Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 313
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przed wszystkim jak nawet DT jest awaryjne, to trzeba ja ciachnąć, bo nie wiadomo co w lipcu będzie się działo, a jak jest cieczka, to i ciąża pewnie już też:(

dorzucę się do sterylki - 30 zł.

zgłaszałyście ją do sterylkowej skarbonki Soema?

Posted

dziękujemy pudzianowej rodzince... dzisiaj po 17 z Aimez idziemy na łowy na osiedle ....
trzymajta kciuki... mało Nas na razie , ale każdy kciuk ważny...

Posted

Dziewczyny, tak jak pisala bico, zgloscie sunie na [URL="http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29/page6"]http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29/page6[/URL] . Sa tam pieniadze na sterylki bezpanskich sun, trzeba tylko przeslac fakture. Jesli nie dostaniecie calej sumy, a 30 zl bico nie wystarczy, ja doloze reszte.
Trzymam kciuki, a w miedzyczasie sprobuje dokleic sobie banerek. Bez kciukow tez chyba dam rade :lol:.

Posted

sunia już u pudziana w chwilowym DT .... do końca czerwca :multi::multi: podziękowania wielkie dla pudzianowej rodzinki...

... Aimez wykapała sunię , wyczesała, wycięła kołtuny .... wypieściła ... pieknie.... :loveu:

.... teraz musimy organizować kasę na szczepienia, wizytę u weta...
... ciekawe ja mała zniesie nockę w domu po tułaczce na ulicy ....
... musi dogadać się z pudzianowymi kotami i pudzianową suńką ....

Posted

co moge powiedziec po kilku godzinach spedzonych z Majka sunia w sumie o lagodnym usposobieniu do kotow nie ufna i warczy gdy sie zblizaja poki co mojej Gabi sie boi. Moja 14 letnia kotka ja olewa ale mlodsza jest w bojowym nastroju w kazdej chwili gotowa zaatakowac, podobnie jest z moja Gabi woli omijać Majke szerokim lukiem

po wieczornym spacerze i po zachowaniu Majki wysnuwam teze, ze mogla komus uciec. Na spacerze gdy juz zalatwila swoja potrzebe niespodziewanie zlapala za smycz i probowala sie z niej uwolnic jedynym ratunkiem bylo wziecie Majki na rece i szybki bieg w strone klatki, a smycz w walce z zebami Majki zostala troche poturbowana . Majka wygladala na wprawiona w takich bojach ze sznurkiem takze mysle ze jest spore prawdopodobienstwo ze mogla byc uwiazana przy budzie i byla zdolna by przegrysc sznurek

Posted

suniak w DT u pudziana...
szukamy domu
na sterylke pojedzie do weta - do tego do korego wioze Latike!!!
w szydlowcu steryla 250zł
tam gdzie Lati bedzie mneij niz 200 !!!

a i tak Majka trafi do yumanji na hotel bo nie wierze, ze do konca czerwca znajdziemy DOM!!!!
kombinujemy klatke dla Majki, albo jakies zamkniecie tymczasowe do kojca, kt jest wolny bo niewykonczony - za zalozenei watku OSADY mam fory u yumanji :P
/prawda yumanji :P/ bo wątek słodki...od 20 u yumanji rusza HOTEL!!!

Posted

[quote name='pudzian321']co moge powiedziec po kilku godzinach spedzonych z Majka sunia w sumie o lagodnym usposobieniu do kotow nie ufna i warczy gdy sie zblizaja poki co mojej Gabi sie boi. Moja 14 letnia kotka ja olewa ale mlodsza jest w bojowym nastroju w kazdej chwili gotowa zaatakowac, podobnie jest z moja Gabi woli omijać Majke szerokim lukiem

po wieczornym spacerze i po zachowaniu Majki wysnuwam teze, ze mogla komus uciec. Na spacerze gdy juz zalatwila swoja potrzebe niespodziewanie zlapala za smycz i probowala sie z niej uwolnic jedynym ratunkiem bylo wziecie Majki na rece i szybki bieg w strone klatki, a smycz w walce z zebami Majki zostala troche poturbowana . Majka wygladala na wprawiona w takich bojach ze sznurkiem takze mysle ze jest spore prawdopodobienstwo ze mogla byc uwiazana przy budzie i byla zdolna by przegrysc sznurek[/QUOTE]

