Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 274
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Iv_, ona jest przekochana, uwielbia ludzi, oddana, spokojna. Tylko urodę ma nieszczególną - przodozgryz, lekko wyłupiaste oczka....
Jak ją pierwszy raz zobaczyłam to strasznie mi się spodobała, dopiero inne osoby zauważyły, że piekna nie jest. Ale dla mnie to chyba nie ma brzydkich psów....

Posted

Tomcużku, wiesz uroda to rzecz względna ;) Moja Mika, ta mniejsza w avatarku, też pięknością nie jest. Małe to, długie jamnikowato, długi pyszczycho ma i wytrzeszczone oczy, ogon zakręcony jak u świnki :roll:, łapiny chudzieńkie jak gałązki. A charakter matkooooo wredne to do spodu, w dodatku roztrzęsiona i histeryczna, wszystkiego się boi :roll: ja mówię na nią Zgredza jak jestem zła :evil_lol: a jak nie jestem to mówię "moje maleństwo", albo Mikcia :loveu:
Jest upierdliwa, złośliwa i ciągle kwęka. Jak byłą mała pytałam weterynarza co jej jest, że ona tak cały czas stęka. On się jej przyglądał, obserwował i w końcu powiedział tak "ten typ tak ma - boli ją życie, ze wszystkiego jest nie zadowolona" :cool3: Taka jest po prostu.
Ale ja ją kocham taką jaka jest :loveu:, bo tak cudownie się cieszy jak wracam do domu, tak miło się rano do mnie tuli i zaczepia do miziania, tak przebiegle mnie kantuje, że jeszcze nie dostała ciasteczka i w dodatku jest tak szybko myśląca, że jeszcze ja nie pomyślę, a ona wie już co będę robić :diabloti:
Jako szczeniak była skazana na śmierć, zabrałam ją jak miała 5 tygodni, myślę, że chyba dla tego jest taka roztrzęsiona i histeryczna.
Jejku, ależ ja się rozpisałam, aż wstyd :oops:

Chciałam tylko powiedzieć, że Tinka też znajdzie swojego ludzia mimo tych rożnych swoich mankamentów, który bezwarunkowo ją pokocha :loveu:

Posted

Ależ pięknie to napisałaś. :loveu:

Dla mnie uroda psa bądź jej brak nie ma żadnego znaczenia. I wierzę, że jeśli ktoś zechce przygarnąć Tinkę to dla niej samej, a nie dla jej wyglądu. I że to będzie najwspanialszy dom pod słońcem!

Posted

[quote name='tomcug']Ewelinko, wybierz się, wybierz w wolnej chcwili. I jak możesz to zrób parę foteczek, wkleimy sobie tu.
.[/QUOTE]
oczywiście jak dotrę, to pewnie pełna fotorelacja będzie :lol:

nie ma brzydkich psów.. i Tinka niebawem znajdzie ten wymarzony domek :loveu:

Posted

[INDENT] [CENTER][B]Zapraszam do TARY - kolejnej jędrzejowskiej ONki, wyciągniętej z PSIEGO OBOZU ZAGŁADY - DYMIN:[/B]

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/187444-TARA-kolejna-pi%C4%99kna-ONka-z-J%C4%99drzejowa-wyci%C4%85gni%C4%99ta-z-PSIEGO-OBOZU-ZAG%C5%81ADY-szuka-domu%21?p=14870098#post14870098"][U]http://www.dogomania.pl/threads/187444-TARA-kolejna-pi%C4%99kna-ONka-z-J%C4%99drzejowa-wyci%C4%85gni%C4%99ta-z-PSIEGO-OBOZU-ZAG%C5%81ADY-szuka-domu!?p=14870098#post14870098[/U][/URL][/CENTER]
[/INDENT]

Posted

Wiadomości od Sarci - Tosi:

