Jump to content
Dogomania

nasze sposoby na odreagowanie stresu poszkoleniowego bez wpadania w nalogi

Recommended Posts

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję wszystkim w imieniu Szirki:loveu: :loveu: :loveu:
I jak Ayshe zmiotłaś dzisiaj wszystkich?:eviltong:

14ruda Szirka ma dysplazje a biega, skacze robi IPO (rękaw to jest to co tygryski lubią najbardziej, nawet wtedy się ożywia:eviltong:) Bierze profilaktycznie arthron no i nie rzucam za często piłeczki aby tych zwrotów nie było:lol: aha ślady tyż robimy wolnoooo:eviltong:

Posted

dodam tylko zanim znikne ze ipo jest tak fajnym,wszechstronnym i BARDZO w Polsce niedocenianym sportem ze moze sie w niego bawic w sumie kazdy pies z podstawowymi popedami na jakim takim poziomie.bardzo bym chciala zeby trafil ten sport"pod strzechy"a nie byl demonizowany.i przekladany od razu na sport.wydaje mi sie ze ludzie albo zdaja ipo do uprawnien i wtedy robia to z musu i po lebkach albo mierza w sport i wtedy....no taka etykietka ipo nie sluzy zainteresowaniu sie tym szkoleniem "kowalskiego".ipo jak wkkw.na wysokim poziomie wymaga doskonalego materialu psio/ludzkiego ale...nie wszyscy startuja w wkkw na czterech gwiazdek w kl.CC na CCI.i nie kazdy powinien sie zniechecac bo pies na MS sie nie nadaje na IPO3.wydaje mi sie ze propagowanie pracy ipowskiej z psami nie moze walic w mur przymusu wysokiego sportu .nie wszystkich to bawi.nie wszyscy maja mozliwosci.ale praca ipowska jest na tyle ciekawa ze daje ogromne mozliwosci programowe.

Posted

[quote name='Szira/Gosia']Dziękuję wszystkim w imieniu Szirki:loveu: :loveu: :loveu:
I jak Ayshe zmiotłaś dzisiaj wszystkich?:eviltong:

14ruda Szirka ma dysplazje a biega, skacze robi IPO (rękaw to jest to co tygryski lubią najbardziej, nawet wtedy się ożywia:eviltong:) Bierze profilaktycznie arthron no i nie rzucam za często piłeczki aby tych zwrotów nie było:lol: aha ślady tyż robimy wolnoooo:eviltong:[/quote]
no fakt-rekaw szira robi super:loveu: .
bylam dzisiaj bardzo mila.z naciskiem na bardzo:cool3: .

Posted

gosia rrrany wez cos zrob z tym avatarem...jak nie szira z misiem to szira z ...inteligencja inaczej na twarzy:roll: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

dzieki :) o juz na mnie zaczeto napadac ze border i wogole ;) ale przeciez skoro pies cos kocha to czemu sie w to nie bawic? szczegolnei ze wiele fajnych rzeczy przy okazji mozan robic :)))

Posted

[quote name='ayshe']no fakt-rekaw szira robi super:loveu: .
[/QUOTE]

[COLOR="Red"][SIZE="4"]UWAGA[/SIZE][/COLOR] tresser pochwalił mojego psa:eviltong: trzeba zapamiętać bo musi mi to wystarczyć na pare miesięcy:eviltong:

To dobrze że byłas bardzo miła z naciskiem na bardzo:eviltong:

Posted

[quote name='ayshe']gosia rrrany wez cos zrob z tym avatarem...jak nie szira z misiem to szira z ...inteligencja inaczej na twarzy:roll: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:[/QUOTE]

No nie moja wina że mój pies ma taką "inteligentną" minę:eviltong: musze jej zrobić zdjęcie na rękawie:oops:

Posted

[quote name='Szira/Gosia'][COLOR=red][SIZE=4]UWAGA[/SIZE][/COLOR] tresser pochwalił mojego psa:eviltong: trzeba zapamiętać bo musi mi to wystarczyć na pare miesięcy:eviltong:

To dobrze że byłas bardzo miła z naciskiem na bardzo:eviltong:[/quote]wymsklo mi sie ...urodiznowo sie zmusilam:roll: :diabloti:

zdjecia na rekawie jest trudno zrobic.wlasciwie trzeba narobic z kilkadziesiat zeby jedno bylo naprawde super.

Posted

[quote name='ayshe']wymsklo mi sie ...urodiznowo sie zmusilam:roll: :diabloti:

zdjecia na rekawie jest trudno zrobic.wlasciwie trzeba narobic z kilkadziesiat zeby jedno bylo naprawde super.[/QUOTE]

Zmusiłaś się tak:mad: :mad: :mad: :mad:

No i pewnie nie zrobie bo moja cyfrówka godzinę jedno zdjęcie robi:placz: :placz: :placz:

Posted

[quote name='saJo']ayshe
Czepiasz sie, fajny avatar :rotfl::[/quote]:roll: :roll: tiaaaa jassssne:diabloti: .cala kluska:roll: ......

