Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
20 godzin temu, łamAga napisał:

Jeżeli nigdy nie miałas alergii na pokarm to nie powinno Cie aż tak uczulić nic co zjadłaś , pozostaje coś z otoczenia ....

gówno prawda ;) 

Posted
4 minuty temu, angineuuka napisał:

i co lekarz na to?

Typowa reakcja alergiczna, nie wygląda na stan zapalny. Dał o wiele silniejsze leki p. Alergiczne i zaleca po powrocie do Polski iść na badania. :) Chciałabym już wyglądać normalnie..Już chyba nigdy nie będę narzekać, że wyglądam źle przez jakąś krostee. Serio, nawet się nie wie, kiedy przydarzy się coś o wiele gorszego. A dzieje się to w najmniej oczekiwanym momencie. Nikomu nie życzę takiego uczucia na twarzy. Obecnie szczypie, swędzi i do tego jest tak mega suche, że czuje jak mnie ta skóra 'ciągnie'.A jak próbuje nałożyć kremu to strasznie, ale to strasznie piecze. I nikomu nie życzę myślenia o tym, czy Twoja twarz będzie wyglądała jak przedtem, czy te ogromne plamy zejdą. Teraz wygląda jak jakieś poparzenie. Nie wiem.. Przyjechałam żeby odpocząć, kupić sobie jakieś ciuchy i iść na basen. A na razie to nie chce mi się wyjść z domu. I myślę o powrocie do Polski. Korzystając z czasu powinnam zacząć chociaż spis treści do pracy licencjackiej, a mi sie po prostu nie chce

Posted

Do tego zaginęła sunia od rodziny u której pracuje. :( Być może ktoś ją ukradł..pojechali na chwilę i ją zostawili na podwórku..nie ma chipa, adresatki :(

Fb powiadomiony, robie ogłoszenia na gumtree i olx..ogłoszenia papierowe powieszone, paluch powiadomiony, marwet też..cisza kompletna :(

Posted

Dlatego nigdy nie zostawiam psów nawet na 5min i np idę do sklepu. A gdy są same na podwórku to zawsze mam cicho w domu żeby w razie czego słyszeć jak Brando szczeka,   bo wtedy wiem, że coś sie dzieje (ktoś stoi przy bramie np), z resztą w tej części podwórka gdzie psy są, brama jest szczelnie zamknięta i trzeba by było użyć jakiegoś łoma żeby otworzyć. 

Posted

Olu, nie panikuj. To normalna (w sensie: normalna MOJA) reakcja alergiczna. Ja zawsze tak mam, a chyba na osobę z blizną na twarzy nie wyglądam :D.... Ważne, że zareagowałaś, bo z każdą chwilą mogło być coraz gorzej. Zdrówka!

Posted
1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał:

Olu, nie panikuj. To normalna (w sensie: normalna MOJA) reakcja alergiczna. Ja zawsze tak mam, a chyba na osobę z blizną na twarzy nie wyglądam :D.... Ważne, że zareagowałaś, bo z każdą chwilą mogło być coraz gorzej. Zdrówka!

Mi tez zadna blizna nie została z reakcji ;) 

Posted

Zdrowiej szybko :)

Poniekąd wiem jak się czujesz, bo ja miałam w zeszłym roku porażenie nerwu twarzowego i też to przeżywałam strasznie. Jest kilka rodzajów porażeń, zanim się dowiedziałam, ze moje to obwodowe to jak zerknęłam na filmik z porażeniem bella to się przeraziłam, ze po miesiącu wygląda się jeszcze gorzej i bałam się, że ja też będę tak wyglądać...

Posted
3 godziny temu, Aleksa. napisał:

Dzisiaj znowu trochę spuchnięta :(

u mnie tez! Na dodatek mam czerwone plamy na ryju. Tylko u mnie to raczej z zimna ;/ bo ręce i dłonie mam takie same, a wychodziłam ostatnio na krótki rękaw :p

Posted

O suni nic nie wiadomo :(

Dzisiaj byłam za zakupach..:P nic ciekawego nie dorwałam albo nie było mojego rozmiaru. Za to dorwałam w TK maxx dla Dory komplet- szelki i smycz ale smycz rozmiar M :P no ale spodobał mi się. Niby klasyczny, ale moje kolory. A dla lary mały jakby kong

Posted

Super że leki pomagają ;) ja tak puchnę tylko po ukąszeniu komara , poz jedzeniu czegoś czego mi nie wolni tylko się drapie i mam czerwone place . właśnie jem chipsy z oregano którego nie mogę jeśc i caąły czas się drapie , ale czego sie nie robi dla zachcianki ehhhh

Posted
4 minuty temu, *Magda* napisał:

Moja siora tak w sezonie truskawek robiła, że je jadła, choć nie mogła :D

czasami tak jest że coś bardzo kusi :P

3 minuty temu, Aleksa. napisał:

Już nie pomagają..w nocy tak mnie wszystko szczypie, nie mogę spać..rano strasznie czerwone place na twarzy :/

współczuję :/

a kiedy będziesz w PL?