yumanji Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 To ustalcie to prosze z Dora,dobrze?To byloby mozliwe do zrobienia nawet w ten piatek,przynajmniej jesli chodzi o mnie.Z opieka nie bedzie problemu,to nie jest skomplikowany zabieg.Kilka kastracji mam za soba. Tzn moj wet Quote
Lucyna Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Zapytaj, czy jeśli był szczepiony to jaki jest okres karencji ... Quote
DORA1020 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Ja nie wiem,zadnych deklaracji,nie mamy kasy,nie wiadomo jak dlugo Nero bedzie w hoteliku, Quote
Lucyna Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Kasą Dorka nie przejmuj się, chodzi tylko o to, czy chcesz. Pomiń finanse. Quote
DORA1020 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 No oczywiscie,kastracja bezpieczniejsza niz sterylka,i moze Nero troszeczke sie uspokoi Quote
Lucyna Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 yumanji, w takim razie napisz nam jaki to koszt i jeśli dasz radę to proszę umów weta i ciachniemy chłopczyka ... :lol: Quote
DORA1020 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 [quote name='Lucyna']yumanji, w takim razie napisz nam jaki to koszt i jeśli dasz radę to proszę umów weta i ciachniemy chłopczyka ... :lol:[/QUOTE] No to ciachamy chlopczyka......skoro Lucynka skombinuje kase na ten cel:lol: to niech to bedzie w piatek. Quote
yumanji Posted August 4, 2010 Author Posted August 4, 2010 Wasz chlopak wyskoczyl wczoraj z boksu,betonowa gladka sciana o wys 185 cm i pobiegl za mna do sadu.Juz mialam wizje ,jak ucieka w dal w promieniach zachodzacego slonca,ale poszalal i wrocil.Siedzi w stajni,a ja musze cos wykombinowac na szybko.Moze Mu kule do nogi przytroczyc? Quote
Lucyna Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 No nie, czyli z niego uciekinier. Jakie szczęście, że do ludzia go ciągnie. Jak on to zrobił? Czyli jest mały kłopot? Jeszcze prośba, żeby o Nero pisać na jego wątku, tam dziewczyny go odwiedzają. Ja skopiuję teą wiadomość. Quote
anita_happy Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 [B]yumanji u Ciebie w hotelu jest jest tak, ze nawet Paris Hilton by sie w twoich kojcach odnalazła :)[/B] mi tam sei podoba, ze szydłoweickie psy lataja po 8 h po sadzie...poznaja co to człwoiek itp... pozdrawiam z wakacji.netra brak... załoz watek hotelowy/dom tymczasowy bo zasmiecanie tu watek bezdpmniakół do adopcji u yumanji...:P paaaaaaaa Quote
DORA1020 Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Nero kocha wolnosc i ludzi,napewno od Ciebie nie ucieknie,trzy tygodnie siedzial sobie na dzialce,owszem troche zwiedzil okolice,ale zawsze wracal,Nero nie moze zyc bez czlowieka. Quote
IVV Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 czy znajdzie sie u Ciebie miejsce dla tych psiakow do uspienia ,wlasciciel wykopal juz dol zapobiegawczo przed mrozami.. [URL]http://www.dogomania.pl/threads/191280-Psy-opisane-w-Wyborczej.-2-psy-do-uśpienia/page22[/URL] Quote
bric-a-brac Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 (edited) [quote name='anita_happy'][SIZE=5][I][COLOR=Red][B]PRZYDA SIĘ - KTO może TO pomoże...[/B][/COLOR][/I][/SIZE] [SIZE=3][B] - obroże/szelki/smycze dla tymczsów, - adresatki, - karma - priorytet :([/B][B] - preparaty p/w kleszczowe i p/w pchłom, - inne fanty rzeczowe, które wspomogą OSADĘ yumanji, - materace, koce, posłania -- te niszczone systematycznie są pożadane, - ogłoszenia.... - dobre słowo :)[/B][/SIZE] [B]BAZARKI[/B][/QUOTE] Szukałam kogoś, kto pomaga w moich okolicach. No i znalazłam :) Świeżych postów brak, ale podniosę wątek. Potrzeby te same pewnie co na początku wątku. Spróbuję coś pomyśleć, może jakoś pomogę. Tak popatrzyłam teraz i mogłabym bazarek zrobić, bo kilka książek mam na zbyciu. Na co Wam kasy trzeba? Może któryś konkretny zwierz z jakąś historią? Edited November 20, 2013 by Maupa4 Quote
