Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam po powrocie z wakacji. Birka została z moimi córkami średnią i najmłodszą, jakoś sobie poradziły. Wklejam zaległe zdjęcia ze spaceru Birki po polach i ranę Sonego:

Birka ze strachu przed burzą siedziała w wannie:

I ze spacerku:

I zagojona już na szczęście rana Sonusia:

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kamila Proc napisał(a):
dzielna dziewczyna, choc klopotliwa

Na szczęście już nie tyle, co na początku naszej znajomości. Wtedy bała się wszystkich głośniejszych odgłosów, teraz tylko grzmoty burzy i wystrzały petard ją ruszają:) A jaka jazgotliwa się zrobiła, wprost sunia do pilnowania!

Posted

Agusiu , moja sunia nie boi się burzy ale boi się innych rzeczy , w pewnym momencie doszło do tego że mała już ataki , dziwne dość , widać było że po przestraszeniu się czegoś , zaczynała lizać wszystko co było w jej zasięgu , podłogi, dywany, ziemię na podwórku , jak nic nie lizała to wyciągała język i lizała powietrze obijając językiem o nos , nie wyglądało to dobrze , po konsultacji z wieloma lekarzami jedna diagnoza wydawała się nam najbardziej możliwa , właśnie nerwica
lekarka zaproponowała ludzkie ziołowe tabletki uspokajające firmy labofarm , nie mają one nazwy to po prostu "tabletki uspokajające " podobno bardzo dobrze tolerują je psy
zaczęłam dawać Fiśce po pół tabletki dziennie , trzeba podawać regularnie , codziennie aby uzyskać skutek ja po prostu złużyłam całe opakowanie ( kupiłam druge ,ale juz tylko na wszelki wypadek) tam jest chyba 20 tbl. więc na miesiąc z okładem wystarcza
i pies zrobił sie nam normalny , :)
może spróbuj , może ją trochę wyciszy ....

Posted

Birka boi sié burzy, wustrzalow i wszelkich hukow. Ucieka wtedy na oslep, aby sie gdzies schowac. Jak jest w domu najczesciej siedzi pod lozkiem i nie ma sily, aby ja wyciagnac! Poza tym boi sie wychodzic na spacer wieczorem, jakby bala sie ciemnosci. Te wieczorne spacery odbywaja sie pod przymusem, wyciagam ja na sile z domu i na sile ciagne na krotki spacer.To ma teraz od niedawna, przedtem bylo ok. Jest to okropnie meczace, bo jeden pies gotowy i czeka na wyjscie (Sony), aa z Bisia problem, wychodze zla i mokra. Ale moze jej przejdzie!

Posted

na pewno ją to trochę uspokoi , nasza po śmierci psa rodziców miała te swoje ataki codziennie , ( był to dla niej na pewno duży stres) spróbuj , np lekarka proponowała nam anty stres... kuracja miesięczna 80 zł.... a te tabletki są ziołowe i tanie , kosztują ok 6-7 zł (20tbl w małym zgrabnym pojemniczku)więc nie wychodzi to super drogo nawet jak nie za bardzo pomogą
w składzie jest chmiel , melisa ,kozłek lekarski, serdecznik... ubocznym skutkiem było to że nasza przestała się linić , sierści miała tak dużo a jest wyzłem krótkowłosym że aż zaczęły się jej robić fale :)