Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cześć, dostałam linka do wątku Blackiego, u Pani Ewy mieszka "mój" tymczasowicz Szarik :), ale to inna bajka. Chciałam zapytać czy planujecie kastrację Blacka? Nie przebrnęłam przez cały wątek, bo trochę tego jest...
Pani Ewa wspomina, że na kastrację Blacka nie ma kasy, ale widzę, że zbieracie i wątek działa :) Wiem, że miałby być to koszt 150 zł.
A kastracja jest mu bardzo potrzebna z tego co mówi Pani Ewa...
Pozdrawiam :)

Ok, już przebrnęłam przez wątek :), pomysł widziałam był, ale tylko na początku ...
Kurcze, a tu wiosna zaraz, będzie mu niełatwo, tyle pachnących :) suń wokoło...

Posted

dt oplacony do 27.02.2011 obecny stan konta 59zl :( i znów nastały cięzkie czasy. Póki co Pani Ewa nie podesłała mi nowych fotek.
troche mnie wczoraj zaniepokoiła bo przez ostatni czas wysyła mi smsy i strasznie zachwala blackiego..pisze o jego postepach jesli chodzi o zachowanie..a wczoraj mi napisala ze jest już dość długo u niej...że terroryzuje i bardzo utrudnia socjalizację innych psów...zupelnie nie rozumiem!zapytalam ja wprost czy mamy szukac mu nowego dt skoro jest dla niej kłopotliwy...nie odpowiedziala mi na pytanie napisała mi dziś rano "moze udało mi się znalezc dom dla blackiego.odpowiem w ciagu tygodnia"
jeśli dostanę jakakolwiek odpowiedz dam znać...póki co brakuje pieniażków na koncie 59zl bardzo prosze cioteczki o pomoc...biore się za rozsyłanie pw...prosze Was o to samo...dziękuję kochani

Posted

[quote name='madzia_eska']dt oplacony do 27.02.2011 obecny stan konta 59zl :( i znów nastały cięzkie czasy. Póki co Pani Ewa nie podesłała mi nowych fotek.
troche mnie wczoraj zaniepokoiła bo przez ostatni czas wysyła mi smsy i strasznie zachwala blackiego..pisze o jego postepach jesli chodzi o zachowanie..a wczoraj mi napisala ze jest już dość długo u niej...że terroryzuje i bardzo utrudnia socjalizację innych psów...zupelnie nie rozumiem!zapytalam ja wprost czy mamy szukac mu nowego dt skoro jest dla niej kłopotliwy...nie odpowiedziala mi na pytanie napisała mi dziś rano "moze udało mi się znalezc dom dla blackiego.odpowiem w ciagu tygodnia"
jeśli dostanę jakakolwiek odpowiedz dam znać...póki co brakuje pieniażków na koncie 59zl bardzo prosze cioteczki o pomoc...biore się za rozsyłanie pw...prosze Was o to samo...dziękuję kochani[/QUOTE]

Dlatego też potrzebna jest kastracja... Szkoda tylko, że nikt nic nie odpisał :(
Poza Blackim, są dwa małe zastraszone pieski i duży Szarik, którego Blackie też próbował "okiełznać", ale Szarik waży z 40kg, więc sobie nie dał ;)

Posted

Zawoziłam kilka dni temu ryż dla Szarika i byłam u pani Ewy.
Blacky w porównaniu z "dawnym" Blackym zrobił ogromne postępy. Jest spokojny i wyciszony, nie wariuje, nie biega, nie szaleje. Przez całą naszą rozmowę grzecznie leżał na "psiej" wersalce i podsłuchiwał o czym gadamy.
Pani Ewa rzeczywiście trochę skarżyła się na Blackiego, bo jest dominantem i "straszy" Maxi i Rurka, czyli maluchy. Co pani Ewa posunie się o krok do przodu w pracy z nimi zaraz Blacky doprowadzi do jakiejś nieciekawej sytuacji i psiaki się znowu wycofują. Powinien być jak najszybciej wykastrowany i wg mnie powinien trafić w inne miejsce, do innego DT.
U pani Ewy zebrał już swoją "bazę" i na tym koniec. Powinien jechać gdzie indziej, żeby zdobywać nowe doświadczenia.

