doddy Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 Dzięki :) Może ktoś zadzwoni. Ja nigdy nie pamiętam by dawać też do Wyborczej... Quote
doddy Posted July 23, 2010 Author Posted July 23, 2010 Udało nam się dzisiaj z Pauliną od Sigmy odwiedzić psiaki i je pomęczyć spacerem w upały. Zara zachowywała się fenomenalnie, grzeczna, nie ciągnąca na smyczy. Nawet w nic nie wpadła pomimo zalesienia terenu. Nie musiałyśmy szczególnie zwracać na nią uwagi, bo radziła sobie perfect. Niestety wizji na domek czy to stały czy tymczasowy brak. Quote
doddy Posted August 9, 2010 Author Posted August 9, 2010 Ogłosiliśmy dzisiaj Zaruszkę powtórnie. Niestety nikomu nie przypadła ona do serducha póki co. Ale wierzymy, że znajdzie swój raj na ziemi! Quote
doddy Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 Zaruszka dzisiaj została wysterylizowana. Dobrze się stało, bo miała dużo cyst na jednym z jajników. Quote
andzia69 Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 nie dosć, ze ślepotka to jeszcze z cystami:( ale dobrze, ze już po:) Quote
doddy Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 Mam nadzieję, że teraz szybko znajdzie dobry dom, bo miałam kluchę w gardle że musieliśmy ją odwieźć do hoteliku. Quote
doddy Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Jakby ktoś miał wolny czas i chęci to poszukujemy pomocników do ogłaszania psiaków. Quote
doddy Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 Byliśmy dzisiaj w hotelu u psiaków. Nagrałam kilka filmików jak Zara radzi sobie na spacerach, by pokazać Wam, że spacer z niewidomym psem nie jest żadnym problemem. Zaruch bowiem świetnie sobie radzi. Niestety z filmikami musicie poczekać, aż będę miała kabelek do Nokii, albo do następnych odwiedzin wujka Uranowego, który jak się okazało ma magiczny aparat z opcją nagrywania... to ja się tyle męczyłam, a Uranowy siedział cicho i przy Nero się objawił gadżetomanią. Zaruszka dzisiaj była super grzeczna. Spacer był przyjemnością! Wprawdzie mam siniola od niej, ale nabitego z miłości bo skakała. Dziękujemy wujkowi Michałowi za obróżkę, a cioci Agnieszce za identyfikator. P.S. Jeszcze mi się przypomniało... Nie wiem jak ktoś mógł ją zgubić... Zara fantastycznie się pilnuje, wraca na zawołanie, trzyma się blisko człowieka. Na spacerze chodzi z puszczoną linką 10m. Quote
kamilawa Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 doddy napisał(a):Jakby ktoś miał wolny czas i chęci to poszukujemy pomocników do ogłaszania psiaków. Jeszcze chwila, ogarnę się w kilka dni i zaczynam ogłaszanie psiaków. Zara oczywiście w kolejce :) żaden niuniek nie znalazł domu z tych, które mi wysyłałaś? Sammy nadal bez domu? Quote
doddy Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 Tekst ogłoszeniowy Zaruszencji: Samotność, to taka straszna trwoga.. o ileż straszniejsza, kiedy świat spowity jest ciemnością.. Zara.. niewidoma, a niejednego mogłaby przeprowadzić przez życie, porzucona, a nadal wiernie towarzysząca ludziom, skrzywdzona, a wciąż kochająca i pełna ufności.. Zara to 5 letnia sunia o niezwykłej sile ducha i niesamowitej osobowości. Mimo ślepoty, jaką doświadczył ją los i bezdomności, na którą skazał ją człowiek Zara pozostała wciąż radosna i otwarta na świat i ludzi. Nauczona żyć w swojej własnej ciemności doskonale radzi sobie z codziennością - bardzo dobrze chodzi na smyczy, doskonale odnajduje się nawet w nowym otoczeniu, chętnie również podróżuje w samochodzie. Zara czeka na tego, kto zechce ofiarować jej dom i miejsce w swoim sercu. Na odpowiedzialnego, mądrego i potrafiącego pracować z psiakiem właściciela, który ją pokocha i utwierdzi w przekonaniu, że człowiek jest wart psiej przyjaźni. Szukamy dla Zary domu bez innych psów i małych dzieci. Sunia jest wysterylizowana, zachipowana i zaszczepiona. Jeśli chcesz stworzyć Zarze ciepły, kochający, wyrozumiały dom, skontaktuj się z Fundacją AST: 0501797018 [email protected] http://www.fundacja-ast Zabij mnie Kamila, ale już nie pamiętam co Ci wysyłałam :( Raczej nic do domu nie poszło z doroślaków, a wręcz doszły. Sammy jest niestety. Aż dziw... Quote
doddy Posted December 11, 2010 Author Posted December 11, 2010 Nasza Zaruszka po blisko półrocznym szukaniu jej domku zamieszkała w nowym domu. Zamieszkała niedaleko, bo w Radzyminie k. Warszawy. [quote name='"Martyna i Adrian"']Witajcie serdecznie :) Od wczoraj szczęście ma cztery łapy i czekoladowy kolor :mrgreen: :mrgreen: Piękna to za mało powiedziane ;) Jest cudowna. W domku zaaklimatyzowała się bardzo szybko, jest naszym kochanym pieszczoszkiem. Bardzo ładnie porusza się po mieszkaniu, na spacerach po prostu rewelacja. Ładnie reaguje na komendy, za co dostaje przysmaki :) W nocy śpi w naszym wyrku przez co mamy trochę mniej miejsca dla siebie :mrgreen: Ślicznie szczeka na sprzątaczkę na klatce :lol: Poznała już sąsiada, który do nas wczoraj przyszedł i najpierw założyliśmy jej smyczkę żeby zobaczyć jej reakcję, ale po kilku sekundach ją zdjęliśmy bo od razu się zaprzyjaźnili :) Zostawialiśmy ją samą w domu dwa razy jednak na bardzo krótko 10-20 minut i radzi sobie świetnie w samotności, nic nie nabroiła. Zobaczymy jak będzie kiedy zostanie dłużej sama ;) Pierwsze zdjątko z domu :) Quote
doddy Posted December 30, 2010 Author Posted December 30, 2010 Wieści z nowego domku Zary. Wklejamy parę nowych fotek naszej czekolady - to fakt Zara jest apetyczna jak mleczna z dużymi orzechami :D Nasz śliczny prezent pod choinką ;) Gdzie ten Mikołaj ? :shock: W końcu są prezenty :) Pomoc w rozpakowywaniu ;) 2 minuty i po prezencie :lol: Jeszcze jeden prezencik Żebraczka ;) Nasz kochany Zarulec 8-) Pozdrawiamy i życzymy miłego oglądania zdjęć :mrgreen: Quote
andzia69 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 sliczności:):) ja myslałam, ze ona dywan dostała;):) Quote
doddy Posted September 17, 2011 Author Posted September 17, 2011 Dzisiejsza Zaruszka. Zdjęcia z IV zlotu fundacji. Quote
Recommended Posts