Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 906
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='blacky764']Mogę spróbować, ale jak pisałam wcześniej jest w takim stanie że nie wiem czy da sobie zajrzeć w pachwine...[/QUOTE]
Może trzeba spróbować z p. Gosią? Albo ewentualnie w ostateczności skontaktować się z ludźmi, którzy ją oddali... Bo do nas to ona prędko nie wyjdzie :(

Posted

[quote name='blacky764']Nino, obcykałaś banerki ? :D
A i kupiłam chustki ! ;) Znaczy takie ściereczki, ale je przerobie. Pomarańczowa, zielona i żółta :lol:[/QUOTE]
Pewnie, że obcykałam:cool3:
To teraz przerabiaj chusteczki :D
A ja uciekam z moim Sanhezem na spacerek ;)

Posted

I na koniec Stich (przez te uszy :) ) ma ok. 5 miesięcy, wczoraj go przywieźli. Na początku był nie ufny, przestraszony, ale później się rozchulał kolega ;) Śliczny, urokliwy szczeniak - po prostu. :loveu:
[IMG]http://i32.tinypic.com/2dlqdnd.jpg[/IMG]
[IMG]http://i25.tinypic.com/5kfrwh.jpg[/IMG]
[IMG]http://i28.tinypic.com/2iqd76h.jpg[/IMG]
[IMG]http://i32.tinypic.com/23mvok1.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='YxNinaxY']Może trzeba spróbować z p. Gosią? Albo ewentualnie w ostateczności skontaktować się z ludźmi, którzy ją oddali... Bo do nas to ona prędko nie wyjdzie :([/QUOTE]
Ona jest przyjęta z polecenia. Nie mamy żadnego kontaktu z właścicielem.

Posted

Cioteczki a teraz filmiki z Nerusiem ;)

tak chodzi, nie widać za dobrze ale w rzeczywistości troche utyka
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=h6SPKWLGD3w[/URL]

a tutaj sie tarzał a ciotce telefon dzwonił i musiałam odebrać ;) :lol:
[url]http://www.youtube.com/watch?v=PGyZCXolDHk[/url]

Posted

Jestem pod ogromnym wrazeniem..weszlam tu "przez przypadek" i najbardziej mnie ujął za serce Neruś...nie moglam przeczytac calego watku, bo jestem na wczasach i net mi prawie nie chodzi doszlam do ok 10 strony i musialam zajrzec na koniec,z ciekawości, co u Nerusia, bo do rana by mi zeszlo:) A tu taka niespodzianka wielka:):)
Mysle, że tak jak pisało tu wczesniej kilka osob- fajnie byloby zalozyc dla Nerunia osobny watek (a moze juz ma to prosze bardzo o namiar)...JAk zobaczylam filmik z tarzającycm się Nerusiem, to malo sie nie poplakalam...szkoda, ze taki krotki(...te "głupie" telefony;):p)

Posted

Monika pod żadnym pozorem nie wydawajcie suni ONka bez sterylki!!! Osobiście dołożę ile tylko będzie trzeba, zeby ją przed adopcją wysterylizować!!! Jak ja wydacie bez ciachniecia to będzie do końca życia rodzić młode!

BŁAGAM!!! Jak trzeba to przyjadę do Was i spróbuję dziewczynkę sama obejrzeć, moze mi zaufa...cholera jasna ona nie może trafić do pseudo, bo tego nie wytrzyma jej psychika. Jest młoda i piękna na pewno znajdzie dobry dom, ale PO STERYLCE!!!

Posted

Napisałam na wątku sterylek, u nas w Gryfinie nie opłaca się sterylizować, bo jak się pytałam ile wyniesie sterylka mojej suni mix westa to powiedział mi wet że 250 :crazyeye: To naszej Awe wyniesie 400 ? :-(

Posted

[quote name='blacky764']Napisałam na wątku sterylek, u nas w Gryfinie nie opłaca się sterylizować, bo jak się pytałam ile wyniesie sterylka mojej suni mix westa to powiedział mi wet że 250 :crazyeye: To naszej Awe wyniesie 400 ? :-([/QUOTE]
A gdzie chcecie sunie trzymac po sterylce? Macie jakies odpowiednie miejsce?

Posted

Monika czy Ci ludzie co są chętni na adopcję suni to czyiś znajomi? Może byś mi podała do nich telefon, o ile się zgodzą, i u nich sunia dochodziłaby do siebie po sterylce. Odrazu sprawdziłabym czy domek nadal będzie chętny na dziewczynkę, jak okaże się, że ona już maluchów nie urodzi...

Posted

[quote name='LAZY']Monika czy Ci ludzie co są chętni na adopcję suni to czyiś znajomi? Może byś mi podała do nich telefon, o ile się zgodzą, i u nich sunia dochodziłaby do siebie po sterylce. Odrazu sprawdziłabym czy domek nadal będzie chętny na dziewczynkę, jak okaże się, że ona już maluchów nie urodzi...[/QUOTE]
Nie mam do nich żadnego kontaktu, ale zobacze czy nic w biurze nie zostawili.

Posted

Generalnie dla mnie nawet nowi właściciele mogliby ją wysterylizować, ale to musi być pewniak, ze tak będzie, bo inaczej to ona pójdzie na zmarnowanie...

Monika a czy sunia jest rodowodowa??? Czy "tylko" rasowa? Bo moze ona z jakiej okolicznej pseudo...ONki raczej w uszach mają tatuaże.

Posted

A wiek dziewczynki?

Ile ona u Was MUSI być przed adopcja? No i na ile świadoma jest kierowniczka kojca, ze jej bez sterylki nie można oddać? Niech każdemu chętnemu mówią, że sunia do adopcji, ale dopiero po sterylizacji...odrazu część chętnych odpadnie.

W jakich dniach i w jakich godzinach można Ciebie w kojcu spotkać, zeby się umówić na poznanie dziewczynki?

Posted

[quote name='LAZY']A wiek dziewczynki?

Ile ona u Was MUSI być przed adopcja? No i na ile świadoma jest kierowniczka kojca, ze jej bez sterylki nie można oddać? Niech każdemu chętnemu mówią, że sunia do adopcji, ale dopiero po sterylizacji...odrazu część chętnych odpadnie.

W jakich dniach i w jakich godzinach można Ciebie w kojcu spotkać, zeby się umówić na poznanie dziewczynki?[/QUOTE]
Przed adopcją musi jedynie zostać zaszczepiona, jak zostanie zaszczepiona może iść do adopcji. Kierowniczka nie jest tego świadoma, jak dla niej pies to pies.

Ja tam chodzę różnie. Jak chcesz możemy się umówić.

Wieku niestety nie znam. Nie dałam rady zajrzeć jej w zęby.

Posted

Tego się właśnie obawiałam, ze kierowniczka nie bardzo się tym przejmie. Cholera by to wszystko!

A lekarz sunię widizła czy też nie? Napisz mi na pw swój numer telefonu to się umówimy. Proszę porozmawiaj z kierowniczka. Jeśli ona trafi na pseudo to potem będziemy zbierać jej szczeniaki z róznych okolic.

Czy gmina nie ma obowiązku sterylizacji? Co za poronione przepisy...

Posted

[quote name='LAZY']Tego się właśnie obawiałam, ze kierowniczka nie bardzo się tym przejmie. Cholera by to wszystko!

A lekarz sunię widizła czy też nie? Napisz mi na pw swój numer telefonu to się umówimy. Proszę porozmawiaj z kierowniczka. Jeśli ona trafi na pseudo to potem będziemy zbierać jej szczeniaki z róznych okolic.

Czy gmina nie ma obowiązku sterylizacji? Co za poronione przepisy...[/QUOTE]
Wet jeszcze suni nie widział. Chyba że np. dzisiaj był. Porozmawiam z nią we wtorek albo lepiej jutro zadzwonie.
Nie wiem czy gmina ma obowiązek sterylizacja. Chyba nie jeśli tego nie robią...

Posted

O to samo proszę co LAZY,nie wydawajcie onki bez sterylizacji,będa ją rozmnażać!Miałysmy takie przypadki u nas w schronisku.Jak tylko była jakas piekna suczka onka to zaraz kręciili sie jacys ludzie,zeby tylko bez "kajstracji"była.Robiłysmy wszystko by była z "kajstracją"

Posted

Może ktoś ze Szczecina lub okolic ma rzeczy na bazarek ? Jeśli mi podrzuci do Gryfina to zrobię bazarek na sterylkę, też mam kilka rzeczy które można sprzedać.

Posted

Mam na bazarek jakieś rysunki i może coś jeszcze wyskrobię, wiec jak będę jechać zobaczyć co z sunią to zabiorę.

Zadzwonię do Ciebie Monika to się umówimy.