Jump to content
Dogomania

nasze sposoby na odreagowanie stresu poszkoleniowego bez wpadania w nalogi

Recommended Posts

Posted

Nie jedziesz Ayshe na zawody :-) ,jak dla mnie to cudnie :-) To juz spokojniejsza jade na te Mazury ,myslałam ,ze zostane w pustce tropieniowej i sie pochlastam :-)

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Romas']..........szkoda ,ze nie moge sie rozdwoic i pojechac na slady oraz na Mazury ,ale takie rzeczy to tylko w Erze [B]:-) [/B][/quote]

tez mam ten problem :roll:

Posted

eddiii-znowu wyjezdzasz?:placz: .ja sie pochlastam z tymi waszymi wyjazdami...mimoza targaj. rekawa targaj.zobaczysz jak zgloopieja na 2 rekawach na osaczeniu:)hehehe.
nidhogg-zyjesz?;)
romas-mam gdzies te zawody.musze sie zajac pierdulkami np zeskokiem z palisady zeby nie wyskakiwala jak debil na leb w dol itd.

Posted

[quote name='ayshe']eddiii-znowu wyjezdzasz?:placz: .ja sie pochlastam z tymi waszymi wyjazdami...[/quote]

no nie wiem, jest plan coby na w/end pojechac :roll: ale decyzja jeszcze nie zapadla;)

Posted

ayshe cos mi sie wydaje ze na zawody 21-go nie jedziesz :mad: :mad: ....to moze bys przemyslała propozycje :razz: odnosnie treningu w Koninie?????

Posted

:roll: :roll: :roll: mysle ze najwczesniej to sie zobaczymy w zyrardowie.podjedziemy popatrzec.w zyciu nei iwdzialam zawodow ipo w polsce.i chetnie obejrze.chyba ze znowu zmienie zdanie i ktos mi nagra:roll: :evil_lol: .z chita nie bede startowac tutaj bo sie....wstydze:oops: .ona jest hmmm inna no.poczekam az bedzie inna atmosfera i wiecej ludzi zwyklych startujacych w ipo[czyyyli w przyszlym wcieleniu wystartuje:evil_lol: ].wiesz wstyd mi za ten jej aport plaski.ona ledwo z nim idzie.zaraz sie odwiem ze tluklam psa labo co.przeciez nei bede tlumaczyla wszystkim zep ies jest po rzejsciach byl katowany i tryzmany w piwnicy oraz jadl psie odchody bo nic wiecej nie mial do dyspozycji.niestety zostal jej ten powrot z aportem.:shake: .po prostu wole jechac gdzies tam bo nikt mnie tam nie oskarzy o katowanie psa.w polsce to nie wiem czy nie bylabym na swieczniku przez kilka tygodni na forach.ja ja resocjaalizuje ipo.wole nie ladowac sie w swiatek ipowskiego sportu w polsce.nigdy sie nie pchalam dorplant.chetnie was poznam ale ja wole nie pchac sie na widok.i tak dziwne ze sie przemoglam i pisze w necie:oops: :roll: .teraz planuje starty dopiero na jesieni w hgh i schh1[dla odmiany].intersuja mnie male nic nie znaczace zawody regionalne.bo to ze stajemy na pudle za kazdym razem nie ma dla mnei zadnego znaczenia.:shake: .wazne jest ze jestem naprawde dumna z chity ze daje rade,ze z pelzajacegoi sikajacego pod siebie psa daje rade .ciagnelam ja po ulicy a ona wlokla brzuchem po ziemi wbijajac sei z impetem w kazde krzaki pod drodze..tak wygladala nasza droga z lotniska okecie do domu.a teraz dostaje tsb a i po dziewiedziesiat pare z obrony,slad tak samo[noo z posluszenstwa to oscylujemy w 80tce,ponizej nie zeszlysmy.jeszcze;)].tlye ze czytam o tej presji na super psy,uzytki i wogole a ja mam...psa no...surykata mam...to ja wole se odpuscic pokazywanie jej wsrod tej presji.
tak sobie rozpisalam sie.soorki.:oops:

Posted

[quote name='ayshe']:roll: :roll: :roll: mysle ze najwczesniej to sie zobaczymy w zyrardowie.podjedziemy popatrzec.w zyciu nei iwdzialam zawodow ipo w polsce.i chetnie obejrze.chyba ze znowu zmienie zdanie i ktos mi nagra:roll: :evil_lol: .z chita nie bede startowac tutaj bo sie....wstydze:oops: .ona jest hmmm inna no.poczekam az bedzie inna atmosfera i wiecej ludzi zwyklych startujacych w ipo[czyyyli w przyszlym wcieleniu wystartuje:evil_lol: ].wiesz wstyd mi za ten jej aport plaski.ona ledwo z nim idzie.zaraz sie odwiem ze tluklam psa labo co.przeciez nei bede tlumaczyla wszystkim zep ies jest po rzejsciach byl katowany i tryzmany w piwnicy oraz jadl psie odchody bo nic wiecej nie mial do dyspozycji.niestety zostal jej ten powrot z aportem.:shake: .po prostu wole jechac gdzies tam bo nikt mnie tam nie oskarzy o katowanie psa.w polsce to nie wiem czy nie bylabym na swieczniku przez kilka tygodni na forach.ja ja resocjaalizuje ipo.wole nie ladowac sie w swiatek ipowskiego sportu w polsce.nigdy sie nie pchalam dorplant.chetnie was poznam ale ja wole nie pchac sie na widok.i tak dziwne ze sie przemoglam i pisze w necie:oops: :roll: .teraz planuje starty dopiero na jesieni w hgh i schh1[dla odmiany].intersuja mnie male nic nie znaczace zawody regionalne.bo to ze stajemy na pudle za kazdym razem nie ma dla mnei zadnego znaczenia.:shake: .wazne jest ze jestem naprawde dumna z chity ze daje rade,ze z pelzajacegoi sikajacego pod siebie psa daje rade .ciagnelam ja po ulicy a ona wlokla brzuchem po ziemi wbijajac sei z impetem w kazde krzaki pod drodze..tak wygladala nasza droga z lotniska okecie do domu.a teraz dostaje tsb a i po dziewiedziesiat pare z obrony,slad tak samo[noo z posluszenstwa to oscylujemy w 80tce,ponizej nie zeszlysmy.jeszcze;)].tlye ze czytam o tej presji na super psy,uzytki i wogole a ja mam...psa no...surykata mam...to ja wole se odpuscic pokazywanie jej wsrod tej presji.
tak sobie rozpisalam sie.soorki.:oops:[/quote]

Ayshe, no coś Ty, :lookarou: nie znasz atmosfery zawodów. :cool3:
Tam każdy mistrzunio skupiony tylko na sobie i na tym jak się prezentuje, świata bożego poza tym nie widzi. A cała reszta ma podobnie. Nikt Cię nie będzie oceniał. Jak komuś się zechce to znaczy że nie warto makówki se nim zawracać. Ci co by nawet mogli (takie tam psie autorytety) doskonale znają wszystkie kolory szarości i po prostu już nie oceniają.
A po zatym jak Chita ma trzymać łeb w górze, jak jej pańcia ma takie dyrdymały w głowie. :loveu:

O i bym zapomniała!!!
Zawsze możesz zwalać winę na mnie:evil_lol:

Posted

dorplant-tak se napisalam.pi razy drzwi i wogole nie na temat pikniku:evil_lol: .to starosc kochana,starosc....i czesem mi sie zbiera...tak na serio dostalam kilka pw z zapytaniem ze jak se startuje po europie[:evil_lol: ]to moze bym pokazala sie w polsce...no wiec jako obywatelka niemiec i startujaca w barwach klubu z niemeic:evil_lol: to nie mam szans na mp-to co sie bede pocic:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: aaa sorrry nie moglam sie powstryzmac...ale mam gooopafffke...no to tlumacze publicznei dlaczego nie interesuje mnie to .dorplant-no po prostu gooopio tak...wy zawodnicy a ja co?mlotek:roll: :evil_lol:.
jesooo dziewczyny po kiego ja potrzebna na tym pikniku?przeca wy sie do mp przygotowujecie,to ma byc trening tak?to co ja mam z plyta chodnikowa na glowie przyjsc?ani jeden ani drugi pies nei beda pracowac na tym treningu[znaczy sie moje booraki].jeszcze zeby ktorys z tych normalnych zostal a one wsyzstkie w niemczech:(.raany.no co wy?:)
amakor-zawodnik to nie widzi.ale reszta widiz.i potem bedzie ze pies ayshe ledwo przynosi aport ze strachu pewnie go tlukla.moze jak jakos z tego wybrniemy...albo bedzie tylko aport przez przeszkody to wtedy ok jestesmy szybkie jak spidigonzales.ja amakor strasznei sobie cenie siedzenie pod swoim kamyczkiem.baaardzo.jak kazdy robaczek.
chita trzyma glowe w gorze razem z zebami wiesniara jedna:
[img]http://img520.imageshack.us/img520/9195/2b2f6623ffab7eb0rd6.jpg[/img]
a kiedys niepodnosila a ja bylam taka sama-moj kamyczek mein casttle:)
[img]http://img480.imageshack.us/img480/1039/chhb9.jpg[/img]
soorrki za te jojki ale za 4 dni minie dwa lata jak adpotowalam chite i mi sie zbiera.....

Posted

ja nie moge co Ty sie przejmujesz jakimis głupimi PW.???:crazyeye:
ale co do startów w Polsce to po mału sie zmienia na plus ,chociaz ja tez mój pierwszy start wolałam wykonac za granica.Własnie Klima mnie oceniał :razz: .A te PW to pisza tacy co sami nigdy nie wystartuja i tyle .Ja pewnie na MP bede ostatnia w IPO3 ,mam tego swiadomosc ale cóz chce pokazac ile wypracowałam i tyle .A ze pies nie maszyna ,moze byc róznie .
A ze zawodnicy sa skupieni na sobie i psie ,no bo na czym maja sie skupiac przed startem ??
Jak sie wchodzi na płyte nie widzi sie nic oprócz psa .

Posted

a ja tak sobie od kliku dni wlasie mysle zeby skoczyc do czerwonego miasta i popatrzec w sierpniu na zawody MP . tyle ze daty cos mi nie pasują bo na stronie zk jest chyba wymieniony 3 i 4 , czy jednak to pomylka i zawody są sob. i niedziela ?
ja chcialabym tylko dodac ze czerwone miasto żyrardów to moje rodzinne miasto , moje i leszka millera :evil_lol:

Posted

ja nie iwem kiedy sa te zawody:oops: :evil_lol: ...ja nie rejestruje takich rzeczy wogole:roll: ...
z zyrardowa jestes?no patrz....ale cie w swiat rzucilo:evil_lol: ...
dorplant-ja wiem ze mam sie nie przejmowac i w sumie to nie przejmuje sie tylko mi cisnienie skacze i generalny stosunek do tego to mam::eviltong: .ale mam taki feler ze jak ktos kazem i cos udowadniac to ja mu moge udowodnic jednym gestem jaki mam gruby tylek:diabloti: .czytajac np psysportowe odnioslam wrazenie[moze niesluszne]ze jak po prostu piszesz o swoim psie/psach i tak jak to sie zwykle pisze nooo wiadomo ze cos knocimy ale przeciez dumni byc mozemy nie?troszke..nie?:oops: .a potem ktos wrzuca film jak pies jest no przestraszony,wyciety jako dowod na to ze przewodnik jest taki i owaki to ja juz nie chce brac udizalu w takim swiatku.:shake: .ja moge miec zastrzezenia do pracy przewodnika z danym psem,moze po prostu mi takak praca nie lezec ale czy to powod do publicznego stawiania pod sciana?mozna sobie na pw pogadac ze to niefajne,tamto niefajne a to fajne ot tak sobie...ale fora czytaja ludize w duzej mierze ktorzy np nigdy nei wystartuja,nie zrobia psa do sportowego ipo...a wiemy ze to se inna jest bajka....sa tez ludzie ktorzy cos lizneli,zrobili jednego psa do trojki i sa juz miszczami.to ja wogoel wole sie nei wychylac bo wprawdzie zorbilam kolo 50 psow do trojki ale eksterierow i na egzamin...no ze 4 razy w zyciu wystartowalam...wielkie mi mecyje w trojce...:roll: .ale zawodnikiem nie jestem.niestety nie moge zrozumiec takiej postawy ludzi ktorzy pracuja w pocie czola na cwiczakach i laczy ich jedna pasja.dlatego gooopia jestem bo tak jest wszedzie...niestety a ja raz w to weszlam i wiecej juz nie chce.raz mi wystarczy.to dobra nauczka w zyciu.zadnych obozow i stron,nic tylko wlasny nos i poza nos nie wychylac sie.
co do wspomnianego wyzej tematu....do tej pory jest to dla mnie niezrozumialy krok ,wredny i kompletnie niesportowy.pies to tylko pies.nie cyborg.nie ma nieustraszonych psow.nie ma psow genialnych.kazdy ma jakies problemy ze swoim psem.i nie chce byc nigdy tak oceniona.
[B]lara-czy mozez mi przeslac na pw czy masz cos jeszcze z polytanu?i czy bedziesz cos sciagac?[/B]
[B]4all:w poniedizalek nie ma zajec z pozorantem.mam pogrzeb i musze w niedziele wieczorem opuscic nasz pieeeekny kraj aby we wtorek powrocic ku waszej rozpaczy:):D zajecia o 19 tj posluszenstwo poprowadzi marta.[/B]

Posted

ayshe chyba wiem o czym piszesz :-(
ale ten krok kompromituje autora moim zdaniem nie psa pokazanego i tyle ,madry to zrozumie a głupimi bym sie nie przejmowała !!!

Posted

mnie to mocno zszokowalo.:crazyeye: .po prostu niem oge zrozumiec tkaiej postawy.i podkreslam nie ma tu nic do rzeczy czy zgadzam sie czy mam inne poglady na temat prowadzenia psa.po prostu zrobienie pewnych rzeczy to komplenteie wredne sk..nstwo i tyle.chec dokopania komus.udowodnienia swoich racji.a fuj.

Posted

heh... ma kto moze link albo wydrukowana ta ustawe dotyczaca wychodzenia z psami na spacer w wawie? :cool3: ta ostatnia w ktorej juz pisali ze mozna bez smyczy itd... niestety gdzies posialam :shake: a znow trafilam na inteligentke z psem na smyczy rzucajacym sie na wszystko (sunia mix wielkosci whoo) :roll: ... tym razem owej paniusi nie podobalo sie ze whoo latala sobie bez smyczy na trawniku za pilka - nie przekraczala polowy trawnika tak ze dla owej pani byla cala druga polowa! ale nie owa paniusia musiala podejsc do nas z suka rwaca sie i warczaca na smyczy i przejsc tuz obok zwracajac mi uwae bym wziela swoja suke !!!! :angryy: ktora nawet glowy nie odwrocila w strone agresorki :mad: by to MOJA suka nie podeszla do jej ! :crazyeye: po czym zawrocila i przeszla tuz obok mnie i odlozonej na trawie piki tak by jej suka znalazla sie o kilkanascie cm od pilki i stojacej obok whoo... :cool1:

oczywiscie whoo nawet nie odwrocila psyka do tamtej by ja powachac :eviltong: ale widac owej pani przeszkadza ze sa psy ktore nie sa tak agresywne jak jej pies (juz wczesniej sie rzucala na moje psy...2 razy na maxa i teraz na whoo... zupelnei bez powodu:shake: ) oraz przeszkadza jej to ze istnieja psy ktore maja w nosie inne psy czy ludzi i wola uczyc sie nowej komendy (cofania przed przewodniekiem ;) ) niz wsciekac sie na inne atakujaceje psy:diabloti: .. heh :( no wkurzyla mnie :angryy:

wiec musze znalezc ow dokument i miec ze soba na spacerki po okolicy bo jak znow ja spotkam to jeszcze mi wezmie straz miejska :razz: a wtedy lepiej bym miala dokumencik :roll: bo sam widok dramatycznej roznicy w zachownaiu mojego psa i owej pani moze nie wystawrczyc ! :diabloti: wrrr....:angryy:

Posted

shida-tutaj to sie nei odkopiesz raczej ale w dizale prawo byl temat o warszawie to tam chyba lepiej poszukac.
hmmm.no zostalam porazona dzisiaj przez mimoze jej kumatoscia:diabloti: .brawo kobieto brawo.zycie jest pieeeekne:evil_lol: .boszsz ty moj kochany jakim ja probom cierpliwosci jestem poddawana:roll: :evil_lol:

Posted

[quote name='ayshe']shida-tutaj to sie nei odkopiesz raczej ale w dizale prawo byl temat o warszawie to tam chyba lepiej poszukac.
hmmm.no zostalam porazona dzisiaj przez mimoze jej kumatoscia:diabloti: .brawo kobieto brawo.zycie jest pieeeekne:evil_lol: .boszsz ty moj kochany jakim ja probom cierpliwosci jestem poddawana:roll: :evil_lol:[/QUOTE]

No miałam przeczucie, że coś o sobie dzisiaj po tresurze tutaj znajdę. I nie zawiodłam się :eviltong: Moja popularność wciąż rośnie :cool1:

Posted

Shida, linka do uchwały Ci nie wkleję, bo to plik w wordzie, ale znajdziesz ją na tej stronie:
[url]http://www.bip.warszawa.pl/moduly/zarzadzenia_uchwaly/edycja_zarzadzenia_uchwaly.asp?str=2[/url]

Jest to uchwała Nr LXXVII/2427/2006 w sprawie Regulaminu utrzymania czystości i porządku na terenie miasta stołecznego Warszawy.

Posted

Ach ,to widze Shida ,ze masz tak samo piekny dzien jak ja.
Ja na dzien dobry pokłociłam sie w pracy .Bo przyszła kolezanka i powiedziała ,ze cyt "musze wpierdziel spuscic swojemu yorkowi ,bo znow sie zsikał za zasłona".Niestety nie wytrzymałam i kolezanka nie odzywa sie do mnie .Ja ja tylko zapytałam czemu kupiła sobie zywego psa a mogła przeciez takiego na bateryjki i palnełam gadke uswiadamajaca.No chyba mnie juz nie lubi ale ja przezywam katusze jak slysze takie rzeczy .I wiecie co ,ona jest po studiach ,pani pedagog .Ludzie sa nie do wytrzymania !

Posted

[quote name='BeataG']Shida, linka do uchwały Ci nie wkleję, bo to plik w wordzie, ale znajdziesz ją na tej stronie:
[url]http://www.bip.warszawa.pl/moduly/zarzadzenia_uchwaly/edycja_zarzadzenia_uchwaly.asp?str=2[/url]

Jest to uchwała Nr LXXVII/2427/2006 w sprawie Regulaminu utrzymania czystości i porządku na terenie miasta stołecznego Warszawy.[/QUOTE]

Dokładnie tak, z tym, że nie wiem czy ona faktycznie weszła w życie (ktoś 2 miesiące temu mi mówił, że jeszcze nie została ogłoszona). W razie czego obowiązuje ta z 8 lipca 2004 r. [B]Uchwała Nr XXXIII/756/2004 Rady Miasta Stołecznego Warszawy z dnia 8 lipca 2004 roku w sprawie szczegółowych zasad utrzymania czystości i porządku oraz określenia wymagań wobec osób utrzymujących zwierzęta domowe w zakresie bezpieczeństwa i czystości w miejscach publicznych na terenie m.st. Warszawy.[/B]
[url]http://um.warszawa.pl/v_syrenka/samorzad/index.php?dzial=uchwalyrady&miesiac=07-2004[/url]

