Ania102 Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 Monday ja szukałam, prosiłam o jakies kontakty zagraniczne. Koleżanka uprosiła swoją znajomą i jej tz żeby wzięli ode mnie Prado, a jak zgodzili się na Prado to dokopałam im jeszcze Łapkę i 2 szczeniaki. Chciałabym żeby jeszcze wzięli psiaki ale to prywatni ludzie i naprawdę nie wiem czy jeszcze zechcą. W każdym razie ja jestem wdzięczna za Prado. Quote
Kalva Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 tytuł optymistyczny, ale czy wiemy co słychać u Prado? Jak się miewa w domu?? Quote
Ania102 Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 U Prado wszystko dobrze, poprosiłam o zdjęcia. Mam nadzieję, że wkrótce będą. Quote
Kociabanda2 Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 bardzo się cieszę ze szczęścia Prado :) Quote
Kamila Proc Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 no to swietne wiesci, bo czasem roznie bywa Quote
Ania102 Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 Myślę, że tu nadal by siedział w hoteliku. Ma wreszcie ludzi i dom, ja jestem spokojna wiem ,że dobrze trafił. Quote
alice midnight Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='Ania102']U Prado wszystko dobrze, poprosiłam o zdjęcia. Mam nadzieję, że wkrótce będą.[/QUOTE] podczytałam sobie znów watek, ale jakoś mało njusów, Ania jak tam Prado, dostałas obiecane foty? Quote
Ania102 Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 Tez bardzo mi zalezy na zdjęciach ale nowych nie dostałam niestety. Quote
alice midnight Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 ale to chyab było wymagane w umowie? jakies foto-relacje chociaz raz na dwa m-ce... Quote
Ania102 Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 Tak Ola, tylko jak ta Pani dzwoni i mówi o zdjęciach to oni przepraszają i mówią że wyslą a potem nie wysyłają ale zapewniają, ze jest dobrze. Z innymi ludzmi tez tak mam, że nie wywiązują się z wysyłania zdjęc. Może uważają, że pies jest ich i nie muszą nikomu się tłumaczyc. W kazdym razie mam zapewniona wizyte poadopcyją jak znajoma bedzie jechać do Niemczech. Quote
alice midnight Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Ania102 napisał(a):Tak Ola, tylko jak ta Pani dzwoni i mówi o zdjęciach to oni przepraszają i mówią że wyslą a potem nie wysyłają ale zapewniają, ze jest dobrze. Z innymi ludzmi tez tak mam, że nie wywiązują się z wysyłania zdjęc. Może uważają, że pies jest ich i nie muszą nikomu się tłumaczyc. W kazdym razie mam zapewniona wizyte poadopcyją jak znajoma bedzie jechać do Niemczech. smutno mi :( ja dostaję regularnie raz / dwa razy w miesiącu zdjęcia i informacje obszerne i jeszcze Pani pisze tu na wątku...ale to faktycznie jest nieco inna sytuacja, a jednak spotykam się z pustymi wątkami po adopcji to mnie przeraża! ale na pewno można temu jakoś zaradzić, przynajmniej opisali nowi własciciele jak się Prado czuje, jak się zaaklimatyzował? no..cokolwiek.. Quote
aagataa8 Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Zapraszam na nasz bazarek z różnościami zrobiony dla Saby i Kowu: http://www.dogomania.pl/threads/217333-Bazarek-z-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bciami-dla-Saby-i-Kowu-do-20.11.2011-do-godz.-20-00-czasu-dogo...?p=17951781#post17951781 Quote
Ania102 Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Bardzo bym chciała żeby Ci Państwo przysyłali zdjęcia, nie wiem czemu tego nie robia. Tak już niestety z ludzmi jest. Przez telefon zapewniali, że wszystko jest w porzadku, chyba nie musimy się martwic ale sama bardzo bym chciała zobaczyć Prado na fotkach. Dlatego często oglądam te z poprzedniej strony. Quote
aagataa8 Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Może po prostu ci ludzie uważają, że przysłali już raz zdjęcia z domku i to wystarczy? Ludzie są różni, niektórzy mogą uważać, że wysyłanie zdjęć czy informacji po adopcji nie jest już istotne. Myślę, że nie ma się co na zapas denerwować i trochę poczekać. Zawsze potem można się jakoś skontaktować (choć ja nie mam możliwości, bo nie władam językiem niemieckim nawet w stopniu komunikatywnym), choć nie wiem czy takie "nękanie" telefonami może być dobrze odebrane. Quote
Kamila Proc Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 nie no, pewnie, ze nie ma sie co denerwowac. cierpliwie czekamy. najwazniejsze, ze chyba wszystko w porzadku Quote
alice midnight Posted November 15, 2011 Posted November 15, 2011 Ale jakie nękanie telefonami? Porządna umowa adopcyjna zawiera adnotację o obowiązku informowania o stanie zdrowia psa i załączaniu zdjęć/skanów paragonów/faktur od weta, które potwierdzają, przynajmniej do czasu zakonczenia okresu próbnego. Mi oglądanie fotek sprzed roku niestety nie wystarczy...a informacje są niewystarczające. W obliczu afery z psami wywożonymi masowo do Niemiec, aż mi się niedobrze robi jak myslę co się mogło stać z Pradem. Quote
Kamila Proc Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Boziu, mam nadzieje, ze wszystko jest OK Quote
Lu_Gosiak Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Przepraszam ale szukam pomocy dla dzielnej mamy z maluszkami http://www.dogomania.pl/threads/2179...olu-DT-na-cito Potrzebne na cito DT dla suni - jest przekochana, delikatna, wtula się w człowieka - i maluchów ale nie wiemy nawet ile ich jest i w jakim wieku... Quote
Recommended Posts