ayshe Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 aaaaaaaa no i wszystkiego co dynamiczniejsze dla szirki w dniu urodzin:evil_lol:
Szira/Gosia Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Dziękuję wszystkim w imieniu Szirki:loveu: :loveu: :loveu: I jak Ayshe zmiotłaś dzisiaj wszystkich?:eviltong: 14ruda Szirka ma dysplazje a biega, skacze robi IPO (rękaw to jest to co tygryski lubią najbardziej, nawet wtedy się ożywia:eviltong:) Bierze profilaktycznie arthron no i nie rzucam za często piłeczki aby tych zwrotów nie było:lol: aha ślady tyż robimy wolnoooo:eviltong:
ayshe Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 dodam tylko zanim znikne ze ipo jest tak fajnym,wszechstronnym i BARDZO w Polsce niedocenianym sportem ze moze sie w niego bawic w sumie kazdy pies z podstawowymi popedami na jakim takim poziomie.bardzo bym chciala zeby trafil ten sport"pod strzechy"a nie byl demonizowany.i przekladany od razu na sport.wydaje mi sie ze ludzie albo zdaja ipo do uprawnien i wtedy robia to z musu i po lebkach albo mierza w sport i wtedy....no taka etykietka ipo nie sluzy zainteresowaniu sie tym szkoleniem "kowalskiego".ipo jak wkkw.na wysokim poziomie wymaga doskonalego materialu psio/ludzkiego ale...nie wszyscy startuja w wkkw na czterech gwiazdek w kl.CC na CCI.i nie kazdy powinien sie zniechecac bo pies na MS sie nie nadaje na IPO3.wydaje mi sie ze propagowanie pracy ipowskiej z psami nie moze walic w mur przymusu wysokiego sportu .nie wszystkich to bawi.nie wszyscy maja mozliwosci.ale praca ipowska jest na tyle ciekawa ze daje ogromne mozliwosci programowe.
ayshe Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 [quote name='Szira/Gosia']Dziękuję wszystkim w imieniu Szirki:loveu: :loveu: :loveu: I jak Ayshe zmiotłaś dzisiaj wszystkich?:eviltong: 14ruda Szirka ma dysplazje a biega, skacze robi IPO (rękaw to jest to co tygryski lubią najbardziej, nawet wtedy się ożywia:eviltong:) Bierze profilaktycznie arthron no i nie rzucam za często piłeczki aby tych zwrotów nie było:lol: aha ślady tyż robimy wolnoooo:eviltong:[/quote] no fakt-rekaw szira robi super:loveu: . bylam dzisiaj bardzo mila.z naciskiem na bardzo:cool3: .
Szira/Gosia Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Ja jak i mój pies uwielbiamu IPO:loveu: :loveu: :loveu: oczywiście najbardziej obronę, później ślady a na końcu posłuszeństwo:eviltong:
ayshe Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 gosia rrrany wez cos zrob z tym avatarem...jak nie szira z misiem to szira z ...inteligencja inaczej na twarzy:roll: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
shida Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 dzieki :) o juz na mnie zaczeto napadac ze border i wogole ;) ale przeciez skoro pies cos kocha to czemu sie w to nie bawic? szczegolnei ze wiele fajnych rzeczy przy okazji mozan robic :)))
Szira/Gosia Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 [quote name='ayshe']no fakt-rekaw szira robi super:loveu: . [/QUOTE] [COLOR="Red"][SIZE="4"]UWAGA[/SIZE][/COLOR] tresser pochwalił mojego psa:eviltong: trzeba zapamiętać bo musi mi to wystarczyć na pare miesięcy:eviltong: To dobrze że byłas bardzo miła z naciskiem na bardzo:eviltong:
Szira/Gosia Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 [quote name='ayshe']gosia rrrany wez cos zrob z tym avatarem...jak nie szira z misiem to szira z ...inteligencja inaczej na twarzy:roll: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:[/QUOTE] No nie moja wina że mój pies ma taką "inteligentną" minę:eviltong: musze jej zrobić zdjęcie na rękawie:oops:
ayshe Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 [quote name='Szira/Gosia'][COLOR=red][SIZE=4]UWAGA[/SIZE][/COLOR] tresser pochwalił mojego psa:eviltong: trzeba zapamiętać bo musi mi to wystarczyć na pare miesięcy:eviltong: To dobrze że byłas bardzo miła z naciskiem na bardzo:eviltong:[/quote]wymsklo mi sie ...urodiznowo sie zmusilam:roll: :diabloti: zdjecia na rekawie jest trudno zrobic.wlasciwie trzeba narobic z kilkadziesiat zeby jedno bylo naprawde super.
Szira/Gosia Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 [quote name='ayshe']wymsklo mi sie ...urodiznowo sie zmusilam:roll: :diabloti: zdjecia na rekawie jest trudno zrobic.wlasciwie trzeba narobic z kilkadziesiat zeby jedno bylo naprawde super.[/QUOTE] Zmusiłaś się tak:mad: :mad: :mad: :mad: No i pewnie nie zrobie bo moja cyfrówka godzinę jedno zdjęcie robi:placz: :placz: :placz:
ayshe Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 [quote name='saJo']ayshe Czepiasz sie, fajny avatar :rotfl::[/quote]:roll: :roll: tiaaaa jassssne:diabloti: .cala kluska:roll: ......
