Jump to content
Dogomania

nasze sposoby na odreagowanie stresu poszkoleniowego bez wpadania w nalogi

Recommended Posts

Posted

[quote name='monisieczka']O !!!!! za te pierogi to łepek ukrece przy samej szyjce.
ja uważam, że każdy moze zrobic wszystko ino tylko musi chcieć :lol: . A ze zdolnosciami to jakoś mi Boozia nie dała talentu do uczeni mojej kundlicy. Ale co tam, dziergne sobie nowy sweterek i bedzie mi lepiej:evil_lol: .[/quote]
Ale zanim ukręcisz to mam ostatnie życzenie daj je zjeść!!!:eviltong::eviltong::eviltong: Zamiast sweterka to może co innego dziergnij.......:mad::mad:

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ayshe']Gosia nie bedziesz sama-pyros bedzie i bu i zagaga i juki[chyba]:p[/QUOTE]

No to jutro wyślę zgłoszenie:cool1: ale nie jestem pewna czy ma to sens, bo nie zdążymy sie przygotować, gdyż ten tydzień wypada z treningu:placz:

Posted

Wiadomości od okulisty - zmetnienie oczu jest, nic mi sie nie wydawało. Te matowe plamki to stłuszczenie rogówki. Podobno bez wpływu na zdolność widzenia. Jakoś nie bardzo to do mnie przemawia ale no cóż, fachowiec Norkę ogladał w końcu. Mamy niestety jeszcze jakaś france wirusowa na trzeciej powiece mamy się zakraplać i poczekac na efekt. Badana była bardzo dokladnie, z kontrastem, pod lupa i nawet nie zjadła doktora. Dzielna dziewczynka , no nie?

Posted

Monisieczku, będzie dobrze! :) Skoro spec mówi, że to nic takiego, to sie nie ma czym przejmować, psy przecież nie używają oczu w takim stopniu, jak ludzie, więc im jakieś tam plamki tak znowu bardzo nie przeszkadzają ;)

Wiecie co, ja bym wolała jakąś zwykłą polską nazwę, "canto" faktycznie kojarzy się z włoskim, a przez to przeciętnemu kowalskiemu nic ta nazwa nie powie (mnie nie mówi :oops: ). Jesli już języki obce, to może coś z niemiecka? Ale oczywiście, jeśli uznacie, że ma być "Canto", to i tak się zapiszę ;)

Posted

[quote name='ayshe']asher-no coz jak zwykle nazwa bedzie przedmiotem dyskusji:lol: .[/quote]

A ja nie moge przyjsc:placz: Zapomnialam, ze w czwartek na 19:30 ide z Baroszem do Sterny

Posted

[quote name='Alix']A ja nie moge przyjsc:placz: Zapomnialam, ze w czwartek na 19:30 ide z Baroszem do Sterny[/quote]
Ty to zawsze coś sobie przypomnisz nie w pore.:mad::mad: Pytałam sie masz czas?? we wtorek nie ale w czwartek tak -no żebyś była w moim wieku to rozumiem -niemiec się kłania ale ...........Roztrzepana to faktycznie jesteś słoneczko. Jaka nazwa ci pasi??? Nie zapomnij choć tego. No i jak wcześniej skończysz to wpadnij.

Posted

[quote name='Ewa-Jo']Ty to zawsze coś sobie przypomnisz nie w pore.:mad::mad: Pytałam sie masz czas?? we wtorek nie ale w czwartek tak -no żebyś była w moim wieku to rozumiem -niemiec się kłania ale ...........Roztrzepana to faktycznie jesteś słoneczko. Jaka nazwa ci pasi??? Nie zapomnij choć tego. No i jak wcześniej skończysz to wpadnij.[/quote]

Bo nie mialam przy sobie kalendarza i bylam przekonana ze 11 maja to sroda, a wczoraj spojrzalam w kalendarz i sie okazalo ze to czwartek:-( Nie dam rady pewnie przyjsc bo wyjdziemy od Sterny okolo 20:00 musialabym jeszcze z bemowa jechac na grochow odstawic Barosza a potem dopiero do Ciebie. Bezsensu, ble, buuuu i w ogole do bani:-(
Podoba mi sie nazwa Canto ale jak wymyslicie cos innego to tez bedzie ok. Moze trzeba zrobic jakas burze mozgow, rzucac [U]luzne[/U] skojarzenia, pojedyncze wyrazy i moze cos innego wpadnie do glowy.Z czym komu kojarzy sie owczarek niemiecki np mi przychodza do glowy w tym momencie takie skojarzenia jak sluzba, posterunek, trop, wiernosc oddanie, misja i nie wiem co tam jeszcze:hmmmm:

Posted

Wiecie co, skoro już decydujemy się odwoływac do filarów rasy, to może... Horand? ;) Każdy jeden niemiecki i poniemiecki burek ma go w rodowodzie, a przede wszystkim łatwiej ludziom wytłumaczyć skąd taka nazwa ;)
I czy chcecie, żeby to było jedno słowo, czy może nazwa opisowa, np. "Stowarzyszenie miłośników owczarka niemieckiego - Canto/Hornad"?
Ja bym była za ta drugą wersją, zwłaszcza, jesli mamy choćby w minimalnym stopniu propagować rasę wśród szarego ludu :lol:

Posted

Kurczę, ja też nie dam rady dzisiaj :placz: O 20 musze być w domu, więc wpadłabym najwyżej na pół godziny... :placz:

Posted

no w takim razie to juz niewielki ma sens bo mnie tez nie bedzie-mam zawalone rece robota z psami[swoimi],do tego odnawiamy kojce..........itd:placz: .proponuje zeby kazdy zastanowil sie powaznie nad nazwa i napisal tutaj swoja propozycje:Horand czy Canto?albo nowy temat zalozyc i dyskutowac w temacie-ja czarno widze zeby nam wszystkim pasil jakis termin a to trzeba usiasc i pogadac.

Posted

[quote name='ayshe']no w takim razie to juz niewielki ma sens bo mnie tez nie bedzie-mam zawalone rece robota z psami[swoimi],do tego odnawiamy kojce..........itd:placz: .proponuje zeby kazdy zastanowil sie powaznie nad nazwa i napisal tutaj swoja propozycje:Horand czy Canto?albo nowy temat zalozyc i dyskutowac w temacie-ja czarno widze zeby nam wszystkim pasil jakis termin a to trzeba usiasc i pogadac.[/quote]
Niestety jesli chodzi o czas zgadzam się w 300%... Kaszana . Horand brzmi tak hmmm owczarkowatoniemiecko ;) , natomiast Canto przy tym moze troszkę za miekko.. Juz sama nie wiem. jak sobie babeczki bedziecie chciały , ja się zgadzam na prawie wszystko tak jestem padnieta po 4 godzinach w urzedzie skarbowym :angryy:

Posted

to co nowy temacik?:cool3: proponuje opowiedzenie sie za jedna nazwa .i nie ma -mnie jest wszystko jedno bo nie wybierzemy nic:shake: .no dobra.ja jestem za Horand.protoplasta rasy,ani eksterier ani uzytek:roll: .nie jakis super filar tylko po prostu pierwszy zarejestrowany onek.co do statutu-bez finansow proponuje stowarzyszenie zwykle,zbierajmy podpisy.jak sie uzbiera te 30 osob to wtedy napiszemy dokladnie statut.stowarzyszenie milosnikow owczarka niemieckiego"Horand":roll: SMON"Horand";)

Posted

[quote name='ayshe']no dobra.ja jestem za Horand.protoplasta rasy,ani eksterier ani uzytek:roll: .nie jakis super filar tylko po prostu pierwszy zarejestrowany onek.co do statutu-bez finansow proponuje stowarzyszenie zwykle,zbierajmy podpisy.jak sie uzbiera te 30 osob to wtedy napiszemy dokladnie statut.stowarzyszenie milosnikow owczarka niemieckiego"Horand":roll: SMON"Horand";)[/QUOTE]

Jestem za bo z nazwą jest zawsze najgorzej:cool3: jak już będzie nazwa to reszta powinna pójść gładko:razz:

Posted

3 glosy na Horand.ja,pyros,szira.aaaa....moze by druknac liste i zaczac podpisywac ?kto ma takie ustrojstwo w domu zwane drukarka?:cool3:

Posted

[quote name='ayshe']3 glosy na Horand.ja,pyros,szira.aaaa....moze by druknac liste i zaczac podpisywac ?kto ma takie ustrojstwo w domu zwane drukarka?:cool3:[/quote]
Drukarke mam ale nazwisk przyszłych członków stowarzyszenia nie mam. Poprosze liste to ją wydrukuje /w jakiej formie to ma być?/ i moge przynieśc na tresurke. Jestem tyż za Horandem jak ktoś czegoś fajniejszego nie wymyśli.

Posted

Acha co musi być na tej liście ? nazwisko i imie oczywiste ,ale czy jeszcze nie trzeba adresu i peselu???? ,coby pare razy się z tym nie wozić.

Posted

na razie horand jest mistszuniem:cool3: .no mysle ze lista ma zawierac osoby chetne do zapisania sie z marszu do stowarzyszenia a do gminy chyba wszystko jedno jakiej-co to ma za znaczenie.robisz rubryczki,imie,nazwisko,pesel,podpis i koniec.kazdy se wpisuje sam imie i nazwisko.ty masz liste z rubryczkami:razz:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...