[B]Tosia ma sie bardzo dobrze:) Ale mecza bidulke te upaly, jak nas wszystkich.[/B]
[B]Zaszczepilismy ja w poniedzialek i narazie urwisek siedzi w domku... Pan weterynarz powiedzial ze ma absolutny zakaz wychodzenia wiec sluchamy zelecen:)[/B]
[B] Oczywiscie wiaze sie z tym ze Tosia nam zasikuje cale mieszkanie, ale mamy z Michalem z tego czasem niezly ubaw:) Nieraz jak jest goraca i niunia pije duzo wody, to jak zacznie sikac... W pol godziny potrafi sie zalatwic 6 razy! I to jeszcze nie zeby jakos pozadnie tylko raz siknie wiecej a poznie tylko po kropeleczce ;] I kto pierwszy zauwazy to jedno do drugiego mowi: "Ty wycierasz!";p I uczymy ja siusiac na gazety. Na poczatku rozlozylismy je po calym mieszkaniu, ale cwaniarka i tak potrafila znalezc dziurke gdzie widac kawalek podlogi!:) Teraz juz troche sie nauczyla, ale zdrza jej sie zrobic nam niespodzianke na srodku dywanu.[/B]
[B]Urosla, wydaje mi sie ze nawet sporo. Takie jej sie lapki grubsze zrobily,[/B]
[B]a pyszczek ma taki sliczny ze czasmai nie moge sie na nia napatrzec. Oczywiscie gryzie co popadnie. Najbardziej to chyba buty i nasze stopy, plus wyciaga mi bielizne z szafki i robi sobie wyscigi z moim biustonoszem po calym mieszkaniu!:) Tlumacze jej ze jest jeszcze na to zamala, ale ona chyba uwaza ze jest juz w sam raz :) No i lubi sie uwiesic nogawki od spodni jak sprzatam albo jak Michal cos robi w mieszkaniu i jezdzi tak uczepiona poki jej sie nie znudzi :)[/B]
[B] Mimo jak jestesmy zmeczeni po pracy, to Tosiunia potrafi sie tez bawic sama, bierze sobie swoje zabawki i szaleje :) Ale wtedy nie sposob jest sie do niej nie dolaczyc i pobawic. No po prostu nie umiemy jej odmowic :)[/B]
[B]Umie zawolac jak chce sie pobawic, jak jest glodna albo jak chce zeby ja wziac na rece... Takie nasze dzieciatko :) Nastepne szczepienie za dwa tygodnie, juz nie mozemy sie doczekac, kiedy bedziemy mogli brac sunie w plener na spacery:)[/B]

Posted

Tinka została zaszczepiona na wszystkie choróbska, a teraz.....

Kciuki moccccnnnnoooo trzymać za Tinkę:thumbs::thumbs:[IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/thumbs.gif[/IMG]. W niedzielę będzie wszystko wiadomo!;)

Posted

Tak jest!!! Trzymam [IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/thumbs.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/thumbs.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/thumbs.gif[/IMG] :multi:
i powiem szczerze, ciekawość mnie zżera :cool3: :evil_lol:

a o Tosi (Sarci) to sama przyjemność czytać, dobrze maleńka trafiła :loveu::loveu:

Posted

[quote name='ewelinka_m']z ciekawości tak po cichu...jakie rejony? ;)[/QUOTE]

Nie wiem, to wie Ania, u której Tinka przebywa na tymczasie. Ale jeśli wszystko się ułoży to będzie obszerna relacja. Zdradzę tylko, że to bardzo dobrzy znajomi weterynarza, u którego Ania leczy swoje zwierzątka i ma do nich wielkie zaufanie. Ania już się z nimi widziała, rozmawiala, same superlatywy. No już nie ciągnijcie mnie za język.....:eviltong: :evil_lol:

Posted

:ekmm: no to nie ciągniemy już :ekmm: :eviltong:
Trzymamy kciuk :kciuki: i czekamy niedzielnych relacji :evil_lol: tylko obszernych, jak obiecałaś :lmaa:

:diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

[B]zapraszam na wątek mojej tymczasowiczki oraz mamusi, która została na ulicy:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/187795-Matka-i-szczenior-koczuj%C4%85-na-ulicy!Szczeniak-ju%C5%BC-w-dt..mamusia-czeka-na-POMOC!?p=14904852#post14904852[/url][/B]

Posted

A ja obwieszczam wszem i wobec, że Tinka ma dom w Kielcach! Panciostwo bardzo pokochało nowego przybysza a sunia jest grzeczna niezmiernie. Nie piszczy, kiedy musi zostać samam w domku, pięknie bawi się z kotkiem, chodzi krok w krok za swoimi ludźmi, nawet do pracy z nimi chodzi! :razz:

Ania spotykała się z nowym domkiem kilka razy, kiedy dopełnią formalności związanych z podpisaniem karty adopcyjnej to powiem, jak to ulica (zapomniałam:oops:). Wkrótce sunia przejdzie zabieg sterylizacji w prywatnej kilinice ;), same ochy i achy na jej temat. :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

A tu wklejam wieści od Ani, dosłownie:

