love41 Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 biedaczyna .... ;( Słodki psiaczek ... Wklejam banner. Quote
Becia66 Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 no to amabaras..... Nie wiem co poradzić ale mam nadzieję że ta pani co go znalazła też szuka mu domu... Quote
Florentynka Posted July 27, 2010 Author Posted July 27, 2010 Szukamy intensywnie wyjścia z sytuacji. Jakby się nie dało inaczej, niech będzie płatny DT, raczej nie hotel, choć w ostateczności i na to pójdziemy - ale NIE SCHRONISKO! Nie po to się narażałam na uduszenie wielokrotnie, nie po to znosiliśmy te wszystkie upierdliwości, żeby teraz pozwolić go oddać do schroniska! Quote
majuska Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Asiu byle znaleźć ten tymczas, z finansami coś wymyślimy, w kupie damy radę... Quote
majuska Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Asiu może tytuł wątku zmienić , że Pucek szuka tymczasu Quote
Florentynka Posted July 27, 2010 Author Posted July 27, 2010 słusznie, Majusko - już zmieniam. Rano jestem umówiona z p. Dominiką - kawa i burza mózgów - przecież on nie może jechać do schroniska, nie potrafię mu tego zrobić! Quote
figa33 Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 a może zmienić w allegro tytuł , np. ,ze dni Pucka policzone i wyląduje w schronie , jakos tak dramatycznie Quote
Dzika_Figa Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 [quote name='figa33']a może zmienić w allegro tytuł , np. ,ze dni Pucka policzone i wyląduje w schronie , jakos tak dramatycznie[/QUOTE] Zmieniaj!! Quote
figa33 Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 pozmieniałam wszędzie i dodałam troszkę, teraz jest taki tytuł: [B]Mój czas się skończył - będę tylko numerem .[/B] Quote
Andzike Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 [quote name='figa33']pozmieniałam wszędzie i dodałam troszkę, teraz jest taki tytuł: [B]Mój czas się skończył - będę tylko numerem .[/B][/QUOTE] Przepraszam, że dopiero teraz wpadam do Pucka - kto zna mój wątek, wie dlaczego :( Florentynka, jakby co to jakieś grosze na hotel czy płatne DT dołoże. Pucek nie może iść do schronu :( [B]Figa[/B] - świetny tytuł ogłoszeń! Quote
Becia66 Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Trzeba zachować ten link. Nigdy nie wiadomo kiedy może sie przydać. To dom tymczasowy dla małego lub średniego psa za 300zł miesięcznie. Ale od wrzesnia i daleko niestety... [URL]http://www.dogomania.pl/threads/189834-p%C5%82atny-DT-dla-ma%C5%82ego-%C5%9Bredniego-psa-od-wrze%C5%9Bnia-Bia%C5%82ystok[/URL] Quote
UBOCZE Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Spróbujcie się może skontaktować z UMilki, u której jest łowicka Balbina... A kiedy będzie już opcja zbierania deklaracji, jestem gotowy do propagowania wątku...;) Quote
Florentynka Posted July 27, 2010 Author Posted July 27, 2010 Myślałam o UMilki, widziałam również link podany przez Becię - tylko jeszcze na dodatek do wszystkiego dobrze byłoby mieć Pucka gdzieś na podorędziu... Na wszelki wypadek napiszę do UMilki i zapytam ją o warunki. Wszyscy tutaj znający Pucka osobiście mamy głębokie przekonanie, że on długo na tym tymczasie nie będzie kiblował. To świetny pies, prawie bez wad. Spokojnie może mieszkać z kotami, z królikiem ( łazi na górę do Lukrecji, siada sobie i ją obserwuje - spokojnie mógłby ją zeżreć, bo ona na tym poddaszu jest luzem, oddzielona tylko taką kratką wysokości niecałego metra) z dziećmi. Naprawdę fajny pies. I sprawdzony w stopniu, jaki na dogo nieczęsto się zdarza - wiemy o nim już naprawdę dużo. Troszkę go tylko trzeba wychować ( a chętny jest i pojętny bardzo) i będzie super pies. Ja mam trochę wyrzuty sumienia, bo gdybym z nim popracowała to na pewno byłoby kawałek do przodu, ale żywcem nie mam czasu - opieka nad tą piątką, dwoma kotami, z których jeden ma zaawansowaną demencję starczą i jeszcze królikiem i próby pracowania normalnie przy tym wszystkim... sami wiecie, jak to jest. Dziękuję wszystkim za obecność i słowa otuchy - potrzebujemy wsparcia moralnego. Jeśli chodzi o ewentualne zbieranie funduszy - tak jak napisałam - mam poczucie, że to krótkoterminowa sprawa, jakoś się to uciągnie tędy czy owędy, najwyżej zacznę uprawiać twórczość literacką na sprzedaż ;). Quote
Florentynka Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 Siedzimy we trzy i wisimy na telefonach... Quote
jotpeg Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 [quote name='Florentynka'] dobrze byłoby mieć Pucka gdzieś na podorędziu...[/QUOTE] na Domach Tymczasowych pojawilo sie cos takiego: [url]http://www.dogomania.pl/threads/189821-DT-Płatny.-8-km-od-Krakowa[/url]. Quote
Recommended Posts