Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 203
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A więc....
Mieszkanko w bloku urządzone "pod psy", zero dywanów, zbędnych mebli, powitały mnie wesoło 2 rezydentki - rodowodowe sunie rasy szpic ( chyba niemiecki , ale nie jestem pewna, w każdym bądź razie z tych większych ) Pani od zawsze miała psiaki, widać, że zna się na psach ich zachowaniach i właściwie całe życie w domu jest podporządkowane psom ( nie mają dzieci ) sunie zadbane , znam weta gdzie chodzą - więc ok :)
Dlaczego Tinka?? Po prostu , urzekła swoją urodą , smukłością i tym, że jest młoda chyba....pani mówi, że uwielbia dobermany, a Tinka jej troszkę dobermana przypomina:evil_lol:, a to, że jest mniejsza gabarytowo od prawdziwego dobermana jej bardzo odpowiada.
Pani wszystko głęboko chce przemyśleć i przetrawić, bardzo zależy jej na tym , aby Tina się zaaklimatyzowała i dobrze u niej czuła, będzie się jeszcze z Romka na pewno kontaktować w sprawie dlaszych posunięć, jest gotowa po Tinke przyjechać do schroniska, więc będziecie mieć jeszcze możliwość być może poznania jej osobiście.
Zapytałam jeszcze czy nie przeraża jej jakieś siku czy "stresowa " kupka, więc absolutnie nie....
Pozostaje mi trzymać kciuki, aby wszystko się dobrze i szybko poukładało, tzn. pani przyjechała po Tinkę.

Posted

Majusko,dziękuję bardzo za wizytę i za przemiłą rozmowę telefoniczną.A Pani dzwoniła już do schroniska i pytała o Tinę...i dzwoniła także do mnie...problemem jest transport do Rzeszowa,spróbuje rozejrzeć się na wątku transportowym...i bede kontaktować się z Panią...jeśli nie Tinka będzie musiała czekac do początków grudnia...

Posted

majuska napisał(a):
Czyli, że jest 100%owa decyzja na tak i sprawa dogłębnie przemyślana??

Tak Majusko,mamy teraz problem z transportem...pytałam w tej sprawie Papatiole,który wozi psiaki ale nie ma samochodu do Nowego Roku...szukam dalej....policzyłam kilometry wychodzi mi,ze w Radomiu jest połowa drogi z Łowicza do Rzeszowa,tam moglibyśmy się spotkać...Pani sama to proponuje...zapytam jeszcze jednej osoby,a potem będziemy myśleć...

Posted

No to cieszę się, wierzę, że Tinka będzie mieć tam dobrze, zwierzaki były w większych ilościach od lat w tym domu i są całym światem tych Państwa , oby udało sie jak najszybciej ten transport wykombinować, niech już dziewczyna doopkę w domciu grzeje.

Posted

Cały czas szukamy transportu,może coś uda się załatwić...na razie pytam w róznych miejscach...interesuje nas transport nawet do Radomia bo pani jest gotowa przyjechać po psiaka i odebrać go w połowie drogi...

Posted

Nadal nie mogę znalezć nikogo ,kto zechciałaby zawieżć naszą Tinkę do Rzeszowa...na wątku transportowym tez nie ma osób ,które jadą w tamtym kierunku...szukam dalej...

Posted

Dzwoniłam do przyszłego domku Tiny z prośba o cierpliwość...domek rozumie sytuację i czeka a jesli nic nie znajdziemy to domek przyjedzie na początku grudnia do schroniska.

Posted

Kurczę i pomyśleć, że Tina, mogłaby już grzać się w domu, gdyby nie trudności z transportem, cały czas mamy problem ze znalezieniem kogoś kto zechciałby ją podrzucić w okolice choćby Radomia...

Posted

Romka napisał(a):
Spróbuje ustalic kiedy Pani wybiera się po Tinkę do nas...teraz to pewnie będzie niemożliwe...okropne warunki pogodowe na drogach...

Zanim zadzwoniłam do Pani to Pani zadzwoniła:lol: do mnie przyjeżdża po Tinkę do schroniska ww wtorek:lol:...przyjeżdża pociągiem...tak więc Tinka odbędzie podróz do swojego domku pociągiem...dobrze ,ze jest spokojną suczką to mamy nadzieję odbędzie się to bez większego stresu i emocji...poprosiłam panią o zabranie ze sobą i smyczy i szelek,tak na wszelki wypadek.Nie muszę Wam pisać jak bardzo cieszymy się,ze Tinka jedzie juz do domu...:lol::lol: