Mysza2 Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 [quote name='fiorsteinbock']A ja sie powtorze i kolejny raz wyraze swoje ogromne zaskoczenie, ze nasz Lisio tak pieknie sie zaklimatyzowal. Przeciez na tych dzialkach, kiedy go poznalysmy zadna nie podejrzewala chlopaka o taka otwartosc! Wrecz przeciwnie :) A tu taka niespodzianka! Kolejny raz psiak nas zaskoczyl i to jak pozywtywnie. Ile dla niego znaczy ludzki przyjaciel, niesamowite... Przez tyle czasu nie byl kochany, doceniany, szanowany - najwazniejsze, ze dzis mozemy mu to zapewnic... [/QUOTE] Jak Lisio był przewozony z Dzierżoniowa to ja bylam na urlopie i bez neta, więc wydzwaniałam do Grażynki żeby się dowiedzieć czy wszystko zagrało. I pamiętam że obie miałyśmy takie obawy (cały czas była mowa że to taki staruszek) że jak bedzie już w bezpiecznym miejscu to może szybko odejść. (często tak bywa niestety). Kto by przypuszczał że wiek mu będziemy obniżać w ogłoszeniach bo on się nie zachowuje jak staruszek. A w kwestii finansowej, to z bazarku (tego zakończonego) bo nowy trwa mamy dla Lisia 212 zł, tylko czekam aż wszystkie paczki podochodzą :):) Quote
fiorsteinbock Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 Calkowita metamorfoza! Lisio fantastycznie odnalazl sie w nowym miejscu, nowe nauki pojął w mig i zyje sobie spokojnie, szczesliwie. Mialysmy tyle obaw i prosze, bezpodstawnych :) Myszko, piekna sumka sie uzbierala!!! Ciotki zawsze pomoga bezdomnym. Myszko, przepraszam bo nie pamietam - jak z kwota za przesylke moich fantow, mam wplacic na Twoje konto? 20zł dolicze tak jak rozmawialysmy, ale nie kojarze co z przesylka. Quote
Mysza2 Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Nic nie masz wpłacać tylko ja prześlę ci kwotę pomniejszoną o twoje zakupy a ty dołożysz do konta Lisia różnicę. Wszystko Ci napiszę. Zresztą na wątku bazarku w 1 poście wszystko napisałam. Twoje zakupy to 20 zł +6 przes = 26 ja Ci przeleję 186 zł Quote
fiorsteinbock Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 Super, wielkie dzieki. Mam glowe pusta bo dzisiaj odwiozlam moja tymczasowiczke na ds do Wrocławia, cialo moje wrocilo a duch zostal z nia ;) ale: fajny domek, bedzie dobrze...musze ochłonąć. Quote
margaret Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Gratulacje zaznalezienie ds! ale że byłąś we wroc i się nie odezwałaś - dostajesz naganę koleżanko:) Quote
fiorsteinbock Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 [quote name='margaret']Gratulacje zaznalezienie ds! ale że byłąś we wroc i się nie odezwałaś - dostajesz naganę koleżanko:)[/QUOTE] Kolezanko, nagana zasluzona, ale podwojnie! (+fochu) Pojechalismy z fochu i Elikiem na zajecia sportowe dla psiaków. Gosia chciala porozmawiac z dziewczyna, ktora prowadzi owe zajecia, w ktorych rowniez bedzie uczesniczyc nasza gwiazda z tymczasu. Zaspamuje troszke bo fajna sprawa: [URL]http://dog.tempoo.pl/pl/o-nas-dog[/URL] Gdybym mieszkala we Wro chetnie poszlabym chocby na psie przedszkole gdzie ucza posluszenstwa. Psy, ktore poznalysmy na zajeciach...no coz :) jakby doslownie znaly mowe ludzka. Gosiu, tak wiec przepraszamy bardzo - wszystko bylo czasowo wyliczone i na usprawiedliwienie dodam, ze nie weszlam do Gosi na kawe :scared: Ale moze 3 kwietnia sie spotkamy, w Rynku? Quote
margaret Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 nie znam tej szkoły, znam inną , z Petrą bywaliśmy to też zaspamuję może się komuś przyda: [URL]http://www.wyszkolpsa.pl/[/URL] bardzo chciałabym być w rynku 3 kwietnia le do 15 jestem w pracy, niestety:( a to juz chyba bedzie po imprezie:( Quote
kizimizi Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 [quote name='fiorsteinbock']Calkowita metamorfoza! Lisio fantastycznie odnalazl sie w nowym miejscu, nowe nauki pojął w mig i zyje sobie spokojnie, szczesliwie. .[/QUOTE] fiorsteinko zmien wiec ten tytul bo tylko ludzi straszy ;) Lisiu gratulacje, zachowuj sie dobrze chlopei :P Quote
