*Magda* Posted January 23, 2016 Posted January 23, 2016 Pamiętaj o jajkach i oleju np. z łososia co kilka dni ;) Quote
Aleksa. Posted January 23, 2016 Author Posted January 23, 2016 Właśnie mam już olej z łososia :) Quote
*Magda* Posted January 24, 2016 Posted January 24, 2016 A co to za drugi haszczak? To ta suka co kiedyś? (nie pamiętam imienia :P) Quote
Aleksa. Posted January 24, 2016 Author Posted January 24, 2016 13 minut temu, magdabroy napisał: A co to za drugi haszczak? To ta suka co kiedyś? (nie pamiętam imienia :P) Tak, to tizzy Beaty ;) Quote
mar....ka Posted January 24, 2016 Posted January 24, 2016 super zdjęcia, pisałam Madziorkowej ,że też zaczynamy barfa (tyle, że my już kiedyś byliśmy i ze względu na psi hotel, wróciliśmy do suchego). Najlepsze dla nas w barfie jest to, że pięknie się opróżniają gruczoły okołoodbytowe, niestety mieliśmy wątpliwa przyjemność czyścić u weta (skutki brita) Quote
*Magda* Posted January 24, 2016 Posted January 24, 2016 2 godziny temu, majoka napisał: super zdjęcia, pisałam Madziorkowej ,że też zaczynamy barfa (tyle, że my już kiedyś byliśmy i ze względu na psi hotel, wróciliśmy do suchego). Najlepsze dla nas w barfie jest to, że pięknie się opróżniają gruczoły okołoodbytowe, niestety mieliśmy wątpliwa przyjemność czyścić u weta (skutki brita) Quote
Ania :) Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 O tu obejrzałam film. :) Lara jest genialna <3 A w ogole na czym to stanęło ? jest Twoja czy nadal Pani Agnieszki i u Ciebie tylko hotel ? Quote
Aleksa. Posted January 26, 2016 Author Posted January 26, 2016 31 minut temu, Ania :) napisał: O tu obejrzałam film. :) Lara jest genialna <3 A w ogole na czym to stanęło ? jest Twoja czy nadal Pani Agnieszki i u Ciebie tylko hotel ? Już dawno pisałam, że jest ich :P no ale jak wyjeżdżają, to hotel u mnie. Dodatkowo zabieram ja sobie na treningi, czy jak chce coś poćwiczyć :P Quote
*Magda* Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 Hej Ola :) A jak będziesz lecieć do mnie, to Dora zostaje z Twoją siostrą czy będzie u Beaty? Quote
Ania :) Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 10 godzin temu, Aleksa. napisał: Już dawno pisałam, że jest ich :P no ale jak wyjeżdżają, to hotel u mnie. Dodatkowo zabieram ja sobie na treningi, czy jak chce coś poćwiczyć :P A teraz coś mi się przypomina że coś takiego pisałaś :P Quote
Aleksa. Posted January 27, 2016 Author Posted January 27, 2016 11 godzin temu, magdabroy napisał: Hej Ola :) A jak będziesz lecieć do mnie, to Dora zostaje z Twoją siostrą czy będzie u Beaty? Hej :) Zabieram ją do Ciebie :D Raczej zostaje z Karoliną, bo jeszcze jest Rudy. A czemu pytasz ? :P 10 godzin temu, Ania :) napisał: A teraz coś mi się przypomina że coś takiego pisałaś :P :D Quote
*Magda* Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 Dawaj ją, dawaj ;) Jakoś ją przekonamy do Tory :D Tak tylko pytałam, bo wiem, że Beata zostawia Tobie psy, to myślałam, że wolisz dać Dorę do niej niż zostawić z siostrą ;) Quote
