Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='wellington']Chodzi o fundacje Pro Animals, cytowana tu ?
[URL="http://rzeszow.naszemiasto.pl/artykul/42079,chrzanow-wola-ratowac-niz-topic-i-usypiac,id,t.html"]http://rzeszow.naszemiasto.pl/artyku...piac,id,t.html[/URL][/QUOTE]

nic z tych rzeczy

[quote name='gazzy']Zgadzam się z Alicją w 100%. Może Emir ?[/QUOTE]

czytasz w moich myślach ;)

Posted

[quote name='gazzy']Nes - szkoda czasu na rozmowy z tymi ludźmi...
Wysłałam wiadomość do moda, żeby wszedł na wątek.[/QUOTE]

też wysłałam

Posted

[quote name='Alicja']nic z tych rzeczy

czytasz w moich myślach ;)[/QUOTE]

Acha.
O rany.
Emir sie chyba obrazi :obrazic:

[QUOTE]szkoda czasu na rozmowy z tymi ludźmi...[/QUOTE]Z [I]tymi [/I]znaczy z jakiemi ?

Posted

[quote name='gazzy']No jak zwykle. Pojawiła się na wątku fundacja Emir...
Mnie jakoś nie ruszają ludzie, którzy nic nie robią, a dużo gadają... I wymądrzają się tam gdzie nie trzeba.[/QUOTE]

eeee tam.....
coś jednak robimy - walczymy z nadpopulacją, sterylizujemy aborcyjnie, gdy trzeba, usypiamy ślepe mioty

czego nie robimy - NIE ROZMNAŻAMY, NIE PISZEMY NIEPRAWDY NA DOGO, NIE PROWADZIMY PSEUDOHODOWLI

Posted

Ala nie muszę czytać w twoich myślach. Wystarczy spojrzeć w banerki ;) Większość osób , która się tu wymądrza i wypisuje totalne głupoty ma banerek tej fundacji w podpisie ... Bez komentarza to pozostawia , bo nawet nie mam słów żeby to określić.

Posted

[quote name='kahoona']eeee tam.....
coś jednak robimy - walczymy z nadpopulacją, sterylizujemy aborcyjnie, gdy trzeba, usypiamy ślepe mioty

czego nie robimy - NIE ROZMNAŻAMY, NIE PISZEMY NIEPRAWDY NA DOGO, NIE PROWADZIMY PSEUDOHODOWLI[/QUOTE]

Kahoona nie obchodzi mnie co robicie , a czego nie . Wiem jedno - denerwujesz mnie i to bardzo. I reszta osób z tej fundacji od siedmiu boleści też.

Posted

[quote name='gazzy']Kahoona nie obchodzi mnie co robicie , a czego nie . Wiem jedno - denerwujesz mnie i to bardzo. I reszta osób z tej fundacji od siedmiu boleści też.[/QUOTE]

No i dostanę depresji.....

A na powaznie - jesli jesteś choć trochę poważna - odpowiadaj za słowa - uzasadnij swoje opinie - pisanie dla pisania to pieniactwo.
Fakt, że jesteś nerwowa nie usprawiedliwia twierdzenia o naszym nieróbstwie.

Dyskusja jest o konkretnej sprawie - wszyscy tutaj odnoszą się do konkretnej sprawy właśnie - jeśli nie masz nic do powiedzenia, to nie pisz.

Posted

[quote name='gazzy']Ala nie muszę czytać w twoich myślach. Wystarczy spojrzeć w banerki ;) Większość osób , która się tu wymądrza i wypisuje totalne głupoty ma banerek tej fundacji w podpisie ... Bez komentarza to pozostawia , bo nawet nie mam słów żeby to określić.[/QUOTE]

wcale nie wiekszosc a 3 osoby sa z Emira...duzo osob ktore uwazaja ze to co robicie jest bezmyslne nie jest zwiazanych z fundacja Emir , ba, wrecz w wielu kwestiach z ta fundacja tez sie nie zgadza, ale kazda osoba ktora walczy z bezdomnoscia , po prostu z nia walczy a nie rozmnaza...:roll: i nie wazne jest to czy jest sie buddysta, katolikiem, świadkiem jehowy czy ateista wazny jest racjonalizm w dzialaniu...