ALBO co gorsza ktos przywiazał ja do drzewa....a ona sie odgryzla!

pudzian czemu nie chwalisz sie, ze MAJKA juz umie siadac i podaje łape!!!!
a gdzie t e fotki:)
dawaj..dawaj...bo allegro musze jej machnac :)

foteczki maja byc chwytajace za serce..takei z dołu...buzka i oczka:)

Posted

Po tej całej akcji ze smyczą jestem troszkę zaskoczony i zapomniałem o tym że Majka potrafi na komende podać łapę i usiąść.

A tak wygląda teraz moja młodsza kotka Cila
[IMG]http://img175.imageshack.us/img175/1557/obraz005w.jpg[/IMG]

A to jedno zdjecie Majki bo takim aparatem jakim dysponuje przy słabym świetle to można g... zrobić
[IMG]http://img687.imageshack.us/img687/7223/beztytuuihl.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='pudzian321']Po tej całej akcji ze smyczą jestem troszkę zaskoczony i zapomniałem o tym że Majka potrafi na komende podać łapę i usiąść.

A tak wygląda teraz moja młodsza kotka Cila
[IMG]http://img175.imageshack.us/img175/1557/obraz005w.jpg[/IMG] [/QUOTE]

no padłam .... nastroszenie na maksa....

a zdjęcia będziemy pstrykać ... najwyżej pożyczę Ci mój aparat ... albo wezmę Majkę i jej popstrykam .... tyle że fotograf ze mnie do kitu ...

Posted

[B]Dziewczyny, powiem Wam jedno - póki ona jest na DT - znajdujecie dobrego, niedrogiego weta, męczcie go o zniżkę i sterylizujcie szybko, weźcie fakturę koniecznie - Soema się zgodziła, bo Majka była sterylizowana z funduszu sterylkowego:multi:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29[/url][/B]

Posted

fajnie, że sunia już bezpieczna w DT:multi:

czemu ona może tam być tylko do końca czerwca?:oops:

PS - mój TZ, dzięki mej działalności:evil_lol: - wyciągnięcie ze śmietnika kocicy i 5 kocich noworodków, został trzy lata temu zaopatrzony w baaardzo podobną do Waszej kociczkę - Łatę - nie mogłam jej zatrzymać, bo od dziecka mam duże uczulenie na kocią sierść:-(

Tu są jej foty:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/185911-Syberyjczyk-Marley-szuka-domku....%C5%BBywiec/page6[/url]

Posted

gdyby pudzianowa rodzinka nie zgodziła się na chwilowe DT od zaraz to sunia byłaby ciągle na ulicy - ale u pudziana może być tylko do końca czerwca , potem sunia jedzie do yumanji ...
... co do sterylki - tak jak anita pisała :
[I]" na sterylke pojedzie do weta - do tego do korego wioze Latike!!!
tam gdzie Lati bedzie mneij niz 200 !!!:"[/I]

u yumanji - z tego co anita pisze - mają sprawdzonego weterynarza - u nas w Szydłowcu - weterynarze to się specjalizują w zwierzętach gospodarskich ... więc lepiej dać ją do sprawdzonego weta,
a do skarbonki sterylkowej juz była wcześniej wstępnie zgłoszona, jak będziemy znać szczegóły wtedy trzeba będzie dogadać kwotę dofinansowania ...