[B]Jeżeli chodzi o to jak spotkała Tinka swoich nowych właścicieli to:[/B] [B]
umówiłam się z wetem na kastrację Lilki - naszej kociczki no i na szczepienia odrobaczenia Tiny.[/B][B]
Okazało się że mam iść w ten dzień do pracy ale zamieniłam zmiany i pojechaliśmy!! Na miejscu okazało się że znajomy Pani doktor szuka małego pieska ale nie szczeniaczka. Zadzwoniła do niego i okazało się że za 1,5 godz możemy się spotkać. Podkreślę tu że Pan odwołał swoje spotkanie żeby zobaczyć Tinkę. Przyjechał sam więc zrobił Tinie pare zdjęć i przesłał żonie. No i żona też się pojawiła!! Tinka im się spodobała a to że u nas nauczyła się do kota to było jej wielkim plusem:) Bo Państwo maja zaadoptowanego kota:) I tak Tinka zyskała wspaniałą rodzinkę. Państwo mieli juz pieski, ale Tinka jest ich pierwszym wqspólnym. Niczego nie będzie jej już brakować, w domu jest rozpieszczana i wszędzie jeździ ze swoimi właścicielami, nawet do pracy:)[U]

Państwo są nią zachwyceni!!

[/U][/B]Pozostał nam dług. W wakacje bazarek skombinuję, pod koniec tygodnia Ania dośle skany rachunków za szczepienie i paliwo. Dużo wzięła na siebie - jedzonko, dołożyła połowę do paliwa, odpchlenie...

[B]"Niestety nie mam jak teraz przesłać rachunków ale do końca tygodnia pójdę do znajomej i prześlę.[/B]
[B]wyszło:
65,00 - szczepienie i wścieklizna

30,00 - dojazd do Pinczowa po Tinkę, dojazd do weta, i w niedzielę na podpisanie umowy.

odpchlenie wziełam na siebie. jeżeli chodzi o kase za benzyne to połowe wzieliśmy na siebie".
[/B]

Posted

Jak strasznie się cieszę Tomcużkowa :multi::loveu: Tinka spotkała swojego ludzia tzn; ludzi, którym nie przeszkadzały jej wyłupiaste oczka :evil_lol: i przodozgryz ich nie odstraszył :cool3:
Cudowna wiadomość, bardzo się cieszę :cunao:
Tinko, wszystkiego najlepszego w nowym domku :loveu::loveu:

Posted

[quote name='Iv_']Jak strasznie się cieszę Tomcużkowa :multi::loveu: Tinka spotkała swojego ludzia tzn; ludzi, którym nie przeszkadzały jej wyłupiaste oczka :evil_lol: i przodozgryz ich nie odstraszył :cool3:
Cudowna wiadomość, bardzo się cieszę :cunao:
Tinko, wszystkiego najlepszego w nowym domku :loveu::loveu:[/QUOTE]

Ivuś, nareszcie ktoś cieszy sie razem ze mną szczęściem sunieczki. :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:Trafiła do naprawdę cudnego domku, ogromnie się cieszę, to taka pokorna i oddana sunieczka.:fadein:

Posted

[FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=Blue][B]Zapraszam do naszej ... czwartej w tym miesiącu ONki FIGI:[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Verdana]

[/FONT]
[CENTER] [FONT=Verdana][SIZE=2][URL]http://www.dogomania.pl/threads/187954-FIGA-14-mies.-sunia-OWCZAREK-NIEMIECKI-kolejna-ONka-z-J%C4%99drzejowa-czeka-na-DOM?p=14919041#post14919041[/URL][/SIZE][/FONT][/CENTER]

Posted

Oby wszystkie wątki miały takie cudowne zakończenia :loveu::loveu::loveu:
[COLOR=LightBlue]
[COLOR=Gray]Tomcużku, poniedziałek/wtorek zajrzyj na konto[/COLOR][/COLOR] ;)

Posted

[quote name='Iv_']Oby wszystkie wątki miały takie cudowne zakończenia :loveu::loveu::loveu:
[COLOR=LightBlue]
[COLOR=Gray]Tomcużku, poniedziałek/wtorek zajrzyj na konto[/COLOR][/COLOR] ;)[/QUOTE]

Rany, Ivuś, jak ja Ci dziękuję. [IMG]http://medlem.spray.se/liviatn/images/K%20Doing%202/d068.gif[/IMG] :loveu: :oops:

Musze pogonić Anię, żeby te rachunki zeskanowała i całe towarzystwo, bo cos się ociągają z nowymi wieściami. :mad: