salibinka Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 Wczoraj byłam sprawdzić dom w Kostrzu - bardzo dobrze rokujący dom. W związku z tym w sobotę o 10 jedziemy wspólnie, żeby państwo poznali Sarę. Jeżeli wszystko pójdzie dobrze, Sara ma zamieszkać w ogromnej rezydencji z ogromnym ogrodem jako domowy pupil. Zakopane zamilkło niestety. Quote
salibinka Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 Czy świetna to się okaże ;), ale jestem dobrej myśli. Quote
paoiii Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 no to trzymam kciuki za Sarę, i mam nadzieje ze sie do czego przydałam mimo wszystko :) Quote
salibinka Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 [quote name='paoiii']no to trzymam kciuki za Sarę, i mam nadzieje ze sie do czego przydałam mimo wszystko :)[/QUOTE] Przydałaś się, Paulinko, bardzo, bardzo i serdecznie Ci dziękuję za pomoc :) - jakbyś znalazła troszkę czasu, to z tego, co widzę, Ciapek (niewidomy szorściak) od elaja bardzo potrzebuje ogłoszeń. Martwię się, bo w jego sprawie cicho, a w dt brak akceptacji między psami - a wiem, że to jest bardzo ciężkie dla opiekuna... :( Quote
Jola i Czterołapy Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='salibinka']Wczoraj byłam sprawdzić dom w Kostrzu - bardzo dobrze rokujący dom. W związku z tym w sobotę o 10 jedziemy wspólnie, żeby państwo poznali Sarę. Jeżeli wszystko pójdzie dobrze, Sara ma zamieszkać w ogromnej rezydencji z ogromnym ogrodem jako domowy pupil. [/QUOTE] Gdyby Sara zamieszkała w Kostrzu, to byłaby naszą prawie-sasiadką (po tej samej stronie Wisły) :) Quote
emilak Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 sorry za off'a http://www.dogomania.pl/threads/187980-Wa-wa-dla-szczeniaka-DS-lub-DT-inaczej-schron!!! Quote
salibinka Posted June 26, 2010 Author Posted June 26, 2010 Od dzisiaj Sara ma nowy dom. Państwo zjechali tłumnie i nie byli już w stanie rozstać się z suczką. Ładnie wsiadła z nami do auta. Dzielnie zniosła drogę i całe zamieszanie wokół niej. To przecudny, zrównoważony pies. Zamieszkała w dużej, serdecznej rodzinie jako psia jedynaczka. Mam nadzieję, że okres adaptacyjny minie szybko i jak najmniej boleśnie - taka zmiana dla psa po sześciu latach to spore wyzwanie. Na pewno będzie tęsknić... Państwo dołożą wszelkich starań, żeby Sarze ten trudny dla niej czas ułatwić. Zawsze jest ktoś w domu, więc zawsze ktoś będzie blisko. Na razie ponton w sypialni, ale docelowo plany łóżkowe. Eukanuba jest dla Sary zupełną nowością (do tej pory jadła kurze korpusy), ale pochrupała z ciekawością - jest szansa, ze się przekona ;). Sara ma też do dyspozycji hektara ogrodu - chyba nie będzie się nudzić ;). Quote
Jola i Czterołapy Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Sara ma swój nowy dom, rodzinę i niech tak zostanie :) Quote
salibinka Posted June 27, 2010 Author Posted June 27, 2010 Wygląda na to, że pierwszy czas przechodzi łagodnie i dobrze :). Spała spokojnie z Basią (córką) i Basię sobie upodobała szczególnie. Wczoraj było podjadanie na raty, dzisiaj już je normalnie - smakuje jej karma. Na spacerach idzie ładnie na smyczy, mijane psy jej teraz nie interesują, w ogrodzie już przyniosła dzisiaj kamień :), co państwo odczytali jako zachętę do zabawy i rzeczywiście rzucanie piłeczki bardzo Sarcię ucieszyło :). Kupa luźna, ale stres i zmiana diety robi swoje. Nie popiskuje, nie próbuje wychodzić, nie szuka nerwowo, czyli sytuację znosi dzielnie. Quote
paoiii Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 bardzo się ciesze szczęsciem sarci, szczególnie przejełam się jej losem CUDNIE ŻE JEJ SIĘ UDAŁO :)!!! Quote
Recommended Posts