Jump to content
Dogomania

Bigos- czekoladowy wyżeł niemiecki & NIKON - czarna lustrzanka :)

Recommended Posts

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Anza&Hacker']...a jakim to NIKONEM?! Czekamy! :loveu:[/quote]

A takie cudeńko:

[CENTER][IMG]http://www.eurocamera.pl/cms/images/upload/G4q24jw4ZRiW8_g_MM_5q.jpg[/IMG]
D40 X :multi:

[IMG]http://www.reflex-numerique.fr/IMG/Nikon_D40x_3.jpg[/IMG]

Co prawda z kitowym obiektywem, ale na dobry początek wystarczy :)
[/CENTER]

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']Gratuluję zakupu! :multi: :multi: :multi:[/quote]

Ccciiiiiiiiiiiiiiiiii, nie zapeszaj. Zakup będzie niebawem:p

Tośka_m, anetta, shangri_la, Marysia_i_gończy - witajcie:loveu:

Posted

No..... wszyscy tu już czekają na fotki jak się pochwaliłaś :eviltong:

...ja osobiście mam w planach poczekanie z aparatem, aż będzie mnie stać na D80 xD [SIZE=1](:siara: 40 lat mineło...)[/SIZE]

Posted

[quote name='Anza&Hacker']

...ja osobiście mam w planach poczekanie z aparatem, aż będzie mnie stać na D80 xD [SIZE=1](:siara: 40 lat mineło...)[/SIZE][/quote]

Może kiedyś...może...:siara:

Posted

[quote name='bigos'][SIZE=6][B]Już niedługo...[SIZE=3]niebawem...powracam z nowym [COLOR=Navy][U]Nikonem:multi:[/U][/COLOR]:multi::multi:Wtedy zasypię porcją nowiutkich foteczek:p

Pozdrawiam Was serdecznie:loveu:
[/SIZE][/B][/SIZE][/quote][COLOR=Red][FONT=Arial][B][I];)czekam na zakup i nowe foteczki :multi:[/I][/B][/FONT][/COLOR]

Posted

No i szukam ofert wszelakich i wyszło, że może jednak...

Olympus E-410 + obiektyw ZUIKO 14-42mm F/3.5-5.6 + obiektyw ZUIKO 40-150mm F/4.0-5.6

[IMG]http://media.agito.pl/images/03/92/039201_297212.jpg[/IMG]

Obiektywy mnie kuszą...Ceny porównywalne:roll:

Posted

A miałaś oba aparaty w ręku? Wg mnie olympus jest koszmarnie niewygodny w trzymaniu, bo nie ma wypustu baterii, który u nikona bardzo poprawia chwyt aparatu.
Ceny porównywalne, jakość podobna, ale ergonomia i wygoda z pewnością lepsza u nikona.

Posted

Niestety:shake: Zamierzam udać się dopiero do salonu Vobis i obejrzeć cudeńka.
A to kolejna propozycja <mętlik w głowie>

Olympus E-500 z obiektywem 18-180 mm

[IMG]http://www.cyberphoto.se/olympus/e500/18180.jpg[/IMG]

Posted

Tak naprawdę nie jest istotne czym się robi zdjęcia, tylko jakie się je robi, bo to nie aparat robi foty, tylko człowiek :cool3:

Aparaty, które wymieniłaś są podobne jakościowo, więc zanim podejmiesz ostateczną decyzję podyktowaną względami technicznymi, to po prostu się do nich przymierz i weź tego, który będzie dla Ciebie najwygodniejszy w obsłudze. Po co komu jakieś cudo, które ma zakręcone menu i jest niewygodne w trzymaniu.

Posted

<umówiona na weekend z salonem Vobis>:p:p:p

Pytanie tylko czy te przykładowe 20minut da mi obraz pracy z aparatem hmmmm Potrzymanie go przez chwil kilka a praca z nim to też dwie różne rzeczy

Posted

[quote name='bigos']<umówiona na weekend z salonem Vobis>:p:p:p

Pytanie tylko czy te przykładowe 20minut da mi obraz pracy z aparatem hmmmm Potrzymanie go przez chwil kilka a praca z nim to też dwie różne rzeczy[/quote][COLOR=Red][FONT=Arial][B][I]:razz:..kurde musiałabyś się skontaktować z Maga100 ona ma Olympusa, Hania Rupaczewska pracuje na Nikonie ....Debe też fachura w tym zakresie ...moze napisz im PW coś doradza ;)[/I][/B][/FONT][/COLOR]

Posted

Myślę, że te 20 minut da Ci obraz tego, czy dany aparat jest dla Ciebie wygodny w trzymaniu i obsłudze czy nie.
O kwestie rozpykania go od strony technicznej zadbaj sama teraz, porównując dane techniczne, ceny obiektywów itp.

Posted

[quote name='Tośka_m']
O kwestie rozpykania go od strony technicznej zadbaj sama teraz, porównując dane techniczne, ceny obiektywów itp.[/quote]

No książki wszelakie w formie papierowej, e-booki, forum Nikon - to już od dawna przerabiam.

Myslę, że decyzja zostanie podjęta w najblizszy weekend

Tośka_m - dziekuję:Rose:

Posted

No i potwierdziło sie to co mówiła Toska i Debe o Olympusie:cool1: Źle trzyma się w ręku, jest ciężki i menu jest nieciekawe:roll:
W związku z powyższym odpadł.
Na "placu boju" nie pozostał jednak Nikon:diabloti: Teraz zastanawiam się nad...

Sony Alpha A100 z obiektywem 18-70 mm

[CENTER][IMG]http://www.fotopolis.pl/obrazki/1151070376_SonyA100_test_03.jpg[/IMG]
[/CENTER]

Świetnie trzyma się w ręku (lepiej od Nikona). Szerszy, dzięki czeku więcej miejsca na kciuk, menu czytelne, stabilizacja obrazu

Chyba pozostanę przy tym modelu:p:p:p

Posted

[quote name='bigos']Sony Alpha A100 z obiektywem 18-70 mm[/QUOTE]
Zerknij sobie na dostępność szkieł do Sony, drogie i wybór nie wielki, a nowy obiektyw to zakup praktycznie nieunikniony, prędzej czy później, więc potem będziesz musiała wyłożyć większą sume pieniędzy
Pozdrawiam