luka1 Posted June 23, 2010 Author Posted June 23, 2010 Myszy jak myszy, ganiają po placu i czują się jak u siebie. Uzurpują sobie wyłączność do siedzenia na kolanach. Co parawda dwie Myszy jednocześnie to trochę ciasno, ale one opracowały sobie sposób "na piętrowo" i jakoś sobie radzą. Ech, gdyby tak znalazł się wspólny domek. (Czegoś takiego kochanego dawno nie miałam) Quote
tripti Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 tak kochanego...hmm, one to wiedzą, że zawdzięczają Ci życie... takie małe kochane okruszki... Quote
luka1 Posted June 23, 2010 Author Posted June 23, 2010 życie to one zawdzięczają Luczater, to ona je wypatrzyła w trawie i zaczęła dokarmiać. Quote
Luczater Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Luka, sama wiesz, żaden problem wypatrzeć. Gorzej wziąć i opiekować się nimi. Teraz cały ciężar spadł na Ciebie. To nie ja je wożę rowerem kilka kilometrów do weta, nie ja je codziennie karmię. A rozglądać to ja się mogę :). Bez Ciebie Romcio, Karmelek, Basterek, Aura i ................... ;). Quote
luka1 Posted June 23, 2010 Author Posted June 23, 2010 Myszy to tylko przyjemność. Tak słodkich psinek dawno nie miałam. Quote
elmira Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 [quote name='luka1']życie to one zawdzięczają Luczater, to ona je wypatrzyła w trawie i zaczęła dokarmiać.[/QUOTE] [quote name='Luczater']Luka, sama wiesz, żaden problem wypatrzeć. Gorzej wziąć i opiekować się nimi. Teraz cały ciężar spadł na Ciebie. To nie ja je wożę rowerem kilka kilometrów do weta, nie ja je codziennie karmię. A rozglądać to ja się mogę :). Bez Ciebie Romcio, Karmelek, Basterek, Aura i ................... ;).[/QUOTE] To ja Panie pogodzę:) Obu Wam zawdzięczają życie. Quote
łolkiee Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 [quote name='elmira']To ja Panie pogodzę:) Obu Wam zawdzięczają życie.[/QUOTE] albo nie gdzie dwie się kłócą tam ja korzystam. one zawdzięczają życie dzięki mnie EDIT: :evil_lol::evil_lol: Quote
elmira Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 [quote name='łolkiee']albo nie gdzie dwie się kłócą tam ja korzystam. one zawdzięczają życie dzięki mnie EDIT: :evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] Ahaha, przynajmniej jesteś zdecydowana:) Quote
tripti Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 no i porobiło się;) zawdzięczają Wam wszystko co teraz mają, jedna wypatrzyła i dokarmiała, druga robi z mateczkę teraz:))) dobre serduszka macie!!!:) Quote
luka1 Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 a Myszy w nosie mają kto, co i kiedy :lol:. One czują się jak u siebie dlatego trzeba im domu szukać :cool3: Quote
ciapuś Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Luka podaj mi na pw dane do przelewu , bo bazarek już się skończył i kilka groszy będzie dla myszek Quote
luka1 Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 Ciapuś, wiekie dzięki, będę mogła powiedzieć dzień dobry swojej wetce bez zaczerwienienia się. Co prawda ona nigdy nie przypomina mi o płatnościach, ale przygotowuję sie do sterylizacji suk, które są u mnie i muszę sobie wypracować u wetki zrozumienie i tolerancję :lol::lol::lol:. Quote
luka1 Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 dziś zimno i Myszy to odczuły. Cały dzień leżały wtulone w mięciutki kocyk na posłanku, które stoi w gabinecie. Niestety, musiałam jechać do domu i Myszy zostały wyproszone do budy. Mako, mam nadzieję że znajdą szybko domek, albo, że pogoda wróci - jak one marzną. Nie wiem jak dawały sobie radę będąc w polu. Przecież było zimniej i deszcze padały... Quote
tripti Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 biednie miały, ale widać tak musiało być, że teraz było lepiej:) a lato to może i dobrze, że nas trochę oszczędza, bo jak było kilka dni tych upałów to było ciężko.. takie chudzinki bez tłuszczyku to i zimno im:( Quote
luka1 Posted June 25, 2010 Author Posted June 25, 2010 No Myszy, wyłazić na pierwszą. Budzimy ciotki i do roboty! Quote
Sobianeczka Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Cudne są. Jakbym nie mieszkała w bloku to zaadoptowałabym je obydwie. I jeszcze Sarnę i Karinę. Jak mogę dodać je na pasek pod swoimi wpisami ? Co oznacza na dogomanii "podnoszę psiaka" i czy dzięki temu pies ma większą szansę, że ktoś go wypatrzy? Trochę tych pytań mi się nazbierało ;) Quote
łolkiee Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 [quote name='Sobianeczka']Cudne są. Jakbym nie mieszkała w bloku to zaadoptowałabym je obydwie. I jeszcze Sarnę i Karinę. [B]Jak mogę dodać je na pasek pod swoimi wpisami ?[/B] Co oznacza na dogomanii "podnoszę psiaka" i czy dzięki temu pies ma większą szansę, że ktoś go wypatrzy? Trochę tych pytań mi się nazbierało ;)[/QUOTE] [url]http://www.dogomania.pl/threads/187654-Dogo-pomoc!!-udziel%C4%99[/url]!! Quote
luka1 Posted June 25, 2010 Author Posted June 25, 2010 Do budki, Myszki dostały kilka poduszek - może będzie im cieplej, choć i bez nich jest tam cieplutko. Może poduszki będą milsze niż słoma. Quote
anett Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Zaglądam do Myszaków;) Myszki idealnie nadają się na poduszki na kanapie:lol: Quote
luka1 Posted June 25, 2010 Author Posted June 25, 2010 Myszy to pogromczynie myszy prawdziwych. Rano na placu trup ściele się gęsto. Z powodu zwierzaków biegających po podwórku trudno jest rozkładać trutkę, myszy plenią się jak myszy :lol:. A patyczaki polują na nie bezwzględnie. Myszonki są cieniutkie i zwinne wchodzą wię w każdą dziurę za gryzoniami. Niestety ruda uwielbia polowanie na gołębie i chyba to ona upolowała ptaka. Ma wyrwną jedną łapę i poraniony bok. Chyba mimo ran przeżyje, dziś przepychał sie do korytka. Quote
Recommended Posts