Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Napisał do mnie Drakula, który transportował Gobiego (wielkie dziękuję za ekspres!). Podróż przebiegała bez zarzutów, choć oczywiście Gobi całą drogę się ślinił... no i "na pamiątkę" na koniec zwymiotował...
Dzwoniłam też w czasie podróży- mówił, że wszystko ok. i Gumiś nie sprawia żadnych problemów.
To naprawdę świetny pies!
Mam nadzieję, że szybko znajdzie się osoba, która go doceni.

• Replies 202
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zwymiotowanie było do przewidzenia, chyba za rzadko jeździł, zeby się przyzywczaić. U nas tez zwymiotował. No ale ślinienie jest niesamowite! Kocyk można było wyciskać ;)

Na pewno znajdzie się ktoś kto go doceni! W nim można się zakochać od pierwszego wejrzenia...(szkoda tylko, ze niektórym to zauroczenie szybko przechodzi...).

Posted

Trzymajcie kciuki:)
Mariamc zaprowadziła dziś Gobiego w odwiedziny do wspaniałych ludzi, którym niedawno odszedł za TM moskiewski stróżujący adoptowany od mariamc 7 lat temu- wówczas miał 8 lat!
Pan miał łzy w oczach na widok Gobiego:) Wprawdzie zarzekał się, że już nie chce żadnego innego psa, ale wiecie jak to jest z psiarzami;)
Danusia "pracuje nad nimi" ;)
Oj, byłoby wspaniale, gdyby Gobi mógł trafić do tego domu!

Posted

Wspaniale!!!

Ja dzisiaj dostałam zwrot kosztów transportu od Pani Agnieszki w wysokości 200 zł. W związku z całą zaistniałą sytuacją, bądź co bądź, również z mojej winy czuję się w obowiązku przekazać te środki na utrzymanie Gobiego u Danusi. Jeżeli uda się Gobiemu skraść serce temu wspaniałemu domkowi, to może pozostała kwota przyda się Wam Beata na jakieś inne podhalany.
Proszę na pw o numer rachunku na jaki powinnam dokonać przelewu.

P.S. Zaciskam kciuki!!! :kciuki:

Posted

LAZY napisał(a):

Ja dzisiaj dostałam zwrot kosztów transportu od Pani Agnieszki w wysokości 200 zł.

Ja również otrzymałam wpłatę w wysokości 200zł od P. Agnieszki- przekazuję na konto mariamc (jak je w końcu dostanę;) ) ponieważ to ona wyłożyła pieniądze na transport Gobiego do Szczecinka.
Wydaje mi się Lazy, że powinnaś zatrzymać swoją część- samochód na wodę nie jeździ...
A sytuacja była nie do przewidzenia- nie ma tu żadnej Twojej winy byś musiała ponosić jakiekolwiek koszty. Wszyscy się pomyliliśmy i tyle.

Posted

Ok. To ja rownież konto Danusi poproszę to wrzucę chociaż tą brakującą 100 za transport do Danusi (koszt był chyba 300 o ile mnie pamięć nie myli).
Beata ja zawsze pokrywam przynajmniej część kosztów transportu i jest to wkalkulowane w moje pomaganie:) dlatego jeśli macie jakiegoś podopiecznego w wyjątkowo cieżkiej sytuacji finansowej to ja tą odzyskaną część za transport chetnie oddam. Zastnaów się nad tym.

Posted

MARIAMC- Dawaj nr konta! :diabloti:
[SIZE=3]Chcemy kasę wpłacać a nie wiemy gdzie:roll:

[SIZE=2]Lazy- ja jestem za tym byś zatrzymała pieniądze- Ciebie też to wszystko mnóstwo stresu, czasu i pieniędzy kosztowało.
Brakujący koszt transportu (80zł) pokryła jedna z naszych forumowiczek, więc jest ok. :) Tym bardziej, że Pani Agnieszka napisała, że to pierwsza rata, więc chyba zamierza jeszcze jakiejś wpłaty dokonać :roll:
Jeśli jednak będziesz chciała w jakiś sposób wspomóc hotelowanie Gumisia- jutro wyślę konto naszej chrumki podhalańskiej na PW...
Zgłosiłam Gobiego do konkursu na Mistera dogo w potrzebie- fantastyczny pomysł pinkmoon- zapraszam do głosowania;)
http://www.dogomania.pl/threads/189374-Miss-i-Mister-dogo-w-potrzebie-konkurs-bezdomnych-pi%C4%99kno%C5%9Bci-%29?p=15054243#post15054243

Posted

Wczoraj zgodnie z obietnica przelałam na podane przez mc_mother konto 200 zł. na hotelik dla przystojniaka. Mam nadzieje, ze ten miesiac na szukanie nowego domku wystarczy:)

Czy Ci państwo zainteresowani adopcja wrócili już z urlopu?

