Onomato-Peja Posted December 12, 2012 Author Posted December 12, 2012 [quote name='Jean']biedulka zębowa <głaski>[/QUOTE] ;) [quote name='evel']Ja to mam czasem wrażenie, że ona lubi do weta jeździć :evil_lol:[/QUOTE] Nie Ty jedna... Żeby było śmieszniej to nawet gdy przechodzimy obok weta, po prostu, przypadkiem to ta małpa ciągnie, żeby wejść i się chociaż przywitać. A nóż widelec ją ktoś pogłaszcze. [quote name='understandme']Wkońcu dotarłam i do Was :) [URL]http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/Rastek/DSCF5864.jpg[/URL] zdjęcie niczym z serii The Dog ;)[/QUOTE] O, no w sumie tez mi sie teraz skojarzyło. [quote name='Aleks89']Niekoniecznie od kamieni. Czarek w życiu nie wziąłby kamienia do pyska ,a miał te przednie zęby starte prawie całkowicie.A Kaja nosi kamienie od 8lat i nawet kły na nienaruszone.Lucowi kamieni nie pozwalam ,a ma kły pościerane o kilka mm od piłek ,patyków.Tak jak u ludzi jeden ma 65lat i wszystkie zęby cacy ,a inny ma 28 i nie ma zebów wcale.[/QUOTE] Niby tak, ale wersja z kamlotami wydaje mi się najbardziej prawdopodobna mimo wszystko. [quote name='Victoria']Hej, my tu po raz pierwszy :P [URL]http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/Rastek/DSCF5864.jpg[/URL] <-- to jest świetne xd[/QUOTE] ;) Raszpla się starzeje, tzn jej stawy się starzeją, bo ona sama w sobie nic a nic. Ostatnio spacery mamy bardzo urozmaicone, dziki zaczęły wcześniej wychodzic i już nie raz musiałyśmy dawać nogę z lasu, mimo, że dopiero 17,18... Nie wiem co jeszcze napisać, Raszpla się bardzo uspokoiła, nie pamietam kiedy ostatnio rzuciła się na cokolwiek z zębami. Wczoraj zrobiłam jej dzień dziecka i dostała 4 indycze serducha. A Purkel? Gruby i ospały za dnia, demon energii w nocy. W piątek/ Sobotę wybieram się z moim fagasem do Chełmna, może wrzucę ze 2 fotki, niestety bez Raszpli, nie to zdrowie, żeby od rana do wieczora była na nogach. A szkoda wielka. Quote
*Magda* Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 Gdzie się podziewacie? Co u zwierzyńca? Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba to Ty mi kiedyś pisałaś o Sobieszewie :hmmmm: Znasz jakiś sprawdzony ośrodek, domek do wynajęcia na lato? Quote
Onomato-Peja Posted February 14, 2013 Author Posted February 14, 2013 Zwierzyniec nie wiedzieć czemu uległ regeneracji troszku, całkiem sam, bez pomocy weteryniarza. Kot jakoś tak odżył a Krasnal odzyskał złoża energii. Ale za to stała się rzecz straszna... Od jakiegoś miesiąca-dwóch nie odwiedzałam Ciapkowa, ponieważ zwyczajnie czas mi na to nie pozwolił. Wybrałam się dzisiaj i nigdzie nie mogłam znaleźć Leczo i Tabora, czyli de facto psów dla których tam pojechałam... Nie chciałam wkurzać burków i wzięłam 4 sztuki na 2 partie nad rzeczkę i z powrotem, wykończona wlazłam do biura zapytać o moje psiaki i co sie okazało... Tabor przeniesiony na wybieg a Leczo uśpiony... Dostał udaru, który pomnożył jego problemy neurologiczne i nie było odwrotu... Czuję się kiepsko, bo był to trochę mój pies, tak go traktowałam. Zdjęcia się może jakieś pojawią, ale to w przyszłym tygodniu, żyjemy tak czy siak. Quote
Onomato-Peja Posted February 14, 2013 Author Posted February 14, 2013 Żyję, ale mam nadmiar wolnego czasu więc i wszędzie zaglądam i jestem na bieżąco. ;) Quote
