Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bakusiowa']Jestem w trakcie pisania tekstu do ogłoszeń dla Blekusia. Jeszcze kilka wiadomości muszę uzyskać od Madzi. Ma dowiedzieć się od pani Ewy z DT.[/QUOTE]

wyslalam Pani Ewie e-maila z pytaniami :) dzis wieczorem na odpowiedziec!takze jak tylko bede ja miala odezwe sie :)

Posted

dzis powinnam zrobic przelew za poprzedni tydzien w dt nie mowiac juz o tym ze powinnam w tym tygodniu zrobic nastepny...niestety pieniazkow na koncie blackusia brak :( stan konta 13zl...mam nadzieje ze cos wplynie

Posted

[url]http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=164792110253577[/url] w wydarzeniu wezmie udzial juz 85 osob! mam nadzieje ze pojawia sie jakies pieniazki...napisalam na forum na wydarzeniu ze prosze o kontakt jesli ktos chcialby nas wesprzec finansowo lub tez zna kogo kto moglby przygarnac blackiego.poki co cisza...nikt sie nie odezwal....

Posted

Witajcie, wieczorkiem pozapraszam znowu trochę ludzi do Blekusia. Moze ktoś przyjdzie i pomoże nam i psiakowi.
Proszę, zamieśćcie na pierwszej link do Blekusiowego wydarzenia na FB. Chciałam tam wdepnąć, ale nie moge go odnaleźż w natłoku innych psiaków.
Miłego dnia :lol: :lol:

Posted

[quote name='madzia_eska']:))) ufff jestesmy uratowani![/QUOTE]

przed chwila Pani Ewa przysłała mi pare fotek niestety kiepskiej jakosci ale mysle ze milo bedzie cioteczkom popatrzec...nie umiem ich wstawic moglabym wyslac Ci na e-maila?dalabys rade je wstawic? :)

Posted

[quote name='danka4u1']To do mnie? Jesli tak, to przeslij [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/QUOTE]

przepraszam zapomnialam "odpowiedziec cytatem":)
chcialam napisac do ewytonieja ale w sumie to bez roznicy wszystkie cioteczki blackusia jak widac sa niezwykle pomocne :)...najwazniejsze zeby fotki pojawily sie na forum.juz wysylam! dziekuję :)

Posted

jeszcze jedno przesyłam pytania ktore zadałam Pani Ewie i odpowiedzi na nie :)

1)czy blacky ładnie chodzi na smyczy czy sie wyrywa?
2)czy zachowuje czystosć w domu?
3)jaki ma stosunek do ludzi,dzieci?
4)jaki ma stosunek do psów i kotów po kastracji?
5)jaki jest jego stan zdrowia?
6)jak Pani szacuje ile lat moze miec blackus?

1. Na smyczy chodzi bardzo ładnie. Nie ciągnie, chyba, ze jest w euforii, albo dawno nie był na spacerze. Biega również luzem, wraca psłusznie na zawołanie i spokojnie daje sobie zapiąć smycz. Jest niezwykle żywy i lubi biegać. Zarówno sam jak z innymi psami. Od 3 dni jest pies w domu, który jest niezwyle rozrywkowy i ma zero agresji. Black przy nim bardzo wyluzował. Jak nie może go dogonić to chociaż za ogon złapie, ale pięknie się bawią, warcząc przy tym niezwykle wojowniczo.
2. Nie ma problemu z zachowaniem czystości w domu. Upomina się, że potrzebuje wyjść, ale jak zostaje na dłużej (kilka godzin) w domu, to wytrzymuje.
3. Ludzi traktuje jak spejalne urządzenia do głaskania, dostarczania smakołyków i wogóle przyjemności. Jeśli chodzi to ma mały kontakt. Raczej je ignoruje, skupiając się na dorosłych. Nie chce aportować.
4. Nie mam kotów więc nie wiem. Ale jak widzi koty u sąsiadów, to go niespecjalnie obchodzą. Bardziej reaguje na konie - z przyjemnością na nie szczeka kiedy są za ogrodzeniem. Jeśli chodzi o psy - domowa suczka robi z nim co chce. Jeśli pies jest większy od niego, to po pierwszej nieudanej próbie dominacji schodzi mu z drogi. Mniejsze stara się podporządkować. Szczególnie broni michy.
5. Jest zdrowy, pełen radości i chęci do kontaktu.
6. Trudno mi określić ile ma lat. Jest w dobrej kondycji, je wszystko

Posted

[B][SIZE=3][COLOR=red]Jeden dzień z życia Blekusia[IMG]http://i53.tinypic.com/2dt97op.jpg[/IMG][/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/B]
[SIZE=2][COLOR=black][B]Tak sobie spędzam czas w towarzystwie koleżanek i kolegów.[/B][/COLOR][/SIZE]
[B][SIZE=3][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/B]
[IMG]http://i53.tinypic.com/2f08u0y.jpg[/IMG]
[B] Znudziło mi się. Idę do domu. Moze coś przekąszę, bo zgłodniałem.[/B]

[IMG]http://i52.tinypic.com/2rhqnep.jpg[/IMG]

[B] Jakiś głodomór idzie ze mną...wielbicielka czy konkurent do miski...??? Szybciej!![/B]

[B][IMG]http://i55.tinypic.com/2emg93n.jpg[/IMG] [/B]

[B] To był wspaniały dzień !!![/B]

Posted

[quote name='Romka']Bleki poprawił się,jest bardziej zaokrąglony niż go pamiętam...ale na drugim zdjęciu coś smutny chyba...[/QUOTE]
Pani Ewa spasła psy.

