mar....ka Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 a jak tam barfowanie, jakie mięso podajesz i gdzie kupujesz? Quote
Aleksa. Posted January 31, 2016 Author Posted January 31, 2016 O 28.01.2016o13:32, majoka napisał: a jak tam barfowanie, jakie mięso podajesz i gdzie kupujesz? Jest ok :) Chyba już z dwa tyg barfujemy. Wczoraj przyłapałam Dore jak robi quupe na spacerze i jest malusia, nie to co na karmie. Na razie łagodnie wprowadzam mięso, bez wymysłów. Szyje kacze, indycze, kupione miałam też dwa korpusy, wołową wątrobe, ścinki, skrzydełka. :) Wczoraj wzięłam od Beaty jedną tchawice na spróbowanie, czy zje i zjadła, więc coś wprowadze więcej. :) Może właśnie tchawice, płuca. ;) Quote
mar....ka Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 ładne zdjęcia, jeszcze śnieg macie??? U nas wszystko ostatnio stopniało, a dzisiaj w nocy znowu spadło i teraz breja (byliśmy z Shadowem na łąkach, to latał błotną ścieżką ku mojej rozpaczy ). Na barfie już byłam wiosną (jak już kiedyś pisałam), oprócz mięsa ze skelpu, wspomagam się kostkami 3 gatunkowego z allegro i nie narzekam (Shadow je chętnie, wszytko ok). Pewnie latem będzie gorzej z transportem (mimo zabezpieczeń roztapia się). Ale teraz dotarło całe i zwarte http://allegro.pl/mieso-mrozone-dla-psa-wolowe-1-kg-dieta-barf-i5934963018.html Quote
Aleksa. Posted January 31, 2016 Author Posted January 31, 2016 18 minut temu, majoka napisał: ładne zdjęcia, jeszcze śnieg macie??? U nas wszystko ostatnio stopniało, a dzisiaj w nocy znowu spadło i teraz breja (byliśmy z Shadowem na łąkach, to latał błotną ścieżką ku mojej rozpaczy ). Na barfie już byłam wiosną (jak już kiedyś pisałam), oprócz mięsa ze skelpu, wspomagam się kostkami 3 gatunkowego z allegro i nie narzekam (Shadow je chętnie, wszytko ok). Pewnie latem będzie gorzej z transportem (mimo zabezpieczeń roztapia się). Ale teraz dotarło całe i zwarte http://allegro.pl/mieso-mrozone-dla-psa-wolowe-1-kg-dieta-barf-i5934963018.html Dziękuję :) Nie, niestety zdjęcia są sprzed tygodnia, ale nie miałam wcześniej czasu zgrać. :) Ja kupuje z koleżanką na hali-sprawdzona, bo koleżanka od wielu lat tam kupuje :D ostatnio pojechały w 4osoby, to 90 kg jak nie lepiej mięsa wywiozły, moje marrne 12 :D Quote
*Magda* Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 49 minut temu, Aleksa. napisał: Jest ok :) Chyba już z dwa tyg barfujemy. Wczoraj przyłapałam Dore jak robi quupe na spacerze i jest malusia, nie to co na karmie. I te koopy to jeden z największych plusów psa na barfie ;) W końcu widać, że pies przyswaja więcej niż z karmy. No i ta psia radość na pysku jak dostaje jedzonko. No bo na barfie jednak jest większe urozmaicenie niż na suchym ;) Quote
Aleksa. Posted January 31, 2016 Author Posted January 31, 2016 6 minut temu, magdabroy napisał: I te koopy to jeden z największych plusów psa na barfie ;) W końcu widać, że pies przyswaja więcej niż z karmy. No i ta psia radość na pysku jak dostaje jedzonko. No bo na barfie jednak jest większe urozmaicenie niż na suchym ;) Właściwie to były dwa małe bobki :D Quote
mar....ka Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 u nas zadupie i większe mięsne zakupy, robię w marketach w Jeleniej Górze (ale to też 30 km ode mnie, tyle że rodziców odwiedzam) Quote
Aleksa. Posted January 31, 2016 Author Posted January 31, 2016 2 minuty temu, majoka napisał: u nas zadupie i większe mięsne zakupy, robię w marketach w Jeleniej Górze (ale to też 30 km ode mnie, tyle że rodziców odwiedzam) Ta hala też w Wawie :P Quote
*Magda* Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 2 minuty temu, majoka napisał: u nas zadupie i większe mięsne zakupy, robię w marketach w Jeleniej Górze (ale to też 30 km ode mnie, tyle że rodziców odwiedzam) U mnie też zadupie, bo tylko jeden sklep spożywczy :P Aaaaaaaa przepraszam, 20 stycznia otworzyli drugi :D Więc moje zakupy psiego żarcia, to i tak robię w markecie ;) Ale nie narzekam, bo idzie to dość dobrze urozmaicić ;) Quote
mar....ka Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 u mnie na wsi nic nie ma, ani sklepu, szkoły, kościoła (najbliżej Gryfów- mamy Lidla i Biedrę), a tak reszta to Jelenia góra lub Zgorzelec Quote
*Magda* Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 Moja wieś ma prawa miejskie, więc to nie jest taka prawdziwa wioska :P Quote
Aleksa. Posted January 31, 2016 Author Posted January 31, 2016 To ja mieszkam z 3 km od centrum Radzymina, więc mam całkiem spoko. :D 8-10 min pieszo do żabki, sklepiku spożywczego gdzie mają własnej produkcji szynke itp, i oboj postawili jakiś market.. i to wszystko koło siebie masakra :D w drugą stronę tak ok. 2 km mam biedronkę :D Quote
mar....ka Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 W Jeleniej w samym centrum mieszkałam (przy 1 go maja- główny deptak Jeleniej), a tutaj inne życie (Łukasz o 7 wychodzi na szkolny autobus), najbardziej mi szkoda tych starych babci, wieś bez sklepu to masakra (oczywiście ceny w wiejskich sklepach są pewnie o 30 procent wyższe, ale jednak chleb czy mleko pod nosem). Quote
marta1624 Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 To u mnie większe miasteczko, gmina właściwie, ale i tak wioska :D Quote
Aleksa. Posted February 1, 2016 Author Posted February 1, 2016 Za to kolo mnie, te 10 min pieszo jest fabryka tych znanych ciastek TAGO i ta jego willa :P Quote
Aleksa. Posted February 1, 2016 Author Posted February 1, 2016 Jak możesz nie znać :D a hotele Gołębiewskiego? :P Quote
Aleksa. Posted February 1, 2016 Author Posted February 1, 2016 Jak zamieszczę do torby, to Ci jakieś przywiozę :) Quote
*Magda* Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 Dziękuję, choć nie trzeba ;) Lubisz chińszczyznę??? Quote
Aleksa. Posted February 1, 2016 Author Posted February 1, 2016 9 minut temu, magdabroy napisał: Dziękuję, choć nie trzeba ;) Lubisz chińszczyznę??? Niekoniecznie, to chyba jedna z dwóch rzeczy, których nie jem :D Edit: chyba jednak trzech Quote
Aleksa. Posted February 1, 2016 Author Posted February 1, 2016 Chociaż w sumie taka domowa może byc ok. Przypomniałam sobie, ze mama robila. Ale takiej na miescie nie kupuje :P Quote
Recommended Posts