Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Na pewno trzeba jakoś pomóc psiakowi, ale to musi być przemyślana pomoc.
Trzeba zbierać deklaracje, fundusze dla niego, bo będą potrzebne. Bo bez hoteliku czy dt to on domku nie znajdzie :(.

Posted

Ale jak narazie to on nie ma żadnej stałej deklaracji, a takie muszą być, bo nie wiadomo jak długo potrwa zdobywanie zaufania do człowieka przez Mopika. I gdyby brakło funduszy to miałby znowu do schroniska wrócić :( ?

Posted

Dogo07 napisał(a):
Ale jak narazie to on nie ma żadnej stałej deklaracji, a takie muszą być, bo nie wiadomo jak długo potrwa zdobywanie zaufania do człowieka przez Mopika. I gdyby brakło funduszy to miałby znowu do schroniska wrócić :( ?

ja ze swoej strony mogewspomc tylko bazarem......

Posted

iwop napisał(a):
Jostel no więc jaki hotelik macie najbliżej ? Wyciągamy go i juz bo jeszcze trochę i nic zrobić nie można będzie...Ja na pierwszy miesiąc deklaruję 200 zł. Potem nie wiem czy aż tyle bedę w stanie bo mam swoich 5 i różne bezdomniaki, ale brz niczego napewno go nie zostawię...

Widzę że pojawiła się deklaracja od iwop :) ! Dziękuję w imieniu Mopika.

Posted

iwop, przed chwilą skończyłam rozmowę o Mopiku. Mopik jest pieskiem dzikim. Nie da wziąć się na ręce, nie umie chodzić na smyczy. Nie jest agresywny-w sensie krwiożercza bestia, ale mocno problematyczny-tak.

Dlatego trudno jest na szybko wymyślić, gdzie umieścić takiego psa. Praca nad nim, bez gwarancji sukcesu, trwać może bardzo długo. Gdzie znaleźć kogoś, kto podejmie się socjalizacji psa? Nie można dać go do DT, takiego dla zwykłego psa. Prawdopodobnie będzie tu potrzebna pomoc behawiorysty, czy psiego psychologa.

Posted

Był kiedyś piesek w podobnej sytuacji, w schronisku ze strachu gryzł, wyprowadzony z klatki musiał być chyba na chwytaku, Oren, po pobycie w hoteliku znalazł dom. W schronisku na dom nie miałby nigdy szans.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Był kiedyś piesek w podobnej sytuacji, w schronisku ze strachu gryzł, wyprowadzony z klatki musiał być chyba na chwytaku, Oren, po pobycie w hoteliku znalazł dom. W schronisku na dom nie miałby nigdy szans.

Pamiętam Orena, on był z Sochaczewa. I masz Dogo rację:) sytuacja była analogiczna. Moim zdaniem Mopika nie ma co skreślać. On nie może przecież zostać do końca życia w schronisku. Tylko pisze uczciwie. Ja nie mam żadnego pomysłu, żadnego. Mozliwe, że jesli on wyjdzie ze schroniska, zaufa, to się otworzy.

Posted

Tylko że Orena udało się wyciągnąć jeszcze na początku jego pobytu w schronisku.
Tak że szukamy hoteliku, dt, które się podejmie pomóc Mopikowi, i deklaracji na pomoc dla niego !

Posted

Dogo07 napisał(a):
Dziękuję Polubek za piękne banerki :loveu:, dopiero teraz je zauważyłam :oops:.

A ja w ogóle nie zauważyłam, ale faktycznie super! Jak skończy się Krakvet, to Mopika sobie wezmę do podpisu.

Posted

Jaki on śliczny..!!!!!!!!!
Jakiej on jest wielkości
O rany potrzebna mu kontakt z dobrym czlowiekiem
Napewno to ze strachu gruzie...
Biedaczek..

Posted

Mopik jest przed kolano-nieduży taki. Z pieskiem, z którym siedzi w boksie raczej się nie awanturuje. A charakter...No cóż, to pies, który całkowicie zwątpił. Nie lubi jak go się nosi, nie umie chodzić na smyczy. Ale to w warunkach schroniska. Bardzo możliwe, ze w domu by się otworzył.

Postaram się jak najwięcej o nim dowiedzieć.

Posted

zapisuję się
już o nim intensywnie myślałam. ale takiemu charakterowi nie podołam, a mam malutkie dziecko. Gdyby był grzeczny to bym nadal myślała.
w dziale przygarnę jest wątek,że ludzie chcą kudłączy i fotka białęgo, pięknego kudłaczka. Gdyby tak mopika doprowadzic do porządku to on szybko domek znajdzie :) wprost migiem, bo piękny jest :)
kocham kudłacze :)
strzyc...