angineuuka Posted January 2, 2017 Posted January 2, 2017 20 godzin temu, łamAga napisał: Jeżeli nigdy nie miałas alergii na pokarm to nie powinno Cie aż tak uczulić nic co zjadłaś , pozostaje coś z otoczenia .... gówno prawda ;) Quote
Aleksa. Posted January 2, 2017 Author Posted January 2, 2017 2 godziny temu, Ania :) napisał: Hej, i jak dzisiaj się masz ? Hej, dzięki ciut lepiej :) Quote
angineuuka Posted January 2, 2017 Posted January 2, 2017 15 minut temu, Aleksa. napisał: Hej, dzięki ciut lepiej :) i co lekarz na to? Quote
Aleksa. Posted January 2, 2017 Author Posted January 2, 2017 4 minuty temu, angineuuka napisał: i co lekarz na to? Typowa reakcja alergiczna, nie wygląda na stan zapalny. Dał o wiele silniejsze leki p. Alergiczne i zaleca po powrocie do Polski iść na badania. :) Chciałabym już wyglądać normalnie..Już chyba nigdy nie będę narzekać, że wyglądam źle przez jakąś krostee. Serio, nawet się nie wie, kiedy przydarzy się coś o wiele gorszego. A dzieje się to w najmniej oczekiwanym momencie. Nikomu nie życzę takiego uczucia na twarzy. Obecnie szczypie, swędzi i do tego jest tak mega suche, że czuje jak mnie ta skóra 'ciągnie'.A jak próbuje nałożyć kremu to strasznie, ale to strasznie piecze. I nikomu nie życzę myślenia o tym, czy Twoja twarz będzie wyglądała jak przedtem, czy te ogromne plamy zejdą. Teraz wygląda jak jakieś poparzenie. Nie wiem.. Przyjechałam żeby odpocząć, kupić sobie jakieś ciuchy i iść na basen. A na razie to nie chce mi się wyjść z domu. I myślę o powrocie do Polski. Korzystając z czasu powinnam zacząć chociaż spis treści do pracy licencjackiej, a mi sie po prostu nie chce Quote
Aleksa. Posted January 2, 2017 Author Posted January 2, 2017 Do tego zaginęła sunia od rodziny u której pracuje. :( Być może ktoś ją ukradł..pojechali na chwilę i ją zostawili na podwórku..nie ma chipa, adresatki :( Fb powiadomiony, robie ogłoszenia na gumtree i olx..ogłoszenia papierowe powieszone, paluch powiadomiony, marwet też..cisza kompletna :( Quote
Ania :) Posted January 2, 2017 Posted January 2, 2017 Dlatego nigdy nie zostawiam psów nawet na 5min i np idę do sklepu. A gdy są same na podwórku to zawsze mam cicho w domu żeby w razie czego słyszeć jak Brando szczeka, bo wtedy wiem, że coś sie dzieje (ktoś stoi przy bramie np), z resztą w tej części podwórka gdzie psy są, brama jest szczelnie zamknięta i trzeba by było użyć jakiegoś łoma żeby otworzyć. Quote
angineuuka Posted January 2, 2017 Posted January 2, 2017 Przejdzie na pewno! ;) Co do psów, to do sklepu na 5 minut zostawie, ale samych na placu na chociaz godzine to nie :/ juz nie. Za duzo sie naczytałam własnie o kradziezach.. Quote
Tyśka) Posted January 3, 2017 Posted January 3, 2017 Olu, nie panikuj. To normalna (w sensie: normalna MOJA) reakcja alergiczna. Ja zawsze tak mam, a chyba na osobę z blizną na twarzy nie wyglądam :D.... Ważne, że zareagowałaś, bo z każdą chwilą mogło być coraz gorzej. Zdrówka! Quote
angineuuka Posted January 3, 2017 Posted January 3, 2017 1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał: Olu, nie panikuj. To normalna (w sensie: normalna MOJA) reakcja alergiczna. Ja zawsze tak mam, a chyba na osobę z blizną na twarzy nie wyglądam :D.... Ważne, że zareagowałaś, bo z każdą chwilą mogło być coraz gorzej. Zdrówka! Mi tez zadna blizna nie została z reakcji ;) Quote
Paulina94 Posted January 3, 2017 Posted January 3, 2017 Zdrowiej szybko :) Poniekąd wiem jak się czujesz, bo ja miałam w zeszłym roku porażenie nerwu twarzowego i też to przeżywałam strasznie. Jest kilka rodzajów porażeń, zanim się dowiedziałam, ze moje to obwodowe to jak zerknęłam na filmik z porażeniem bella to się przeraziłam, ze po miesiącu wygląda się jeszcze gorzej i bałam się, że ja też będę tak wyglądać... Quote
Aleksa. Posted January 4, 2017 Author Posted January 4, 2017 Dzięki dziewczyny. Silniejszy lek pomógł i jest o wiele lepiej :)) Quote
Aleksa. Posted January 4, 2017 Author Posted January 4, 2017 Dzisiaj znowu trochę spuchnięta :( Quote
angineuuka Posted January 4, 2017 Posted January 4, 2017 3 godziny temu, Aleksa. napisał: Dzisiaj znowu trochę spuchnięta :( u mnie tez! Na dodatek mam czerwone plamy na ryju. Tylko u mnie to raczej z zimna ;/ bo ręce i dłonie mam takie same, a wychodziłam ostatnio na krótki rękaw :p Quote
Aleksa. Posted January 4, 2017 Author Posted January 4, 2017 O suni nic nie wiadomo :( Dzisiaj byłam za zakupach..:P nic ciekawego nie dorwałam albo nie było mojego rozmiaru. Za to dorwałam w TK maxx dla Dory komplet- szelki i smycz ale smycz rozmiar M :P no ale spodobał mi się. Niby klasyczny, ale moje kolory. A dla lary mały jakby kong Quote
Aleksa. Posted January 4, 2017 Author Posted January 4, 2017 31 minut temu, *Magda* napisał: To pokaż zakupy :) Zaraz Ci wyśle, bo dziewczyny na fb mają :P Quote
łamAga Posted January 6, 2017 Posted January 6, 2017 Super że leki pomagają ;) ja tak puchnę tylko po ukąszeniu komara , poz jedzeniu czegoś czego mi nie wolni tylko się drapie i mam czerwone place . właśnie jem chipsy z oregano którego nie mogę jeśc i caąły czas się drapie , ale czego sie nie robi dla zachcianki ehhhh Quote
*Magda* Posted January 6, 2017 Posted January 6, 2017 Moja siora tak w sezonie truskawek robiła, że je jadła, choć nie mogła :D Quote
Aleksa. Posted January 6, 2017 Author Posted January 6, 2017 Już nie pomagają..w nocy tak mnie wszystko szczypie, nie mogę spać..rano strasznie czerwone place na twarzy :/ Quote
łamAga Posted January 6, 2017 Posted January 6, 2017 4 minuty temu, *Magda* napisał: Moja siora tak w sezonie truskawek robiła, że je jadła, choć nie mogła :D czasami tak jest że coś bardzo kusi :P 3 minuty temu, Aleksa. napisał: Już nie pomagają..w nocy tak mnie wszystko szczypie, nie mogę spać..rano strasznie czerwone place na twarzy :/ współczuję :/ a kiedy będziesz w PL? Quote
Recommended Posts