Posted

[quote name='mimoza']Dokładnie tak, z tym, że nie wiem czy ona faktycznie weszła w życie (ktoś 2 miesiące temu mi mówił, że jeszcze nie została ogłoszona). W razie czego obowiązuje ta z 8 lipca 2004 r. [B]Uchwała Nr XXXIII/756/2004 Rady Miasta Stołecznego Warszawy z dnia 8 lipca 2004 roku w sprawie szczegółowych zasad utrzymania czystości i porządku oraz określenia wymagań wobec osób utrzymujących zwierzęta domowe w zakresie bezpieczeństwa i czystości w miejscach publicznych na terenie m.st. Warszawy.[/B]
[URL]http://um.warszawa.pl/v_syrenka/samorzad/index.php?dzial=uchwalyrady&miesiac=07-2004[/URL][/quote]

Mimoza, nie wprowadzaj ludzi w błąd! [B]Podana przeze mnie uchwała jest z 22 czerwca 2006 roku i weszła w życie 1 września 2006 r.

Uchwała z lipca 2004 nie obowiązuje już prawie od roku!
[/B]

Posted

[quote name='mimoza']No miałam przeczucie, że coś o sobie dzisiaj po tresurze tutaj znajdę. I nie zawiodłam się :eviltong: Moja popularność wciąż rośnie :cool1:[/quote]
mimoza skarrbie:loveu: -twoje punkty w rankingu staaaale rosna,tudziez prowadzisz leb w leb z justyna/chilli za wypsniecie sie psa na poscigo-czolowke:cool3: :evil_lol:

Posted

[quote name='ayshe']:roll: :roll: :roll: mysle ze najwczesniej to sie zobaczymy w zyrardowie.podjedziemy popatrzec.w zyciu nei iwdzialam zawodow ipo w polsce.i chetnie obejrze.chyba ze znowu zmienie zdanie i ktos mi nagra:roll: :evil_lol: .z chita nie bede startowac tutaj bo sie....wstydze:oops: .ona jest hmmm inna no.poczekam az bedzie inna atmosfera i wiecej ludzi zwyklych startujacych w ipo[czyyyli w przyszlym wcieleniu wystartuje:evil_lol: ].wiesz wstyd mi za ten jej aport plaski.ona ledwo z nim idzie.zaraz sie odwiem ze tluklam psa labo co.przeciez nei bede tlumaczyla wszystkim zep ies jest po rzejsciach byl katowany i tryzmany w piwnicy oraz jadl psie odchody bo nic wiecej nie mial do dyspozycji.niestety zostal jej ten powrot z aportem.:shake: .po prostu wole jechac gdzies tam bo nikt mnie tam nie oskarzy o katowanie psa.w polsce to nie wiem czy nie bylabym na swieczniku przez kilka tygodni na forach.ja ja resocjaalizuje ipo.wole nie ladowac sie w swiatek ipowskiego sportu w polsce.nigdy sie nie pchalam dorplant.chetnie was poznam ale ja wole nie pchac sie na widok.[/QUOTE]

Ayshe nie pierdziel głupoty tylko przyjezdzaj do Żyrardowa....ja mieszkam od Żyrardowa 20 km, może nie całe więc po zawodach wszystkie masochistki do mnie na :beerchug: i rozważania na temat sportu kynologicznego w Polsce , tudzież analizowanie występów .....

Posted

[quote name='BeataG']Mimoza, nie wprowadzaj ludzi w błąd! [B]Podana przeze mnie uchwała jest z 22 czerwca 2006 roku i weszła w życie 1 września 2006 r.

Uchwała z lipca 2004 nie obowiązuje już prawie od roku!
[/B][/QUOTE]

BeataG nie unoś się tak, napisałam [B]ktoś mi powiedział[/B] i [B]w razie czego[/B].

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...