Onaa Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 W Toruniu ktoś może zrobić wizyte na szybko, jeśli oczywiście domek się zgodzi. Ale myślę, że jeśli do jutra, czy piątku, Pusia nie będzie mieć zapewnionego ds, to trzeba ją wyciągać w piątek, i chyba powinna jechać do dt u elinki. I tam już na spokojnie szukać domku, i myśleć o sterylce. Papaticole jest z Łodzi. Elinko, a Pati-c podawała Ci może ile to jest km ? Bo ja próbowałam coś obliczać z mapy i mi wychodziło ok. 270 w jedną stronę (w tym licząc podróż prze miasto). Quote
elinka Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Nie, Pati-C odległości w km mi nie podawała, ale przywoziła mi już trzy razy psiaki czyli cena chyba i tak jest za trasę. Quote
Onaa Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 [quote name='elinka']Nie, Pati-C odległości w km mi nie podawała, ale przywoziła mi już trzy razy psiaki czyli cena chyba i tak jest za trasę.[/QUOTE] Tak pytałam o te km bo się zastanawiam po prostu który transport będzie najtańszy. Ale jak rozumiem, pati-c mogła by Ci przywieźć elinko , Pusie o dogodnej dla Ciebie porze. Quote
elinka Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 No tak, w niedzielę nie pracuję, więc pora może być dowolna. A jeśli chodzi o tańsze transporty to przed chwilą otrzymałam również odpowiedź od Zbójini, że niestety, ale na razie nigdzie nie wyjeżdża. Quote
Onaa Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 [quote name='elinka']No tak, w niedzielę nie pracuję, więc pora może być dowolna. A jeśli chodzi o tańsze transporty to przed chwilą otrzymałam również odpowiedź od Zbójini, że niestety, ale na razie nigdzie nie wyjeżdża.[/QUOTE] Nawet o północy :) ? Jeśli pati-c oczywiście pojedzie ? Quote
Onaa Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 A czy w pon. pati-c też by mogła ? Bo ja nie wiem na którą godzinę zajedzie Figu do Warszawy. A jak będą dopiero wieczorkiem koło 20ej ? Quote
elinka Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Dogo, z tymi późnymi godzinami to u mnie nie będzie problemu, bo teraz też się zbliża północ, a ja zamiast już dawno przewracać się na trzeci bok ciągle stukam jeszcze w Dogo-klawiaturę. Niedługo w pracy to mnie pewnie nie rozpoznają. [IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/8/8_1_245.gif[/IMG] Ale czy Pati będzie mogła przyjechać w poniedziałek to nie wiem? Pisała coś jeszcze o jakimś piesku z Brodnicy. Jednak szczegółów bliżej nie znam. Dlatego jeśli chciałabyś ustalić coś dokładniej to najlepiej będzie, jak sama do niej zadzwonisz. Telefon do Patrycji: 698 616 250 Quote
Onaa Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Ciągle mam nadzieję na domek stały dla Pusi, ale jeśli się nic nie znajdzie to co wtedy ??? Zostały już tylko dwa dni. Wydaje mi się, że wtedy Pusia musi jechać z Figu razem z Sajmonkiem. A potem jakoś dotrzeć do Inowrocławia. Nie wiem o której będzie Figu w Warszawie w niedzielę. A o jakiej godzinie Ty Elinko ustalałaś z pati-c ? Quote
elinka Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Wstępnie oprócz niedzieli z Patrycją jeszcze nic nie ustalałam. Jak tylko będzie wiadomo co z Pusią i że to Pati ma ją właśnie przywieźć do Inowrocławia, to przedzwonię do Patrycji i potwierdzę ten transport. A wtedy ustalimy godzinę wyjazdu. Ja i tak cały dzień będę pakować na wakacje moją rodzinkę, więc jest mi obojętne, o której godzinie dziewczyny w niedzielę do mnie przyjadą. Myślę, że w tygodniu Patrycja też będzie mogła pojechać, ale czy akurat w poniedziałek to tego już nie wiem. [SIZE=1]edytowałam post #332[/SIZE] ;) Quote
Onaa Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Ja tak wstępnie już wolę mieć wszystko przygotowane i zarezerwowane, żeby się nie okazało później że Pusia została bez pomocy :(. W takim razie możemy wstępnie założyć, że: Pusia jedzie z Figu (trzeba żeby Figu też o tym widziała), potem musi być jakiś punkt przesiadkowy, chyba że pati-c odbierze ją bezpośrednio od Figu (ale to jest potem do dogrania), zresztą Andzike oferowała że przetrzyma sunie na kilka godzin do rana w pon. jakby co, i potem Pusia jedzie z Warszawy do Inowrocławia z pati-c (skoro nie ma innych opcji tańszych i jednocześnie dogodnych czasowo, to jest to chyba jedyna możliwość transportu do dt). [B]W takim razie jest koszt ok.270zł, transport Pusi z Warszawy do Inowrocławia. [COLOR=DarkGreen]Jeśli ktoś może pomóc to bardzo prosimy o wsparcie !!![/COLOR] [/B] Quote
elinka Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 No to jutro zadzwonię do Pati i na 99% potwierdzę transport. 1% zostawię na domek w Częstochowie. No i zgodnie z prośbą nr konta wyślę do Agi i Miki, bo każdy grosik będzie Pusi teraz potrzebny. [IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_17_2.gif[/IMG] Quote
Onaa Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Tylko tak jak pisałam poprzednio, nie znamy godzin w jakich Figu będzie w Warszawie, dobrze byłoby się zastanowić co jeśli Figu przyjedzie wieczorkiem. Wtedy wprawdzie mniej wiecej przed północą byś miała Pusie u siebie ale pati-c by wróciła do Warszawy koło 3-5 nad ranem w pon. :roll:, biorąc pod uwagę 4 godziny jazdy. Quote