Posted

[quote name='Alicja']no nic ...pójdę się pochlastać :diabloti:[/QUOTE]

ani się EMIR nie obrazi - bo pierdołami się nie przejmujemy

a z chlastaniem powoli - jesli jesteś na dogo to znaczy, że zdarza Ci się coś dla zwierząt robić - szkoda każdego działacza, nawet zbyt nerwowego i bez argumentów:eviltong:

Posted

[quote name='gazzy']Ala nie muszę czytać w twoich myślach. Wystarczy spojrzeć w banerki ;) Większość osób , która się tu wymądrza i wypisuje totalne głupoty ma banerek tej fundacji w podpisie ... Bez komentarza to pozostawia , bo nawet nie mam słów żeby to określić.[/QUOTE]

Otóż nie. Ja nie mam w podpisie żadnego bannerka fundacji. Ja mam na DT starego psa, który spędził ostanie 5 lat z życia w schronisku. Fifek ma 15 lat.

I to nie banner, a logiczne myślenie!!!

Posted

[quote name='gazzy']No jak zwykle. Pojawiła się na wątku fundacja Emir...
Mnie jakoś nie ruszają ludzie, którzy nic nie robią, a dużo gadają... I wymądrzają się tam gdzie nie trzeba.[/QUOTE]

Oczywiście, że nic nie robią. Jak zalało Sandomierz, to Marlena zamiast ratować swój majątek, jeździła i pomagała psiakom. Dla niej najważniejsze były zwierzęta. Nawet jej zdrowie nie liczyło się dla niej. A według ciebie nic nie robiła.
Z fundacji pojechały samochody z karmą, kocami, środkami przeciwpchelnymi, etc. A według ciebie nic nie robią.

Gdyby z każdej fundacji była taka sama pomoc dla psów i kotów z terenów zalanych to idę o zakład, że tyle zwierząt nie ucierpiałoby w wyniku powodzi.

I to się nazywa pomoc dla zwierząt! Pomocą napewno nie jest dalsze rozmnażanie kundelków.

Jeżeli uważasz że to nic, to pochwal się tym co ty zrobiłeś!!!

P.S. Mam nadzeje, że ktoś w fundacji zmądrzeje i uśpi ten miot zanim psiaki otworzą oczka. Jeszcze nie jest za późno.
Błagam, nie mnożcie kolejnych kundelków!!!

Posted

Każda pierdoła dobra, żeby odejść od tematu...

No to jak - macie pseudohodowlę czy nie?

Walczycie z nadpopulacją czy nie?

Rozmnażacie świadomie pseudorasowe psy czy nie?

Może jakaś konkretna odpowiedź zamiast przepychanek i marnych popisów retorycznych, pożal się Boże....

Posted

[quote name='kahoona']ani się EMIR nie obrazi - bo pierdołami się nie przejmujemy

a z chlastaniem powoli - jesli jesteś na dogo to znaczy, że zdarza Ci się coś dla zwierząt robić - szkoda każdego działacza, nawet zbyt nerwowego i bez argumentów:eviltong:[/QUOTE]że niby kto ja jestem? tutaj naprawde powinien się ktoś leczyć i bynajmniej jest to autorka wątku i osoby popierające ją:lol:

Ale z jednym się nie zgodze, organizacje nie faworyzują ślepych miotów, bardzo chętnie
usypiają również kalekie, lub po szybkiej analizie psychologicznej przestraszonych psów w schronisku również i takie, które można uznać za agresywne.
Mały przykład: [url]http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,6368173,Zlapali_dwa_psy__schronisko_od_razu_je_uspilo.html[/url]

Posted

Często nie zgadzam się z emirowcami, ale akurat w tym przypadku nie ma żadnych wątpliwości, że mają rację - i to w ogóle nie jest racja Emira, czy Pro Animals, czy jakiejkolwiek fundacji, to powinna być racja każdej osoby zaangażowanej w zmniejszanie bezdomności psów.

