Monika z Katowic Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 [quote name='wujek & ciocia']hej na moją prośbę mój brat (posiadacz dwóch kotów) zgodził się na jednorazową pomoc i zakupił : 60 l żwirku 20 puszek 400gr dla kotów 5 puszek 400gr dla psa kurier pewnie wtorek - środa pzdr[/QUOTE] To wspaniale!!!:iloveyou: Masz Super Brata! :B-fly: Ja też lada dzień wysyłam paczuszkę do Tereski (tylko nieco skromniejszą). Korespondowałam mailowo z kilkoma organizacjami pomocowymi w sprawie karmy dla zwierzaków Teresy. Odpowiedzi były oschłe i zadziwiająco podobne - nie pomagają zwierzakom, które mają dom... :( Nota bene - bezdomnym psom i kotom też nie pomagają, bo mają przepełnienie! :-( [B]Więc komu tak naprawdę służą pomocą?[/B]:crazyeye: Quote
wujek & ciocia Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 :???: no właśnie, komu pomagają :( ? wg niektórych lepiej wyrzucić zwierzęta na ulice bo wówczas można im pomagać... Quote
Monika z Katowic Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 [quote name='wujek & ciocia']:???: no właśnie, komu pomagają :( ? wg niektórych lepiej wyrzucić zwierzęta na ulice bo wówczas można im pomagać...[/QUOTE] Po raz pierwszy zrozumiałam dlaczego wielu ludzi woli wpłacać swoje darowizny na prywatne konta (np. tu na Dogomanii). Wtedy przynajmniej jest pewność, że każda złotówka trafi do psa i będzie przeznaczona na jego utrzymanie! A nie do organizacji pozornie pomocowej, która w razie potrzeby i tak NIE POMOŻE!:( Quote
Gosiara Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Dokładnie:0Napisałam Teresce że dostanie paczkę;) Quote
MALWA Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Poproszę na pw nr tel. do P. Teresy. Jestem z Poznania, chciałabym pomóc, ale muszę najpierw się skontaktować. Quote
Gosiara Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 Nie da się u mnie wysłać pw podaje tutaj numer:)505063765 Quote
MALWA Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 [quote name='Gosiara']Nie da się u mnie wysłać pw podaje tutaj numer:)505063765[/QUOTE] Dzięki za telefon! Dzisiaj to już późno, ale jutro zadzwonię. Quote
Monika z Katowic Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Pani Ewa z FB napisała do mnie, że przygotowała dla Teresy dwie paczki żywnościowe (razem około 55 kg!). Wysyłka w środę lub czwartek. Zawiadomię Teresę - jestem pewna, że bardzo się ucieszy! Najserdeczniej Pani Ewie z FB dziękuję także tutaj!:loveu::loveu::loveu: Quote
Gosiara Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Ale super:):):)a to wydarzenie skasowane nie? Quote
Monika z Katowic Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 [quote name='Gosiara']Ale super:):):)a to wydarzenie skasowane nie?[/QUOTE] Oczywiście, że skasowane! Później kilka osób (także Pani Ewa) napisało do mnie wiadomości prywatne. Quote
MALWA Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Byłam dzisiaj u Pani Teresy i potwierdzam, ze jest potrzebna pomoc dla zwierząt. Pani Teresa to osoba bardzo troskliwa w stosunku do zwierząt. Ma kilka kotów, w tym również na tymczasie oraz psa Karmelka. Wraz z moją Siostrą zawiozłyśmy: -20 litrów zwirku, - 6 kg karmy suchej dla kotów, - 4 puszki karmy dla psa po 1.250 gr., - po 2 kg: ryżu, kaszy i makaronu, - ciastka dla Karmelka. Quote
Gosiara Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 MALWA Bardzo Wam dziekuje w ich imieniu:) Quote
MALWA Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 [quote name='Gosiara']MALWA Bardzo Wam dziekuje w ich imieniu:)[/QUOTE] Nie trzeba. Pani Teresa też mi dziękowała, dzisiaj dostałam jeszcze sms. Domaganiacy zwykle sobie pomagają, na ile oczywiście mogą. Quote
Gosiara Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Ja dziękuję zawsze bo to moja inicjatywa była żeby te wątki założyć:) Quote
Gosiara Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Dzis doszly paczki do Tereski:;DTereska bardzo szczęsliwa:) Quote
MALWA Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 [quote name='Gosiara']Ja dziękuję zawsze bo to moja inicjatywa była żeby te wątki założyć:)[/QUOTE] I bardzo dobrze, że wyszłaś tu na dogo z inicjatywą, bo inaczej nikt nie wiedziałby, że jest Pani Teresa, która potrzebuje naszej pomocy. Quote
Gosiara Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Tereska jest skromną osoba i długo Ją musiałam namówić do zgody na wątek:) Quote
Gosiara Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Prosimy o wsparcie w postaci suchej karmy dla kotów :oops: Firmy Whiskas dla sterylizowanych,Purina obojętnie...Oraz dla psa Pedigre Pal:oops: Quote
wujek & ciocia Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Zamówiłem 20kg dla psa, nie najlepsza, ale póki co więcej nie mogę ... Pzdr Quote
Gosiara Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Karmel je i Chapi i Pedigre pal:)Dziękujemy:) Quote
Recommended Posts