Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 914
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

fioneczka napisał(a):
hehe znaczy po wizycie uszy masz na miejscu i rozlewu krwi nie było ;)

ano nie;) Ten motyw z kolczykami to mozna gdzies dodać do instrukcji, jak się idzie sprawdzać dom z dziećmi... Najlepsze sa takie większe, żeby zwróciły uwagę - podobnie jest z uszami psów.

Posted

no i niestety ... Bruno nie nadaje się do dzieci absolutnie
dobrze że spotkanie odbyło się pod okiem szkoleniowca bo mogło dojść do tragedii

Sandra będzie na dogo to napisze więcej

a ja będę rozmawiała z Panią na temat szczeniaczka z krotoszyńskiego schronu ...

Posted

Dobrze, że była taka możliwość i wsio jest jasne. Dlatego ja do wszystkich chętnych piszę, aby przyjechali sami do schronu i obejrzeli psa pod swoimi potrzebami, sprawdzili w okreslonych sytuacjach, których często my nie potrafimy wytworzyć.

Posted

Alicja napisał(a):
nooo, też liczyłam na jakies szczegóły

No dobra :)
A więc tak (relacja Pana Marka):
Państwo przyjechali z dziećmi. Bruno biegał po ogrodzie, Marek wyszedł do Państwa, dał im smakołyki i najpierw wszyscy dawali je Brunowi przez ogrodzenie. W stosunku do dorosłych wszystko było ok, ale smakołyki od dzieci brał łapczywie i energicznie, co już wzbudziło niepokój p. Marka. Następnie wszyscy weszli do ogrodu, a p. Marek zapobiegawczo zapiął Bruna na smycz i dawał mu smakołyki żeby "rozluźnić atmosferę", następnie poluźnił mu smycz i Bruno podszedł do Pana, później do Pani i wszystko było ok. Potem młodszy chłopczyk wyciągnął rączkę i Bruno chwycił go za rękaw kurtki, a później starszy chłopczyk podszedł do niego i Bruno bez ostrzeżenia i bez powodu zaatakował :( Marek zamknął psa, bo to już nie miało sensu......... Później wypuścił Dropsa, ale Drops był z kolei za "żywiołowy".
Pani też zadzwoniła do mnie, też bardzo jej było szkoda, bo chciała dać dom Brunowi, ale niestety jej dzieci byłyby dla niego żywą tarczą :(

Posted

Wczoraj miałam telefon w sprawie Bruna, ale Pan ma dziecko 5 letnie więc odradziłam i poleciłam szukanie szczeniaczka :)
Wczoraj dostałam też meila w jego sprawie (ale dziś dopiero zauważyłam), odpisałam i czekam na odpowiedź.