Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jestem pierwszy raz na wątku- piesek wygląda odmieniony pozytywnie   :) w porównaniu z tymi zdjęciami, na których był w budzie na łańcuchu. Jak ten piesek cierpiał :(

Witaj Ewciu u Lisia:):)

Nie miał lekko przez większość swojego życia, ale teraz ma godną starość.

Posted

Ale cudowne zdjęcia! Widać szczęśliwego psiaka, na swoim ukochanym miejscu :)

Kasiu, czy szczepiłaś Lisia/albo planujesz szczepienia p/wściekliźnie? On już jest leciwy i nie wiem jakie zdanie ma Twoja wetka odnośnie szczepień. Ja przyznam się szczerze, że swoją Nukę ostatni raz szczepiłam jak miała ok.12 lat a dożyła 17stu i ostatnie lata były bez szczepienia. Tak mi podpowiedział weterynarz, że nie ma potrzeby w tym wieku obciążać organizmu jak i tak po tylu latach nabrała odponości.

A pytam o szczepienie również z powodów finansowych, czyli aby oddać ew. koszty.

Ja też tak słyszłam od wet, że starszych psów nie szczepić na te choroby typu parwo itd. - jak były za młodu  przez kilka lat szczepione

Posted

troche przegapiłam szczepienie na wściekliznę, już powinnam zrobic w ub roku, nadrobimy w tygodniu

Ja także uważam że staruszki nie powinny byc szczepione, szczególnie że nie biegaja gdzieś po lasach z dziką zwierzyną ale przepisy są jakie są i z uwagi że nie jesteśmy domem prywatnym tylko niby instytucją i mamy różne tam częściej kontrole, więc bez zaświadczenia od weterynarza że pies nie jest szczepiony ze względu na takie czy inne schorzenie + tu potrzebna dokumentacja schorzenia (a przeciwskazaniem jest w sumie tylko stałe przyjmowanie sterydów) muszę szczepic wszystkie dziadziuśki...

Posted

A mnie się wydaje, że on by strasznie tęsknił, jakby go zabrać z hoteliku - za Kasią, za resztą zwierząt...

on jest pewien, że to JEGO DOM

jest już starszy, w hoteliku jest już kilka lat, wcześniej zaznał tylko krzywd, a teraz ma miłość człowieka, opiekę, pełną miskę i wygodne, ciepłe spanie

na pewno niczego więcej nie potrzebuje :)

Posted

A mnie się wydaje, że on by strasznie tęsknił, jakby go zabrać z hoteliku - za Kasią, za resztą zwierząt...

on jest pewien, że to JEGO DOM

jest już starszy, w hoteliku jest już kilka lat, wcześniej zaznał tylko krzywd, a teraz ma miłość człowieka, opiekę, pełną miskę i wygodne, ciepłe spanie

na pewno niczego więcej nie potrzebuje :)

To prawda, też mi się tak wydaje :) ale jak Myszka pisze, nie ma się co martwić na zapas ;)

Posted

Wysłałam do:

Mysza2

Ajula

bela51

asiuniab

ale nie wiem, czy dotrze, bo mi się jakiś błąd pojawił :/ 

więc proszę żebyście dały znać czy otrzymałyście

Nie mogłam wysłać do ossa98 i Kocurka, ma ktoś z nimi kontakt?

Czy kogoś jeszcze trzeba powiadomić?

(fiorsteinbock oczywiście też powiadomiona :) )

Posted

brzośka, niestety nic nie otrzymałam, więc pewnie ten błąd to uniemożliwił :(

Już Ci wysyłam

Ja melduję, że dostałam:)

Podejrzewam, że tylko Ty, bo byłaś pierwsza

Posted

ja nie dostalam:((skrzynke wyczyscilam....no i niestety spiesze doniesc,ze moja stala zas bedzie opozniona:(((lutowa wraz z marcowa wplynie w marcu....przepraszam...ale to tylko chwilowe...

Posted

ja nie dostalam:((skrzynke wyczyscilam....no i niestety spiesze doniesc,ze moja stala zas bedzie opozniona:(((lutowa wraz z marcowa wplynie w marcu....przepraszam...ale to tylko chwilowe...

Kocurku, ale ja do Ciebie nie mogłam wysłać nie dlatego, że miałaś zapchaną skrzynkę, tylko coś mi pisało, że nie uruchomiłaś komunikatora :(

zaraz spróbuję jeszcze raz, jeśli nic nie dostaniesz, to odezwij się proszę do mnie na maila - [email protected]

edit:

tak mi napisało "Użytkownik Kocurek nie może otrzymywać nowych wiadomości"

więc proszę jak powyżej :)