Jump to content
Dogomania

SUPER galeria- ZUZA, PYZA i FIGA- szczęściary ze schroniska- ZAPRASZAMY!

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wita was zreaktywowana Rybc!a.

Śpioszkamy sobie na łóżeczku, zmęczone remontem. Dzisiaj było nieprzyjemnie, bo mamcia malowała kaloryferek olejną, więc musiałyśmy wyjść z domku, bo obie prychałyśmy i gryzło nas w noski. Po przyjściu dalej śmierdzioszkało, zamknęłyśmy się więc w moim pokoju i oglądałyśmy sobie razem film o psiaku Cywilku. Mówię wam, Zuza patrzyła się w telewizor!

Teraz siedzi z rodzicami przy kawulce, zapatrzona w paluszki solone. Odwiedzajcie nas tutaj, reaktywacja nieźle się zaczęła, staramy się obie, fanie teraz jest, co? Jutro jadę do schroniska obadać co i jak, bo byłam w poniedziałek, a podobno dużo się tam pozmieniało.
Mam dla was dzisiaj jeszcze jedną focię:

Posted

Hej, hej, hej!
U nas w nocy spadł śnieg. Zuza się cieszy, jak wariatka, ale mi do śmiechu nie jest. Jak sobie pomyślę o tych wszystkich bidach ze schroniska, z ulicy, to niedobrze mi się robi i chciałabym to wszystko zniwelować. Zuza dziś jest wyjątkowo grzeczna, bo zmęczona jak sto diabłów. Z samiuśkiego ranka poszłyśmy z niunią na króciutki spacerek i po bułeczki do piekarni, a potem wyszłyśmy jeszcze na alejki koło bloku, porzucałam jej śnieżynki, powariowałyśmy razem na śniegu. O 14:00 tata poszedł z nią do lasu.

Wiecie, ona tak się cieszy, że nawet jak śnieg pada, to przez okno zagląda i szczeka, macha ogonem. A ja dziś się nawet na łyżwy wybrałam, ale ta wycieczka nie wypadła najlepiej . Po kilku okrążeniach tafli zakręciło mi się w głowie, zmdliło mnie i niestety musiałam zrezygnować z dalszej frajdy. Cienka w tym jestem, dwa razy się wygrzmociłam.

Szczęście, że już remont się kończy bo mam tego serdecznie dosyć. Dzisiaj pojechałam też z AgaiTheta do schroniska , kurcze,poznikało kilka psiaków i to akurat tych, którymi się interesowałam. Nie wiem co o tym myśleć.

Posted

[quote name='zuzolandia']

....fajne widoczki ma Zuzia ;-)

Noo, może oglądać pieski które przychodzą do sklepu ze swoimi właścicielami. Z drugiej strony, to nie dobrze, że Zuzka tak zagląda, bo przeleci jakieś ptaszydełko, to zielonej furii dostaje. Próbuje gryść okno...

A gdybyście zobaczli moje wciąż umorusane szyby... Zuzka swoim zimnym nochalem maluje mi tam chińskie znaki...

Posted

[quote name='gogunia']Czego ona w tej trawce szukała?:cool3:

Piłeczkę do buźki brała.Wiecie, ona taka zawzięta menda, że jak piłeczkę jej rzucę, to już małpa nie chce oddać! :evil_lol: Zamiast ona biegać za mną, to ja za nią, żeby piłkę dała. No, ale teraz mam sposób na tą jej wrednowatość , dwie piłki muszę ciągać ze sobą. W ogóle, ja na te spacery, obładowana chodzę jak baba z PRL . Dwie piłeczki, gwizdek, przysmaki, wodę dla Zuzki, napój dla siebie, aparat, komórkę, szczotkę do czesania sierści... :evil_lol: Zuzka teraz biega wkółko tata ją przepędza po całym pokoju mówię wam, u nas nudzić się nie można. Cyrk na kółkach.

Posted

[quote name='Rybc!a']Piłeczkę do buźki brała.Wiecie, ona taka zawzięta menda, że jak piłeczkę jej rzucę, to już małpa nie chce oddać! :evil_lol: Zamiast ona biegać za mną, to ja za nią, żeby piłkę dała. No, ale teraz mam sposób na tą jej wrednowatość , dwie piłki muszę ciągać ze sobą. W ogóle, ja na te spacery, obładowana chodzę jak baba z PRL . Dwie piłeczki, gwizdek, przysmaki, wodę dla Zuzki, napój dla siebie, aparat, komórkę, szczotkę do czesania sierści... :evil_lol: Zuzka teraz biega wkółko tata ją przepędza po całym pokoju mówię wam, u nas nudzić się nie można. Cyrk na kółkach.
Ja to określam "jak żona Araba...". Sorki, nie chciałam nikogo urazić...
Pzdr.

Posted

Ja mam to samo z drzwiami od balkonu :evil_lol:

Straszne to jest, prawda? Dzisiaj moja mama okna myła, przed chwilą ujrzałam nowe graffiti w wykonaniu nosem Zuzki. Eh, słowo daję takich wygibasów nikt nie potrafi namalować.
dobryyyy....

A no dobry, dobry bo byłam z wizytą w nowym domku Dredzi, której znalazłam domek. Nie znacie całej historii? Wejdźcie na ten wątek, wszystko jest tam opisane skrótem:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=38128
Ja to określam "jak żona Araba...". Sorki, nie chciałam nikogo urazić...
Pzdr.

Myślę, że nikogo nie uraziłyśmy, ja ze swoją babą z PRL, a ty z żoną Araba. To wkońcu tylko niewinne porównania ;)

PS Proszę nie patrzeć na pokój, tylko na Zuzkę- mówiłam, że mamy remont i w całym mieszkaniu panuje burdel na kółkach, ogólnie w moim pokoju panuje pełen porządek i harmonia ;)

Posted

Zuzolandio, cóż za piękny komplecik. Dzisiaj wybrałyśmy się z Zuzką na długi spacer, jutro postaram się wkleić zdjęcia, dzisiaj jestem przybita i nic mi się nie chce.

Posted

Ojej, ale mi się zastrzał zrobił na 15:00 mam umówioną wizytę u lekarza. Ropa mi się tam gromadzi, a każde najmniejsze uderzenie w te miejsce sprawia mi ból. Doprawdy, wkurza mnie to.
Jak mówiłam, wczoraj byłyśmy na spacerku na alejkach, pobrykałyśmy sobie razem, ja wróciłam gorzej zamęczona niż pies . Oczywiście, ze średnio czterdziestu fotek, udały się dwie, bo na każdej Zuzka szczeka, rusza się, wierci, i wychodzą strasznie zamazane.

Na dodatek musiałam robić bez lampy, bo takie są szybsze, a Zuzka nie usiedzi w miejscu. Wczoraj załapałam lekką deprechę, czułam, że jestem beznadziejna. Psy z Ligoty kompletnie mnie załamują, mój dobcio ze schroniska odszedł- zagryzły go psy. To ja mu nie pomogłam, a on tak chciał kochać, chciał być kochany, tak patrzył na mnie swoimi ślepkami, tak pięknie prosił. Nie zdążyłam. :(

Zobaczcie, na tym dzisiejszym zdjęciu, Zuzka obgryza książkę! Ukradła ją ze stołu poczym powędrowała po ciuchutku w kąt mieszkania i zaczęła przegryzać rogi. Zachowuje się jak szczeniak, dosłownie.
Zdjęcie roku:

I tu jeszcze jedno, dzisiaj w łóżeczku.