Baton Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Myślałam, że Leczo został zaadoptowany, a tu takie wieści :shake: Quote
Dzikie nieporadne Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Rany ,jak długo cię nie było już zaczynałam się martwić....No i nigdy nie poznam tego psiaka o którym tyle słyszałam:-( Quote
Onomato-Peja Posted March 3, 2013 Author Posted March 3, 2013 Idę sobie dziś z Krasnalem po plaży i wzięło mnie, żeby skręcić w lewo a nie jak zazwyczaj w prawo, a tu takie coś... [IMG]http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/DSC00019_zpsaf1b7c4f.jpg[/IMG] [IMG]http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/DSC00015_zps657da3f3.jpg[/IMG] Quote
*Magda* Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 A co to, samochodowa wersja rozbitków? :evil_lol: Quote
Onomato-Peja Posted July 2, 2013 Author Posted July 2, 2013 [CENTER]Najwidoczniej. :) Rozbitkowie już dawno zniknęli, ktoś się ładnie na złomie dorobił, podejrzewam. ;) Z Krasnalem nieciekawie, ma coraz większe bóle łap i kręgosłupa, zastanawiam się, czy na 2-3 miesiące nie powrócić do tabletek, o wątrobę się martwię ale coś wymyślić na to trzeba. Dwa nudne zdjęcia. [IMG]http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/DSCF6068_zpsf1966285.jpg[/IMG] [IMG]http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/DSCF6071_zpsd6944eae.jpg[/IMG][/CENTER] Quote
kalyna Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Witajcie :multi: Ale macie czaderski banerek :loveu: Jakie tabletki bierze? Quote
Onomato-Peja Posted July 2, 2013 Author Posted July 2, 2013 (edited) [CENTER]A Powiem Ci, że mi wstyd, ale nie pamiętam nazwy, dostawała je w zeszłym roku. Takie duże, białe i okrągłe. :D Mamy wszystko w bazie u weta, 8 lipca idę do przychodni załatwić sobie praktyki to i sprawę tabletek załatwię. Nie żaden suplement diety ani nic. Po prostu tabletki p.zapalne i p.bólowe. Dostawała je raz - 2 razy w tygodniu i czuła się o niebo lepiej, ale wiadomo, że to nie działa na dłuższą metę. Oprócz tego zainwestuję też w końcu końskie MSM, podobno dziala wyśmienicie. :) Do tej pory podawałam jej Gelacan Fast Orlinga ale zdaje się, że to już nie pomaga, pora na zmiany. Purkel jest za to w coraz lepszej formie, co mnie dołuje, bo stał się niszczycielskim nasieniem diabła... Ale to nadal lepsze niż grzybica. :D[/CENTER] Edited July 2, 2013 by Onomato-Peja Quote
kalyna Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 No właśnie widziałam, ze wielu stosuje i poleca preparaty na stawy dla koni. Ja tam się na zdecydować nie mogę, i ciulam na dolfosie... ale chyba i tak muszę zmienić na coś innego...Ostatnio psiaki mają dużo więcej ruchu niż normalnie, a nie chce aby zjechały sobie stawy... Z przeciwbulowych to kojarzę tylko Metafen. Nic innego.. myślałam, że to coś takiego jak suplement jej podawałaś, dlatego pytałam. No to się nie nudzisz :diabloti: Quote
*Magda* Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Kurcze, ale jak z dawkami tych końskich specyfików w stosunku do psa? A koteczka bym pooglądała :cool3::loveu: Quote
