Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Znalazła w necie zamiennik amylanu. Spróbujemy z nowym lekiem - Super Enzymes Caps (w pakiecie 90 sztuk i jest 20000 jednostek - w amylanie 7000, a Olin potrzebuje już właściwie nie dwóch tabletek). Przeszłam też na jedzenie gotowane. Dostaje tylko ryż z kurczakiem plus witaminy. Może to zadziała...

Posted

[quote name='UMilki']Znalazła w necie zamiennik amylanu. Spróbujemy z nowym lekiem - Super Enzymes Caps (w pakiecie 90 sztuk i jest 20000 jednostek - w amylanie 7000, a Olin potrzebuje już właściwie nie dwóch tabletek). Przeszłam też na jedzenie gotowane. Dostaje tylko ryż z kurczakiem plus witaminy. Może to zadziała...[/QUOTE]

To czekam na wieści, czy to zadziała i zasponsoruję Olinkowi nowy lek....

Posted

Super. W imieniu Olina bardzo dziękuję. Taka pomoc jest na wagę złota :)

Olin oprócz wsparcia duchowego potrzebuje kasy przede wszystkim na leki. Witaminy mile widziane zwłaszcza z grupy B (najważniejsza to B12) - rozpuszczalne w wodzie.
Olin mimo, że tryska energią, jest wciąż chudy. Zmieniłam mu dietę, szukamy odpowiedniego leku, podaję mu witaminy, żeby przytył chociaż te 4 kilo i żeby nie miał wciąż kłopotów z coopą. Eh... prawdę powiedziawszy nie łatwo jest utrzymać trzustkowca w należytym stanie.

Posted (edited)

[quote name='UMilki']Super. W imieniu Olina bardzo dziękuję. Taka pomoc jest na wagę złota :)

Olin oprócz wsparcia duchowego potrzebuje kasy przede wszystkim na leki. Witaminy mile widziane zwłaszcza z grupy B (najważniejsza to B12) - rozpuszczalne w wodzie.
Olin mimo, że tryska energią, jest wciąż chudy. Zmieniłam mu dietę, szukamy odpowiedniego leku, podaję mu witaminy, żeby przytył chociaż te 4 kilo i żeby nie miał wciąż kłopotów z coopą. Eh... prawdę powiedziawszy nie łatwo jest utrzymać trzustkowca w należytym stanie.[/QUOTE]

Wierzę i bardzo dziękuję za opiekę nad Olim:)

Edited by Zofija
Posted

Już jest jakby poprawa. Olin nie robi kupola kilka razy w trakcie spaceru, a raz lub dwa i jest tego naprawdę bardzo malutko. W końcu trawi prawie wszystko. Uff

Posted

[quote name='UMilki']Już jest jakby poprawa. Olin nie robi kupola kilka razy w trakcie spaceru, a raz lub dwa i jest tego naprawdę bardzo malutko. W końcu trawi prawie wszystko. Uff[/QUOTE]

to bardzo dobrze. Ciekawe jak zareaguje na nowe leki

Posted

Nowy lek jeszcze nie dotarł. Mam nadzieję, że trafi na dniach, bo amylan już się kończy.
Olin ma się dobrze. Wciąż jest za chudy, zwiększyłam porcje, bo mi go szkoda, ale jak sobie policzyłam ile kosztuje gotowane jedzenie to mnie troszkę zgięło. Olin potrzebuje ponad pół kilo chudego mięsa dziennie (czyli piersi z kurczaka, żołądki najlepiej z treścią, mogą być serca) do tego jeszcze dochodzą witaminy i ryż. To prawie 10 zł dziennie. Taniej wyjdzie kupowanie specjalistycznej karmy, tylko one też są koszmarnie drogie.

Posted

Chciałabym bardzo podziękować Pani Danusi z Łowicza za wsparcie finansowe dla Olina w wysokości 100 zł. Za te pieniążki zakupiłam witaminy, a resztę dołożyłam do zakupu lepszej karmy o dobrych parametrach dla trzustkowców. Mam nadzieję, że mu podpasuje, bo jak czytam o tym ile trzeba kombinować, żeby odpowiednio dobrać dietę...
Dziękuję za wszelką pomoc w imieniu Olina.