Nie róbmy z tego wojny między Emirem a resztą świata bo nie o to chodzi. A może to właśnie jest na rękę obrońcom słodkich szczeniaczków rasowych bokserków, żeby merytoryczna dyskusja zamieniła się w personalne przepychanki?

Powtórzę po raz kolejny, usypianie ślepych miotów jest okrutne, jest straszne i nie powinno mieć miejsca w idealnym świecie - ale każdy kto chociaż trochę "posiedzi" w temacie bezdomnych zwierząt wie doskonale, że temu światu cholernie daleko do ideału. I niestety trzeba podejmować czasami takie decyzje, które nie są dobrem, tylko po prostu mniejszym złem...

Posted

seeelite - Pewnie w swojej przenikliwości dotarłaś również do wyroku sądowego w dwóch instancjach dotyczącego tej sprawy.

Czy ty aby nie trollujesz troszkę? Może jakaś odpowiedź na moje pytania? Bo rozumiem, że czytać potrafisz.....

Posted

[quote name='kahoona']Każda pierdoła dobra, żeby odejść od tematu...

No to jak - macie pseudohodowlę czy nie?

Walczycie z nadpopulacją czy nie?

Rozmnażacie świadomie pseudorasowe psy czy nie?

Może jakaś konkretna odpowiedź zamiast przepychanek i marnych popisów retorycznych, pożal się Boże....[/QUOTE]
Kahoona wydaje mi sie, ze sie lekko zagalopowalas. Fundacja SOS bokserom nie ma ani pseudohodowli ani nie rozmnaza celowo psow pseudorasowych. Macie pelne prawo negowac ich decyzje o nie uspieniu slepego miotu ale jak juz pare osob pisalo, nie kazdy ma tyle sily w sobie zeby zabic psie dzieci :( Rozumiem rowniez wpisy, ktore podkreslaja odpowiedzialnosc jaka biora na siebie osoby, prowadzace fundacje prozwierzeca, ktora powinna nie tylko mowic o zapobieganiu bezdomnosci ale rowniez wprowadzac te zasady w zycie. Sadze, ze temat usypiania slepych miotow zawsze bedzie kontrowersyjnym, bo wiaze sie z duzymi emocjami.

Posted

[quote name='ageralion']Kahoona wydaje mi sie, ze sie lekko zagalopowalas. Fundacja SOS bokserom nie ma ani pseudohodowli ani nie rozmnaza celowo psow pseudorasowych. Macie pelne prawo negowac ich decyzje o nie uspieniu slepego miotu ale jak juz pare osob pisalo, nie kazdy ma tyle sily w sobie zeby zabic psie dzieci :( Rozumiem rowniez wpisy, ktore podkreslaja odpowiedzialnosc jaka biora na siebie osoby, prowadzace fundacje prozwierzeca, ktora powinna nie tylko mowic o zapobieganiu bezdomnosci ale rowniez wprowadzac te zasady w zycie. Sadze, ze temat usypiania slepych miotow zawsze bedzie kontrowersyjnym, bo wiaze sie z duzymi emocjami.[/QUOTE]
Ten temat zawsze będzie kontrowersyjny - to prawda.
Wkurza nas tylko fakt, że osoby, które powinny być świadome - takie nie są. A dodatkowo proszą o pomoc finansową na dogo, która chcą sfinansować swój brak profesjonalizmu.

A co emocji - jesli dyskusja zaczyna byc personalna a nie merytoryczna to emocje szaleją.

Posted

[quote name='SeeElite']że niby kto ja jestem? tutaj naprawde powinien się ktoś leczyć i bynajmniej jest to autorka wątku i osoby popierające ją:lol:......
[/QUOTE]

Jesteś Iwoną Woźniak , może zaprzeczysz? Wystarczy Twój email wrzucić na google: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Jak każdy zapewne wie, nie ma w sieci dwóch identycznych adresów pocztowych, zarejestrowanych przez różne osoby. No chyba że to adres ogólnodostępny np.firmowy - którego używasz do celów prywatnych . :-)

Posted

[QUOTE]Sadze, ze temat usypiania slepych miotow zawsze bedzie kontrowersyjnym, bo wiaze sie z duzymi emocjami. [/QUOTE]

Czy jakas fundacja pro-zwierzeca ma w statucie wyraznie napisane usypianie slepych miotow czy jest to za 'drastyczne' ?
Czesto jest napisane "walka z bezdomnoscia" ale to jest elastyczne pojecie.

Posted

[quote name='medar']Jesteś Iwoną Woźniak , może zaprzeczysz? Wystarczy Twój email wrzucić na google: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Jak każdy zapewne wie, nie ma w sieci dwóch identycznych adresów pocztowych, zarejestrowanych przez różne osoby. No chyba że to adres ogólnodostępny np.firmowy - którego używasz do celów prywatnych . :-)[/QUOTE]

czy to może Iwona77, blondynka z banem na dogo?

Posted

[quote name='kahoona']czy to może Iwona77, blondynka z banem na dogo?[/QUOTE]

[B]SeeElite vel Iwona77 vel Confused w jednej osobie.[/B]

Posted

Mały cytat: "Animalsi w swoich zachowaniach są głośni, wulgarni i agresywni. Obrazami („mordercy i dręczyciele”), kłamstwami i pomówieniami próbują zmusić społeczeństwo do określonych i przez nich uznanych za właściwe zachowań.

Jeżeli ktoś w sposób świadomy i odpowiedzialny bierze na siebie odpowiedzialność za dany miot Animalsi mają obowiązek to uszanować. Wszystkie inne zachowania są wręcz niedopuszczalne w cywilizowanym społeczeństwie.

W Polsce nie ma prawa nakazującego eutanazje miotów i przerywania zaawansowanych ciąży. Dlaczego Animalsi (i im podobne organizacje) uzurpują sobie prawo do egzekwowania tego nieistniejącego prawa?

Taka postawa nigdy nie pozwoli im na zdobycie poparcia społeczeństwa. Starania o 1%, które żądają od społeczeństwa byłyby uzasadnione tylko wtedy, gdyby reagowali na głosy ze strony społeczeństwa i pomagali nie tylko wybranym zwierzętom w schroniskach ale także tym bezdomnym, chorym i cierpiącym na ulicach.

Nie reagowanie na głosy mieszkańców powiatu a potem żądanie od nich darowizn jest nieuzasadnione, tym bardziej, że już „przypiska” w nazwie fundacji jest mało sprecyzowana i błędnie sugeruje, że fundacja wychodzi „na pomoc zwierzętom” (wszystkim zwierzętom)

Oczywiście dążenie do redukcji populacji poprzez eutanazje ślepych miotów i przerywanie zaawansowanych ciąży, np walkę o przyjęcie przez gminę uchwały dopuszczającej prawnie tego rodzaju zabiegi na danym terenie (patrz petycja!) i finansującej je, też może być przez niektórych uznawana za swego rodzaju pomoc. Ale jest to pomoc wybiórcza w której jeden osobnik będzie musiał poświęcić życie na rzecz drugiego.(selekcja kontrolowana). I nie każdy musi się z tego rodzaju pomocą zgadzać. Zasadnicze pytanie jest tutaj, czy ten rodzaj selekcji ma sens i czy przyniesie długotrwały efekt w postaci zmiany świadomości społeczeństwa w podejściu do zwierząt, i co stanie się w momencie gdy gmina wystąpi z programu i przestanie finansować ten kontrowersyjny program walki z nad populacją"

Szanujmy się nawzajem, tego niestety nie potraficie. Może pora się nauczyć. Z wątku o pomocy zwierzętom uczyniliście jadke!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...