ayshe Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 [quote name='Szira/Gosia']Zmusiłaś się tak:mad: :mad: :mad: :mad: No i pewnie nie zrobie bo moja cyfrówka godzinę jedno zdjęcie robi:placz: :placz: :placz:[/quote]no niestety ja tez raczej nie bo ja mam tylko.....smiene:evil_lol: :eviltong: .i jak ktos nie zrobi co sie na tym zna to ja napewno nie.:cool1: jakis prezent dla kluski sie nalezal.to wydusilam.i tak duze poswiecenie z mojej strony:roll: :eviltong: :lol:
Boidae Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Radze robić zdjęcia seryjne... Jakieś wyjdzie dobre będzie klatka po klatce atak na rękaw :loveu:
ayshe Posted March 20, 2007 Author Posted March 20, 2007 [quote name='Boidae']Radze robić zdjęcia seryjne... Jakieś wyjdzie dobre będzie klatka po klatce atak na rękaw :loveu:[/quote]mysmy robili z fotografem i na 4 serie naprawde takei ze majty spadaly to wyszly ze dwa zdjatka.:roll: .bo jak chodiz o pokazanie dynamiki to film lepszy.tyle ze zdjecie ma przewage nad filmem -doskonale zdjecie to cymesik.
14ruda Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Gosia-Szira z misiem wypisz wymaluj Aicha.Maja podobne mordy:) Dzienkujem za rady i podniesienie na duchu. Bardzo bym kciała trenowac IPO,ale niestety u nas to raczej niemozliwe.W ZK też mozna trenować,ale musi byc grupa conajmniej 4 psy.Indywidualnie mnie nie stac.Chyba,że już ktos sie zgłosił.Spytam jak se podjade może w niedziele poćwiczyć w grupie.Zresztą szkoleniowiec cos mówił,że przywiezie gryzak i rękaw bo kce sprawdzic suczy popeda.Jakiegoś tam chyba ma skoro tak fajnie reaguje na gryzak a piłkie ma gdzieś. Szkoda,ze samemu nie mozna se ćwiczyć.Czy mozna tylko jestem debilem i nie wiem? Jak urozmaicic ćwiczenia z gryzakiem? Aga i Eto Aicha od małego je karmy dla szczeniat duzych ras z glukozamina i chondroityna.Je różne karmy ze sredniej lub wyższej(jak dla kogo)półki. Oprócz tego artroflex,teraz żre arthron lekoman jeden.Galaretka z kurzych łapek nieczęsto,ale nierzadko,warzywka.
saJo Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Moja bernardynka ma dysplazje na granicy C i D i pozwalam jej biegac do woli. Onas nawet jak by chciala zrobic ostry zwrot lub zachamowac w miejscu to nie jest w stanie :evil_lol: A wsuwala RC giant junior na zmiane z eukanuba junior large. Teraz wsuwa bosha adulta, zamowilam jej brita (tzn jej i drugiej suce), a potem bewi doga. Potem...no potem cos jeszcze przetestuje. Ale RC i eukanuba juz nie, bo...ona i tak dostaje sumplementy, wiec po cholere jej taka wypasiona karma. Szczegolnie, ze juz przestala rosnac (mam nadzieje :roll: )
saJo Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Ciekawe jak by wygladal bernardyn na rekawie ?? :evil_lol: Bo ona popedy ma :cool3: jak wezmie Gnojka pilke do paszczy, to nawet nie widac, ze cos w tej paszczy sie znajduje :evil_lol: Tylko za nim zlapala by rekaw, musiala by sobie jezykiem fafle "wywalic" z paszczy :evil_lol:
14ruda Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Na rękawie spoko tylko skad wziąć takiego pozoranta -terminatora?:)
Boidae Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 Tak minimum 2,5 metra by musiał mieć pozorant :evil_lol:
AM Posted March 20, 2007 Posted March 20, 2007 [quote name='saJo']Ciekawe jak by wygladal bernardyn na rekawie ?? :evil_lol: Bo ona popedy ma :cool3: jak wezmie Gnojka pilke do paszczy, to nawet nie widac, ze cos w tej paszczy sie znajduje :evil_lol: Tylko za nim zlapala by rekaw, musiala by sobie jezykiem fafle "wywalic" z paszczy :evil_lol:[/quote] [B]saJo,[/B] specjalnie dla Ciebie jutro wrzucę bernardyna, który na obronie fajnie pomiatał pozorantami :lol: :loveu: Przewodniczką tego psa jest 17 letnia dziewczyna. Razem startują w zawodach ZVV (czeskie szkolenie obronne: ślady, posłuszeństwo, obrona)
Ewa-Jo Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 [quote name='Szira/Gosia']A Szirka ma dzisiaj urodzinki:multi: kończy 4 latka:multi: Trudno sie nie złościć jak krzyczysz na mnie za to że mój pies jest wolny:-( a ja naprawde nie mam już pomysłu jak ja przyśpieszyć:-( chyba już wszstko wykorzystałam:-([/QUOTE] No to wszystkiego najlepszego dla Shirki :tort: :new-bday::BIG: :new-bday: :laola: duzo zdrówka:popcorn: :beerchug: :cunao: i pociechy z pańci:loveu:
AM Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 [B]saJo,[/B] proszę bardzo, oto Adamek na obronie :cool3: Ucieczka: [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img406.imageshack.us/img406/1414/adamek1yx9.jpg[/IMG][/URL] Czołówka: [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img406.imageshack.us/img406/1845/adamek2uh0.jpg[/IMG][/URL] Adamek ze zdobyczą: [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img406.imageshack.us/img406/8238/adamek3wn1.jpg[/IMG][/URL]
monisieczka Posted March 21, 2007 Posted March 21, 2007 [quote name='ayshe']no fakt-rekaw szira robi super:loveu: . bylam dzisiaj bardzo mila.z naciskiem na bardzo:cool3: .[/quote] ja bym nawet wzmocniła ten nacisk, z lekkim kopniakiem :angryy: , tresserunio nie kuma że durny kursancik nic nie kuma :p
Recommended Posts