Posted

Danusiu i jak ten Twoj sprawdzony domek? Myśli nad chłopakiem?

Beata udało Ci się dodzwonić do Państwa ze Słupska (o ile miast nie pomyliłam)?

Chłopak na zdjęciach wygląda wspaniale! Kochany słodziak:)

Posted

Zmiana planów:roll:
W czwartek wieczorem zadzwoniła do mnie bardzo miła osoba z Drawska Pomorskiego w sprawie Gobiego... Po bardzo długiej rozmowie postanowiła natychmiast odwiedzić Gobiego u Danusi:multi:
Wizyta dziś się odbyła- Państwo zrobili na Danusi bardzo dobre wrażenie a Gobi ich oczarował (Mariamc mówiła, że zaprezentował się z najlepszej strony:lol: )
Organizujemy wizytę przedadocyjną i mam nadzieję, że coś z tego wyniknie:) Ich zdecydowanie i szybka reakcja bardzo mnie ucieszyły:)
Wizytę pod Słupskiem zrobię jutro na wszelki wypadek...

Posted

No więc tak:
Dziś ja byłam pod Słupskiem a Aga.galin w Drawsku:)
Pod Słupskiem fajny dom, ale nie dla podhalana:shake:
Bałabym się, że skończy się jak z Panią Agnieszką- brak doświadczenia z dużymi psami, zbyt miękkie serce, brak zdecydowania:roll: Pobudki przygarnięcia Gobiego były czysto altruistyczne, ale to nie wystarczy...
Podhalan to specyficzna rasa- to pies silny, samodzielny i niezależny, potrzebujący pewnego siebie, zdecydowanego właściciela...Z doświadczenia wiem, że nawet ciapa w typie Gobiego (taki był mój nieodżałowany Odi) gdy po jakimś czasie poczuje się pewnie- będzie sam chciał podejmować decyzje i natychmiast wyczuje słabość właściciela- będzie chciał go chronić. Trzeba wiedzieć jak pracować z psem, przejąć kontrolę i jak psa kierunkować.Znajdę im innego psa (nie podhalana), który spełni ich marzenia o dużym futrzaku;)

A w Drawsku:
Piękny, duży i wypielęgnowany ogród- mimo to nie są przerażeni ewentualnymi szkodami...
Wymarzone przestrzenie do biegania, ludzie na emeryturze- duzo czasu dla psa... w ciągu kilku ostatnich miesięcy odeszły ich 3 duże psy- nowofunland, dog niemiecki i mix kaukaza- ze starości- dlatego szukają dużego miśka.
Właściciele bez problemów finansowych.
Psy przy domu mają specjalnie zbudowane miejsce(chociaż wolno im było wchodzić do domu to wolały tam odpoczywać)- ganek z legowiskami- i gdy tam śpią to goście wchodzą przez garaż by nie przeszkadzać psom:evil_lol:
Psy jadły gotowane specjalnie jedzenie:)
Wszystko mi się podoba- doświadczenie z dużymi psami, jedzenie, czas do dyspozycji, przestrzeń...

Jest oczywiście jakiś haczyk:diabloti:
Okazało się, ze u Danusi odwiedzały Gobiego dorosłe dzieci przyszłych właścicieli a oni sami psa nie widzieli:roll: Dlatego będę prosiła, by po psa przyjechało i zapoznało się z nim któreś z rodziców. Nie możemy narażać Gobiego już na żadne niespodzianki...
Wprawdzie Państwo zarzekali się, że bezgranicznie ufają w decyzję córki(która mieszka 100m od nich i w razie czego może przejąć opiekę nad psem) to wolę mieć 100000% pewność...

Ale wydaje mi się, że to jest ten domek ze złotymi klamkami, który czekał specjalnie dla Gumiśka:)

Posted

Idealnie jest gdy potencjalny dom sprawdzają osoby , które znają specyfikę rasy. Mam nadzieję , że tym razem to będzie udana adopcja. Tym bardziej , że ludzie mieli aż 3 wielkopsy .

Chciałabym prosić o nr konta chrumki podhalańskiej , czy nadal wpłaca się 5 zł na miesiąc ?

Jeśli potrzebujecie jakiegoś przytulnego misia , to jest na dogo takie kochane " maleństwo " :
http://www.dogomania.pl/threads/188335-Par%C3%B3wa-XL-czyli-babulinka-Aira-zwana-Bub%C4%85.-Mix-kaukaza-Szuka-domku-na-zawsze.