Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='danka1234']zatem poprosze o tekst z wszystkim informacjami jakie mają tam być,kontakt i wiecej zdjeć.[/QUOTE]

niestety nie mam wiecej zdjec Niki. I wiem, ze te co sa - sa strasznie sabe i nie pomoga jej w znalezieniu domku :(

Nowe fotki musialaby zrobic Olenka w schronisku, ja tam nie jestem na miejscu ...
Ale nie wiem czy po tym, co pisala o suni, nie wstrzymac sie na razie z tymi ogloszeniami ...

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='olenka_f']
misia dziś bawiła się ze mną, przychodziła i prosiła o zabawę lubi pluszaki :)
Erni w domu , ludziska świetni :)[/QUOTE]

super wiadomosci :) Erniego zdjelam ze strony, Zete wstawilam

Posted

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/_i2YqrFDX5NM/TYZf3lTCOkI/AAAAAAAAJJc/wj16kjgFo5U/s800/Zdj%C4%99cie0614.jpg[/IMG]

Dojechaliśmy do Gdańska cali i zdrowi :) Erni jest nadal obolały, ale przy tym bardzo spokojny.
Jutro czeka nas pierwsza wizyta u weterynarza. Trzymajcie kciuki!

Posted

strasznie fajnie widziec tego slodziaka w domowych pieleszach!!! zycze z serca, zebyscie mieli z niego pocieche! czy moge wstawic te fotke na strone starogardzkiego schroniska do dzialu NOWE DOMKI???

a moze bys jeszcze napisala po kilku dniach jak sie piesek sprawuje - to wstawie tez relacje??

Posted

[quote name='Ilonajot']
Ale nie wiem czy po tym, co pisala o suni, nie wstrzymac sie na razie z tymi ogloszeniami ...[/QUOTE]
nie zgadzam się, Nika to staruszeczka ale to nie znaczy że na ostatnie chwile życia nie jest jej potrzebny dom i miłość. Okropna jest śmierć w schroniskowym boksie - samotna i odrzucona :(

Posted

[quote name='olenka_f']nie zgadzam się, Nika to staruszeczka ale to nie znaczy że na ostatnie chwile życia nie jest jej potrzebny dom i miłość. Okropna jest śmierć w schroniskowym boksie - samotna i odrzucona :([/QUOTE]
absolutnie nie to mialam na mysli

Posted

wiem Kochana, ja tylko bardzo bym chciała żeby Nika miała szybko dom, bardzo szybko
jej niewiele potzreba tylko dom bez kota, króciutkie spacerki i jedzonko najlepiej takie domowe - łagodne
teraz mam kilka dni urlopu ale po nim będę jej wozić jedzenie - tylko tyle mogę :(

Posted

jasne, że tak. Pewnie w krótkim czasie zamęczymy Was fotami Erniego :) i będziemy informować jakie są dalsze losy psiaka.
Psina wykąpana, śpi jak suseł :) martwi nas jego łapa i to, że ciężko mu się oddycha. No nic... trzeba być dobrej myśli!
Jesteśmy na łączach!

Posted

[quote name='dominika.prosinowska']jasne, że tak. Pewnie w krótkim czasie zamęczymy Was fotami Erniego :) i będziemy informować jakie są dalsze losy psiaka.
Psina wykąpana, śpi jak suseł :) martwi nas jego łapa i to, że ciężko mu się oddycha. No nic... trzeba być dobrej myśli!
Jesteśmy na łączach![/QUOTE]

trzymamy kciuki!!! niech szybciutko wraca do zdrowia! w domku na pewno ma wieksze szanse

Posted

[quote name='dominika.prosinowska']jasne, że tak. Pewnie w krótkim czasie zamęczymy Was fotami Erniego :) i będziemy informować jakie są dalsze losy psiaka.
Jesteśmy na łączach![/QUOTE]

Brawo! Gratulacje!
Ciesze się ogromnie!

Nie ma lepszych psiaków jak te schroniskowe, a wiem, co piszę, bo mój pierwszy pies był ze schronu, teraz też mam schronowego.

Posted

[quote name='olenka_f']jest przeniesiona do innego psa, którego leje przy jedzeniu więc Misia je w kuchni a po zjedzeniu wchodzi w półkę z farbami i chce zniknąć :(
we wtorek idzie do domu[/QUOTE]

Do domu?
O! To chyba świetna wiadomość.
Czy ludzie będą potrafili i chcieli ją "oswoić". Czy porzebują wsparcia - jakby co to się zgłaszam.

Posted

[quote name='danka1234']czytam własnie ze Emi zle się czuje,czekam zatem na dalsze wieści.[/QUOTE]

Olenka pisze, zeby oglaszac bardzo bardzo pilnie.

Niestety nie ma innych fotek, niz te dwie co sa na watku jamnikow w potrzebie (wiec na razie trzeba wykorzystac te, potem w razie czego podmienic lub dodac).

Tekst:
"Niki to starsza, ok.11-letnia jamniczka miniaturowa. Trafiła do schroniska w strasznym stanie, bardzo wychudzona i zaniedbana. Niki pomimo wieku i tego, że jest schorowana, ma charakterek i temperament. Do ludzi jest przyjazna, aczkolwiek bardzo pilnuje "swojej własności", np. zabawek. Niki powinna trafić do domu bez kotów, ponieważ potrafi być do nich bardzo zajadła. Z innymi pieskami za to ładnie się dogaduje. To malutka niekłopotliwa sunia, nie potrzebuje wiele, krótkie nieforsowne spacerki, kocyk i łagodne dla żołądka, najlepiej "domowe", gotowane jedzenie. Nie pozwólmy, aby ta malutka sunia spędziła resztę życia w schronisku!

