Jump to content
Dogomania

Najukochańsze celinkowe Muszkieterki Atos(*),Dżekuś (*),Hektor(*).Dumka,Pirat i Fokus

Recommended Posts

Posted

Mniam , mniam
Prazoki, Super żarcie.U nas zamiast mąki ziemniaczanej daje si e pszenną. Polewa sie tłuszczem ze smażonego boczusia ze skwareczkami i kapuśniaczek
Jejuuuuuuuuuuu jestem głodna!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Celinka ma kuchnię taką jak moja mama, z fajerkami! I jak z boku na płycie ustawi się coś to to "dochodzi" powoli.

Celinko, kupiłam dzisiaj ziemniaki, weź mi no powiedz jak mam zrobić te prażuchy to jutro zrobię bo aż mi ślinka leci!

Posted

[quote name='Celina12']Rech...rech - odpowiadam...:diabloti:...tak jak ubijasz ziemniaki -praską...zostawiam troszkę wody , w której się gotowały-dodaję po trochu mąki i dźgam...[/quote]
też chcę zrobić...ale ..czytam juz 5 raz przepis:oops: coś ze mna nie tak?:placz:

Posted

Niewiem czy Celinka robi tak samo.
Mianowicie. Gotujemy ziemniaki. Tuż, tuż przed ugotowaniem (jakieś 5-10 min) odcedzamy wodę, ale niezupełnie. Wsypujemy centymetrową warstwę mąki ziemniaczanej!!!. Po czym odczekuje sie jakieś dziesięć minut i to wszystko ubija. Samo ubijanie powinno trwać dość długo, aż do uzyskania przez masę konsystencji ciągliwej. Na talerze nakłada się łyżką zwilżoną w tłuszczu, by się nie przyklejały. Polewa roztopionym boczkiem. Je z żurem bądź kwaśnym mlekiem. Przepis zaczerpnięty z netu.

Posted

Ja robię tak jak napisała Ela..

Nie mam netu na górze :shake:..instalujemy router ale jakiejś części ni ma.Może dziś zostanie nabyta drogą zakupu :loveu:

Jamnikiwczoraj oszalały-Dumka latała , Hektorek piskał, bo chciał całowac, Atosik brykal i uśmiechłl się..

Posted

Zabrałam babie spod zadka poduszkę, bo ja na niej głowę w nocy trzymam a ona zadek tam kładzie uparcie! To polazła na kołdrę świeżo obleczoną i pomrukuje nadęta...

Posted

[quote name='Kar0la']Ja gotuję ziemniaki "do końca" czyli do miękkości i zasypuje tak jak Szajbuska zwykłą mąką pszenną. I jemy z kapuśniakiem.[/quote]
:oops:ale mąka będzie "surowa" i już?:roll:brzuszki nie bolą potem?czy znowu coś przeoczyłam?:p