Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='fiorsteinbock']A ja sie powtorze i kolejny raz wyraze swoje ogromne zaskoczenie, ze nasz Lisio tak pieknie sie zaklimatyzowal. Przeciez na tych dzialkach, kiedy go poznalysmy zadna nie podejrzewala chlopaka o taka otwartosc! Wrecz przeciwnie :)
A tu taka niespodzianka! Kolejny raz psiak nas zaskoczyl i to jak pozywtywnie. Ile dla niego znaczy ludzki przyjaciel, niesamowite... Przez tyle czasu nie byl kochany, doceniany, szanowany - najwazniejsze, ze dzis mozemy mu to zapewnic...
[/QUOTE]
Jak Lisio był przewozony z Dzierżoniowa to ja bylam na urlopie i bez neta, więc wydzwaniałam do Grażynki żeby się dowiedzieć czy wszystko zagrało. I pamiętam że obie miałyśmy takie obawy (cały czas była mowa że to taki staruszek) że jak bedzie już w bezpiecznym miejscu to może szybko odejść. (często tak bywa niestety). Kto by przypuszczał że wiek mu będziemy obniżać w ogłoszeniach bo on się nie zachowuje jak staruszek.
A w kwestii finansowej, to z bazarku (tego zakończonego) bo nowy trwa mamy dla Lisia 212 zł, tylko czekam aż wszystkie paczki podochodzą :):)

Posted

Calkowita metamorfoza! Lisio fantastycznie odnalazl sie w nowym miejscu, nowe nauki pojął w mig i zyje sobie spokojnie, szczesliwie.
Mialysmy tyle obaw i prosze, bezpodstawnych :)
Myszko, piekna sumka sie uzbierala!!! Ciotki zawsze pomoga bezdomnym.
Myszko, przepraszam bo nie pamietam - jak z kwota za przesylke moich fantow, mam wplacic na Twoje konto? 20zł dolicze tak jak rozmawialysmy, ale nie kojarze co z przesylka.

Posted

Nic nie masz wpłacać tylko ja prześlę ci kwotę pomniejszoną o twoje zakupy a ty dołożysz do konta Lisia różnicę. Wszystko Ci napiszę. Zresztą na wątku bazarku w 1 poście wszystko napisałam.
Twoje zakupy to 20 zł +6 przes = 26
ja Ci przeleję 186 zł

Posted

[quote name='margaret']Gratulacje zaznalezienie ds! ale że byłąś we wroc i się nie odezwałaś - dostajesz naganę koleżanko:)[/QUOTE]
Kolezanko, nagana zasluzona, ale podwojnie! (+fochu)
Pojechalismy z fochu i Elikiem na zajecia sportowe dla psiaków. Gosia chciala porozmawiac z dziewczyna, ktora prowadzi owe zajecia, w ktorych rowniez bedzie uczesniczyc nasza gwiazda z tymczasu.
Zaspamuje troszke bo fajna sprawa:
[URL]http://dog.tempoo.pl/pl/o-nas-dog[/URL]
Gdybym mieszkala we Wro chetnie poszlabym chocby na psie przedszkole gdzie ucza posluszenstwa. Psy, ktore poznalysmy na zajeciach...no coz :) jakby doslownie znaly mowe ludzka.
Gosiu, tak wiec przepraszamy bardzo - wszystko bylo czasowo wyliczone i na usprawiedliwienie dodam, ze nie weszlam do Gosi na kawe :scared:
Ale moze 3 kwietnia sie spotkamy, w Rynku?

Posted

nie znam tej szkoły, znam inną , z Petrą bywaliśmy to też zaspamuję może się komuś przyda: [URL]http://www.wyszkolpsa.pl/[/URL]
bardzo chciałabym być w rynku 3 kwietnia le do 15 jestem w pracy, niestety:( a to juz chyba bedzie po imprezie:(

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Calkowita metamorfoza! Lisio fantastycznie odnalazl sie w nowym miejscu, nowe nauki pojął w mig i zyje sobie spokojnie, szczesliwie.
.[/QUOTE]

fiorsteinko zmien wiec ten tytul bo tylko ludzi straszy ;)
Lisiu gratulacje, zachowuj sie dobrze chlopei :P

Posted

[quote name='kizimizi']fiorsteinko zmien wiec ten tytul bo tylko ludzi straszy ;)
Lisiu gratulacje, zachowuj sie dobrze chlopei :P[/QUOTE]
Kizi, ale co tu zmieniac w tytule jak deklaracje, fanty potrzebne bo nie mamy uzbieranego kompletu :)

Posted

ja myslalam, ze ta domowa fotka to jzu z ds a jeszcze przeczytalam kilka komentarzy w stylu 'gratulujemy ds' i sie ... zagalopowalam :(
Zero zainteresowania? Heh dlatego, ze pies nielatwy :(
A moze by sprobowac pooglaszac Lisia jako psa duzego (no maly to on nie jest), do sportow, spacerow, aktywnosci z nastawieniem na prace itp. tak jak ludzie szukaja onkow moze sie ktos lisiem zainteresuje?

edit:
a czy Lisio jest troche akitowaty czy mi sie tylko tak wydaje?

Posted

[quote name='kizimizi']ja myslalam, ze ta domowa fotka to jzu z ds a jeszcze przeczytalam kilka komentarzy w stylu 'gratulujemy ds' i sie ... zagalopowalam :(
Zero zainteresowania? Heh dlatego, ze pies nielatwy :(
A moze by sprobowac pooglaszac Lisia jako psa duzego (no maly to on nie jest), do sportow, spacerow, aktywnosci z nastawieniem na prace itp. tak jak ludzie szukaja onkow moze sie ktos lisiem zainteresuje?

edit:
a czy Lisio jest troche akitowaty czy mi sie tylko tak wydaje?[/QUOTE]

Informacja o ds dotyczyla innego psa.
Lisia oglaszalysmy juz jako: w typie ONka i własnie w typie Akity, jako psa otwartego na ludzi badz duzego psa do strózowania. Ostatnio po relacjach Kikou nawet wiek mu obnizylysmy...i cisza. Co do aktywnosci i sportów to nie bardzo on sie nadaje, gdyż jest starszym psem. Jedynie spacerki.

Posted

Widzialam go na zywo. Wiesz, daleko mu do akity - jedynie w ogloszeniach, hahaha
ale jak najbardziej typ rudego ONka.

Ano kombinowalysmy na rozne sposoby, ogloszen bylo co nie miara, czesc robila Kora78 wiec i ona zna Lisia :) Allegro wystawiane na roznych szablonach i nic...cisza!
A Lisio naprawde jest adopcyjnym psiakiem, pomimo bagazu negatywnych doswiadczen potrafi wspolpracowac z czlowiekiem...lecz niestety, nic z tego nie wynika.

Posted

[quote name='kizimizi']widac nie nastal jeszcze lisiowy czas.
Dopytuje tak o ta akite bo dziewczyny od akit z dogo naszej suce pomogly (zabraly na dt) a z niej tez taka sobie akita byla ;)[/QUOTE]
w ogłoszeniach piszemy mix akity z owczarkiem:):)