Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bo pies zmęczony,to szczęśliwy pies :).
Na tym najdłuższym spacerze Misia też na pusto nie lata.Zawsze ma jakąś piłeczkę,lub plastikową butelkę tudzież patyk ;).Dla niej spacer bez tych akcesoriów to nie spacer :lol:.Ja zawsze mówię,ze ona ma kilka osobowości.Raz ADHD,raz autyzm,raz pies kanapowiec,raz za szczeniaczka robi ;).Sotek taki nie jest.On raczej zawsze filut skory do zabawy.Różne te moje piesy są,ale jakoś sie porozumiewają i właśnie dzięki Sotkowi,Misia jeszcze nie zgnuśniała na kanapie.On ją zawsze potrafi rozruszać ;) :lol:.

• 2 weeks later...
  • Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej.. nieznam się na bulkach, ale gdy czytam wasze wypowiedzi, ile wasze buldożki mają energi, siły i zapału..to az się zdziwiłąm..bo co czytam jakąś książke o rasach psów i natkne się na buldożka francuskiego to czytam że te psiaki polecane są starszym ludziom, typu babcia emerytka.. w sumie moge sobi tylko wyobrazić taką babcie, z biegających do okoła nóg buldożkiem, którego niemoże złapać :evil_lol:

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Klara boska! zwlaszcza w "dresiku" na pierwszym zdjeciu:) cudo!
ale oczywiscie zdjecia "sportowe" tez doskonale!

no i pierwsze zdjecie - wszyscy( ludzie i psy) patrza w jedna strone, prawdopodobnie na trenera, natomiast Klarcia - modeleczka gapi sie w aparat:evil_lol:
typowe!

Posted

smiesznie Klara wyglada wsrod tych duzych psow:loveu:
czy ten przed wami to chart
patrzac na Klarcie na palisadzie mam wrazenie .ze pupsko za chwile ,,jej zjedzie..

Posted

Ten psiak koło nas to Cerber ( jest na dogo ). To mix który przypomina bardzo malinoisa z klapniętymi uszami.

A palisada, kładka i hustawka ( strefki) to wielka miłość Klary. Pokonuje je błyskawicznie i z wielką radością. Śmiejemy się że jest strefkoholikiem :loveu::evil_lol::loveu:

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Moje to samo-jak nie ma innych psow na spacerze to sa wrecz idealne,niestety jak wyczuja/zobacza psa to koniec,od razu do niego leca;czy chodzi tylko o zabawe nie jestem pewna...zwlaszcza ze mam ich 5 (3 dorosle i 2 polroczne),a to robi i na innych psach i ich wlascicielach wrazenie szokujace...a szczerze mowiac moje nie lubia innych psow.
A propos kregoslupow mam budogi od 12 lat i zadnych problemow z kregoslupem,wszystkie za to biegaly duzo,skakaly i sadze,ze jesli tylko ktos ma psa zdrowego, to BF jest psem jak najbardziej stworzonym do ruchu(nie w upaly).Moje tez lubily sie wieszac zebami na szmacie/patyku i nie sadze ze zdrowemu psu to zaszkodzi- na chorego trzeba rzeczywiscie b.uwazac.Viris - swietna suka,swietne zdjecia!!!!!Takie powinny byc buldozki, do tego powinna zmierzac hodowla,a nie do uzyskiwania coraz krotszych i charczacych buldozkow...Te psy maja wiellki apetyt na zycie-nie moze byc tak,ze ze wzgledu na przerasawianie traca oddech czy nie moga skakac.Moje BF-y sa b.skoczne i kochaja ruch/spacery, nalezy sie cieszyc a nie walczyc z tym!
P>S>wiem ze to inny watek ale co z Dante/Gizmo, czy ma juz dom?Serce mi pekalo jak o nim czytam,ale wziac go nie moge-mamjuz 5 psow,niekoniecznie zgodnych...zameczylyby go.

• 3 months later...
  • 3 months later...
Posted

Viris, rozwazam kurs agility letni. 2 x w tygodniu w Cavano w wwie.
Czy szczenior w wieku 8 mcy to nie za malo? Jak myslisz?
Wiem jedno - musze Gatsbiemu zapewnic zajecie bo inaczej wszyscy zwariujemy!:) Łącznie z nim! Gnojka rozpiera energia i musze ja jakos ukierunkowac!

Posted

Teoretycznie wydaje mi się że jest za młody. Dobrze by było kręgosłupikowi dać się rozwinąć do końca - ale to tylko moje paplanie.. Ale nie musicie siedzieć bezczynnie - zróbcie sobie szkolenie PT. Klara po 30 minutach PT była wykończona tak jak po 3 godzinnym spacerze!!!! A i PT przyda Wam się na agility.

Posted

Podjechalismy wczoraj na rozpoczecie kursu letniego dla poczatkujacych.
Rzeczywiscie Gatsby jeszcze nie moze skakac przez przeszkody (trenerka ustawiala dla niego tyczki na wysokosci 5 cm:), ale niektore zadania moze wykonywac bez zadnego ryzyka:)
Mlody bawil sie fantastycznie, tunel przelecial w ta i z powrotem bez wahania:) ledwo nadazalam za nim:)
okazalo sie przy okazji, ze treningi do wystaw dobrze nam zrobily, bo Gac-Gac sie slucha, reaguje na przywolanie i generalnie zwraca na mnie uwage:) (w miare:)
musze go tylko przestawic z systemu smakołykowego na system zabawkowy:lol: a on za ciastko pewnie by zaspiewal i zastepował;)
uslyszelismy tez, ze "jak na buldozka francuskiego swietnie sobie radzi":crazyeye: i zaplonelismy swietym i slusznym oburzeniem bo przeciez nasze male molosy ZAWSZE sobie radza!!!!!!!!! TAk?????;)

Posted

ZADNEJ bulwy w historii klubu!!!!!!!:mad:
ciekawe skad ta opinia wobec tego???:razz:
Czyzby nasze skarby byly nierozgarnietymi ofermami w powszechnym mniemaniu????:angryy: skad to mylne wrazenie;)?????
Wazne jednak, ze sie nadajemy i mozemy chodzic na zajecia!:lol:
a jesienia zrobimy PT:lol:

Posted

Tego właśnie się spodziewałam :evil_lol:

Bulwki są super - to takie dzieciaki które z zaciśniętym jęzorkiem skupiają się i robią wszystko tak, żeby zrobić jak najlepiej. Gdybym była psem - byłabym bulwą :loveu: