Jump to content
Dogomania

nasze sposoby na odreagowanie stresu poszkoleniowego bez wpadania w nalogi

Recommended Posts

Posted

Oj, treserku nie denerwuj sie na nas :roll: my chcemy dobrze tylko sie gubimy troche co i jak, a bez ciebie to juz wogole :shake: poradzisz mi cos jutro po zajeciach :modla:

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ayshe napisał(a):
dodam:jak postanowiliscie zywic onka karmami przemyslowymi to robcie to z glowa.rece mi opadly po kostki.wiecie co ?wiem.przestaje sie przejmowac i skupie sie wylacznie na szkoleniu-w koncu to moja dzialka.po cholere ja sie denerwuje.jakas gooopia chyba jestem.wiecie kiedy pies jest najbardziej chory?jak wlasciciel ma za duzo kasy na badania i wetow.a to wyglada tak:ojej hmmm jakos tak nic sie nie dizeje,ooo piesek sie podrapal,a daje mu karmy.....g przy ....ilosci ruchu[duuuzo za duzo zarcia duuuuzo za malo ruchu do tej ilosci zarcia],hmmm,no jeszcze raz sie podrapal...zrobie mu moze w prezencie biorezonansik taka jestem troskliwa.....zrobilam i co?ano nico.weci maja wspanialych klientow z onkarzy.jedna taka nie mogla uwierzyc ze moje psy sa zdrowe.a jak sa chore[shado]to normalnie zyja.zyja dlugo,bez alergii,problemow stawowych,ani z kregoslupem,przyswajalnoscia czegokolwiek....
ale jak mowie to normalnie gluchota.wrrrrr.dobra.to byl moj ostatni taki tekst.robcie co chcecie-ja sie wogole juz na ten temat nie wypowiadam.

hehehehe Beatko Joshua siem czasem drapie ale jedno jest pewne jak w banku na pewno na biorezonansik i odczulanie nie pójde -przećwiczyłam na sobie/ przy czym ja naprawde jestem alergik/ i złapałam ich na oszustwie ,ale zanim ich przetestowałam to zdołałam utopić prawie 1000zl. Kiedyś BeataG napisała coś bardzo fajnego nie pamietam dokładnie ale o naiwnosci nie będącej w polsce pod ochroną prawną coś chyba w tym stylu. Ja za ta naiwność zapłaciłam. Dobrze ze jednak zaczęłąm wątpić i sprawdziłam bo pewnie do dzisiaj bym sie odczulała.:mad:

Posted

Ja mam drapanie głęboko w d...:eviltong: Tika dostaje lekko ponad 100 ale kiedy jest szkolenie dostaje tylko połowę. Teraz jak zrobiły jej się identyczne łysiny na uszach jak Fidze dopiero się zaczynam zastanawiać :roll: . W domu jadła jagnięcine. Zmniejszę dawki i wrócę na lamba, tylko czy to ma byc bewi czy pro plan czy co?? Bo wcześniej jadła Purine Dog chow ale tego jej nie dam :diabloti:

Posted

ayshe napisał(a):
aga-odstaw orjien[i tak dla pyrosa],daj jej niskobialkowa karme z jagnieciny.jak jej przejdzie zwiekszaj jej powoli bialko do 28 maksimum jednoczesnie podajac cynk.

Beata ona się drapała już tam w domu, ale nie miała tych łysych placków. Daję jej bardzo mało jedzenia. Bewi ma 24%.

Posted

Pyros-Aga
A czy ona miala kiedys sprawdzane gruczoly przydupne? Cos mi sie wydaje, ze to moze byc rzyczyna drapania.

A alergii sie nie doszukujcie, bo bedziecie mieli wkoncu tak jak ja, ONka uczulonego na pylki :roll: albo moja kolezanka, ktora ma konia uczulonego na siano :roll:

Posted

saJo napisał(a):
Pyros-Aga
A czy ona miala kiedys sprawdzane gruczoly przydupne? Cos mi sie wydaje, ze to moze byc rzyczyna drapania.

A alergii sie nie doszukujcie, bo bedziecie mieli wkoncu tak jak ja, ONka uczulonego na pylki :roll: albo moja kolezanka, ktora ma konia uczulonego na siano :roll:

No wiesz nie mam pojęcia co ona miała robione :oops:. Może i za duzo białka, na pewno zmniejszymy do max 28%. Gruczoły przydupne mówisz??:cool3: Hmmmm, zajrzymy, sprawdzimy :cool3: Zacznę zapisywać, bo pójdę do weta i tylko ją zważę :p

Posted

Eddiii, mam do ciebie prosbe, czy moglabys na sobote przyniesc plytke ze zdjeciami, ktore wstawilas, tylko z oryginalami, tzn. z duzymi. Plisss :modla::modla:
Bede dzwieczna :evil_lol:

Posted

saJo napisał(a):

dokladnie:cool1:

Posted

Pyros-Aga napisał(a):
No wiesz nie mam pojęcia co ona miała robione :oops:. Może i za duzo białka, na pewno zmniejszymy do max 28%. Gruczoły przydupne mówisz??:cool3: Hmmmm, zajrzymy, sprawdzimy :cool3: Zacznę zapisywać, bo pójdę do weta i tylko ją zważę :p
po prostu dziewczyna nie musi sobie dawac rade z taka iloscia energii z bialka..[mialam sie kurna nie odzywac ech ....ale ciul ze mnie].malo sie rusza a jak sie daje wysokobialkowa karme nie w ilosciach ze tak nazwe sladowych to problemy gotowe.karma wysokobialkowa jest doskonalym odchydzaczem ale musza byc spelnione 2 warunki:
1.pies dostaje jej tylko tyle ile spali w ruchu
2.jesli dostaje wiecej to jak sie intenssywnie rusza[np.treningi lub wogole styl bycia psa].

Posted

ada89 napisał(a):
ayshe, a co na przykład z takim moim psem, który ma zespół upośledzonego wchłaniania i karmę musi mieć jedną a przechodzenie z jednej na drugą trwało by wieczność... mamy do wyboru RC, Eukanuba i Hill's... czyli no teges wiadomo... i nie wiadomo jakby było z tolerancją na te inne karmy, bo dla niego nawet jak zje kość to rewolucja... :shake:

masz przerabane.:cool1: .
ja takie jazdy mialam z shado-mi sie udalo,pewnie dlatwego ze gooopi ma zawsze szczescie.z niego sie lalo,kompletny smrod po wszystkim.teraz wsuwa szyje indycze,cokolwiek i luz.ale tak jak mowie-mi sie po prostu udalo i jakos trawi.teraz nawet mleko nie orbi na nim wrazenia.kiedys skrecal sie z bolu od jakiegokolwiek jedzenia i doslownie wystrzeliwal smierdzacy szlam.:shake:

Posted

przepraszam, a jak nie ty to kto mi to wytłumaczy? :loveu: Ok czyli albo mniej jedzenia albo mniej białka? Albo więcej ruchu- ale rozmawiamy o rzeczach realnych :eviltong:

Posted

muminka napisał(a):
ok, ok, ja przepraszam że żyję i oddycham i głupio się jeszcze pytam. :n00b: chciałam zaspokoić ciekawość i się dowiedzieć co i jak, jako że mam szczeniaka donka od 3 tygodni na purinie pro plan puppy. chciałam nawet się spytać co wielka i wszechwiedząca treserka :modla:, spec od onków proponowałaby mi jako następną karmę (bewi puppy/junior?), ale ja już się nie odzywam. bo jeszcze mnie zbiją :mad::mad::mad: i kto wtedy z psami na spacer pójdzie :painting:???
za wielka i wszechwiedzaca treserke masz lomot:mad: :diabloti: .puppy jelsi bewi do nawet 7 miecha.plus irish cal z dodatkowym posilkeim nabialowym np.twarozek odtluszczony,rozrobiony z mlekiem puppy beaphara ,troche miodu.potem top10 beaphara.algolith.bewi jest dobry bo bez dopalaczy ale...minimalistyczny[mam nadzieje ze nie sknoca tego i nie zaczna ladowac do bewi maxa].kochanie ale ja NIE WIDZIALAM psa.takze skad moge wiedizec jak sie uwapnia.:eviltong:

Posted

Pyros-Aga napisał(a):
przepraszam, a jak nie ty to kto mi to wytłumaczy? :loveu: Ok czyli albo mniej jedzenia albo mniej białka? Albo więcej ruchu- ale rozmawiamy o rzeczach realnych :eviltong:
jesooo wiecie ze ja w sumie nie znosze sie wcinac w cudze psy?:roll: .serio-serio.
zacznij od karmy z max 24%bialka.potem zwiekszaj do 28%powinno byc dobrze.MALO KARMY.zawsze lepiej mniej niz wiecej.z onkami tak juz jest.fajna jest proformance z jagniecina ale nie pamietam bialka.bewi-masakra z jagniecina jest.acana z ziemnakami i z jagniecina.im bedzie chudsza i bardziej nie najedziona tym bedzie miala wiecej spida.:cool3:

Posted

ayshe napisał(a):
acana z ziemnakami i z jagniecina.im bedzie chudsza i bardziej nie najedziona tym bedzie miala wiecej spida.:cool3:

z ziemniakami i łososiem? chyba, bo z ziemniakami i z jagnięciną to nie znam :oops: boshe ile tych karm jest do wyboru...:wallbash: rzucę monetą..

Posted

mozliwe ze i z lososiem ale karmy z lososiem sa zawsze troszke bardziej bialkowe.wez sprawdz bo te karmy mi sie merdaja.

hiehie dzisiaj na treningu:border fruwal warkoczac [ooo ty wstretny rekawie...mnie baciorem?:evil_lol: ...ciocia ciocia jak fajosko-znowu rekaw:multi: ],nora wyakazywala jak zwykle mnostwo entuzjazmu ,2 razy super,raz do dooopy zlapala,na bacik po lapciach na rekawie jeszcze troche trzeba poczekac,nie mowie juz o grzbiecie,ale luzik....maks-nooooo ten to daje w kiche rowno[panci tez ktora nie ma instynktu samozachowawczego]...maksik wnerwiony baciorem jak trzyma rekaw jest...zabojczy norrrrmalnie...a takie to byl niemotowate[mamuska ratuj]...josh mi skasowal nadgarstek az trzasnelo tak mnie szrpnal[malusi synek co to mial zwiewac przed rekawem..no chlopak ma pare...jak zlapie i siepnie to pzorancik ma oddzielnie dlon a odzdzielnie przedramie.....czyli bylo fajosko.:diabloti:

Posted

tak, acana jest losos z ziemniakami i ryz z jagniecina. Losos ma 28% bialka, a jagniecina ma mniej, ale nie pamietam ile.

Edit: jagniecina ma 23% bialka

Posted

Pyros-Aga napisał(a):
z ziemniakami i łososiem? chyba, bo z ziemniakami i z jagnięciną to nie znam :oops: boshe ile tych karm jest do wyboru...:wallbash: rzucę monetą..

ciesz się, ja mam do wyboru 3 i i tak tylko z jednej korzystam bo nie wiem jak mój gnój reagowałby na inne...

Posted

ada89 napisał(a):
ciesz się, ja mam do wyboru 3 i i tak tylko z jednej korzystam bo nie wiem jak mój gnój reagowałby na inne...

no wlasnie aga przestan jojczyc:evil_lol:

Posted

Oki sprawdziłam: Acana łosoś z ziemniakami- białko 28% a jagnięcina 23%. Wybór prosty. Dziękuję :buzi: :Rose:

Nie jojcze tylko mi jest wszystko jedno co oni jedzą, ale chcę zepsuć nie swojego psa- jeszcze sie nie przyzwyczaiłam, ze to moje jest...

Posted

ayshe napisał(a):
jak tam agis ?:cool3: :evil_lol: .raczki bola?:cool3:

:eviltong::eviltong::eviltong: nie da sie ukryc, ze bola. Skubaniec jest jak w amoku jak widzi pozorancika. Jeszcze troche i nie bede go mogla utrzymac.
Co do instynktu - to fakt dzisiaj dalam d... :oops: ale po prostu nie moge jeszcze w to uwierzyc, ze moj Maxio pacyfista :loveu:, tak sie rozkrecil :evil_lol: Na poprzednich zajeciach, nie byl az taki rozkrecony :cool3:
A nozka w calosci i nie drasnieta :eviltong: Teraz bede uwazac :evil_lol: