Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Karolcia_ko5']No właśnie chciałam zmienić tytuł . . i się pytam czy szuka domek nadal czy nie . .
Bo nie wiem czy mam napisać, że w DT czy DS. . .[/QUOTE]

tak jak mówiłam - teoretycznie jest to DT, ale nikomu nie będzie przeszkadzało, że bezterminowy

• Replies 224
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Krasnoludka ma się dobrze.:loveu:

Jest bardzo grzeczna i cichutka. Z każdą chwilą jest lepiej, już się tak nie boi ludzi. Gorzej z psami, ale też powolutku się oswajamy. Ugotowałam jej ryż z mielonym filetem z indyka oraz marchewką. Nawet zjadła miseczkę. No i pogryzuje [URL="http://www.telekarma.pl/p4880/regal.petfood.adult.15.kg.htm"]Regala[/URL] ;)
Robi normalną kupinkę a w domu nasikała tylko wczoraj raz i w nocy. Bardzo ładnie załatwia się na dworzu.
Jest naprawdę cudna a nos ma bossski! :loveu:

[IMG]http://img607.imageshack.us/img607/9875/p3190042.jpg[/IMG]

[IMG]http://img18.imageshack.us/img18/5228/p3190034.jpg[/IMG]

[IMG]http://img695.imageshack.us/img695/417/p3190058.jpg[/IMG]

[IMG]http://img820.imageshack.us/img820/5549/p3190061.jpg[/IMG]

[IMG]http://img233.imageshack.us/img233/4039/p3190051.jpg[/IMG]

:loveu::loveu::loveu:

Posted

fuu akurat tych zebiszczy to mogłaś nie pokazywac - ja juz mowilam Figu,ze zeby rowniez musi miec wyczyszczone bo jej naszlo od ostatniego razu mega ilosc....wszystkiego.
widze ze juz ma pychola usmiechnietego, z czego sie bardzo ciesze:))) no i widze ze girka juz wyladowala na człowieku co tez super wrozy na przyszlosc:)

Posted

[quote name='martka1982']fuu akurat tych zebiszczy to mogłaś nie pokazywac - ja juz mowilam Figu,ze zeby rowniez musi miec wyczyszczone bo jej naszlo od ostatniego razu mega ilosc....wszystkiego.
widze ze juz ma pychola usmiechnietego, z czego sie bardzo ciesze)) no i widze ze girka juz wyladowala na człowieku co tez super wrozy na przyszlosc[/QUOTE]

A jak jej cuchnie z paszczy!!:roll: To dopiero "fuuu".....:evil_lol:

Pychol praktycznie cały czas uśmiechnięty, już chodzimy bez smyczki po ogrodzie, bo jak nie ma pańci to się denerwujemy strasznie i od razu jej szukamy.
Spokojnie dajemy się zapiąć na smyczkę, skaczemy na nogi i prosimy o głaski, lubimy dzieci a koty mamy w brązowym nosku! Generalnie jest GIT! :p

Poza małym wyjątkiem:-(:-(:-(
Cher wczoraj wymiotowała i ma biegunkę! Rano cały przedpokój był zabrudzony.
Nie wiem co ją spowodowało. Jak przyjechała do nas miała naprawdę fajne kupki. Dostawała do jedzenia naprzemiennie tylko Regala oraz ugotowany ryż z mielonym mięsem z indyka oraz marchewką. Regal jest karmą dobrej jakości, nie jakieś tam gooowno i nie powinien jej zaszkodzić. Tak samo ryż z dodatkami. Na 100 % nie dostała nic od dzieci, bo są nauczone, że nie dokarmiamy psów między ich posiłkami.
W hotelu psiaki są zdrowe. Może to jakaś opóźniona reakcja na stres?! Nie mam pojęcia.... :oops:

Posted

[quote name='Figu']Możliwe, a teraz ja jej chcę kolejnego stresa zafundować..[/QUOTE]

Ale Cher doskonale radzi sobie ze stresem, przynajmniej jeśli chodzi o zachowanie.
Jest sympatyczna bardzo i po przełamaniu lodów bardzo garnie się do człowieka.
Niestety dzisiaj znowu na podłodze qpy biegunkowe! :placz:

Posted

myślę,że to ze względu na zmianę pożywienia, choć byś nie wiadomo jak dobre jej dawała. mój miał identycznie a częstowałam go gotowanymi rarytasami i animondą i co....musiał się po prostu przyzwyczaić do nowego. Nie chcę straszyć ale trwało to miesiąc. Oby organizm Cher szybciej przywykł!

Posted

w sumie przyzwyczajona jestem do kup wszędzie...
wolę kupy niż np. zjedzoną poduszkę i nową pościel - to przechodziłam wczoraj (a tylko poszłam się kąpać ..)

Posted

[quote name='Sabina02']Czy mam dalej wystawiac Cher Allegro?

Jesli tak, to poprosze o nowe dane kontaktowe do ogloszenia.[/QUOTE]

Ponawiam powyzsze pytanie.

PS. Jesli chodzi o biegunke, to jest to zupelnie normalne, bo pies jest zestresowany w nowych warunkach. Moja mielecka Kasia miala biegunke caly tydzien po przyjezdzie do mnie. Po tygodniu samo minelo. Trzeba tylko koniecznie zadbac zeby pies duzo pil wody w tym czasie.

Posted

może nie wystawiajmy na razie allegro.
Najpierw i tak muszę doprowadzić malutką do pełnej formy. Przepuklina, ząbki itd. To trochę potrwa.
Miałam ją już dziś zabierać do siebie, ale mój mąż zgubił mi się skutecznie z samochodem:angryy: I nie wiem kiedy się odnajdzie..
A potem to naprawdę nie wiem czy ją oddamy - taka malutka starutka - żal będzie przecież :)

Posted

[quote name='DIF']

Pychol praktycznie cały czas uśmiechnięty, już chodzimy bez smyczki po ogrodzie, bo jak nie ma pańci to się denerwujemy strasznie i od razu jej szukamy.
Spokojnie dajemy się zapiąć na smyczkę, skaczemy na nogi i prosimy o głaski, lubimy dzieci a koty mamy w brązowym nosku! Generalnie jest GIT! :p

[/QUOTE]

kurczę zazdrość mnie zżera..

Posted

[quote name='Figu']może nie wystawiajmy na razie allegro.
Najpierw i tak muszę doprowadzić malutką do pełnej formy. Przepuklina, ząbki itd. To trochę potrwa.
Miałam ją już dziś zabierać do siebie, ale mój mąż zgubił mi się skutecznie z samochodem:angryy: I nie wiem kiedy się odnajdzie..
A potem to naprawdę nie wiem czy ją oddamy - taka malutka starutka - żal będzie przecież :)[/QUOTE]

Ale super :multi:, mam nadzieje ze mala zostanie u Was! :loveu:

PS. Allegro nie bede odnawiac.

Posted

[quote name='Figu']może nie wystawiajmy na razie allegro.
A potem to naprawdę [B]nie wiem czy ją oddamy[/B] - taka malutka starutka - żal będzie przecież :)[/QUOTE]

Nie oddacie... Gwarantuję!:eviltong:

Posted

W końcu Cherie przyjeżdża do nas! Już nie mogę się doczekać!!
Strasznie to było skomplikowane logistycznie, ciągle przekładaliśmy i przekładaliśmy, a teraz w dodatku mój mężyk się nie może wybrać do DIF, ale w końcu się uda!
Aniu - sorki za to zamieszanie!

Posted

[quote name='Bjuta']obstawiam plac między poduszkami,,,,[/QUOTE]

ponieważ moje czarne diabły zeżarły mi poduszkę, to problem z głowy - muszę kupić dwie, wtedy jedna będzie malutkiej ;)

Posted

nie.. chyba że nie odebrałam telefonu, bo to często mi się zdarza..
jutro postaram się podjechać do wujka Wojtka :) żeby obejrzał małą i zdecydował, jak działamy z ząbkami i przepukliną

Posted

Pojechali!!! :placz::placz::placz:

[quote name='Figu']
jutro postaram się podjechać do wujka Wojtka :) żeby obejrzał małą i zdecydował, jak działamy z ząbkami i przepukliną[/QUOTE]

Oj, Figuniu! Daj jej chwilkę może odsapnąć po kolejnej zmianie w jej życiu.:modla:
Jutro może kłapać na Was resztkami ząbków, ale później będzie już ok.
Dzisiaj wieczorkiem skakała mi na nogi z radości i poślizgnęła się na gresie i walnęła prawym kłem w podłogę. Matko... aż mnie zmroziło! Widać było, że sprawiło jej to ogromny ból a ja myślałam, że już po zębie. Starałam się obejrzeć, ale nie za bardzo mi pozwalała, bo ją bolało. Zobacz jutro, Figuniu, czy nic sobie nie zrobiła, ok?

No i czekamy na relacje jak minęła nocka.
Mam nadzieję, że bez kupy, bo u nas przez cały wczorajszy dzień i całą noc nic nie było! :p