kora78 Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 ale wypadek.... ojj. dobrze, ze nie z samochodem. co to zestaw naprawczy? mizianko! Quote
kizimizi Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 [quote name='Barrybede']Flap miał nieszczęśliwy wypadek - w czasie biegania zderzył się z labradorką i ma rozwalony staw w prawej przedniej łapie. Teraz chodzi usztywniony w szynie i wygląda jak pirat z drewnianą nogą :-) 20-ego czerwca będzie miał operację wstawienia "zestawu naprawczego".[/QUOTE] o matko :( Bidny Flapik, boli go pewnie. Jak to sie stalo? Przeciez on 5kg nie wazy Quote
Barrybede Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Trochę go pewnie boli, jak staje na łapie, ale ta szyna powinna go odciążyć. Nie wiem, jak to dokładnie wyglądało, bo był z mężem na bieganiu, podobno zderzył się z labradorką i jakoś nieszczęśliwie stanął na łapę. W czasie operacji zostanie wsadzone rusztowanie w staw, żeby mu nie latała noga w każdą stronę. Podobno po jakimś czasie staw powinien się odbudować i będzie można mu wyjąć to żelastwo. Na razie musimy zrezygnować z dłuższych spacerów :-( Quote
kizimizi Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 ale sie narobilo ........ a z ciekawosci to ile on wazy? Moj przecinek (ok10kg) lubi jak labek sasiada (dobre 35kg) sie po nim kilka razy przebiegnie. Tez moze sie jej cos stac takiego. No to inf. nas jak piracik bedzie to znosil. Macie fotke bidulka, chcialabym ta drewniana noge zobaczyc ;) Quote
Barrybede Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Wyjechaliśmy na krótkie wakacje bez dostępu do internetu, jak się okazało, dlatego nie odpisywałam. Waży ok. 12,8kg , waga teraz już na szczęście stoi. Zdjęcia nie mam na razie, postaram się zrobić jeszcze przed operacją. Moi rodzice byli u innego weta z nim, żeby założył mu ten opatrunek, to wet powiedział, że on by się nie podjął operacji tego stawu, że to zbyt trudne :-( Ten, który będzie go operował to psi ortopeda i chirurg, mam nadzieję, że jakoś Flapa wyprowadzi z tej kontuzji. Quote
kizimizi Posted June 18, 2012 Author Posted June 18, 2012 bidulke:( a jak on to znosi? Dalej lazi z ta usztywnianą nogą? Barrybede powiedz dokladnie na czym ma ta operacja polegac Quote
Barrybede Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Dalej tak chodzi, radzi sobie dobrze, ale szybciej się męczy. Nie umiem dokładnie powiedzieć, jak będzie wyglądac operacja. Wiem, że dostanie jakieś śruby, z którymi będzie mógł normalnie chodzić. Po jakimś czasie staw powinien się odbudowac, wtedy te śruby wyjmuje się. Quote
Barrybede Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 Flap już po operacji, świetnie sobie daje radę na trzech łapach, chyba go za bardzo nie boli, ale teraz odsypia jeszcze narkozę. W piątek zmiana opatrunku, za dwa tygodnie zdjęcie opatrunku i albo znowu szyna albo gips na 6 tygodni. Quote
kora78 Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 brawo! kciukam mocno! oby nie bolalo go bardzo. dostaliscie jakies prochy? czy zastrzyki dlugodzialajace? pokaz fotke bidulka malego. Quote
kizimizi Posted June 23, 2012 Author Posted June 23, 2012 Flapik bidulek :( Oby sie wszystko dobrze zagoiło i psiak nie miał juz problemów. Poczochraj go od ciotek z Walbrzycha Barrybede. Quote
Barrybede Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 Gips zdjęty, powinien już na niej stawać normalnie, ale jest kłopot, bo on nie chce zrozumieć, że już jest zdrowy. I dalej kuśtyka na 3 łapach. Zdjęcia z gipsem zamieszczę za kilka dni, jak odzyskam internet w domu. Quote
kora78 Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 musi troche minac, zanim sie odzwyczai. zanim miesnie wroca do poprzedniej sprawnosci. wg mnie to normalne. i czeste. u ludzi tez. Quote
Barrybede Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Pozdrowienia od Flapa. Dawno nas tu nie było. Flap ma już wyjęte śruby, chodzi na 4 łapach tak mniej więcej w 50%, 50% dalej na trzech. Może to wynik zaniku mięśni spowodowanego długim nieużywaniem łapy. A ja też nie pozwalam mu dużo biegać, bo boję się, że znowu źle stanie i wróci koszmar leczenia. Quote
kizimizi Posted September 27, 2012 Author Posted September 27, 2012 dajcie fotki Flapika bidulka Quote
Barrybede Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 za parę dni minie 3 tygodnie, jak wyjęto mu śruby Quote
beataczl Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 to nie jest zbyt dlugo, na innych watkach czytalam o podobnych sprawach i tez psy tak robia, to chyba normalne.. Quote
madura1 Posted September 13, 2017 Posted September 13, 2017 Nie wiem czy ktoś jeszcze pamięta Flapa z schronu w Wałbrzychu. Flap jest poważnie chory. Oprócz bardzo chorego serca (zwyrodnienia dwóch zastawek) ma guza śledziony i powiększoną prostatę sugerującą raka. Oprócz tego guzek na wątrobie. Ze względu na mnogość chorób nie będzie operowany, gdyż mógłby tej operacji nie przeżyć, a nie przedłuży mu to życia za długo. Niedługo odejdzie :-( Quote
azalia Posted September 13, 2017 Posted September 13, 2017 Bardzo mi przykro,wlaśnie czytałam wątek,a tu taka smutna wiadomość. Ile lat ma obecnie Flapik,13,a może więcej? Życzę mu,aby jeszcze sobie pożył jak najdłużej,bez cierpienia. Czekam na wiadomości,co jakiś czas,bardzo proszę. Quote
Recommended Posts