Aleksa. Posted January 27, 2016 Author Posted January 27, 2016 2 minuty temu, magdabroy napisał: Dawaj ją, dawaj ;) Jakoś ją przekonamy do Tory :D Tak tylko pytałam, bo wiem, że Beata zostawia Tobie psy, to myślałam, że wolisz dać Dorę do niej niż zostawić z siostrą ;) Kaganiec i jazda :D jak Tora jest uległa, to może by się udało..myślę że to kwestia poznania psa. Ona do nowo poznanych ogólnie wyniosła jest :p Tylko, że z Dorą jest gorzej, bo nie zostawi jej ktoś samej w domu. U mnie poniszczyła drzwi kiedyś :p (ale to prawdopodobnie od zamykania w jednym pomieszczeniu, bo teraz w całym domu ją czasem zostawiam i jest ok) Natomiast ona sama woli zostawać na dworze i jak ją na siłe zostawiam to się załatwia w domu :D Taki łobuz. To tylko tydzień, więc w sumie Dora tego nie odczuje..ja w tyg też nie mam czasu na spacery-rzadko kiedy mam wolne, wiec wytrzyma do spaceru jak wróce :D a jedzenie dostanie :D Zresztą jak teraz jest Rudy, to głupio jednego wywieźć, a drugiego zostawić :p Quote
*Magda* Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 Tora jest czasem zbyt uległa :/ No a poza tym, kocha swoją sąsiadkę Kisi-haszczaka, więc Dorę pewnie też by pokochała :) W sumie, to ja Torę zostawiałam tylko u teściów, na kilka godzin i nic nigdy tam nie zniszczyła (poza podeptanymi grządkami :/). No ale ona dom teściów traktuje w sumie jak swój własny, więc myślę, że jak byśmy z Bogdanem zniknęli na kilka dni, to teście nie mieliby z nią problemów ;) Quote
Aleksa. Posted January 27, 2016 Author Posted January 27, 2016 6 minut temu, magdabroy napisał: Tora jest czasem zbyt uległa :/ No a poza tym, kocha swoją sąsiadkę Kisi-haszczaka, więc Dorę pewnie też by pokochała :) W sumie, to ja Torę zostawiałam tylko u teściów, na kilka godzin i nic nigdy tam nie zniszczyła (poza podeptanymi grządkami :/). No ale ona dom teściów traktuje w sumie jak swój własny, więc myślę, że jak byśmy z Bogdanem zniknęli na kilka dni, to teście nie mieliby z nią problemów ;) To gdyby nie przywitała Dory szczekaniem, to jakoś by się udało :P Quote
mar....ka Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 a jak tam barfowanie, jakie mięso podajesz i gdzie kupujesz? Quote
Aleksa. Posted January 31, 2016 Author Posted January 31, 2016 O 28.01.2016o13:32, majoka napisał: a jak tam barfowanie, jakie mięso podajesz i gdzie kupujesz? Jest ok :) Chyba już z dwa tyg barfujemy. Wczoraj przyłapałam Dore jak robi quupe na spacerze i jest malusia, nie to co na karmie. Na razie łagodnie wprowadzam mięso, bez wymysłów. Szyje kacze, indycze, kupione miałam też dwa korpusy, wołową wątrobe, ścinki, skrzydełka. :) Wczoraj wzięłam od Beaty jedną tchawice na spróbowanie, czy zje i zjadła, więc coś wprowadze więcej. :) Może właśnie tchawice, płuca. ;) Quote
mar....ka Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 ładne zdjęcia, jeszcze śnieg macie??? U nas wszystko ostatnio stopniało, a dzisiaj w nocy znowu spadło i teraz breja (byliśmy z Shadowem na łąkach, to latał błotną ścieżką ku mojej rozpaczy ). Na barfie już byłam wiosną (jak już kiedyś pisałam), oprócz mięsa ze skelpu, wspomagam się kostkami 3 gatunkowego z allegro i nie narzekam (Shadow je chętnie, wszytko ok). Pewnie latem będzie gorzej z transportem (mimo zabezpieczeń roztapia się). Ale teraz dotarło całe i zwarte http://allegro.pl/mieso-mrozone-dla-psa-wolowe-1-kg-dieta-barf-i5934963018.html Quote
Recommended Posts