Posted

[quote name='kama210']gdyby pudzianowa rodzinka nie zgodziła się na chwilowe DT od zaraz to sunia byłaby ciągle na ulicy - ale u pudziana może być tylko do końca czerwca , potem sunia jedzie do yumanji ...
... co do sterylki - tak jak anita pisała :
[I]" na sterylke pojedzie do weta - do tego do korego wioze Latike!!!
tam gdzie Lati bedzie mneij niz 200 !!!:"[/I]

u yumanji - z tego co anita pisze - mają sprawdzonego weterynarza - u nas w Szydłowcu - weterynarze to się specjalizują w zwierzętach gospodarskich ... więc lepiej dać ją do sprawdzonego weta,
a do skarbonki sterylkowej juz była wcześniej wstępnie zgłoszona, jak będziemy znać szczegóły wtedy trzeba będzie dogadać kwotę dofinansowania ...[/QUOTE]

wiem, że gdyby nie pudzianowa rodzinka, to sunia nadal by była na ulicy ale o yumanji nic nie widziałam, no ale to dobrze, że tak się stało.

co do sterylki, to u yumanji trzeba będzie zabieg szybko zrobić, ze względu na to, że sunia w obecnej cieczce kopulowała z samcami i ciąża prawie pewna, im szybciej się ją ciachnie, tym lepiej i dla tych szczeniorków także, nie czekajmy na zaawansowaną ciąże:shake::-(

czyli ma rozumieć, że w sprawie dofinansowania z funduszu Soema same to uzgodnicie?

Posted

kobietki...kto dogaduje sterylke MAJKI??? kama/bico :) bo sie gubie - znaczy sie jest zgłoszona - uffff...
bo dziełcha na bank zaciązona :(

Sunia posiedzi do konca miesiaca u pudzianowej rodzinki i jedzie do yumanji - ale wczesniej do WETA
tam steryla i do yumanji
i hope, ze yuma sie zgodzi na panne w kaftanie:/
w sumie jak bedzie w kaftanie to i ja ja moge w łazience przekimac pare doop /i tak juz z sąsiadką nie gadam, bo starsza Pani, ktorej sama przywiozłam wymarzonego jamola, obrazona - bo jamol szczeka i pani uzurpuje powod szczekania w moich tymczasach!!!!/

MAJKA - i jak sie śpi w domu z ludziem i ze zwierzem..micha pełna..FAJNIE CO!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='anita_happy']kobietki...kto dogaduje sterylke MAJKI??? kama/bico :) bo sie gubie - znaczy sie jest zgłoszona - uffff...
bo dziełcha na bank zaciązona :([/QUOTE]

no ja też nie widziałam kto dogaduje, bo się o sterylkę tej suni Soema na gg pytałam i mówiła, że sunia z tego funduszu będzie ciachana, [B]żeby nie mieszać, dalsze konkretne dogadywania zostawiam kama.
[/B]

Posted

na Majkę ja będę zbierać ....
zaraz wyślę PW do hesi z nr konta ....

na wątku sterylkowym potwierdziłam że będziemy sunię cuiachać ...
a Anita musisz dogadać szczegóły z wetem tak jak rozmawiałyśmy - wstępny termin i orientacyjną cenę ...

Posted

[quote name='anita_happy']poplosze fotki majkowe - postawie jej allegro[/QUOTE]

anita to może zrób jej na razie z tych co ja na wątku wstawiłam, albo zaraz ci wybiorę i przesle na @ , a potem je zamienisz w aukcji na inne najwyżej...
... nowe zrobię tak szybko jak się da...

pudzian mówił że Majka to do bloków nie za bardzo - energia ją rozpiera, wychodzenie na dwór to dla niej radość i tylko na to czeka...
... trzeba je będzie szukac domku z ogródkiem, żeby nie siedziała tylko w 4-ech scianach a miała też trochę swobody na dworze lub kogoś kto ją wybiega na spacerach do woli...

pudzian mówił też że coś jest nie tak z jej oddechem .... w piątek jak się wyrobię pojadą ją zaszczepić i poproszę żeby ją wet dokładnie osłuchał....