Kontakt w sprawie adopcji Niki:

"OTOZ Animals" Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt
ul. Hermanowska 24
83-200 Starogard Gdański
tel. 505 419 211"

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images38.fotosik.pl/638/7d4d3951f7684f19.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='Itske']Do domu?
O! To chyba świetna wiadomość.
Czy ludzie będą potrafili i chcieli ją "oswoić". Czy porzebują wsparcia - jakby co to się zgłaszam.[/QUOTE]

Itske, zobacz co napisala Olenka o Misi dzis - ze chciala sie sama z siebie bawic i lubi pluszaki :)
to wieeeeeeelki postep!!!

Posted

Proszę się na moment wstrzymać z ogłoszeniami dla Niki, jeśli ktoś akurat robi w ciemną noc!!! Idę pozmieniać tekst.

EDIT: Proszę o sugestie co do poprawek.

[CENTER][CENTER]Samotność tak strasznie boli… W zimnej, nieprzyjaznej ciemności schroniskowych boksów płacz słychać najciszej. Serce rozrywa ogłuszająca rozpacz, którą może usłyszeć tylko wrażliwy człowiek.[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Jestem Niki i umieram samotnie, wciąż mając nadzieję na spotkanie z Dwunożnym, który mnie przygarnie.[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Jestem Niki, mam 11 lat i przypominam miniaturowego jamnika. Wiele przeżyłam, trafiłam do schroniska zaniedbana i wychudzona. W dzień potrafię okazać swój charakter i temperament, ale noc zrywa ze mnie maskę i pokazuje pustym ścianom tęsknotę. A przecież tak niewiele mi potrzeba - krótkie nieforsowne spacerki, kocyk i łagodne dla żołądka, najlepiej "domowe", gotowane jedzenie.[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]„Tak niewiele” – wmawiam sobie cicho łkając, a lęk mnie paraliżuje. Nie chcę odejść w schronisku. Proszę, nie… [/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Jestem Niki i jeśli doświadczasz samotności, przygarnij mnie. Podobno psia miłość najlepiej ją rozwiewa. [/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER] [/CENTER][/CENTER]

[CENTER][CENTER][COLOR=red]Kontakt w sprawie adopcji Niki:

ul. Hermanowska 24
83-200 Starogard Gdański
tel. 505 419 211"[/COLOR][/CENTER][/CENTER]

Posted

[quote name='plina']Proszę się na moment wstrzymać z ogłoszeniami dla Niki, jeśli ktoś akurat robi w ciemną noc!!! Idę pozmieniać tekst.[/QUOTE]

oooo, super Plina, ze jestes! - na pewno cos fajniejszego napiszesz :)

nawet myslalam, zeby cie poprosic, ale jak Olenka napisala, ze to PILNE, to wyskrobalam cos sama ...

Posted

[quote name='plina']Proszę się na moment wstrzymać z ogłoszeniami dla Niki, jeśli ktoś akurat robi w ciemną noc!!! Idę pozmieniać tekst.

EDIT: Proszę o sugestie co do poprawek.

[CENTER][CENTER]Samotność tak strasznie boli… W zimnej, nieprzyjaznej ciemności schroniskowych boksów płacz słychać najciszej. Serce rozrywa ogłuszająca rozpacz, którą może usłyszeć tylko wrażliwy człowiek.[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Jestem Niki i umieram samotnie, wciąż mając nadzieję na spotkanie z Dwunożnym, który mnie przygarnie.[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Jestem Niki, mam 11 lat i przypominam miniaturowego jamnika. Wiele przeżyłam, trafiłam do schroniska zaniedbana i wychudzona. W dzień potrafię okazać swój charakter i temperament, ale noc zrywa ze mnie maskę i pokazuje pustym ścianom tęsknotę. A przecież tak niewiele mi potrzeba - krótkie nieforsowne spacerki, kocyk i łagodne dla żołądka, najlepiej "domowe", gotowane jedzenie.[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]„Tak niewiele” – wmawiam sobie cicho łkając, a lęk mnie paraliżuje. Nie chcę odejść w schronisku. Proszę, nie… [/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Jestem Niki i jeśli doświadczasz samotności, przygarnij mnie. Podobno psia miłość najlepiej ją rozwiewa. [/CENTER][/CENTER]

[CENTER][CENTER][COLOR=red]Kontakt w sprawie adopcji Niki:

ul. Hermanowska 24
83-200 Starogard Gdański
tel. 505 419 211"[/COLOR][/CENTER][/CENTER][/QUOTE]

pieknie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='Ilonajot']pieknie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/QUOTE]
No, to teraz na maxa ogłaszać, bo sprawa rzeczywiście pilna!! Mogę ogłaszać psiaki, ale tylko pomiędzy bazarkami, bo one mnie odrobinę wykańczają. Teraz akurat mam przerwę, pod koniec miesiąca znowu ostro do roboty. Więc jak zniknę na dłużej z wątku, to tylko dlatego, że mam bazarek. Wtedy pojawiam się tylko na wątku jego wątku. Piszę to, bo chciałam jakoś wyjaśnić sytuacje, które nastąpią ;)

Posted

[quote name='dominika.prosinowska']Dojechaliśmy do Gdańska cali i zdrowi :) Erni jest nadal obolały, ale przy tym bardzo spokojny.
Jutro czeka nas pierwsza wizyta u weterynarza. Trzymajcie kciuki![/QUOTE]
Kciuki zaciśnięte!
Pisz co z jego zdrowiem bo wiele osób się o niego martwi!

p.s.
jak chlopak dojdzie do siebie to może jakiś spacerek czy inne szkolenie PT?
jak by co to PW do mnie i sie umówimy z ogonami!