Posted

[quote name='Szira/Gosia']Zmusiłaś się tak:mad: :mad: :mad: :mad:

No i pewnie nie zrobie bo moja cyfrówka godzinę jedno zdjęcie robi:placz: :placz: :placz:[/quote]no niestety ja tez raczej nie bo ja mam tylko.....smiene:evil_lol: :eviltong: .i jak ktos nie zrobi co sie na tym zna to ja napewno nie.:cool1:

jakis prezent dla kluski sie nalezal.to wydusilam.i tak duze poswiecenie z mojej strony:roll: :eviltong: :lol:

Posted

[quote name='Boidae']Radze robić zdjęcia seryjne... Jakieś wyjdzie dobre będzie klatka po klatce atak na rękaw :loveu:[/quote]mysmy robili z fotografem i na 4 serie naprawde takei ze majty spadaly to wyszly ze dwa zdjatka.:roll: .bo jak chodiz o pokazanie dynamiki to film lepszy.tyle ze zdjecie ma przewage nad filmem -doskonale zdjecie to cymesik.

Posted

Gosia-Szira z misiem wypisz wymaluj Aicha.Maja podobne mordy:)

Dzienkujem za rady i podniesienie na duchu.
Bardzo bym kciała trenowac IPO,ale niestety u nas to raczej niemozliwe.W ZK też mozna trenować,ale musi byc grupa conajmniej 4 psy.Indywidualnie mnie nie stac.Chyba,że już ktos sie zgłosił.Spytam jak se podjade może w niedziele poćwiczyć w grupie.Zresztą szkoleniowiec cos mówił,że przywiezie gryzak i rękaw bo kce sprawdzic suczy popeda.Jakiegoś tam chyba ma skoro tak fajnie reaguje na gryzak a piłkie ma gdzieś.
Szkoda,ze samemu nie mozna se ćwiczyć.Czy mozna tylko jestem debilem i nie wiem?
Jak urozmaicic ćwiczenia z gryzakiem?

Aga i Eto Aicha od małego je karmy dla szczeniat duzych ras z glukozamina i chondroityna.Je różne karmy ze sredniej lub wyższej(jak dla kogo)półki.
Oprócz tego artroflex,teraz żre arthron lekoman jeden.Galaretka z kurzych łapek nieczęsto,ale nierzadko,warzywka.

Posted

Moja bernardynka ma dysplazje na granicy C i D i pozwalam jej biegac do woli. Onas nawet jak by chciala zrobic ostry zwrot lub zachamowac w miejscu to nie jest w stanie :evil_lol: A wsuwala RC giant junior na zmiane z eukanuba junior large. Teraz wsuwa bosha adulta, zamowilam jej brita (tzn jej i drugiej suce), a potem bewi doga. Potem...no potem cos jeszcze przetestuje. Ale RC i eukanuba juz nie, bo...ona i tak dostaje sumplementy, wiec po cholere jej taka wypasiona karma. Szczegolnie, ze juz przestala rosnac (mam nadzieje :roll: )

Posted

Ciekawe jak by wygladal bernardyn na rekawie ?? :evil_lol: Bo ona popedy ma :cool3: jak wezmie Gnojka pilke do paszczy, to nawet nie widac, ze cos w tej paszczy sie znajduje :evil_lol: Tylko za nim zlapala by rekaw, musiala by sobie jezykiem fafle "wywalic" z paszczy :evil_lol:

Posted

[quote name='saJo']Ciekawe jak by wygladal bernardyn na rekawie ?? :evil_lol: Bo ona popedy ma :cool3: jak wezmie Gnojka pilke do paszczy, to nawet nie widac, ze cos w tej paszczy sie znajduje :evil_lol: Tylko za nim zlapala by rekaw, musiala by sobie jezykiem fafle "wywalic" z paszczy :evil_lol:[/quote]

[B]saJo,[/B]
specjalnie dla Ciebie jutro wrzucę bernardyna, który na obronie fajnie pomiatał pozorantami :lol: :loveu:
Przewodniczką tego psa jest 17 letnia dziewczyna. Razem startują w zawodach ZVV (czeskie szkolenie obronne: ślady, posłuszeństwo, obrona)

Posted

[quote name='Szira/Gosia']A Szirka ma dzisiaj urodzinki:multi: kończy 4 latka:multi:

Trudno sie nie złościć jak krzyczysz na mnie za to że mój pies jest wolny:-( a ja naprawde nie mam już pomysłu jak ja przyśpieszyć:-( chyba już wszstko wykorzystałam:-([/QUOTE]
No to wszystkiego najlepszego dla Shirki :tort: :new-bday::BIG: :new-bday: :laola: duzo zdrówka:popcorn: :beerchug: :cunao: i pociechy z pańci:loveu:

Posted

[B]saJo,[/B]
proszę bardzo, oto Adamek na obronie :cool3:

Ucieczka:
[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img406.imageshack.us/img406/1414/adamek1yx9.jpg[/IMG][/URL]

Czołówka:
[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img406.imageshack.us/img406/1845/adamek2uh0.jpg[/IMG][/URL]

Adamek ze zdobyczą:
[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img406.imageshack.us/img406/8238/adamek3wn1.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='ayshe']no fakt-rekaw szira robi super:loveu: .
bylam dzisiaj bardzo mila.z naciskiem na bardzo:cool3: .[/quote]
ja bym nawet wzmocniła ten nacisk, z lekkim kopniakiem :angryy: , tresserunio nie kuma że durny kursancik nic nie kuma :p

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...