Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest Elżbieta481
Posted

Cytuję:
BajkoB, nie mam już wątku Twojego stadka. Dlatego piszę tutaj. Bardzo współczuję straty Bartusia. Nigdy nie zapomnę jego opowieści.

Życzę zdrowia małemu.
---------------------------
Nie ma wątku?To rozumiem tu będą wiadomości o Brajlu?Dobrze kojarzę osoby-Bajka jest od Brajla-czy coś mylę???
E/W

Posted

Waldi,wątek Brajla i stadka jest oczywiscie,elmira pewnie miała na myśłi to,ze zapodziała juz link do tego topiku.

Jeśłi jednak kogoś interesuja losy stadka B to sa tutaj:

http://www.dogomania.pl/threads/97116-Bez-Oczu-WidzAE-Bez-ZAE-bA-w-Jem-DziAE-kujAE-c-Wam-Ogonem-pomagamy-dalej-z-sercem

Przez dwie godziny usiłowałam wkleic zaświadczenie z kliniki o kosztach leczenia Supełka..W końcu sie poddałam i przesłałam do Israela z prośba o pomoc..Niestety głąb ze mnie jeśłi chodzi o komputer.JaK TYLKO ISRAEL WKLEI,PODAM ROZLICZENIA I WPŁYWY Z BAZARKÓW

Posted

waldi481 napisał(a):
Cytuję:
BajkoB, nie mam już wątku Twojego stadka. Dlatego piszę tutaj. Bardzo współczuję straty Bartusia. Nigdy nie zapomnę jego opowieści.

Życzę zdrowia małemu.
---------------------------
Nie ma wątku?To rozumiem tu będą wiadomości o Brajlu?Dobrze kojarzę osoby-Bajka jest od Brajla-czy coś mylę???
E/W

BajkaB napisał(a):
Waldi,wątek Brajla i stadka jest oczywiscie,elmira pewnie miała na myśłi to,ze zapodziała juz link do tego topiku.

Jeśłi jednak kogoś interesuja losy stadka B to sa tutaj:

http://www.dogomania.pl/threads/97116-Bez-Oczu-WidzAE-Bez-ZAE-bA-w-Jem-DziAE-kujAE-c-Wam-Ogonem-pomagamy-dalej-z-sercem

(...)

Tak, dokładnie o to mi chodziło:) Gdzieś mi link do wątku zaginął i napisałam tu.

Posted

Ponownie spróbuje zrobic zestawienie wpływów i wydatków Supełka

Z poprzedniego postu-507

50 zł Mysza 1
ł Hebanowa-50zł
Tora&Faro-50zł
Manilka-35zł
Aleksandra W z Chorzowa- 15zł
Marzena Z z Mikołowa -20,66
Forum bassety-100
Ajula-15
Isiak -50

razem 380,66zł plus bazarek nalewkowy 442zł razem 822,66

wpłaty z bazarku bela 51-kwota łączna 150zł

wpłata z bazarku Tora&Faro na konto kliniki 125zł

łączna kwota 957,66zł plus 125 zł =1097zł66gr

Wydatki na podstawie posiadanych faktur

Leczenie Supełka -509zł(zaświadczenie kliniki)

Do tego dochodza wydatki na

Karma RC dla szczeniąt oraz RC dla szczenięcia Owczarka niemieckiego-68zł

Karma RC Intestinal-60zł

Mięsko wołowe -30 zł

wydatki wynosza 667zł

Pozostało:430zł

Są to tylko podstawowe wydatki,bo wiadomo,ze Supełek otrzymuje mnóstwo rzeczy,ale tego nie liczę.

Pieniażki przede wszystkim przeznaczone sa na diagnostyke i leczenie oraz szczepienia

Israel,kąpiele odbywaja sie na razie co drugi dzień.

Dzisiaj Supełek został krótko ostrzyżony,usunięto martwy włos i mam nadzieje,ze dopiero skóra zacznie oddychac jak nalezy.

