mc_mother Posted July 14, 2010 Author Posted July 14, 2010 Napisał do mnie Drakula, który transportował Gobiego (wielkie dziękuję za ekspres!). Podróż przebiegała bez zarzutów, choć oczywiście Gobi całą drogę się ślinił... no i "na pamiątkę" na koniec zwymiotował... Dzwoniłam też w czasie podróży- mówił, że wszystko ok. i Gumiś nie sprawia żadnych problemów. To naprawdę świetny pies! Mam nadzieję, że szybko znajdzie się osoba, która go doceni. Quote
LAZY Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Zwymiotowanie było do przewidzenia, chyba za rzadko jeździł, zeby się przyzywczaić. U nas tez zwymiotował. No ale ślinienie jest niesamowite! Kocyk można było wyciskać ;) Na pewno znajdzie się ktoś kto go doceni! W nim można się zakochać od pierwszego wejrzenia...(szkoda tylko, ze niektórym to zauroczenie szybko przechodzi...). Quote
mc_mother Posted July 20, 2010 Author Posted July 20, 2010 Trzymajcie kciuki:) Mariamc zaprowadziła dziś Gobiego w odwiedziny do wspaniałych ludzi, którym niedawno odszedł za TM moskiewski stróżujący adoptowany od mariamc 7 lat temu- wówczas miał 8 lat! Pan miał łzy w oczach na widok Gobiego:) Wprawdzie zarzekał się, że już nie chce żadnego innego psa, ale wiecie jak to jest z psiarzami;) Danusia "pracuje nad nimi" ;) Oj, byłoby wspaniale, gdyby Gobi mógł trafić do tego domu! Quote
agnieszka32 Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 No to trzymamy kciuki i czekamy na dobre informacje :) Quote
LAZY Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Wspaniale!!! Ja dzisiaj dostałam zwrot kosztów transportu od Pani Agnieszki w wysokości 200 zł. W związku z całą zaistniałą sytuacją, bądź co bądź, również z mojej winy czuję się w obowiązku przekazać te środki na utrzymanie Gobiego u Danusi. Jeżeli uda się Gobiemu skraść serce temu wspaniałemu domkowi, to może pozostała kwota przyda się Wam Beata na jakieś inne podhalany. Proszę na pw o numer rachunku na jaki powinnam dokonać przelewu. P.S. Zaciskam kciuki!!! :kciuki: Quote
mc_mother Posted July 21, 2010 Author Posted July 21, 2010 LAZY napisał(a): Ja dzisiaj dostałam zwrot kosztów transportu od Pani Agnieszki w wysokości 200 zł. Ja również otrzymałam wpłatę w wysokości 200zł od P. Agnieszki- przekazuję na konto mariamc (jak je w końcu dostanę;) ) ponieważ to ona wyłożyła pieniądze na transport Gobiego do Szczecinka. Wydaje mi się Lazy, że powinnaś zatrzymać swoją część- samochód na wodę nie jeździ... A sytuacja była nie do przewidzenia- nie ma tu żadnej Twojej winy byś musiała ponosić jakiekolwiek koszty. Wszyscy się pomyliliśmy i tyle. Quote
LAZY Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Ok. To ja rownież konto Danusi poproszę to wrzucę chociaż tą brakującą 100 za transport do Danusi (koszt był chyba 300 o ile mnie pamięć nie myli). Beata ja zawsze pokrywam przynajmniej część kosztów transportu i jest to wkalkulowane w moje pomaganie:) dlatego jeśli macie jakiegoś podopiecznego w wyjątkowo cieżkiej sytuacji finansowej to ja tą odzyskaną część za transport chetnie oddam. Zastnaów się nad tym. Quote
mc_mother Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 MARIAMC- Dawaj nr konta! :diabloti: [SIZE=3]Chcemy kasę wpłacać a nie wiemy gdzie:roll: [SIZE=2]Lazy- ja jestem za tym byś zatrzymała pieniądze- Ciebie też to wszystko mnóstwo stresu, czasu i pieniędzy kosztowało. Brakujący koszt transportu (80zł) pokryła jedna z naszych forumowiczek, więc jest ok. :) Tym bardziej, że Pani Agnieszka napisała, że to pierwsza rata, więc chyba zamierza jeszcze jakiejś wpłaty dokonać :roll: Jeśli jednak będziesz chciała w jakiś sposób wspomóc hotelowanie Gumisia- jutro wyślę konto naszej chrumki podhalańskiej na PW... Zgłosiłam Gobiego do konkursu na Mistera dogo w potrzebie- fantastyczny pomysł pinkmoon- zapraszam do głosowania;) http://www.dogomania.pl/threads/189374-Miss-i-Mister-dogo-w-potrzebie-konkurs-bezdomnych-pi%C4%99kno%C5%9Bci-%29?p=15054243#post15054243 Quote
LAZY Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 No to czekam na konto chrumki podhalańskiej:) A czy wiadomo już coś w sprawie domku dla naszego przystojniaka??? Quote
mc_mother Posted July 25, 2010 Author Posted July 25, 2010 Na razie cisza w ogłoszeniach:( Powstał nowy wątek z ankietą do głosowania- zainwestowałam w Gumisia- proszę głosować na chłopaczka to może zarobi trochę na hotel;) http://www.dogomania.pl/threads/189693-Miss-i-Mister-w-potrzebie-ZAG%C5%81OSUJ! Quote
LAZY Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Wczoraj zgodnie z obietnica przelałam na podane przez mc_mother konto 200 zł. na hotelik dla przystojniaka. Mam nadzieje, ze ten miesiac na szukanie nowego domku wystarczy:) Czy Ci państwo zainteresowani adopcja wrócili już z urlopu? Quote
mc_mother Posted July 26, 2010 Author Posted July 26, 2010 Mieli wrócić 27, więc będę w środę ich atakować;) Quote
mariamc Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
LAZY Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Danusiu i jak ten Twoj sprawdzony domek? Myśli nad chłopakiem? Beata udało Ci się dodzwonić do Państwa ze Słupska (o ile miast nie pomyliłam)? Chłopak na zdjęciach wygląda wspaniale! Kochany słodziak:) Quote
mc_mother Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 Jadę w sobotę na wizytę przedadopcyjną:) Zobaczymy co to za domek. Przez telefon wygląda dobrze... Quote
mc_mother Posted July 31, 2010 Author Posted July 31, 2010 Zmiana planów:roll: W czwartek wieczorem zadzwoniła do mnie bardzo miła osoba z Drawska Pomorskiego w sprawie Gobiego... Po bardzo długiej rozmowie postanowiła natychmiast odwiedzić Gobiego u Danusi:multi: Wizyta dziś się odbyła- Państwo zrobili na Danusi bardzo dobre wrażenie a Gobi ich oczarował (Mariamc mówiła, że zaprezentował się z najlepszej strony:lol: ) Organizujemy wizytę przedadocyjną i mam nadzieję, że coś z tego wyniknie:) Ich zdecydowanie i szybka reakcja bardzo mnie ucieszyły:) Wizytę pod Słupskiem zrobię jutro na wszelki wypadek... Quote
LAZY Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 No to rewelka!!! Kto jedzie do Drawska na wizytę? Quote
Fiks Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Świetnie :) trzymam kciuki za wizytę przedadocyjną :) Quote
mc_mother Posted July 31, 2010 Author Posted July 31, 2010 Na wizytę jedzie Aga.galin z forum berneńczyków:) Jeszcze nie wiem na kiedy się umówiła... Quote
mc_mother Posted July 31, 2010 Author Posted July 31, 2010 No więc tak: Dziś ja byłam pod Słupskiem a Aga.galin w Drawsku:) Pod Słupskiem fajny dom, ale nie dla podhalana:shake: Bałabym się, że skończy się jak z Panią Agnieszką- brak doświadczenia z dużymi psami, zbyt miękkie serce, brak zdecydowania:roll: Pobudki przygarnięcia Gobiego były czysto altruistyczne, ale to nie wystarczy... Podhalan to specyficzna rasa- to pies silny, samodzielny i niezależny, potrzebujący pewnego siebie, zdecydowanego właściciela...Z doświadczenia wiem, że nawet ciapa w typie Gobiego (taki był mój nieodżałowany Odi) gdy po jakimś czasie poczuje się pewnie- będzie sam chciał podejmować decyzje i natychmiast wyczuje słabość właściciela- będzie chciał go chronić. Trzeba wiedzieć jak pracować z psem, przejąć kontrolę i jak psa kierunkować.Znajdę im innego psa (nie podhalana), który spełni ich marzenia o dużym futrzaku;) A w Drawsku: Piękny, duży i wypielęgnowany ogród- mimo to nie są przerażeni ewentualnymi szkodami... Wymarzone przestrzenie do biegania, ludzie na emeryturze- duzo czasu dla psa... w ciągu kilku ostatnich miesięcy odeszły ich 3 duże psy- nowofunland, dog niemiecki i mix kaukaza- ze starości- dlatego szukają dużego miśka. Właściciele bez problemów finansowych. Psy przy domu mają specjalnie zbudowane miejsce(chociaż wolno im było wchodzić do domu to wolały tam odpoczywać)- ganek z legowiskami- i gdy tam śpią to goście wchodzą przez garaż by nie przeszkadzać psom:evil_lol: Psy jadły gotowane specjalnie jedzenie:) Wszystko mi się podoba- doświadczenie z dużymi psami, jedzenie, czas do dyspozycji, przestrzeń... Jest oczywiście jakiś haczyk:diabloti: Okazało się, ze u Danusi odwiedzały Gobiego dorosłe dzieci przyszłych właścicieli a oni sami psa nie widzieli:roll: Dlatego będę prosiła, by po psa przyjechało i zapoznało się z nim któreś z rodziców. Nie możemy narażać Gobiego już na żadne niespodzianki... Wprawdzie Państwo zarzekali się, że bezgranicznie ufają w decyzję córki(która mieszka 100m od nich i w razie czego może przejąć opiekę nad psem) to wolę mieć 100000% pewność... Ale wydaje mi się, że to jest ten domek ze złotymi klamkami, który czekał specjalnie dla Gumiśka:) Quote
agnieszka32 Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 To brzmi jak bajka ... Byłoby wspaniale, gdyby Misiek trafił do tych Państwa :) Quote
toyota Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Idealnie jest gdy potencjalny dom sprawdzają osoby , które znają specyfikę rasy. Mam nadzieję , że tym razem to będzie udana adopcja. Tym bardziej , że ludzie mieli aż 3 wielkopsy . Chciałabym prosić o nr konta chrumki podhalańskiej , czy nadal wpłaca się 5 zł na miesiąc ? Jeśli potrzebujecie jakiegoś przytulnego misia , to jest na dogo takie kochane " maleństwo " : http://www.dogomania.pl/threads/188335-Par%C3%B3wa-XL-czyli-babulinka-Aira-zwana-Bub%C4%85.-Mix-kaukaza-Szuka-domku-na-zawsze. Quote
mc_mother Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 Tak, dalej wpłacamy po 5zł:) Konto prześlę Ci na PW. Dziękujemy:) Edit: Nie prześlę:shake:- nie można do Ciebie wysłać PW... Quote
Recommended Posts