Posted

[quote name='DIF']Zawoziłam kilka dni temu ryż dla Szarika i byłam u pani Ewy.
Blacky w porównaniu z "dawnym" Blackym zrobił ogromne postępy. Jest spokojny i wyciszony, nie wariuje, nie biega, nie szaleje. Przez całą naszą rozmowę grzecznie leżał na "psiej" wersalce i podsłuchiwał o czym gadamy.
Pani Ewa rzeczywiście trochę skarżyła się na Blackiego, bo jest dominantem i "straszy" Maxi i Rurka, czyli maluchy. Co pani Ewa posunie się o krok do przodu w pracy z nimi zaraz Blacky doprowadzi do jakiejś nieciekawej sytuacji i psiaki się znowu wycofują. Powinien być jak najszybciej wykastrowany i wg mnie powinien trafić w inne miejsce, do innego DT.
U pani Ewy zebrał już swoją "bazę" i na tym koniec. Powinien jechać gdzie indziej, żeby zdobywać nowe doświadczenia.[/QUOTE]

Co to znaczy zdobywać doświadczenie? Wydaje mi się że dt ma być domem w którym pies powinien zostać do czasu znalezienia stałego domu, a nie skakać z jednego do drugiego..Przyzwyczaić się i znowu cierpieć z powodu rozstania...Czyżby ktoś chciałby pozbyć się psiny? Jeszcze nie dawno była mowa o wielkiej miłości pani Ewy z Blekusiem, a tu nagle pies zaczyna przeszkadzać. Chyba już wszystko rozumiem o co w tym wszystkim tak naprawdę chodzi:-(((

Posted

[quote name='Alexandra29']Co to znaczy zdobywać doświadczenie? Wydaje mi się że dt ma być domem w którym pies powinien zostać do czasu znalezienia stałego domu, a nie skakać z jednego do drugiego..Przyzwyczaić się i znowu cierpieć z powodu rozstania...Czyżby ktoś chciałby pozbyć się psiny? Jeszcze nie dawno była mowa o wielkiej miłości pani Ewy z Blekusiem, a tu nagle pies zaczyna przeszkadzać. Chyba już wszystko rozumiem o co w tym wszystkim tak naprawdę chodzi:-((([/QUOTE]
A o co chodzi, bo ja np. kompletnie nie wiem... A też mam tam psa :( ...
Alexandra pisałaś na wątku Kubusia starszego prawie ONka, który jest już za TM? Coś mi się nick kołacze, ale może mylę ...(?)

Posted

[quote name='Paulina78']A o co chodzi, bo ja np. kompletnie nie wiem... A też mam tam psa ...
Alexandra pisałaś na wątku Kubusia starszego prawie ONka, który jest już za TM? Coś mi się nick kołacze, ale może mylę ...(?)[/QUOTE]

Pewnie Aleksandra myśli, że DIF chętnie przejmie psiaka... ;)
W końcu mieszka blisko p. Ewy i prowadzi hotel dla psiaków...

Ale niestety pod tym względem się myli.

Posted

Nie Alexandra nie myśli że Dif chętnie przejmie psiaka....... Zastanawiam się dlaczego uważasz że Blekuś powienien opuścić dt u p Ewy? Możesz mi to wytłumaczyć bo nie bardzo kapuję twojej wypowiedzi
( i wg mnie powinien trafić w inne miejsce, do innego DT.U pani Ewy zebrał już swoją "bazę" i na tym koniec. Powinien jechać gdzie indziej, żeby zdobywać nowe doświadczenia.)

Paulina tak byłam u Kubulka, znam Cię z tamtej smutnej historii.
Nie nic się nie stało, tylko zastanawiam sie dlaczego Dif pisze że bleky powinien opuścić dom p Ewy.

Posted

[quote name='ewatonieja']na prawdę niefajnie się zrobiło :( Blacky'emu brakuje deklaracji a mi wiary w pomyślną przyszłość :([/QUOTE]

Przesłałam parę groszy. Mogę deklarować 25 zł miesięcznie. Jeśli będę miała możliwość wyślę więcej

Posted

Ja to nie wiem co i kto myśli :), jutro jadę do Szarika, [B]będziemy miały aparat, porobić zdjęcia Blackiemu???[/B]

Wiem jedno, że faktycznie u P. E. są dwa małe pieski, strasznie przerażone, i chyba chodzi o to, że jak P.E. coś tam je nauczy, wiecie zrobią jakiś krok do przodu, to Blackie "zepsuje" jej i psów trud i wysiłek :) Wiem, że one boją się Blacka, ale np. z Szarikiem (40 - 40 parę kg...?) ta sunia ładnie się zachowuje itd. Nie boi się go... Moim zdaniem problem tkwi przed wszystkim w tym, że BLACKIE MA JAJA... Ja wiem, że ciężko z kasą, ale może jakiś bazarek, allegro? Przecież my też zbieramy grosz do grosza co miesiąc. Dziewczyny już połowę domu wyprzedały na bazarkach :)...
Zaraz będzie wiosna, pies będzie totalnie nabuzowany, a niech jeszcze spieprzy jakąś dziurą (wiem nie ma dziur u P. E. :),. ale wiecie o co mi chodzi...) Cała banda u P.E. jest wykastrowana i to, że jeden nie jest na bank burzy harmonię... P.E. może się starać, ale jaja robią swoje... :)
Pisałyście tu o szkoleniowców psów, który ustawiał Blackiego, akurat się znamy :) i też mówi, że podstawa to kastracja...