elinka Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Dogo, z tego co wiem, Pati nie lubi jeździć po ciemku. Po drugie jest jeszcze sprawa tego drugiego psa z Brodnicy. Nie wiem, czy przypadkiem to nie będzie transport łączony? A może Pati będzie przez Brodnicę czasowo ograniczona? Trzeba dokładnie o to wszystko zapytać Pati. No bo coś mi się wydaje, że w takim układzie Patrycja pojedzie z Pusią dopiero w poniedziałek południe lub nawet w jakiś następny dzień tygodnia. A czy jest w Warszawie ktoś, kto może potrzymać Pusię do poniedziałku południa lub nawet kilka dni dłużej? Quote
Onaa Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Nad miejscem dla suni w Warszawie będziemy się jutro zastanawiać a właściwie dzisiaj tylko może już za dnia. A skoro pati-c miała jechać z innym pieskiem to może i koszt wzrośnie. A jak przedtem pati woziła do Ciebie pieski to sam piesek jechał czy z innym to było. Quote
Figu Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 jestem. Miejsce w samochodzie pewne. Nie wiem o której dojedziemy do Wawy, normalnie to wyjeżdżamy z Katowic ok20, więc jesteśmy na miejscu ok. północy. Ale obiecałam mężusiowi, że tym razem wyjedziemy wcześniej. Jakby co, to jeden nocleg może mieć u nas (jeśli nie przestraszy się moich 10 sztuk:) Quote
Akrum Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 trzymamy mocno kciuki za ten domek, może teraz myślą, rozważają za i przeciw.... Quote
Klaudus__ Posted July 8, 2010 Author Posted July 8, 2010 [I]Figu masz 10 sztuk?? :Cool!: Nie jestem jedyną wariatką :Cool!:[/I] Quote
kmurdz Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 zlozylam deklaracje na Puszka, dajcie prosze znak, czy to nadal aktualne i jesli tak, komu mam przelac. pozdrawiam! Quote
herak Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Klaudus_mam ogromną prośbę ,abyś założyła konto na PayPal będzie mi łatwiej przelać pieniądze . Ofiaruję Pusi 100 zł stałej deklaracji i 100 na transport ,i po 31lipca dodam 150 na sterylizację. ale proszę o założenie konta na PayPal. Quote
Onaa Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Proszę ile dobrych ludzi zgromadziło się na wątku Pusi (Puszka) :lol:. A z początku wydawało się, że nie damy radę uratować psiaczka ! Dziękujemy w imieniu Pusi :lol: (hm, ja nadal nie mogę się przyzwyczaić do tego że to jednak nie jest Puszek :)). Quote
Onaa Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 [quote name='kmurdz']zlozylam deklaracje na Puszka, dajcie prosze znak, czy to nadal aktualne i jesli tak, komu mam przelac. pozdrawiam![/QUOTE] Kmurdz :), raz pisałaś, że 10zł/mc a potem że 20zł jednorazowo. Więc napisz proszę , która Twoja deklaracja jest aktualna. Quote
elinka Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 [quote name='Akrum']trzymamy mocno kciuki za ten domek, może teraz myślą, rozważają za i przeciw....[/QUOTE] Niestety, domek jeszcze się nie odezwał, a czasu Pusia ma coraz mniej :placz: [quote name='Dogo07']Tylko tak jak pisałam poprzednio, nie znamy godzin w jakich Figu będzie w Warszawie, dobrze byłoby się zastanowić co jeśli Figu przyjedzie wieczorkiem. Wtedy wprawdzie mniej wiecej przed północą byś miała Pusie u siebie ale pati-c by wróciła do Warszawy koło 3-5 nad ranem w pon. :roll:, biorąc pod uwagę 4 godziny jazdy.[/QUOTE] [quote name='Figu']jestem. Miejsce w samochodzie pewne. Nie wiem o której dojedziemy do Wawy, normalnie to wyjeżdżamy z Katowic ok20, więc jesteśmy na miejscu ok. północy. Ale obiecałam mężusiowi, że tym razem wyjedziemy wcześniej. Jakby co, to jeden nocleg może mieć u nas (jeśli nie przestraszy się moich 10 sztuk:)[/QUOTE] Pati-C dała mi znać, że jeżeli ma jechać z sunią w tą niedzielę wieczorem, to Pusia najpóźniej musiałaby być w W-wie do godz. 16:00. Poniedziałek i następne dni odpadają, bo oddaje auto do serwisu i ciężko jej jest teraz powiedzieć, w jaki dzień mogłaby Pusię przewieźć. Quote
Onaa Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 No i co teraz z transportem ??? Paptikole może tylko w godzinach rannych. Kto tam jeszcze wozi psiaki w tych rejonach ? Quote
Szarotka Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 [quote name='herak']Klaudus_mam ogromną prośbę ,abyś założyła konto na PayPal będzie mi łatwiej przelać pieniądze . Ofiaruję Pusi 100 zł stałej deklaracji i 100 na transport ,i po 31lipca dodam 150 na sterylizację. ale proszę o założenie konta na PayPal.[/QUOTE] Ale super, ze Pusia dostanie tyle pieniazkow :):) Quote
elinka Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 [quote name='Dogo07']No i co teraz z transportem ??? Paptikole może tylko w godzinach rannych. Kto tam jeszcze wozi psiaki w tych rejonach ?[/QUOTE] Na wtorek załatwiam sobie popołudniówkę lub urlop, więc można umawiać transport z Paptikole Quote
Recommended Posts