Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
O 28.01.2016o13:32, majoka napisał:

a jak tam barfowanie, jakie mięso podajesz i gdzie kupujesz?

Jest ok :) Chyba już z dwa tyg barfujemy. Wczoraj przyłapałam Dore jak robi quupe na spacerze i jest malusia, nie to co na karmie. 

Na razie łagodnie wprowadzam mięso, bez wymysłów. Szyje kacze, indycze, kupione miałam też dwa korpusy, wołową wątrobe, ścinki, skrzydełka. :) Wczoraj wzięłam od Beaty jedną tchawice na spróbowanie, czy zje i zjadła, więc coś wprowadze więcej. :) Może właśnie tchawice, płuca. ;)

IMG_4257_zpssbv09zb6.jpg

IMG_4285_zpshvz84l9n.jpg

IMG_4324_zpsikajraoo.jpg

IMG_4268_zpsdmquk2em.jpg

IMG_4262_zpswvynriuy.jpg

Posted

ładne zdjęcia, jeszcze śnieg macie??? U nas wszystko ostatnio stopniało, a dzisiaj w nocy znowu spadło i teraz breja (byliśmy  z Shadowem na łąkach, to latał błotną ścieżką ku mojej rozpaczy ). Na barfie już byłam wiosną  (jak już kiedyś pisałam),  oprócz mięsa ze skelpu, wspomagam się kostkami 3 gatunkowego z allegro i nie narzekam (Shadow je chętnie, wszytko ok). Pewnie latem będzie gorzej z transportem (mimo zabezpieczeń roztapia się). Ale teraz dotarło całe i zwarte http://allegro.pl/mieso-mrozone-dla-psa-wolowe-1-kg-dieta-barf-i5934963018.html  

Posted
18 minut temu, majoka napisał:

ładne zdjęcia, jeszcze śnieg macie??? U nas wszystko ostatnio stopniało, a dzisiaj w nocy znowu spadło i teraz breja (byliśmy  z Shadowem na łąkach, to latał błotną ścieżką ku mojej rozpaczy ). Na barfie już byłam wiosną  (jak już kiedyś pisałam),  oprócz mięsa ze skelpu, wspomagam się kostkami 3 gatunkowego z allegro i nie narzekam (Shadow je chętnie, wszytko ok). Pewnie latem będzie gorzej z transportem (mimo zabezpieczeń roztapia się). Ale teraz dotarło całe i zwarte http://allegro.pl/mieso-mrozone-dla-psa-wolowe-1-kg-dieta-barf-i5934963018.html  

Dziękuję :) 

Nie, niestety zdjęcia są sprzed tygodnia, ale nie miałam wcześniej czasu zgrać. :)

Ja kupuje z koleżanką na hali-sprawdzona, bo koleżanka od wielu lat tam kupuje :D ostatnio pojechały w 4osoby,  to 90 kg jak nie lepiej mięsa wywiozły, moje marrne 12 :D

Posted
49 minut temu, Aleksa. napisał:

Jest ok :) Chyba już z dwa tyg barfujemy. Wczoraj przyłapałam Dore jak robi quupe na spacerze i jest malusia, nie to co na karmie.

I te koopy to jeden z największych plusów psa na barfie ;) W końcu widać, że pies przyswaja więcej niż z karmy. No i ta psia radość na pysku jak dostaje jedzonko. No bo na barfie jednak jest większe urozmaicenie niż na suchym ;)

Posted
6 minut temu, magdabroy napisał:

I te koopy to jeden z największych plusów psa na barfie ;) W końcu widać, że pies przyswaja więcej niż z karmy. No i ta psia radość na pysku jak dostaje jedzonko. No bo na barfie jednak jest większe urozmaicenie niż na suchym ;)

Właściwie to były dwa małe bobki :D

Posted
2 minuty temu, majoka napisał:

u nas zadupie i większe mięsne zakupy, robię w marketach w Jeleniej Górze (ale to też 30 km ode mnie, tyle że rodziców odwiedzam)

Ta hala też w Wawie :P 

Posted
2 minuty temu, majoka napisał:

u nas zadupie i większe mięsne zakupy, robię w marketach w Jeleniej Górze (ale to też 30 km ode mnie, tyle że rodziców odwiedzam)

U mnie też zadupie, bo tylko jeden sklep spożywczy :P Aaaaaaaa przepraszam, 20 stycznia otworzyli drugi :D Więc moje zakupy psiego żarcia, to i tak robię w markecie ;) Ale nie narzekam, bo idzie to dość dobrze urozmaicić ;)

Posted

To ja mieszkam z 3 km od centrum Radzymina, więc mam całkiem spoko. :D 8-10 min pieszo do żabki, sklepiku spożywczego gdzie mają własnej produkcji szynke itp, i oboj postawili jakiś market.. i to wszystko koło siebie masakra :D w drugą stronę tak ok. 2 km mam biedronkę :D 

Posted

W Jeleniej w samym centrum mieszkałam (przy 1 go maja- główny deptak Jeleniej), a tutaj inne życie (Łukasz o 7 wychodzi na szkolny autobus), najbardziej mi szkoda tych starych babci, wieś bez sklepu to masakra (oczywiście ceny w wiejskich sklepach są pewnie o 30 procent wyższe, ale jednak chleb czy mleko pod nosem).

Posted
9 minut temu, magdabroy napisał:

Dziękuję, choć nie trzeba ;)

Lubisz chińszczyznę???

Niekoniecznie, to chyba jedna z dwóch rzeczy, których nie jem :D

Edit: chyba jednak trzech