Teraz wprawdzie widac dokładnie wszystkie kosteczki,ale chłopak juz nabiera sił i zaczyna wykazywac objawy ADHD

Posted

BajkaB napisał(a):
Ponownie spróbuje zrobic zestawienie wpływów i wydatków Supełka
Z poprzedniego postu-507

50 zł Mysza 1
ł Hebanowa-50zł
Tora&Faro-50zł
Manilka-35zł
Aleksandra W z Chorzowa- 15zł
Marzena Z z Mikołowa -20,66
Forum bassety-100
Ajula-15
Isiak -50

razem 380,66zł plus bazarek nalewkowy 427zł razem 807,66

wpłaty z bazarku bela 51-kwota łączna 150zł

wpłata z bazarku Tora&Faro na konto kliniki 125zł

łączna kwota 957,66zł plus 125 zł =1082zł66gr

Wydatki na podstawie posiadanych faktur

Leczenie Supełka -509zł(zaświadczenie kliniki)

Do tego dochodza wydatki na

Karma RC dla szczeniąt oraz RC dla szczenięcia Owczarka niemieckiego-68zł

Karma RC Intestinal-60zł

Mięsko wołowe -30 zł

wydatki wynosza 667zł

Pozostało:415zł

Są to tylko podstawowe wydatki,bo wiadomo,ze Supełek otrzymuje mnóstwo rzeczy,ale tego nie liczę.

Pieniażki przede wszystkim przeznaczone sa na diagnostyke i leczenie oraz szczepienia

Israel,kąpiele odbywaja sie na razie co drugi dzień.

Dzisiaj Supełek został krótko ostrzyżony,usunięto martwy włos i mam nadzieje,ze dopiero skóra zacznie oddychac jak nalezy.

Teraz wprawdzie widac dokładnie wszystkie kosteczki,ale chłopak juz nabiera sił i zaczyna wykazywac objawy ADHD

Bajeczko, wkradł się mały błąd w Twoje rozliczenie, zapewne z przeoczenia :evil_lol:
Z bazarku nalewkowego wpłaciłam Ci 442 zł. Początkowo było 427, ale cioteczki dorzucały grosz i w sumie wyszło 442 zł.
popraw proszę, żeby była jasność, bo wiesz i Ciebie rozliczają i mnie z bazaru też rozliczają, niech będzie klarowna sytuacja ;)

Posted

Supełek ma sie coraz lepiej.Nabiera sił,a co najwżniejsze:rośnie!Jest juz tak duzy jak mój Borys.Prześmiesznie wygląda po ostrzyzeniu:duza głowa,długasne chude łapki i chudziutki tułów..Na zdjęciach tak tego nie widac,tym bardziej ze fotograf ze mnie marny i sprzęt tez marny.Mam jednak nadzieje ze dzisiaj będa lepsze fotki bo syn obiecał zrobic

Supełek jest bardzo pogodnym i ufnym psiakiem.Lubia go dosłownie wszyscy bo do kazdego podbiega i zaczepia do zabawy.

Zaczynamy powoli nauke.Supełek uczy sie podstawowych komend i chodzenia na smyczy.Niestety nie moze juz biegac luzem jak kiedys,bo mało nie przyprawił mnie o zawał serca,kiedy wbiegł na jezdnie i obszczekiwał jadacy samochód.Biega tylko na terenie zamkniętym lub tez na takim gdzie nie ma ruchu i jest bezpiecznie.

Supełek idealnie dopasowuje sie do zwyczajów i zachowań reszty stada.Spi rano tak samo długo jak pozostałe,zachowuje czystośc,ma swoje ulubione miejsce.To bardzo mądry i pojętny psiaczek.

W przyszłym tygodniu kolejna wizyta u weta.Póki co mały wcina ile sie da.Musi jednak zachowywac odpowiednia diete,bo kazdy bąłd kończy sie rozwolnieniem,a to w jego przypadku strata na wadze.Supełek nadal dosłownie rzuca sie na miche i prawie połyka jej zawartosc.Upłynie jednak sporo czasu zanim naprawde bedzie wygladał jak zdrowy,normalny psiak

Posted

Łapki sa juz całkiem niezłe.Zreszta widac je na fotkach.Mój syn uporczywie nazywa Supełka Pluto:evil_lol:,twierdzi,ze wygląda jak z popularnej kreskówki.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...