YxNinaxY Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 [quote name='mysza 1']Zapraszam na bazarek na część moich zadłużonych psiaków [URL]http://www.dogomania.pl/threads/190304-KSI%C4%98GARNIA-mn%C3%B3stwo-tanich-ksi%C4%85%C5%BCek-na-Misia-i-Amigo-do-13.08-do-21-00[/URL] Czy ktoś umie może zrobić banerek to tego bazarku? Bardzo bym wdzięczna była. Słyszałam, że Perełka jest zarezerwowana dla jakiegoś domu :( Średnio się ciesze, bo to na wsi, ona nie ma sterylki :( Dowiecie się co to za ludzie? Może można umowę podpisac na sterylkę, pogadać z nimi? Wydajecie psy na łańcuch?[/QUOTE] Może Monika dałaby radę się dowiedzieć. Trzeba z Nią porozmawiać. Dzisiaj dzwoniła do mnie i mówiła, że kolejne bidy trafiły do Kojca... I znowu coś amstaffowatego:shake: Dzisiaj doda zdjęcia, jednak tylko przez kraty bo kierowniczka zabroniła osobom niepełnoletnim wyprowadzać psiaki :roll: szlag by to trafił - ja niestety nie mogę być tam tak często jak Monika, tym samym psiaki będą miały rzadsze spacery... Quote
LAZY Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Sytuacja z szybkimi adopcjami jest średnio fajna, bo to się dalej tworzy patologia...Suki bez sterylki, domy nie sprawdzone (chociaż szczeciński schron też nic nie sprawdza, ale chociaż sterylizuje). Gdyby się dało kierowniczkę do sterylek przekonać to byłoby dobrze. Czy skoro teraz niepełnoletnie osoby nie moga wyprowadzać psów to znaczy, ze Monika też nie moze? A co z wydaniem psa w weekend? Ja w tygodniu nie mogę jechać a z tego co widzę może być problem z wydaniem mi psa np. w sobotę czy niedzielę rano... Quote
Onaa Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 [quote name='YxNinaxY']Niestety nie ma żadnych wizyt... ani przed- ani poadopcyjnych :shake: W sumie nikt nie wie i co gorsze nie wnika gdzie psy trafiają. Amor z tego co wiem trafił do rodziny z dziećmi. Odwiedzali go całą familią ;)[/QUOTE] A nie można coś z tym zrobić. Nie możecie tych piesków ogłaszać i w ten sposób szukać im domów ? Quote
YxNinaxY Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Jeśli chodzi o adopcje w soboty to Monika pomoże ;) Co do wyprowadzania to właśnie chodzi o to że Monika nie może... Mówiła mi że psy wyprowadzają czasami dziewczyny z liceum, być może one są pełnoletnie więc chociaż tyle dobrego. A ja tak jak mówiłam, nie mogę być tak często u psiaków jakbym chciała. Postaram się być w piątek to porobimy psiakom fotki ze spaceru Quote
mysza 1 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 A nie możemy zabrać Perełki jutro na przykład? Kurde, co za rezerwacje. Quote
YxNinaxY Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 [quote name='Dogo07']A nie można coś z tym zrobić. Nie możecie tych piesków ogłaszać i w ten sposób szukać im domów ?[/QUOTE] Staramy się to robić, jednak osoba zainteresowana skieruje się prosto do PUKu to my nie mamy wpływu na to co się stanie. Ja jestem tylko wolontariuszką. Monika jest uznawana za założycielkę Kojca ale jest niepełnoletnia więc wiele zdziałać nie może. Generalnie to ja sama nie wiem kto tam jest "guru" ;) Quote
YxNinaxY Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 [quote name='mysza 1']A nie możemy zabrać Perełki jutro na przykład? Kurde, co za rezerwacje.[/QUOTE] Nie mam pojęcia.. Można by spróbować.. Podstępnie:razz: Najlepiej po godzinie 15 umówić się z Moniką i adoptować Perełkę kiedy nie będzie P. Gosi :evil_lol: Tylko nie wiem czy Monika się zgodzi i w sumie nie wiem na jakiej zasadzie są te "rezerwacje":roll: Quote
Onaa Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 [quote name='YxNinaxY']Staramy się to robić, jednak osoba zainteresowana skieruje się prosto do PUKu to my nie mamy wpływu na to co się stanie. Ja jestem tylko wolontariuszką. Monika jest uznawana za założycielkę Kojca ale jest niepełnoletnia więc wiele zdziałać nie może. Generalnie to ja sama nie wiem kto tam jest "guru" ;)[/QUOTE] Oczywiście, jeśli ktoś adoptuje psiaka prosto z tego punktu to tak jak w przypadku adopcji prosto ze schroniska, nie będzie wiadomo ani nie będą znane dane domu. No chyba, że w punkcie będzie akurat jakaś wolontariuszka i uda jej się porozmawiać z chętnymi, ale rozumiem, że wtedy tam już w PUKu nic wiele nie może zrobić. Pewnie odmówić adopcji psa, jeśli jej się nie spodoba dom, też nie. Ale chodzi mi o to, że skoro znacie te psy, macie z nimi kontakt, to żeby im robić ogłoszenia, oczywiście nie pisać gdzie przebywają (wiadomo, że nie należy tego robić dla bezpieczeństwa psa) i w ten sposób domy im znajdywać , naprawdę dobre domy. Quote
mysza 1 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 [quote name='YxNinaxY']Nie mam pojęcia.. Można by spróbować.. Podstępnie:razz: Najlepiej po godzinie 15 umówić się z Moniką i adoptować Perełkę kiedy nie będzie P. Gosi :evil_lol: Tylko nie wiem czy Monika się zgodzi i w sumie nie wiem na jakiej zasadzie są te "rezerwacje":roll:[/QUOTE] Ja to jestem w Warszawie, od razu by trzeba było ją zaiweźc do hotelu... Ktoś z okolic by to musiał być. Nie wiemy też dokąd Perełka ma trafić, może jacyś w miarę fajni ludzie przez przypadek? Koniecznie musicie wprowadzić zasadę o tym, żeby nie wydawać na łańcuch (mają to nawet schroniska w większości) i sterylki. Skoro Monika jest założycielką to tym bardziej musi to przeforsować, w młodości siła ;) Szkoda pracy i ogłaszania jesli potem te psy trafiają byle gdzie. Quote
paulinken Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Dziewczyny, ja Wam mogę rzucić groszem na Perełkę (karma, transport, etc.), tylko jej nie wydawajcie na łańcuch :( Quote
YxNinaxY Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Dane domu są znane. podpisywana jest umowa adopcyjna, a raczej informator - imię, nazwisko, adres. Tylko nie wiem czy Monika ma do nich dostęp - ja na pewno nie. I nie wiem czy w ogóle możemy cokolwiek z tym robić... Skoro nikt nie zgadzał się na wizytę poadopcyją my nie mamy prawa kogokolwiek odwiedzać.. Ogłoszenia dla Perełki i innych robiła tutaj bodajże paulinken (dzięki jeszcze raz :) ). Quote
mysza 1 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Ja cały czas ogłaszam Perełkę :roll: i chciałam ją zabrać razem z Nero... Quote
blacky. Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Jak zabierzecie Perełkę przed piątkiem to OK, to ludzie wezmą Sticza (szczeniaka). ;) Także możemy się umówić. Pani Gosia na urlopie, dlatego ja wole być przy adopcji, bo nie wiadomo kto co powie i w ogóle... :( [quote name='LAZY']Monika gadałaś z Tysiek?[/QUOTE] Ja ?? :oops: A miałam, kto to Tysiek ?? :oops: Quote
YxNinaxY Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Chodzi o to że to NIE jest schronisko.. Tutaj psiaki przebywają kwarantannę przed trafieniem do schronu w szczecinie. Jednak jeśli znajdzie się chętny psy są wydawane... Quote
mysza 1 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 [quote name='LAZY']Monika gadałaś z Tysiek?[/QUOTE] Ja nie Monika:evil_lol:, nie mam numeru, napisałam pw ale nie odpisała. Quote
mysza 1 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 [quote name='YxNinaxY']Chodzi o to że to NIE jest schronisko.. Tutaj psiaki przebywają kwarantannę przed trafieniem do schronu w szczecinie. Jednak jeśli znajdzie się chętny psy są wydawane...[/QUOTE] Wiemy, wiemy ale chcemy dobrze ;) Quote
YxNinaxY Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 [quote name='blacky764']Jak zabierzecie Perełkę przed piątkiem to OK, to ludzie wezmą Sticza (szczeniaka). ;) Także możemy się umówić. Pani Gosia na urlopie, dlatego ja wole być przy adopcji, bo nie wiadomo kto co powie i w ogóle... :([/QUOTE] No to sprawa jasna - trzeba Perełkę wyciągać jak najszybciej :> Quote
YxNinaxY Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 [quote name='mysza 1']Wiemy, wiemy ale chcemy dobrze ;)[/QUOTE] Oczywiście wiem, że chcecie dobrze i cieszę się z tego niezmiernie ;) Quote
blacky. Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Tak na szybko dodaje Wam psiaki nowe (3 w sumie). Staruszek - ok. 14-16 lat. Przyjacielski, sympatyczny. Oddany przez właściciela. Ma ok. 8-10 zębów tylko, żółte i starte :( Nie ma szczepień, jest pogryziony przez inne psy. Właściciel oddał go bo stary pies to kłopot. Duży, rudo-siwy. [IMG]http://i35.tinypic.com/2mdfj46.jpg[/IMG] Średni, rudy. Podobno agresywny pies. Nie określe Wam wieku. bo nie widziałam go z bliska. Agresja chyba wynika z tego że się boi. [IMG]http://i37.tinypic.com/hwafpf.jpg[/IMG] I mix amstaffa, pręgowany jak widać. Nie powiem oficjalnie ale ok. 4-5 lat. Słodziak taki, tulić i miziać go tylko... Biedak. Dziewczyny od ASTów ratunku... :( Trzeba go rozreklamować. Mam nadzieję że jeszcze właściciel się znajdzie... Po zdjęciach tak nie widać, na żywo wygląda bardziej na amstaffa. Po maści też amstaff... [IMG]http://i36.tinypic.com/11i321f.jpg[/IMG] [IMG]http://i33.tinypic.com/2mm69f8.jpg[/IMG] Quote
mysza 1 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 [quote name='YxNinaxY']No to sprawa jasna - trzeba Perełkę wyciągać jak najszybciej :>[/QUOTE] Ale Monika dzwoniła i mówiła mi o rezerwacji na nią. I teraz nie wiem, ponoć ludzie mają być w piątek. Poza tym tak jak pisałam to ktoś na miejscuby musiał załatwić :( Quote
Onaa Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Teraz dopiero doczytałam, że te pieski są tam tylko dwa tygodnie. To faktycznie, nawet się im za wielu ogłoszeń nie zrobi. I pomóc nie ma bardzo jak :(. Quote
blacky. Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Mysza, możemy się umówić. Perełke możecie zabrać jak najszybciej, Ci ludzie wezmą Sticza. Mysza może wszystkie weźmiesz ? :D Quote
mysza 1 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Ogłoszenia się przydadzą, zawsze ktoś zwórci uwagę i w razie czego można psa gdzies próbować zawieźć. Teraz ten staruszek staje się priorytetem- on w Szczecinie od razu uśpiony będzie, nie trzymają tam takich :( Quote
Recommended Posts