luka1 Posted June 30, 2010 Author Posted June 30, 2010 Maluchy i sunia znowu w zagródce, tym razem zagródka zacieniona i chyba sunia ją zakceptuje. Maluchy spały jak kluchy. Quote
elmira Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Ale fajne malizny:) Sunia jest wspaniała. Mała przylepa wpatrzona w człowieka. Quote
ciapuś Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Bardzo dziękuje za zdjecia Kluchy super,trzeba pomyśleć jak im pomóc :hmmmm: Quote
luka1 Posted June 30, 2010 Author Posted June 30, 2010 właśnie wróciłam z działki. Tz wezwał mnie na pomoc. Sunia mimo zadaszenia wychodzi z zagródki i ma problem z powrotem. No i co miałam myśleć co zrobić? - wpakowałam kluchy do gabinetu i tam będą nocować. Mam jaką taką pewność że nie przeniesie maluchów znowu gdzieś do dziury. Pomyślę, ale chyba zostanie z nimi tam do czasu aż malce nie będą się nadawały do noszenia w pysku. :angryy: Quote
luka1 Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 zaraz jadę sprawdzić jak noc minęła. Chyba zostanie w gabinecie do czasu aż malce bąbą większe i nie będzie mogła ich w pesku nosić. Tylko jak to zniesie Norcia? :crazyeye: Quote
luka1 Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 [IMG]http://img14.imageshack.us/img14/451/dscn1177x.jpg[/IMG] [IMG]http://img88.imageshack.us/img88/3087/dscn1178x.jpg[/IMG] [IMG]http://img200.imageshack.us/img200/9850/dscn1175x.jpg[/IMG] [IMG]http://img534.imageshack.us/img534/4728/dscn1174x.jpg[/IMG] Quote
luka1 Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 Sunia zamieszkała do czasu aż malce zaczną sprawnie biegać, w "gabinecie". Troche to wprowadziło zamieszania, ale Norcia zniosła dzielnie nową lokatorkę, a sunia obecność Norki. Mijaja sie udając, że się nie widzą. Norka zadziwiona z daleka obserwuje kluchy i nawet nie myśli podchodzić. Psiaki są dobrze odżywione, sa grube, wyglądają jak foczki. Sunia je za wszystkie osiem szczeniaków i za siebie. Już nawet zaczyna nabierać masy. Mam nadzieję, że szybko zmieni się z tary w normalnego psa. Quote
luka1 Posted July 3, 2010 Author Posted July 3, 2010 psiaki rosną jak na drożdżach. Ciągle wyłażą z posłanka i pełzają po pomieszczeniu. Suka leniwie rozciąga się na chłodnej posadzce. Zbieram te małe foczki i wkładam na miejsce, a one poszczekują niezadowolone. Ciekawe co z nich wyrośnie? Quote
luka1 Posted July 5, 2010 Author Posted July 5, 2010 Czas na pierwsze odrobaczanie. Kupki zaczynają być wszędzie o sikaniu nie mówię - mop zaczyna być moim wielkim przyjacielem. Maluchy wędrują wszędzie, nie próbuję już ich zaganiać na posłanko bo trudno opanować osiem latających kluch. Po zabawie i tak padają tam gdzie stoją - wtedy je zbieram na kupkę. Quote
luka1 Posted July 7, 2010 Author Posted July 7, 2010 kupki pełne nitek. Foczki bałaganią, szczekają i warczą - będą z nich psy obronne. Quote
luka1 Posted July 8, 2010 Author Posted July 8, 2010 wszędziepełno psiaków. Łapki jeszczy rozjeżdzają się na posadzce, ale już stąpają pewniej. Quote
Ewanka Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Cudne maluchy, słodkie foczki ... tylko skąd potem 8 domków wytrzasnącć? Quote
luka1 Posted July 9, 2010 Author Posted July 9, 2010 Ewanka napisał(a):Cudne maluchy, słodkie foczki ... tylko skąd potem 8 domków wytrzasnącć? Już ty mnie nie strasz.:crazyeye: Quote
luka1 Posted July 10, 2010 Author Posted July 10, 2010 malce rosną i rosną, trzeba chyba do budki przetransportować. Narazie jeszczewiekszość dnia przesypiają ale z każdym dniem więcej się bawią w psie walki. Próbują odgryzać ogony i uszy, a gdy pojawia się "mleczarnia" przypuszczają totalny atak. Trzeba je dokarmiać? Sa tłuściutkie i wypchane. Quote
minia7 Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 Po banerku trafiłam na wątek. Świetne są maluchy, a sunia podobna do mojej Saruni, tyle że moja ma sterczące uszka, ale pycholek ten sam :) Zapisuję wątek. Quote
luka1 Posted July 13, 2010 Author Posted July 13, 2010 Miśka z maluchami powedrowała dzis do zagródki. szczylki z poczatku były bardzo zdziwione trawka i piaskiem, ale szybo uznały to za zabawki. Zmęczone, po zjedzeniu jedzonka - zasnęły Quote
luka1 Posted July 14, 2010 Author Posted July 14, 2010 pierwszanoc w budzie minęła. Zaraz jedzonko i sprzątanko, a maluchy ganiają wkoło Quote
luka1 Posted July 17, 2010 Author Posted July 17, 2010 drugie odrobaczanie mamy za sobą, teraz kolej na szczepienia:crazyeye: (cieniutko z kasą) Quote
Recommended Posts