Jump to content
Dogomania

Nikita ruda[04.09.2009-10.04.2021] i Ashi biała witają !!!

Recommended Posts

Posted

Alicja napisał(a):
U was nie ma śniegu??

No właśnie spadł dziś w nocy-pierwszy raz tej zimy :)

Spacerek dziś rano-w tym samym miejscu :D:D:D

Posted

A to dziewicza droga do domu,my pierwsze tego dnia szłyśmy ścieżką,której nie widać,na końcu widać kawałek mojego bloku:

I jak się rudzielec czerwony wyróżnia :)

Posted

U nas na razie -10,więc jeszcze w miarę,szkoda,że ten śnieg jak puszek,na sankach dzieci chcą jeździć,a jadą po ziemi i betonie,choć 10cm śnieg leży,o lepieniu bałwana też można zapomnieć,bo kulki się nie da ulepić :(

Posted

Cheese napisał(a):
http://images40.fotosik.pl/1337/47bfb298c12092a3med.jpg

To nie UFO, ale kosmitka w rodzinie :-) . Super, super fotka, zresztą wszystkie są cudne i poprawiają nastrój. Brawa dla fotografa :klacz:

Uczę się dopiero lustrzanką posługiwać,pierwszy raz zdjęcia na manualu,a nie na automacie ;)

vaness napisał(a):
świetne zdjęcia :)
jakie ma ładne ubranko :)

Ubranko kupione oczywiście na bazarku,szyte na miarę przez ciotkę z dogo,niestety nie powiem kogo,bo to już w tamtym roku było,a co było,a nie jest nie pisze się w rejestr ;)

Posted (edited)

no nie... Nikita ma taki sam kubraczek jak moje małpy :-D

fajne są te kolorowe ubranka, bo wieczorem tez dobtrze psa widać

fotka z zeszłego roku :-)

Edited by Yana
Posted

Yana,bo my kubraczki kupowałyśmy na tym samym bazarku,ta sama ciotka nam szyła,nie wiem dokładnie kiedy to było,ale przed zimą w tamtym roku właśnie-przynajmniej mi się tak kojarzy ;)

• 2 weeks later...
Posted

Mój mężuś w tamtym tygodniu zabrał dzieciaki i psa na spacer na sanki.Wracając zadzwonił,że mam wyjść na balkon i robić zdjęcia,zobaczcie co zobaczyłam.Cwaniak ciągnął sanki ze starszą córą,a ruda ciągnęła z młodszą:

Posted

A dzisiaj byłyśmy z wizytą w przedszkolu,bo dzieci zbierały karmę dla naszych bezdomniaków.Od razu mieliśmy z dziećmi porozmawiać na tematy jak zabezpieczyć nasze zwierzaki,by je odnaleźć,gdyby się zgubiły(adresatka,chip). Mówiliśmy także o tym,jak dzieci powinny się zachować,gdy atakuje pies(pozycja na żółwika). Ponieważ wizyta była zapowiedziana ze zwierzakiem,a niestety wszystkie zwierzaki z TOZu były chore,na spotkanie wybrała się z nami moja ruda.Spotkanie miało trwać 2 x po 15 minut,a w przedszkolu spędziliśmy prawie dwie godziny. Spotkanie udało się świetnie,dzieci były zachwycone obecnością rudej,a w sumie same zobaczcie.Fotorelacja:

Posted

A tu kilka zdjęć zrobionych przez koleżankę moją,jak opowiadałam dzieciom na temat numerku i jaka ważna to sprawa,by zwierzak go miał:

I rozmowy:

Nikita pierwszy raz w życiu widzi akwarium z rybkami:

Nikusia musiała trochę czasu spędzić w kubraczku przy tłumaczeniu dzieciom,że psiaki marzną jak ludzie,głodują jak ludzie i czują jak ludzie ;)

Posted

I jak dzieci chowają się w żółwika:

A ruda jak u siebie przechadzała się wśród dzieci,rozdawała buziaki i wpychała dupsko do głaskania :)