Jump to content
Dogomania

Wyniki i zdjęcia z ringu jamników (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Widzę takie topiki na innych rasach, a lubię wiedzieć jak sprawy się miewają na wystawach, kto zgarnął rasę itd. Nie wiem jak Wy :loveu:

Co Wy na to, abyśmy prowadzili taki topik i obecni na wystawie czy też inni wtajemniczeni przedstawiali by nam oceny jakie uzyskały poszczególne psy? :cool3:

• Replies 633
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Super pomysl! Mozna pisac na biezaco o wystawach i zwyciezcach. Ja naprzyklad moge pisac o wystawach zagranicznych (Stany, Kanada, Anglia itd).

Posted

Czytajac o zagraniczych wystawach trzeba wziac pod uwage ze kraje nie podlegajace FCI (np Wielka Brytania, USA) nie uznaja jamnikow kroliczych, so one zaliczane do miniaturowych. W dodatku USA uznaje tylko 3 odmiany jamnikow: Krotko, Szorstko i Dlugowlose, standardy i miniaturki wystawiane sa razem i wspolnie musza walczyc o zwyciestwo rasy.

Zaczne od dwoch wystaw ktore odbyly sie w kwietniu: Krajowa Wystawa Amerykanskiego Klubu Jamnika (Dachshund Club of America) oraz Szkockiego Klubu Jamnika w Szkocji (Scottish Dachshund Club). Ta piewsza wystawa jest najwazniejszym wydarzeniem jamniczym w Ameryce Polnocnej i zwyciezstwo na niej jest marzeniem kazdego hodowcy w Ameryce. Caly tydzien byl poswiecony dla jamnikow, zaczynajac od dwoch wystaw klubowych i konczac na krajowej. Liczba zgloszonych jamniorow: 562!
A oto zwyciezcy:
Best in Show wystawy i BOB
Jamniczka krotkowlosa standard: CH Laddland Miss Smooch (brak zdjecia)

BOB szorstkowlose: miniatura Ch Scoshire Famous Amos (pies)

BOB dlugowlose: miniatura Ch Souvenir of Wagsmore (pies)

Kilka slow o zwyciezcy: Suka ta pochodzi ze znanej hodowli “Laddland” pani Kaye Ladd, ktora jest najlepiej znana ze swego slawnego reproduktora CH Laddland A Wing And A Prayer, ojca ponad 100 championow amerykanskich. Psy z tej hodowli regularnie odnosza sukcesy na wystawach w Ameryce i nie tylko.

Zwyciezca Szkockiego Klubu Jamnika zostala suczka dlugowlosa miniaturowa Ch UK Minard Krystal Darque (ktora takze zdobyla BIS na dwoch innych wystawach klubowych)

Pozostalych zwyciezcow mozna zobaczyc tutaj:
http://www.traffordphotos.com/html/scottish_dachshund_club_april_.html

Posted

Aga,wielkie dzięki:calus: Mam nadzieję,że to dopiero początek i już nie moge się doczekać kolejnych zdjęć i wyników.Szczególnie interesują mnie długowłose standardy,ale z przyjemnością oglądałam szczotki:evil_lol:

Posted

14 i 16 kwietnia odbyla sie sto druga i sto trzecia wystawa jamnikow oragnizowana pzez klub jamnikow "Dachshund Club of NSW" (Klub Jamnika Nowej Poludniowej Walii). Zwyciezca pierwszej wystawy okazal sie krotkowlosy standard Ch Aust. Tischamingo Coolish (zdjecie: http://www.geocities.com/tischamingo/Page_5.html )
Drugie miejsce zajal miniaturowy szorstkowlosy Chipal Stryngs Attached (suka) (brak zdjecia)

Natomiast na drugiej wystawie zwyciezyla Chipal Stryngs Attached (brak zdjecia), a drugie miejsce zajal dlugowlosy standard
CH Aust. Mornoble Grant Me A Wish (pies) (zdjecie jego tutaj: http://www.cabalcaninecandids.com/html/group_41.html czarny podpalany po lewej)

Posted

Byłam dziś w Opolu, ale siedząc na "naszym" stoisku z ulotkami (na Zabrze) niestety niewiele widziałam. Nie byłem przy rungu ani razu..........:placz:
Krótkowłose miniaturki NPwR i BOB pies GOLDI GIDO Jamnicza Ostoja a NSwR Lisego Nosa LAVAZZI CLUB . Właścicielką ich jest Czeszka Gabriela Prochazkova.:lol: :lol: :lol:

Posted

Najwiekszy sukces jamniczy na tegorocznej wystawie Crufts przypadl dla krotkowlosej miniaturowej pregowanej suki CH Amer. i Kanady Grandgables Tickle My Fancy (import z Kanady)

ktora zajela 4 miejsce w grupie (w UK jamniki naleza do gonczych razem z chartami, ridgebackami, basenji i niektorymi szpicami mysliwskimi) a wiec bylo to duze osiagniecie dla malej jamniczki, szczegolnie ze wczesniej pobila ponad 100 miniator krotkowlosych zdobywajac BOB.
Pochodzi ona z slawnej hodowli Grandgables w Kanadzie, a jej wlascicielka jest rowniez znana pani Lovaine Coxon (hodowla D’Arisca) w Wielkej Brytani. Godne jest wspomnienia to ze matka tej suni jest wspaniala suka Ch Amer i Kanady Grandgables Phancy Tigress (zdjecie ponizej)

ktora miesiac wszesniej zdobyla BOB na prestizowej wystawie Westminster w USA (pierwszy pregawany jamnik w historii rasy) byla takze # 8 psem wszystkich ras w Kanadzie na rok 2005 i ma wielokrotne BIS’y w Kanadzie i USA!! Obydwie suczki bija rekordy po dwoch stronach Atlantyku!

Oto pozostali zwyciezcy:

Dlugowlosy miniaturowy:
BOB: CH UK Minard Krystal Darque (suka)

Sszorstkowlosy miniaturowy
BOB: CH UK Waldmeister Meadow (suka)

Krotkowlosy standard:
BOB: Thundergay Surely Charmed (suka) (brak zdjecia)

Dlugowlosy standard:
BOB: Ch UK i IRL. Darsoms Zwagerson (pies)

Szorstkowlosy standard:
BOB: Silvae Pastiche (suka) (brak zdjecia)

• 3 weeks later...
Posted

Opole 30.04

Jamnik długowłosy króliczy 8 psów/9 suk

PSY

Klasa młodzieży ( zgłoszonych 1 )

[SIZE=3]CEASAR Klamap Debra

V1,Zw.Mł

M.:Lenka Svobodová (ČR)

Pośrednia (1)

ZEUS Klamap Debra

V 1,CWC

M.:Marie Prokůpková (ČR)

Otwarta ( 1 )

NORBERT z Nedošínského háje

V1,CWC

M.:Gabriela Procházková (ČR)

Użytkowa ( 2 )

ULI Klamap Debra

V1,CWC,r.CACIB

Championów ( 3 )

TONIC-Li z Debry (ČR)

V1,CWC,CACIB

M.:Helle Roschke (Niemcy)

SUKI

Klasa Młodzieży ( 1 )

ATRAKCJA z Koňskiego Raju FCI

V1,Zw.Mł

M.:Elžbieta Łęszczak-Olszańska (Polska)

Pośrednia ( 2 )

NILSH ROZA VETROV Neobyknovenny Surprise

V1,CWC

M.:N.A.Shmereva (Rosja)

Otwarta ( 3 )

DELIRIUM of Meerdaal Foresr

V1,CWC,r.CACIB

M.:Emanuel Cossart (Francja)

Użytkowa ( 1 )

JENIFER Gapro Bohemia

V1,CWC

M.:Gabriela Procházková (ČR)

Championów ( 1 )

Ich.MEJA Piccolo Gitano

V1,CWC,CACIB,BOB

M.:Josef Vocetka (ČR)

Jamnik długowłosy miniaturowy 11 psów/ 12 suk

PSY

Klasa młodzieży ( 4 )

[SIZE=3]CHARY z Debry

V1,Zw.Mł

M.:Klára Prokůpková+T.Wastiaux

Pośrednia ( 1 )

JAZZ Corigentia

V1,CWC

M.:Anna Kozlowska (Polska)

Otwarta ( 3 )

TIM Klamap Debra

V1,CWC,CACIB

Użytkowa ( 1 )

ZULUS CHAKA Brzdąc

V1,CWC

M.:Witold Koryzna (Polska)

Championów ( 1 )

KEN Kartuš

V1,CWC

M.:Danuta Ciapuła (Polska)

SUKI

Klasa Młodziezy ( 3 )

JASMIN Dagnasta

V1,Zw.Ml

M.:Monika Wadoń (Polska)

Pośrednia ( 3 )

ZIKURAT Klamap Debra

V1,CWC

M.:Lenka Svobodová (ČR)

Otwarta ( 4 )

Hella von Ellernhugel (FCI)

V1,CWC

M.:G.H.Bremer (Niemcy)

Użytkowa ( 2 )

GABY von Ellernhugel (FCI)

V1,CWC,CACIB,BOB

M.:G.H.Bremer (Niemcy)

GINGER GENIE Kalokagathia Fai

V2,r.CWC,r.CACIB

M.:Lenka Fairaislová (ČR)

Posted

Dzięki Moniś za wyniki :D

Orientujesz sie czemu Yasmina w Łodzi zostala w użytkach zdyskwalifikowana?

