Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ronja']Emi brzuszek ma zsypany:(
krostki są nieco inne - jakby rzadsze, chyba nie swędzące, bo Emi w ogóle się nie drapie[/QUOTE]

A jednak.....zobaczymy jak będzie po kolejnej kąpieli....

W piątek znowu polowanie na dr Dembele;)

Posted

[quote name='ronja']Emi brzuszek ma zsypany:(
krostki są nieco inne - jakby rzadsze, chyba nie swędzące, bo Emi w ogóle się nie drapie[/QUOTE]
Kurde, co za los :(

[quote name='Mysza2']Myszko moja protoplastko, proszę o nr konta na PW, chyba że to to samo co na Jasperka wpłacam?[/QUOTE]
To samo, dziękuję bardzo.
[quote name='Tora&Faro']A jednak.....zobaczymy jak będzie po kolejnej kąpieli....

W piątek znowu polowanie na dr Dembele;)[/QUOTE]
Znowu polujesz? Wielkie dzięki:loveu:

Posted

[quote name='Tora&Faro']A jednak.....zobaczymy jak będzie po kolejnej kąpieli....

W piątek znowu[B] polowani[/B]e na dr Dembele;)[/QUOTE]

gosia na tropie doktora ;)

Posted

Jak się Marcie nie uda skontaktować z doktorem (a szczerze mówiąc telefoniczne skontaktowanie się graniczy z cudem) to się nie będę zastanawiać, tylko znowu się na niego zaczaję w lecznicy;)

Posted

[quote name='Tora&Faro']Jak się Marcie nie uda skontaktować z doktorem (a szczerze mówiąc telefoniczne skontaktowanie się graniczy z cudem) to się nie będę zastanawiać, tylko znowu się na niego zaczaję w lecznicy;)[/QUOTE]

a nie boisz się ze teraz ktoś zyczyliwy inaczej z dogo ostrzeze doktora i nie dość ze tel nie bedzie dobieral to jeszcze do lecznicy tego dnia nie przyjdzie ;)

Posted

[quote name='3 x']a nie boisz się ze teraz ktoś zyczyliwy inaczej z dogo ostrzeze doktora i nie dość ze tel nie bedzie dobieral to jeszcze do lecznicy tego dnia nie przyjdzie ;)[/QUOTE]

o tym nie pomyślałam kurde:evil_lol:

Posted

[quote name='mysza 1']Spoko, Gosia ma tyle uroku osobistego że możliwe, że dlatego doktor nie odbierze, że Gosię znowu zobaczyć ;):eviltong:[/QUOTE]

Tia....na bank tak będzie...i tego się trzymajmy:eviltong::evil_lol:

Posted

Biedna Eminka... Choroby skóry to jednak jest przekleństwo - i dla psa i dla opiekunów. Gdybym się na własnym przykładzie (a właściwie na przykładzie Tośki) nie przekonała, chyba bym nie uwierzyła, że można leczyć psa 2 lata, a i tak są nawroty :(

Posted

[quote name='mysza 1']Spoko, Gosia ma tyle uroku osobistego że możliwe, że dlatego doktor nie odbierze, że Gosię znowu zobaczyć ;):eviltong:[/QUOTE]

to to nie ulega wątpliwości ale jak zona doktora czyta dogo to ni chu chu
gosia jest już spalona ;)

edit:
dodałam na aukcje Emi ostatnie zdjęcia
i inf od ronji o stanie brzuszka

wywody na temat pana doktora i odwiedzenia go przez gosię sobie darowałam ;)

Posted

[quote name='Tora&Faro']

PS nie rozumiem dlaczego pominęłaś tak istotne wywody na temat pana doktora Gosia:eviltong::evil_lol:[/QUOTE]

żeby nikt nie zrobił CI konkurencji w piatek podczas polowania ;)

Posted

brzuszek coraz gorszy, bo rozdrapany:(
[IMG]http://www.fotoo.pl/zdjecia/files/2010-09/2c328099.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.fotoo.pl/zdjecia/files/2010-09/eb80b930.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.fotoo.pl/zdjecia/files/2010-09/d4900189.jpg[/IMG]

chyba trzeba będzie wrócić do antybiotyku

Posted

Ronja, czy Emi bierze Encorton?... Tośka bez tego by się zadrapała na śmierć :( I w tośkowym przypadku kuracje antybiotykowe krótsze niż 6 tygodni mijały się z celem. Ja wiem, że to dwa różne przypadki, ale pozwalam sobie podzielić się tośkowym doświadczeniem, bo przez długi czas jej leczenie było jednym wielkim wyzwaniem (zresztą w pewnym sensie jest nim do dziś...), a też zdiagnozowano ropowicę (jako powikłanie czyli chorobę wtórną).

Posted

[quote name='Tora&Faro']Kurde ten brzuch wygląda bardzo nieładnie...nie wiem czy nie umawiać Emi na wizytę do doktora...jak myślicie?[/QUOTE]
A doktor mówił, że nie powinno już jej tak sypać? Bo jeśli tak mówił to może i rzeczywiście powinien ją zobaczyć.
Ewentualnie możesz zapolować w piątek na doktora i zapytać, bo i tak na teraz musi miec leki itd.
W sobotę będziemy z Gusią jechały do Marty to byśmy od Ciebie wzięły, gdyby dr coś zapisał.

Posted

Doktor mówił żeby obserwować okres od momentu odstawienia leków do wystąpienia jakichkolwiek objawów. Tak czy inaczej prosił o kontakt za tydzień, czyli w piątek więc jeśli nie uda się dodzwonić podjade do lecznicy i się z nim spotkam. Jeśli coś wypisze, a podejrzewam że tak bo brzuch jest fatalny, to oczywiście przekażę jakoś Gusi.

Posted

[quote name='Tora&Faro']Doktor mówił żeby obserwować okres od momentu odstawienia leków do wystąpienia jakichkolwiek objawów. Tak czy inaczej prosił o kontakt za tydzień, czyli w piątek więc jeśli nie uda się dodzwonić podjade do lecznicy i się z nim spotkam. Jeśli coś wypisze, a podejrzewam że tak bo brzuch jest fatalny, to oczywiście przekażę jakoś Gusi.[/QUOTE]
Ok, rozumiem, dzięki.

Posted

Nutusia, Emi oprócz keflexu nic więcej nie dostawala.
dostała też zastrzyki na wizycie u dr i na wynos tydzień temu Gosia z Przemkiem nam przywieźli.

Emi wykapana, brzuch niestety krwawił. Obejrzę jutro, czy jest lepiej

Emi dziś przed kapielą
[IMG]http://www.fotoo.pl/zdjecia/files/2010-09/9158bacf.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.fotoo.pl/zdjecia/files/2010-09/edadbe46.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='magda222']Przepraszam, że nie na temat
Warszawianki kochane podeślijcie mi na PW namiary na kogoś kto zajmuje się w Wawie kotami.
Kolega kuzynki chce przygarnąć kocurka :)[/QUOTE]
Ja będę miała kotki do adopcji ale jeszcze nie mam fot, to nie piszę pw ;)