Posted

OGŁOSZENIE DLA BLEKUSIA , trochę spisałam z pierwszego postu.Co sądzicie o tym, żeby uprościć jego imię. Może normalnie Bleki? Napiszcie czy może tak być, czy coś poprawić.
Bleki jest psem w średnim wieku, mieszańcem w typie labradora. Porzucony błąkał się zimą samotnie po ulicach miasta, aż zamieszkał pod balkonem na pewnym osiedlu. Dzięki pomocy dobrych ludzi trafił do domu tymczasowego, gdzie zaopiekowano się nim. Jednak nie jest to przystań gdzie mógłby pozostać na zawsze. Piesek posiada wiele walorów. Może żyć w warunkach domowych. W mieszkaniu zachowuje czystość, upomina się o wyjście. Ładnie chodzi na smyczy. Jest przyjaźnie nastawiony do ludzi. Do innych piesków jest przyjazny, szczególnie lubi suczki. Stosunek do kotów niewiadomy. Bleki cieszy się dobrym zdrowiem, jest wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony. Poszukuje własnego domu, gdzie będzie kochany i bezpieczny. Szybko przywiązuje się do człowieka. Adoptuj
Blekiego a on odpłaci Ci miłością i przywiązaniem. Wydanie na łańcuch wykluczone. Możliwa organizacja transportu. Kontakt w sprawie adopcji p.Magda tel. 664 741 050

Posted

[quote name='ewatonieja']ja przeleję dzisiaj 240 zł z bazarku :) tylko znajdę kody :)[/QUOTE]
Bardzo dziękujemy i Blekuś też dziękuje za pomoc:multi::multi::multi:

Posted

Ogłoszenie przeczytane, ale nie znam psa zbyt dobrze, by wiedzieć , co trzeba jeszcze dodać na jego temat. Myślę, ze wszystko w porządku, a imię rzeczywiście uprościłabym na Bleki, bo sama też przestałam pisać Blackuś.....

Posted

[quote name='danka4u1']Ogłoszenie przeczytane, ale nie znam psa zbyt dobrze, by wiedzieć , co trzeba jeszcze dodać na jego temat. Myślę, ze wszystko w porządku, a imię rzeczywiście uprościłabym na Bleki, bo sama też przestałam pisać Blackuś.....[/QUOTE]
Proszę o opinię pozostałe cioteczki Blekusia.

Posted

[quote name='bakusiowa']OGŁOSZENIE DLA BLEKUSIA , trochę spisałam z pierwszego postu.Co sądzicie o tym, żeby uprościć jego imię. Może normalnie Bleki? Napiszcie czy może tak być, czy coś poprawić.
Bleki jest psem w średnim wieku, mieszańcem w typie labradora. Porzucony błąkał się zimą samotnie po ulicach miasta, aż zamieszkał pod balkonem na pewnym osiedlu. Dzięki pomocy dobrych ludzi trafił do domu tymczasowego, gdzie zaopiekowano się nim. Jednak nie jest to przystań gdzie mógłby pozostać na zawsze. Piesek posiada wiele walorów. Może żyć w warunkach domowych. W mieszkaniu zachowuje czystość, upomina się o wyjście. Ładnie chodzi na smyczy. Jest przyjaźnie nastawiony do ludzi. Do innych piesków jest przyjazny, szczególnie lubi suczki. Stosunek do kotów niewiadomy. Bleki cieszy się dobrym zdrowiem, jest wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony. Poszukuje własnego domu, gdzie będzie kochany i bezpieczny. Szybko przywiązuje się do człowieka. Adoptuj
Blekiego a on odpłaci Ci miłością i przywiązaniem. Wydanie na łańcuch wykluczone. Możliwa organizacja transportu. Kontakt w sprawie adopcji p.Magda tel. 664 741 050[/QUOTE]

jak dla mnie SUPER!!! dobra robota :) dziękuje.to co teraz trzeba wstawic nowy tekst na allegro tak?

Posted

dotarly pieniazki za bazarek :) porobilam oplaty za poprzedni tydzien i ten 220-140=80+13zl bylo wczesniej na koncie=93zl obecny stan konta.
CHCIALAM BARDZOOO PODZIĘKOWAĆ ZA ZROBIENIA BAZARKU!!! te pieniazki nas uratowaly!!! :)))
Rozmawialam z Panią Ewa powiedziala ze poprosi ktoras z osob ktore przyjezdzaja do innych jej psiakow aby zrobila kilka zblizonych fotek blackiego ma mi dac znac czy sie udalo...trzymajcie kciuki...ladnie fotki przydadza sie z pewnoscia! :)
poki co zmykam dopiero wrocilam z pracy...jestem padnieta!