agusiazet Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 Witam po powrocie z wakacji. Birka została z moimi córkami średnią i najmłodszą, jakoś sobie poradziły. Wklejam zaległe zdjęcia ze spaceru Birki po polach i ranę Sonego: Birka ze strachu przed burzą siedziała w wannie: I ze spacerku: I zagojona już na szczęście rana Sonusia: Quote
agusiazet Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Byliśmy wczoraj z psami na działce na wsi:) Bira wykazuje silne tendencje do pilnowania, a nasza działka nie ogrodzona, więc nie szlo jej z oka spuścic. Quote
agusiazet Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Kamila Proc napisał(a):dzielna dziewczyna, choc klopotliwa Na szczęście już nie tyle, co na początku naszej znajomości. Wtedy bała się wszystkich głośniejszych odgłosów, teraz tylko grzmoty burzy i wystrzały petard ją ruszają:) A jaka jazgotliwa się zrobiła, wprost sunia do pilnowania! Quote
agusiazet Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Sa burze, wiec z Bira ciezko, poza tym maz sie awanturuje, ze miala byc tymczasowo, a zasiedziala sie ponad poltora roku;( aLE COZ ZROBIC, SZUKAM DOMU, ALE NIC, ZERO ODZEWU:( Quote
lilk_a Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Agusiu , moja sunia nie boi się burzy ale boi się innych rzeczy , w pewnym momencie doszło do tego że mała już ataki , dziwne dość , widać było że po przestraszeniu się czegoś , zaczynała lizać wszystko co było w jej zasięgu , podłogi, dywany, ziemię na podwórku , jak nic nie lizała to wyciągała język i lizała powietrze obijając językiem o nos , nie wyglądało to dobrze , po konsultacji z wieloma lekarzami jedna diagnoza wydawała się nam najbardziej możliwa , właśnie nerwica lekarka zaproponowała ludzkie ziołowe tabletki uspokajające firmy labofarm , nie mają one nazwy to po prostu "tabletki uspokajające " podobno bardzo dobrze tolerują je psy zaczęłam dawać Fiśce po pół tabletki dziennie , trzeba podawać regularnie , codziennie aby uzyskać skutek ja po prostu złużyłam całe opakowanie ( kupiłam druge ,ale juz tylko na wszelki wypadek) tam jest chyba 20 tbl. więc na miesiąc z okładem wystarcza i pies zrobił sie nam normalny , :) może spróbuj , może ją trochę wyciszy .... Quote
agusiazet Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Birka boi sié burzy, wustrzalow i wszelkich hukow. Ucieka wtedy na oslep, aby sie gdzies schowac. Jak jest w domu najczesciej siedzi pod lozkiem i nie ma sily, aby ja wyciagnac! Poza tym boi sie wychodzic na spacer wieczorem, jakby bala sie ciemnosci. Te wieczorne spacery odbywaja sie pod przymusem, wyciagam ja na sile z domu i na sile ciagne na krotki spacer.To ma teraz od niedawna, przedtem bylo ok. Jest to okropnie meczace, bo jeden pies gotowy i czeka na wyjscie (Sony), aa z Bisia problem, wychodze zla i mokra. Ale moze jej przejdzie! Quote
lilk_a Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 na pewno ją to trochę uspokoi , nasza po śmierci psa rodziców miała te swoje ataki codziennie , ( był to dla niej na pewno duży stres) spróbuj , np lekarka proponowała nam anty stres... kuracja miesięczna 80 zł.... a te tabletki są ziołowe i tanie , kosztują ok 6-7 zł (20tbl w małym zgrabnym pojemniczku)więc nie wychodzi to super drogo nawet jak nie za bardzo pomogą w składzie jest chmiel , melisa ,kozłek lekarski, serdecznik... ubocznym skutkiem było to że nasza przestała się linić , sierści miała tak dużo a jest wyzłem krótkowłosym że aż zaczęły się jej robić fale :) Quote
agusiazet Posted August 11, 2012 Posted August 11, 2012 [quote name='Kamila Proc']ten Sony to ideal[/QUOTE] Prawie, prawie, bardzo karny pies. Wyjatek to zebranie i zjadanie wszystkiego, co znajdzie:) Quote
agusiazet Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 U nas caly czas leje, psy po spacerach wygladaja jak zmokle kury. Dobrze, ze nie ma burz:) Quote
agusiazet Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 U nas w nocy byla burza:( I wszystko jasne:) Quote
agusiazet Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Zyjemy, zyjemy, mimo ciaglych burz. Jakos udaje nam sie wkomponowac spacery pomiedzy okresy burzowe. Porobimy moze zdjecia na dowod:) Quote
agusiazet Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Kamila Proc napisał(a):czekam na to, bo nie do konca wierze No to ladnie, a ja apratu zapomnialam wziac na spacerek. Musze sie poprawic:) Quote
Recommended Posts