Posted

Viz napisał(a):
Orientujesz sie czemu Yasmina w Łodzi zostala w użytkach zdyskwalifikowana?

Oj nie wiem... Ale piękna to ona przecież nie jest w Katowicach ( u tak łagodnego śedziego ) podajrze dobrą dostała a w Opolu to nawet nie wiem co... Ale w Łodzi ją oceniał właśnie ten Włoch co Jasmin na klubówce będzie to chyba ostry jest... Chocia Dagmara mówi, że dobrze oceniał i daje takie oceny jakie pies powinien rzeczywiście dostać...

Posted

Znowu punkt widzenia z punktu siedzenia.Mnie w Łodzi i nie tylko mnie(stała obok mnie sędzina i hodowca)sędziowanie wcale się tak do końca nie podobało.Wzorzec jest jeden ale gusta sędziów różne:evil_lol: A YASMINA dostała Bdb i to mogę poświadczyć bo widziałam na własne oczy.
HISTORIA z Końskiego Raju Bdb.

Posted

BIS JUNIOR XXV MIĘDZYNARODOWEJ WYSTAWY PSÓW RASOWYCH OPOLE 2006 NIEDZIELA 1 JAMINK DŁUGOWŁOSY KRÓLICZY 1790
ATRAKCJA Z Końskiego Raju
wł. E.Łęszczak

Gratulacje dla najpiękniejszej Juniorki z Opola!!!!:laola: :laola:

Tym większe że naprawdę bardzo rzadko jamniki zajmują tak wysokie miejsca i to króliczka ATRAKCJA!!!!!!
NAJMNIEJSZY Z JAMNISI!!!!

Posted

Ooooo gratulacje dla Atrakcji !!!!

:loveu: :loveu: :loveu:

Hejka czy ktoś ma może katalog z Łodzi?
I powiedzialby mi po jakich rodzicach jest Historia...

Posted

Viz napisał(a):
Ooooo gratulacje dla Atrakcji !!!!

:loveu: :loveu: :loveu:

Hejka czy ktoś ma może katalog z Łodzi?
I powiedzialby mi po jakich rodzicach jest Historia...

Najlepiej zajrzyj w rodowód Hrabiego ,Historia ma taki sam tylko nr o jeden bliższy:evil_lol: :evil_lol:
To przecież jego siostra z tego samego miotu!!!!

Posted

[quote name='Gonia']A YASMINA dostała Bdb i to mogę poświadczyć bo widziałam na własne oczy.

HISTORIA z Końskiego Raju Bdb.

To ja bardzo przepraszam za pomyłkę i jeżeli to pewne już YASMINIE poprawiam ocenę ;). Dostałam widocznie złą informację ale to pewnie dlatego, że te informacje dostałam jeszcze podczas trwania wystawy więc ktoś mógł się pomylić...:roll:

Posted

Amiśko, no właśnie ja rodowodu jeszcze nie mam :shake:

Czekam od stycznia juz...

Chyba zloze im niezapowiedziane wizyte :angryy:

A my dopiero w Gdyni pewnie sie wystawimy. Ale za to juz w posredniej :multi:

Amiśko masz może jakieś informacje dotyczące Historii?
Fotki, albo chcoiaż maść itd. Chciałabym sobie pamięc odświeżyc, bo byłam pewna ze widzialam caly miot mojego Hrabiego, lacznie z Honorkiem.
Jednak co Hrabia to Hrabia - zaczarował mnie :D

Tak dla ciekawości zisiejsze fotki mojego Hrabii...

Mam nadzieje, ze mamy szanse podbic kiedys ringi... :loveu:

Hrabiś ma już przecież rok i dwa miesiące.

Posted

Jakl się patrzę na Twojego pięknego czarnego Hrabiego to coraz bardziej podobają się mi jamnisie czarne podpalane -chyba bardziej zaczynają się podobać od rudych:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Czarne podpalane są SUPER !!!!!!!!!! a merle standardy małe urodziły się w hodowli JAPOŃSKIE ZŁOCIENIE FCI i też są super !! Szkoda ,że czekolad tak mało się spotyka ...........

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...