Onomato-Peja Posted July 2, 2013 Author Posted July 2, 2013 [CENTER][B]kalyna - [/B]spróbuj, najwyżej odstawisz, myślę, że łatwo się tego pozbyć w razie pomyłki. :) Możliwe, że to Metafen, właśnie mi migocze, że nazwa na M się zaczynała. [B]magdabroy - [/B]nie mam pojęcia, mam zamiar skonsultować to z wetem, jeśli on mi nie pomoże to po prostu przeliczę ile tego wychodzi na 25kg psa ;) A jeśli jutro dopisze pogoda to koteczka wykopię na dwór, więc jest szansa na jakieś zdjęcia. :) Btw, przy okazji pobytu w lumpie znalazłam szpetną bluzkę z fajnego materiału (czyt. Raszpla ma nową obrożę). :lol: I w antykwariacie upolowałam dwie zadowalające pozycje. :) 43zł za obie, żyć nie umierać... Miejsca już na książki nie mam będe musiała o półkach naściennych pomyśleć. [IMG]http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/DSCF6073_zps333806af.jpg[/IMG][/CENTER] Quote
*Magda* Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 To jak dowiesz się jak to przeliczyć na psa, to się podziel informacją ;) Czekam na jutrzejsze foty koteczka :lol: Quote
kalyna Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Zależy jaki preparat... wiem, że z jednego to np. 3 ml na każde 10kg. o normalnej aktywności. A np. pies po operacji z chorymi stawami, dostaje w przeliczeniu dla koni sportowych i podobno różnica jest ogromna. Bo to wystarczy przeliczyć ile wychodzi na kg dla konia i proporcję wyliczyć. Tylko tego zamawia się dużo, to i sporo kosztuje.. więc tylko to mnie na razie wstrzymuje... :roll: Quote
Majkowska Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Ale ona piękna:loveu: I ile ruchu u was. Super. Piłeczka widać że króluje. Quote
Onomato-Peja Posted July 2, 2013 Author Posted July 2, 2013 [CENTER][B]magdabroy - [/B]jeśli coś nowego usłyszę to oczywiście napiszę o tym :) zdjęć nie obiecuję, bo pogoda ostatnio u nas leży, ale jeśli będą możliwości to i chęci się znajdą :lol: [B]kalyna - [/B]dużo kosztuje?? Ja się spotkałam z preparatami za ok. 150-200zł za 1kg, gdzie ja tyle płaciłam za 0.5kg Gelacan Fast... Spora różnica cenowa ale jak najbardziej na korzyść. [B]Majkowska -[/B]No ruchu ostatnio troszkę mniej, niestety. Jednak myślę, że sytuacja się poprawi wraz z nowym specyfikiem. :) Powrócimy do ciut aktywniejszego trybu. Nie chwaliłam się na pewno, że dostałam rower? :D Tzn dostałam-kupiłam, mam do spłacenia 1000zł, połowę. Ale rower jest piękny i cudowny. Co chwilę robię sobie wycieczki do Pucka czy Władysławowa, pies nie może się ruszyć to robię grube kilometry w inny sposób. :lol: Puck, jakość komórkowa niestety, ale aparat i tak o wiele lepszej nie daje w chwili obecnej. [img]http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/DSC00192_zps8776c591.jpg[/img] [img]http://i1219.photobucket.com/albums/dd440/Fotopeja/DSC00189_zps6ddadcfb.jpg[/img][/CENTER] Quote
Majkowska Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 woooow ale pięknie! A sucz też rowerkuje? Dzięki za odwiedziny u Waldka, wpadajcie czasem, miło nam będzie. PObiegały by razem. Jeden przyjazny owczarek by nam naprawił całość sytuacji. Quote
