Jaga. Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 hihihi może zapiszcie ją na taniec z psem ;) słodzizna :) ale super że się pilnuje i przybiega, to bardzo ważne Quote
paniMysza Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='Jaga.']hihihi może zapiszcie ją na taniec z psem ;) słodzizna :) ale super że się pilnuje i przybiega, to bardzo ważne[/QUOTE] no ja sie bardzo ciesze, bo bałam sie ja spuścić. nieważne, czy zauważyła psa, człowieka, ptaka, nie ważne czy to było blisko czy w cholere daleko, biegła na złamanie karku nie zwracajac na mnie uwagi. dlatego zaczęłam uczyc ja przychodzenia na zawołanie w domu i na dworze na rozciaganej smyczy. no i cos juz jak widac zakumała:) Quote
Jaga. Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 zuch dziewczyna. ja muszę się tak za Johnego zabrać bo czasem głuchnie i mi zwiewa Quote
paniMysza Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 jakby to fajnie było miec od razu wystresowanego, mega grzecznego i posłusznego psiaka:) tylko jeden mi sie taki w karierze trafił, ale to było daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawno temu:) Quote
paniMysza Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 zawsze podziwiem takie poczciwe, spokojne babcine pieski, co to bez smyczy chodzą krok w krok za pania/panem, nawet na chodniku, przed ulica sie zatrzymuja, nie obszczekuja i nie napastuja innych psów... jak te babcie to robią?:) Quote
mychaaaaa Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='paniMysza']zawsze podziwiem takie poczciwe, spokojne babcine pieski, co to bez smyczy chodzą krok w krok za pania/panem, nawet na chodniku, przed ulica sie zatrzymuja, nie obszczekuja i nie napastuja innych psów... jak te babcie to robią?:)[/QUOTE] Ojciec Tadeusz Rydzyk wstawia się za ich psy :eviltong: Bez obrazy dla słuchaczy RM. :lol: Quote
paniMysza Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 myslisz, ze wyznawcy ojca r. moga miec takie fajne pieski? jakos mi to nie pasi:) Quote
Jaga. Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 hahahahaha :D :D :D :diabloti: u nas też takie psy chodzą, albo to są psy bezdomnych albo właśnie sąsiadów, puszczane czasem samopas, nie wiedzą co to smycz a nikogo nie napastują, przed ulicą patrzą czy auto jedzie, smyczy nie znają, jedzą byle co a często dożywają 17-20 lat... a te nasze wychuchane wypieszczone rozpuszczone :diabloti: bachory :diabloti: nie mogą się ogarnąć :diabloti: zawsze mnie to ciekawiło:diabloti: czytałam gdzieś taki fajny artykuł Jacka Gałuszki właśnie o psach bezdomnych ludzi, on robił badania jakieś o tym, nawet filmiki nagrywał, można na youtubie obejrzeć Quote
paniMysza Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 ja mam taka teorie, że im bardziej psa olewasz, tym grzeczniejszy on jest i bardziej samodzielny. jak mi gdzies pies ucieka to krzycze, wolam i on słyszy, że tam za nim szczekam i biegne, a jakby wiedział, ze to on sie ma mnie pilnować, bo to ja go oleje co najwyżej, to zaczalby mnie pilnować:) ja mam za duzą wyobraźnie i często nie udaje mi sie zachowac spokoju i zamiast poczekać, az pies sie opamieta, biegne za nim bez opamietania:) Quote
Jaga. Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 ja też tak uważam, ale w pewnych sytuacjach nie mogę olewać mojego psa - np przy ulicy albo jak on na kogoś leci albo jak ktoś leci na niego itp... i kółeczko się zamyka bo pies wyrasta na sierotkę ;p Quote
paniMysza Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='Jaga.']ja też tak uważam, ale w pewnych sytuacjach nie mogę olewać mojego psa - np przy ulicy albo jak on na kogoś leci albo jak ktoś leci na niego itp... i kółeczko się zamyka bo pies wyrasta na sierotkę ;p[/QUOTE] no dokładnie:) Quote
mychaaaaa Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='paniMysza']myslisz, ze wyznawcy ojca r. moga miec takie fajne pieski? jakos mi to nie pasi:)[/QUOTE] Jak połowę wypłaty przelejesz na konto ojca dyrektora, możesz spodziewać się cudu :eviltong: Quote