Ufff, tyle mojego wywodu... :) Co zrobicie to już Wasza decyzja i odpowiedzialność oczywiście...

Jutro pogłaszczę od Was Blackiego :) i jak się uda zrobimy fotki :)

Posted

[quote name='Alexandra29']
Paulina tak byłam u Kubulka, znam Cię z tamtej smutnej historii.
Nie nic się nie stało, tylko zastanawiam sie dlaczego Dif pisze że bleky powinien opuścić dom p Ewy.[/QUOTE]
No właśnie tak mi się kołatało... Biedny Kubulek, ech straszny ten psi los...

Aha, jutro pogadam z Panią Ewą, o co generalnie chodzi :)

Posted

[quote name='Paulina78']Ja to nie wiem co i kto myśli :), jutro jadę do Szarika, [B]będziemy miały aparat, porobić zdjęcia Blackiemu???[/B]

Wiem jedno, że faktycznie u P. E. są dwa małe pieski, strasznie przerażone, i chyba chodzi o to, że jak P.E. coś tam je nauczy, wiecie zrobią jakiś krok do przodu, to Blackie "zepsuje" jej i psów trud i wysiłek :) Wiem, że one boją się Blacka, ale np. z Szarikiem (40 - 40 parę kg...?) ta sunia ładnie się zachowuje itd. Nie boi się go... Moim zdaniem problem tkwi przed wszystkim w tym, że BLACKIE MA JAJA... Ja wiem, że ciężko z kasą, ale może jakiś bazarek, allegro? Przecież my też zbieramy grosz do grosza co miesiąc. Dziewczyny już połowę domu wyprzedały na bazarkach :)...
Zaraz będzie wiosna, pies będzie totalnie nabuzowany, a niech jeszcze spieprzy jakąś dziurą (wiem nie ma dziur u P. E. :),. ale wiecie o co mi chodzi...) Cała banda u P.E. jest wykastrowana i to, że jeden nie jest na bank burzy harmonię... P.E. może się starać, ale jaja robią swoje... :)
Pisałyście tu o szkoleniowców psów, który ustawiał Blackiego, akurat się znamy :) i też mówi, że podstawa to kastracja...

Ufff, tyle mojego wywodu... :) Co zrobicie to już Wasza decyzja i odpowiedzialność oczywiście...

Jutro pogłaszczę od Was Blackiego :) i jak się uda zrobimy fotki :)[/QUOTE]

Tak proszę porób fotki jeśli możesz i uściskaj go ode mnie.. Dowiedz się co z blekusiem.... Ciężko z kasą, ale trzeba nazbierać. Nie wiecie czy nie ma możliwośći zrobić to u weta na krechę? U mnie w mieście było można. Ile kosztowałaby kastracja Blecika?

Posted

Na krechę nie ma tam opcji, Blackie był już u weta, pokazywał się, wet jest blisko i pasuje Pani Ewie takie rozwiązanie... Z tego co mówiła koszt to 150 zł.
Ok, jutro Abra weźmie aparat i porobimy fotki ;)

Posted

jak zdarta płyta sie powtórzę, może poprosic o pomoc w sfinansowaniu kastracji Fundacje NIECHCIANE I ZAPOMNIANE oni mają program "Bezdomnośc to się wytnie"
[url]http://www.niechcianeizapomniane.org/index.php?id=29[/url] trzeba dac znac przed kastracją

Posted

[IMG]http://img580.imageshack.us/edit_preview.php?l=img580/2341/dsc007412.jpg&action=rotate&degree=-90&r=0.7447942455345985[/IMG]
[B]Dziewczyny, nie kłóćcie się :)[/B]
Przesyłam Blackie'go :)

Posted

[IMG]http://img163.imageshack.us/img163/5969/tmp1910.jpg[/IMG]
[IMG]http://img340.imageshack.us/img340/1984/dsc00740m.jpg[/IMG]
[IMG]http://img716.imageshack.us/img716/1189/tmp7968.jpg[/IMG]

Posted

[IMG]http://img26.imageshack.us/img26/228/tmp7138j.jpg[/IMG]
[IMG]http://img690.imageshack.us/img690/2505/tmp3846n.jpg[/IMG]
[IMG]http://img339.imageshack.us/img339/6323/tmp1672z.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Abrakadabra']Przecież DIF napisała o co chodzi. Czego dokładnie nie rozumiesz w jej wypowiedzi?[/QUOTE]

Tego nie rozumiem dlaczego Bleki ma zmienić Dt? Dlaczego mamy mu szukać innego miejsca?