Onomato-Peja Posted July 2, 2013 Author Posted July 2, 2013 [CENTER][B] Majkowska[/B] - sucz ma stawy na wyczerpaniu, nie mogłabym jej tak katować ;) Ogółem rower i pies są u mnie nie do pogodzenia, jak już wsiadam to staram się utrzymywać średnią prędkość w granicach 28-30km/h no i nie obieram krótszych tras niż te 70km. Chyba każdego psa by to przerosło. Przyjazny owczarek. :D Niby w tej chwili już tak, nie jest problemowa do psów, od dłuższego czasu, ale ciągle pamiętam jej dziką agresję i spazmy na samym początku. Aż dziwnie mi o niej mówić pies łagodny. Niedługo nam 4 lata miną swoją drogą, jak to zleciało...[/CENTER] Quote
kalyna Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 oo to nawet nie ma co narzekać.. bo to 220zł za niecały litr.. ale dawkowanie jest małe... kopiuję z innego forum.. np. to: [URL]http://www.pasze.sklep.pl/asortymenty-konie-html/suplementy-html/wi/cortaflex-kentucky-liquid-joint-supplement.html[/URL] ale nie ma w składzie, ile czego jest :roll: a masz coś innego na oku? Quote
Majkowska Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 [quote name='Onomato-Peja'][CENTER][B] Majkowska[/B] - sucz ma stawy na wyczerpaniu, nie mogłabym jej tak katować ;) Ogółem rower i pies są u mnie nie do pogodzenia, jak już wsiadam to staram się utrzymywać średnią prędkość w granicach 28-30km/h no i nie obieram krótszych tras niż te 70km. Chyba każdego psa by to przerosło. Przyjazny owczarek. :D Niby w tej chwili już tak, nie jest problemowa do psów, od dłuższego czasu, ale ciągle pamiętam jej dziką agresję i spazmy na samym początku. Aż dziwnie mi o niej mówić pies łagodny. Niedługo nam 4 lata miną swoją drogą, jak to zleciało...[/CENTER] [/QUOTE] Ujojoj :( Biedna sunia. A co się dokładnie z tymi stawami dzieje? Przyznaję że nie prześledziłam dokładnie wątku ale coś mi tam mignęło... Myślisz że pointera też by przerosło? Gotowa bym była pożyczyć Ci Waldka żeby to sprawdzić. :evil_lol: My jakoś do owczarków mamy pecha. Mało jest takich co są przyjazne. Nie wiem czy to wina Waldka ruchliwości i ich pobudliwości, czy są agresywne, czy go ustawiają, ale jak narazie praktycznie wszystkie ostre sytuacje które miałam to był atak owczarków. I nie powiem, Waldek ma teraz lekki uraz już. Nie mam pojęcia dlaczego się tak dzieje, a owczarku zawsze lubiałam. Quote
Onomato-Peja Posted July 2, 2013 Author Posted July 2, 2013 [CENTER][B]kalyna - [/B]Dopiero szukam konkretnego preparatu, mi zależy na proszku i mam dylemat, czy inwestować w czyste MSM [URL]http://x-horse.com/equimins__msm__methyl_sulphonyl_methane-5815i[/URL] czy znaleźć dodatek w formie kwasu hialuronowego... Co do kwasu mam mieszane uczucia, sama byłam zmuszona, przez ostatnie 3 miesiące aplikować go w kolana, wykryto mi chondromalację no i niby jest lepiej, ale nie idealnie - jak miało być. [B]Majkowska - [/B]Starcze narośle na kręgosłupie i za mała główka kości udowej, mogę powiedzieć, że lekka dysplazja. Myślę, że pointera też. :D Ludzie często biorą sobie owczarka oczarowani filmami, owszem są to psy łatwe w kontakcie i prowadzeniu, ale i łatwo wchodzą na głowę gdy im się na to pozwoli. Też znam prawie same agresywne owczary.[/CENTER] Quote
Majkowska Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 [quote name='Onomato-Peja'][CENTER]. Myślę, że pointera też. :D [/CENTER] [/QUOTE] Nie uwierzę dopóki nie zobaczę ;) Fajnie że na wasz wątek trafiłam. Jutro wpadniemy znowu, a teraz się żegnamy i życzymy kolorowych snów :) Quote
Recommended Posts