paniMysza Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 a frania to chyba jakiegos pasterskiego psa miała w rodzinie, bo cały czas zagania:) podszczypuje lole, biega dookoła niej, czy innych psów, ma mega duzo energii. moze zamiast nad dogoterapia, czy agility powinnam pomyslec o kursie dla zaganiaczy bydła, owiec, albo chociaz gęsi? ;) Quote
mychaaaaa Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='paniMysza']a frania to chyba jakiegos pasterskiego psa miała w rodzinie, bo cały czas zagania:) podszczypuje lole, biega dookoła niej, czy innych psów, ma mega duzo energii. moze zamiast nad dogoterapia, czy agility powinnam pomyslec o kursie dla zaganiaczy bydła, owiec, albo chociaz gęsi? ;)[/QUOTE] Hahahaha masz szanse jako konkurencja dla border collie! A wiesz, że jest taka konkurencja jak zaganianie piłek?! [url]http://www.psy.pl/archiwum-miesiecznika/art6429,pasienie-pilek.html[/url] Quote
paniMysza Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 nie wiedziałam:) śmiesznie to musi wyglądać:) Quote
mychaaaaa Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='paniMysza']nie wiedziałam:) śmiesznie to musi wyglądać:)[/QUOTE] Bierz się za trening, póki mało popularne to jest :eviltong: szybko mistrzostwo zdobędziesz! Quote
paniMysza Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 ale co to za zabawa bez konkurencji?;) Quote
mychaaaaa Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='paniMysza']ale co to za zabawa bez konkurencji?;)[/QUOTE] A tam zabawa! :P powygrywacie trochę ;) Mogę do konkurencji Lailę zgłosić. Ona umie grać w piłkę nożną, więc i te większe może zaganiać :P Quote
mychaaaaa Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 [quote name='paniMysza']u mnie piłeczkowa jest lola. tez gra w noge, najbardziej lubi stać na bramce:)[/QUOTE] A Laila lubi turlać piłkę do konkretnych osób ;) znajdziemy jeszcze 9 takich psów i mamy drużynę :eviltong: Quote
paniMysza Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 u mnie piłeczkowa jest lola. tez gra w noge, najbardziej lubi stać na bramce:) Quote
Jaga. Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 zaganianie piłek jest super :) kiedyś myślałam o tym bo chciałam wziąć szelciaka, ale ostatecznie stanęło na grzywku Quote
paniMysza Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 a właśnie. zmierzyłam czas jaki zajmuje mi ogolenie frani, kapiel z pilingiem, suszenie i nawilzenie skórki. wyszło ok 15 minut. mycha, co ty jeszcze przy laili robisz, ze wychodzi u ciebie 45 minut?:) Quote
Jaga. Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 paniMysza ale Ty masz wieloletnią wprawę :diabloti: Quote
paniMysza Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 nie no. to chyba raczej nie to. hodowcy z wieksza i dłuższa wprawa tez tak długo picują:) a tobie ile czasu zajmuje wykapanie i wysuszenie tasiaka? o jonika nie pytam, bo ma mega długi włos, ktory pewnie trzeba czesać milion lat:) ja jakos serca do tego nie mam. ale lubie za to strzyc psy (jak juz sa wykapane i rozczesane):) Quote
Jaga. Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Tessi kąpię i wycieram 5 minut, potem puszczam ją na mieszkanie żeby ganiała jak wściekła i warczała i się wycierała w co popadnie ;) nie suszę jej suszarką bo nie widzę sensu. Johnego ;) to suszę jakieś 30-45 minut, zależy jak mi to idzie i czy robimy sobie przerwy żeby odsapnąć. kąpanie zajmuje mi niedużo jak nakładam odżywkę to ok 6-10 minut a jak dodatkowo wybielacz to 3-4 minutki dłużej zwykle do kąpania zapędzam Konrada :diabloti: ale suszę już sama. a dziś zapędziłam do golenia morduni i poszło mu całkiem całkiem nieźle. golenie jak maly się nie wierci to jest 5-10 minutek, co tydzień bo lubię łyse mordki. Quote
Recommended Posts