yumanji Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 Mam cztery psy do adopcji,napisze jutro cos wiecej.Wlasnie wrocil pies z adopcji po 9 miesiacach,chcialabym go wykastrowac.To wazne,ale tak naprawde to najwazniejsze sa ogloszenia.Mam swoich 7 psow ,6 kotow,wiec te 4 psy do wyadoptowania to b duzo.Tym b,ze osoby ,ktore sie deklarowaly z pomoca na zarcie ,jakos sie wykruszyly. Quote
Dzika_Figa Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 yumanji, podeślij mi fotki i opisy psiaków mailem na [email][email protected][/email] to zrobię czwórce allegro. Podałam w nowym allegro Lapsa i Rudusia Twój telefon, więc się nie zdziw jak ktoś zadzwoni ;-) No i postaraj się być tylko umiarkowanie nieuprzejma :evil_lol:, żeby ludzi nie zniechęcać Quote
bric-a-brac Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 A znajdę w wątku zdjęcia tego do kastracji co wrócił po nieudanej adopcji? (jeśli tak, daj imię, to sobie poszukam w wątku) Jaki koszt kastracji? Ogólnie to może się przedstawię. Poza ogólną podatnością na zwierzęce problemy, jakiś czas temu zaangażowałam się w pomoc dla schronu w Celestynowie. Dogo było jedynie dodatkiem, ale trochę udało mi się dla psiaków zdziałać. Wtedy dostałam jednak kubeł zimnej wody na głowę, ale i tak niczego nie żałuję. Takie życie. Od tamtego czasu zaglądałam na dogo sporadycznie, czasem jedynie kupowałam na bazarkach. Ponieważ sama nie mogę służyć DT, a wiem jak bardzo są ważne, chętnie pomogę komuś kto robi więcej niż ja... Wklepałam sobie "garwolin" w szukajkę, bo od 2 lat mieszkam w tych okolicach :) Mam dwa koty, ale takie podwórkowe. Jeden w zeszłym tygodniu wrócił po trzymiesięcznej nieobecności - byłam wniebowzięta :D Nie mam pojęcia co robił w tym czasie, najważniejsze, że wrócił:) W domu zwierząt mieć nie mogę z przyczyn zdrowotnych :/ A jest jeszcze u Ciebie Baśka? Ta czarna, obrażona? Jakoś mi się szczególnie zapamiętała z przeglądnięcia wątku... Quote
yumanji Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 (edited) [quote name='bric-a-brac']A znajdę w wątku zdjęcia tego do kastracji co wrócił po nieudanej adopcji? (jeśli tak, daj imię, to sobie poszukam w wątku) Jaki koszt kastracji? Ogólnie to może się przedstawię. Poza ogólną podatnością na zwierzęce problemy, jakiś czas temu zaangażowałam się w pomoc dla schronu w Celestynowie. Dogo było jedynie dodatkiem, ale trochę udało mi się dla psiaków zdziałać. Wtedy dostałam jednak kubeł zimnej wody na głowę, ale i tak niczego nie żałuję. Takie życie. Od tamtego czasu zaglądałam na dogo sporadycznie, czasem jedynie kupowałam na bazarkach. Ponieważ sama nie mogę służyć DT, a wiem jak bardzo są ważne, chętnie pomogę komuś kto robi więcej niż ja... Wklepałam sobie "garwolin" w szukajkę, bo od 2 lat mieszkam w tych okolicach :) Mam dwa koty, ale takie podwórkowe. Jeden w zeszłym tygodniu wrócił po trzymiesięcznej nieobecności - byłam wniebowzięta :D Nie mam pojęcia co robił w tym czasie, najważniejsze, że wrócił:) W domu zwierząt mieć nie mogę z przyczyn zdrowotnych :/ A jest jeszcze u Ciebie Baśka? Ta czarna, obrażona? Jakoś mi się szczególnie zapamiętała z przeglądnięcia wątku...[/QUOTE] [B]Baska[/B] jest,no i juz zostanie..ma osiem lat prawie.A gdzie dokladnie mieszkasz?gdzies niedaleko? Ten piesek,[B]Colin [/B],nie ma watku...byl jednym ze szczeniat,kore zabralam ub zimy z miasteczka obok po prostu z ulicy..suka sie szczenila dwa razy do roku.Wpadla we wstrzas podczas sterylki...niestety.. [B]Colin [/B]jest troche podobny do bordera ,zrobie zdjecia...moze moglabym wyslac Ci na pw .bo nie umiem,sierota,zamieszczac ich na dogo... [quote name='Dzika_Figa']yumanji, podeślij mi fotki i opisy psiaków mailem na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] to zrobię czwórce allegro. Podałam w nowym allegro Lapsa i Rudusia Twój telefon, więc się nie zdziw jak ktoś zadzwoni ;-) No i postaraj się być tylko umiarkowanie nieuprzejma :evil_lol:, żeby ludzi nie zniechęcać[/QUOTE] Bardzo smieszne..ja jestem cholernie uprzejma...tylko dogo wyzwala we mnie jakies niedobre instynkty.... I zdziwilabys sie,gdybym Ci pokazala ,ile mam formularzy adopcyjnych udanych adopcji...:lol: Edited November 22, 2013 by yumanji Quote
Dzika_Figa Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 [quote name='yumanji']Bardzo smieszne..ja jestem cholernie uprzejma...tylko dogo wyzwala we mnie jakies niedobre instynkty.... I zdziwilabys sie,gdybym Ci pokazala ,ile mam formularzy adopcyjnych udanych adopcji...:lol:[/QUOTE] Przepraszam, jeśli odebrałaś to jako złośliwość. Ja żartowałam, zupełnie abstrakcyjnie i nie w związku z Tobą.:roll: Po prostu moja siostra wczoraj stwierdziła, że odpisała na maila w sprawie psa i była tylko umiarkowanie nieuprzejma, więc nie rozumie, czemu się więcej nie odezwali :evil_lol:. No i mi się udzieliło jej poczucie humoru... EDIT[B] i nie zapomnij podesłać mi psiaków - czekam na maila![/B];) Quote
bric-a-brac Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 No to już po wstępnych plotkach na PW:evil_lol:, także czekam na zdjęcia do bazarku :) A w międzyczasie klecę opis. Quote
bric-a-brac Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Dobra, mam już opisy, zdjęcia zahostowane książek i w sumie brakuje tylko celu i zdjęć. Poczytałam też regulamin Bazarku, żeby było wszystko jak trzeba. No i musi być konkretny cel, na który potem potrzebna będzie faktura/rachunek. Jaki jest koszt kastracji u Twojego weta? Myślę, że suma zebrana z tych książek nie powinna przekroczyć tego kosztu, ale gdyby jednak przekroczyła (optymistka haha), to za nadwyżki mogę kupić np. wskazanej przez Ciebie karmy. Koszty przesyłek biorę na siebie, więc liczę, że się trochę zbierze z bazarku:) Książki też takie sensowne, więc chętni powinni się znaleźć :) Quote
bric-a-brac Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Hop, hoooop :) czekam na zdjęcia i opis :) Są gdzieś wątki Twoich bezpłatnych tymczasów? Na wątku Rudusia zasugerowano mi, że dla nich warto pozbierać kaski. Znalazłam jeszcze trochę płyt, muszę je obcykać i też zabrać się do zrobienia z nich bazarku. Sama napisz na co najbardziej potrzebna jest kasa. I do bazarku musi być wątek zwierza, lub chociaż tutaj opisany ze zdjęciami i z historią. A w głowie mam jeszcze kilka pomysłów na bazary do późniejszej realizacji, więc trzeba tę moją głowę wykorzystać:evil_lol: Quote
bric-a-brac Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Fotki całego towarzystwa, poszły po wątkach. Na prośbę yumanji tutaj wklejam te psiaki, które też czekają na domy. Angelina - słodka, wie jaką minę zrobić do zdjęcia :D [IMG]http://img15.imageshack.us/img15/7293/angela1i.jpg[/IMG] [IMG]http://img522.imageshack.us/img522/1455/angela30.jpg[/IMG] Colin czy Falco? :lol: On jest za szybki na zdjęcia, nie ma żadnego idealnego niestety... [IMG]http://img804.imageshack.us/img804/1316/calinfalco1.jpg[/IMG] Wilk - też umie się do foty ustawić :D [IMG]http://img529.imageshack.us/img529/2239/wilk2.jpg[/IMG] [IMG]http://img46.imageshack.us/img46/1995/wilk5.jpg[/IMG] Resztę dzisiaj wrzucę Ci na maila. Quote
Recommended Posts