Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aż za bardzo:( Dziś wyciapała się w jakimś świństwie, które w myciu nie zeszło, a śmierdzi jakoś tak chemicznie. Część posklejanych kłaków wycięłam jej nożyczkami, część wyczesałam, ale na pysku musiałam wymyć zmywaczem do paznokci, bo nijak nie szło ani obciąć, ani wyczesać! Jeśli to nie pomoże pójdziemy do profesjonalnej psiej myjni i trzeba będzie wystrzyc Bircię, bo brudasa i śmierdziela w domu nie tolerujemy!

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kamila Proc napisał(a):
widze, ze wciaz lubi sie wymorusac w jakims syfie

Tak, Bira lubi wszelkie tarzania w smrodkach różniastych, dobrze, że Sonuś jest czyściochem, który nawet kałuże omija:)

Posted

Kamila Proc napisał(a):
ach ten Sonus, to moj faworyt, grzeczny, gentelmenski, prawdziwy ideal

Tak na stare lata zrobił się z niego prawie ideał, bo nadal pozostał agresorem :( Nie lubi innych piesków i już!

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiaj spotkaliśmy na spacerze sarenkę, tylko ja ją na szczęście zauważyłam, psy nie. Bira spotkała żabę lub jaszczurkę, którą złapała i pożarła, a fuj.:( Potem oba psy spotkały królika, którego pogoniły. Mam z nimi sajgon!

Posted

Dzisiaj znowu spotkanie z sarenką, z tym, że teraz Bircia ją wypatrzyła i pogoniła. Może ona ma jakieś geny psa myśliwskiego? kto zresztą wie, co w kundlu siedzi za mieszanka ras:)

• 2 months later...
  • 3 months later...
Posted

Bira przeżyła okres wystrzałów jako tako, głównie odmawiając współpracy spacerowej - wychodziła tylko rano i późno wieczorem. Sam sylwester nie wiem, bo nie było mnie w domu, ale u nas strzelali w tym roku nadzwyczaj mało. Postaram się o nowe zdjęcia futrzaka:)

• 3 weeks later...
Posted

Jak były większe na Podkarpaciu, to mnie nie było w kraju, a psami zajmowała się moja mama. Teraz jestem i są takie w okolicy - 5 stopni, więc nie straszne i moim psom nie czynią krzywdy, nawet 15-letniemu Sonusiowi! Zresztą to są pieski domowe, mają ciepło i dobre jedzonko, więc mają się dobrze:)

• 2 weeks later...