fiorsteinbock Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 [quote name='kizimizi']fiorsteinko zmien wiec ten tytul bo tylko ludzi straszy ;) Lisiu gratulacje, zachowuj sie dobrze chlopei :P[/QUOTE] Kizi, ale co tu zmieniac w tytule jak deklaracje, fanty potrzebne bo nie mamy uzbieranego kompletu :) Quote
fiorsteinbock Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 [quote name='kizimizi']a to lisiu nie w ds swoim? :niewiem:[/QUOTE] Nie Cioteczko, te piekne zdjecie Liska to z hoteliku u Kikou. A poki co nikt nie jest zainteresowany jego adopcja :( Quote
ossa98 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Piękne zdjęcie! wspaniale jest patrzeć na Lisia w objęciach człowieka, na zaufanie i miłość! Quote
kizimizi Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 ja myslalam, ze ta domowa fotka to jzu z ds a jeszcze przeczytalam kilka komentarzy w stylu 'gratulujemy ds' i sie ... zagalopowalam :( Zero zainteresowania? Heh dlatego, ze pies nielatwy :( A moze by sprobowac pooglaszac Lisia jako psa duzego (no maly to on nie jest), do sportow, spacerow, aktywnosci z nastawieniem na prace itp. tak jak ludzie szukaja onkow moze sie ktos lisiem zainteresuje? edit: a czy Lisio jest troche akitowaty czy mi sie tylko tak wydaje? Quote
fiorsteinbock Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 [quote name='kizimizi']ja myslalam, ze ta domowa fotka to jzu z ds a jeszcze przeczytalam kilka komentarzy w stylu 'gratulujemy ds' i sie ... zagalopowalam :( Zero zainteresowania? Heh dlatego, ze pies nielatwy :( A moze by sprobowac pooglaszac Lisia jako psa duzego (no maly to on nie jest), do sportow, spacerow, aktywnosci z nastawieniem na prace itp. tak jak ludzie szukaja onkow moze sie ktos lisiem zainteresuje? edit: a czy Lisio jest troche akitowaty czy mi sie tylko tak wydaje?[/QUOTE] Informacja o ds dotyczyla innego psa. Lisia oglaszalysmy juz jako: w typie ONka i własnie w typie Akity, jako psa otwartego na ludzi badz duzego psa do strózowania. Ostatnio po relacjach Kikou nawet wiek mu obnizylysmy...i cisza. Co do aktywnosci i sportów to nie bardzo on sie nadaje, gdyż jest starszym psem. Jedynie spacerki. Quote
kizimizi Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 heh chcialam pokombinowac ale widze ze juz probowane. Fiorsteinko a z niego jets troche akita czy mi sie wydaje? Ty widzialas go na zywo? Quote
fiorsteinbock Posted March 21, 2011 Author Posted March 21, 2011 Widzialam go na zywo. Wiesz, daleko mu do akity - jedynie w ogloszeniach, hahaha ale jak najbardziej typ rudego ONka. Ano kombinowalysmy na rozne sposoby, ogloszen bylo co nie miara, czesc robila Kora78 wiec i ona zna Lisia :) Allegro wystawiane na roznych szablonach i nic...cisza! A Lisio naprawde jest adopcyjnym psiakiem, pomimo bagazu negatywnych doswiadczen potrafi wspolpracowac z czlowiekiem...lecz niestety, nic z tego nie wynika. Quote
kizimizi Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 widac nie nastal jeszcze lisiowy czas. Dopytuje tak o ta akite bo dziewczyny od akit z dogo naszej suce pomogly (zabraly na dt) a z niej tez taka sobie akita byla ;) Quote
Mysza2 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Jakoś nie mamy szczęscia z tymi ogłoszeniami. Sama już nie wiem jaki tekst dać:( Ale i tak nie ma sie co martwić bo Lisio bezpieczny Quote
Mysza2 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 [quote name='kizimizi']widac nie nastal jeszcze lisiowy czas. Dopytuje tak o ta akite bo dziewczyny od akit z dogo naszej suce pomogly (zabraly na dt) a z niej tez taka sobie akita byla ;)[/QUOTE] w ogłoszeniach piszemy mix akity z owczarkiem:):) Quote
kizimizi Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 hehe jak dla mnie, to moze byc nawet miks sharpka z jamnikiem jesli mu to pomoze domek znalezc ;) Quote
Recommended Posts