Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

uzupełniłam!!!![url]http://www.dogomania.pl/threads/187399-gdzie%C5%9B-jest-TAKI-DOM...gdzie-jest-ich-moc-gdzie-dostaj%C4%85-Mi%C5%82o%C5%9B%C4%87-i-odzyskuj%C4%85-Wiare?p=14865985#post14865985[/url]

Posted

[quote name='IVV']a czemu wszystkie to blondaski i rudzielce ? ;)[/QUOTE]
Jest jeden szary i jeden czarny,ale chcialy zezrec fotografa...musialam j zamknac

Posted (edited)

[quote name='Szarotka']Tez jakos trafilam na watek:):) ale pieskow sie uzbieralo :):) i kotkow tez ..........[/QUOTE]

Bo "dobrzy ludzie"wiedza,komu wrzucac...

A i zwierzeta wiedzione jakims dziwnym instynktem rzucaja mi sie pod nogi z okrzykiem"tylko Ty mozesz mi pomoc",udajac,ze ledwo zyja ,a potem leza do gory brzuchem na mojej kanapie
i smieja sie w duchu...

Edited by Maupa4
Posted

Wpadłam na wątek z propozycją. Mogę porobić ogłoszenia Szarikowi, Bartusiowi i szczylom, no i kotom. Potrzebuję tylko opisów psów, do jakich domów mogą trafić, jakie są do psów/kotów/ludzi, no i kontaktu. A przede wszystkim - potrzebuję zdjęć. Co najmniej 4rech na jedno zwierzę. Czy te zwierzęta mają wątki, tzn czy psy mają swoje wątki na dogo, a koty na miau? Może warto takie prowadzić? W tym również mogę pomóc. Może to byłby dobry sposób, żeby zdobyć nieco kasy np. na karmę czy sterylki, zabiegi - w końcu utrzymanie takiego stada też kosztuje.

Posted

ooo superrr....

szczyl został jeden :)WILCZUŚ
do adopcji jest FIONA - bedzie sterylkowa
Szarik - yuma zdecydowała, ze narazie chyba nie idzie bo boi sie o nia...dziewczyna jest nieprzewidywalna
RUDa - do adopcji
Bartus - do adopcji

ZAPOMNIALAM O KIMS!
yuanji wysyłasz fotki:) moze kogoś ubędzie

psy nie maja swoich wątków na dogo...bo ja mam juz swoich duzo, a yuma nie umie zalozyc :Pa poza trym STADO to koopa roboty...widziałam!!!

mi sie wydaje, ze w najwiekszej potrzebie jest Bartus - bo on mysli, ze yuma to jego pancia, a osada to dom..a tak nie jest...chłopak jest przeszczesliwy-to widac..a widzialm go jak przyjechał - smutasek///teraz smiga po podworku mimo swojego wielku - 12 lat

Posted

Dobrze, więc jeśli wyrażacie na to zgodę - założę mu wątek, sproszę ciotki od owczarków i porobię ogłoszenia. Co Wy na to?

A jak z potrzebami finansowymi czy rzeczowymi?

Posted (edited)

Do adopcji jest Fiona,Wilczus,Ruda,oraz Bartek.Z tym,ze za Bartka utrzymanie placi dziewczyna,ktora gdzies tam te bide znalazla.Watek by Mu sie przydal,bo dziewczyna ma swoje cztery psy i moze nie wyrobic sama w pewnym momencie.Poza tym to b fajny pies i moze by sie znalazl domek,mimo wieku.
Islandczyk zostal wczoraj wykastrowany i moja mama go wiezie w niedziele do adopcji do Gdyni

[quote name='ladySwallow']Dobrze, więc jeśli wyrażacie na to zgodę - założę mu wątek, sproszę ciotki od owczarków i porobię ogłoszenia. Co Wy na to?

A jak z potrzebami finansowymi czy rzeczowymi?[/QUOTE]

Psy nie maja potrzeb finansowych,na szczescie.Dla tych bezpanskich przydalyby sie preparaty na odkleszczenie ,zawsze mile widziana karma.Np Wilczus dawno nie ogladal karmy dla szczeniat.
Sterylki Rudej i Fiony finansuje w 75% skarbonka sterylkowa.Ruda to 200 zl,Fiona 250.

[quote name='ladySwallow']Dobrze, więc jeśli wyrażacie na to zgodę - założę mu wątek, sproszę ciotki od owczarków i porobię ogłoszenia. Co Wy na to? [/QUOTE]

My na to,ze bardzo sie cieszymy i bardzo dziekujemy.I zrobimy dobre zdjecia,bo te sa do kitu.

Edited by yumanji
Posted

[B]yumanji[/B], zróbmy tak: ja Bartusiowi założę niedługo wątek, wkleję jego zdjęcia i Twoją informację o nim. Co do reszty psów, które chcesz, żebym ogłaszała - wypisz proszę, które, z krótką informacją i przynajmniej czterema zdjęciami.

A jak z kotami?

Posted

Dobra,napisze po poludniu inf na ich temat.Zdjecia wyslac na maila?
Jesli chodzi o koty,to mam problem w postaci dzieci.Starych nie oddam,dwa najmlodsze ...musze ponegocjowac.Psy sa wazniejsze.Tym b ,ze w ndz przyjada dwa szczeniaki na bezplatne DT ze schroniska w Ostrowi.
Za bardzo nie mialy zainteresowania na watku,a dziczeja,albo odwrotnie,nie oswajaja sie w schronie.
A teraz ide malowac boksy .

Posted

a te potrzeby RZECZOWE yumanji to np. stare koldry!!!bo psy na lato pójda do kojców, a nie ma BUD!!!...bedą spaly na podestach i na koldrach..wszystkei PSY yumanji sa kanapowcami i drastyczna zmiana kanapy na kojec nie bedzie mila...nawet na chwile - na noc!!!
moze jakisc materace od foteli???

yumanji...czy ja musze mysleć za wygode twoich psów!!!Ty je kochasz , a ja chce im zapewnic kanapy w kojcach!
:P

a obroże...a smycze!!!linki..cokolwiek..przeciez to u was sie amortyzuje EXPRESOWO...
psy yumanji przyjma nawet uzywane obroze/smycze/szelki...
nieprawdaz...zawsze wazniejsza jest dobra pasza, a nie obroza..a te co ostatnio yuma kupila poszyly ze szczeniakami poniweaz jak oddawał psy to z obrożą:)zaszczepione i odrobaczone!!!i wykochane...

Posted (edited)

a yumanji poczyta sobie o Cykorku....
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/128596-12-letni-Cykror-ma-guza.Jeżeli-315-osób-podaruje-Mu-1-zł-mies-Cykor-będzie-bezpieczny/page84[/URL]

szuka hotelu chłopak..!!!!!
moze tego smutaska do Rudej dasz..ona tez taka smutna byla i ozdrowiała:)

Edited by Maupa4
Posted

Islandczyk ma za soba dluga podroz.Od dzis ma na imie Niko i ma pancie,a nawet cala rodzine.Zamieszkal w Gdyni,w domu z ogrodem i wyglada na to,ze zycie Mu sie wreszcie ulozylo.
Fenomenalny pies.swoja droga!Jazde PKS-em,taksowka i pociagiem zniosl ze spokojem i zblazowana mina.
Dziekuje Anita_happy za karme i transport do weta na kastracje,oraz Kanie za wizyte przedadopcyjna w Gdyni.
Podziekowana dla mojej Mamy,ktora zabrala pociagiem nad morze moich dwoch synow,kupe bagazy,oraz wlasnie Islandczyka.

Posted (edited)

yumanji...wysłałaś ISLANDCZYKA...wiem, ze masz dobre serce...

ZOBACZ...mam 10 dni i musze ja zabrać ....
dzis dziewczyna miał sterylkę - TO JUNIORKOWA MAMA :(

Wezme Twojego syna na resocjalizacje!!! w zamian

[IMG]http://img32.imageshack.us/img32/1531/dsc04474gg.jpg[/IMG]
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/188573-jemu-nie-udało-się-pomóc-JEGO-MAMA-MA-SZANSE-NA-LEPSZE-ŻYCIE[/URL]

kupuje jej karme, zaszczepie, jest juz po sterlizacji....AnnaA powiedziała, ze moze ja zabrac za miesiac..dwa...
kurna nie wezme jej do DOMU...
pamietasz Junuirka..dzieki niemu mamy nasz romans....
yumanjiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Edited by Maupa4
Posted (edited)

Przyjezdzaja dzis na bezplatny tymczas trzy szczeniaki ze schroniska w Ostrowii.Dostaja karme.Trzeba je bedzie ponownie odrobaczyc i zaszczepic jeszcze raz na wirusowki.Usmiechamy sie do wszystkich
po prosbie!

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/186565-Trzy-przerażone-szczeniaki-i-jeden-z-uszkodzonym-oczkiem-przepadną-w-schronie.../page13[/URL]

Edited by yumanji