Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Udało nam się dzisiaj z Pauliną od Sigmy odwiedzić psiaki i je pomęczyć spacerem w upały.
Zara zachowywała się fenomenalnie, grzeczna, nie ciągnąca na smyczy. Nawet w nic nie wpadła pomimo zalesienia terenu.
Nie musiałyśmy szczególnie zwracać na nią uwagi, bo radziła sobie perfect.
Niestety wizji na domek czy to stały czy tymczasowy brak.

• 3 weeks later...
Posted

Ogłosiliśmy dzisiaj Zaruszkę powtórnie. Niestety nikomu nie przypadła ona do serducha póki co. Ale wierzymy, że znajdzie swój raj na ziemi!

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Byliśmy dzisiaj w hotelu u psiaków. Nagrałam kilka filmików jak Zara radzi sobie na spacerach, by pokazać Wam, że spacer z niewidomym psem nie jest żadnym problemem. Zaruch bowiem świetnie sobie radzi. Niestety z filmikami musicie poczekać, aż będę miała kabelek do Nokii, albo do następnych odwiedzin wujka Uranowego, który jak się okazało ma magiczny aparat z opcją nagrywania... to ja się tyle męczyłam, a Uranowy siedział cicho i przy Nero się objawił gadżetomanią.
Zaruszka dzisiaj była super grzeczna. Spacer był przyjemnością! Wprawdzie mam siniola od niej, ale nabitego z miłości bo skakała.
Dziękujemy wujkowi Michałowi za obróżkę, a cioci Agnieszce za identyfikator.

P.S. Jeszcze mi się przypomniało... Nie wiem jak ktoś mógł ją zgubić... Zara fantastycznie się pilnuje, wraca na zawołanie, trzyma się blisko człowieka. Na spacerze chodzi z puszczoną linką 10m.

Posted

doddy napisał(a):
Jakby ktoś miał wolny czas i chęci to poszukujemy pomocników do ogłaszania psiaków.

Jeszcze chwila, ogarnę się w kilka dni i zaczynam ogłaszanie psiaków. Zara oczywiście w kolejce :) żaden niuniek nie znalazł domu z tych, które mi wysyłałaś? Sammy nadal bez domu?

Posted

Tekst ogłoszeniowy Zaruszencji:

Samotność, to taka straszna trwoga.. o ileż straszniejsza, kiedy świat spowity jest ciemnością..
Zara.. niewidoma, a niejednego mogłaby przeprowadzić przez życie, porzucona, a nadal wiernie towarzysząca ludziom, skrzywdzona, a wciąż kochająca i pełna ufności..

Zara to 5 letnia sunia o niezwykłej sile ducha i niesamowitej osobowości.
Mimo ślepoty, jaką doświadczył ją los i bezdomności, na którą skazał ją człowiek Zara pozostała wciąż radosna i otwarta na świat i ludzi. Nauczona żyć
w swojej własnej ciemności doskonale radzi sobie z codziennością - bardzo dobrze chodzi na smyczy, doskonale odnajduje się nawet w nowym otoczeniu, chętnie również podróżuje w samochodzie.
Zara czeka na tego, kto zechce ofiarować jej dom i miejsce w swoim sercu.
Na odpowiedzialnego, mądrego i potrafiącego pracować z psiakiem
właściciela, który ją pokocha i utwierdzi w przekonaniu, że człowiek jest wart psiej przyjaźni.

Szukamy dla Zary domu bez innych psów i małych dzieci.
Sunia jest wysterylizowana, zachipowana i zaszczepiona.

Jeśli chcesz stworzyć Zarze ciepły, kochający, wyrozumiały dom, skontaktuj się z Fundacją AST:
0501797018
[email protected]
http://www.fundacja-ast

Zabij mnie Kamila, ale już nie pamiętam co Ci wysyłałam :(
Raczej nic do domu nie poszło z doroślaków, a wręcz doszły. Sammy jest niestety. Aż dziw...

• 2 months later...
Posted

Nasza Zaruszka po blisko półrocznym szukaniu jej domku zamieszkała w nowym domu. Zamieszkała niedaleko, bo w Radzyminie k. Warszawy.

[quote name='"Martyna i Adrian"']Witajcie serdecznie :)
Od wczoraj szczęście ma cztery łapy i czekoladowy kolor :mrgreen: :mrgreen:
Piękna to za mało powiedziane ;) Jest cudowna. W domku zaaklimatyzowała się bardzo szybko, jest naszym kochanym pieszczoszkiem. Bardzo ładnie porusza się po mieszkaniu, na spacerach po prostu rewelacja. Ładnie reaguje na komendy, za co dostaje przysmaki :) W nocy śpi w naszym wyrku przez co mamy trochę mniej miejsca dla siebie :mrgreen: Ślicznie szczeka na sprzątaczkę na klatce :lol: Poznała już sąsiada, który do nas wczoraj przyszedł i najpierw założyliśmy jej smyczkę żeby zobaczyć jej reakcję, ale po kilku sekundach ją zdjęliśmy bo od razu się zaprzyjaźnili :) Zostawialiśmy ją samą w domu dwa razy jednak na bardzo krótko 10-20 minut i radzi sobie świetnie w samotności, nic nie nabroiła. Zobaczymy jak będzie kiedy zostanie dłużej sama ;)
Pierwsze zdjątko z domu :)

• 3 weeks later...
Posted

Wieści z nowego domku Zary.

Wklejamy parę nowych fotek naszej czekolady - to fakt Zara jest apetyczna jak mleczna z dużymi orzechami :D

Nasz śliczny prezent pod choinką ;)

Gdzie ten Mikołaj ? :shock:

W końcu są prezenty :)

Pomoc w rozpakowywaniu ;)

2 minuty i po prezencie :lol:

Jeszcze jeden prezencik

Żebraczka ;)

Nasz kochany Zarulec 8-)

Pozdrawiamy i życzymy miłego oglądania zdjęć :mrgreen:

• 2 months later...
  • 5 months later...