Bjuta Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 No to odłożę sobie tutaj allegro Roka - oby już się nie przydało. młodziutki pies w typie gończego szuka domu /psy [CENTER][URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2634a222c52615ad.html"][IMG]http://images8.fotosik.pl/314/2634a222c52615ad.jpg[/IMG][/URL] [SIZE=4] Roko (imię tymczasowe) błąkał się w Toruniu przez tydzień (na przedmieściu Jakubskim, w parku przy ul. Waryńskiego).[/SIZE] [SIZE=4]Jest bardzo przyjacielskim, wesołym młodzianem. Jak wszystkie psy gończe - uwielbia spacery i kopanie dołów. O dziwo - jest sympatycznie nastawiony do świnki morskiej. Bardzo towarzyski - uwielbia ludzi - ulubiona zabawa to przeciąganie. Musiał być w mieszkaniu, bo zachowuje czystość, i od razu pcha się na kanapę. [/SIZE][URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4d49e7038459565d.html"][IMG]http://images8.fotosik.pl/314/4d49e7038459565d.jpg[/IMG][/URL] [SIZE=4] Jest bardzo zadbany i wyjątkowo piękny. Weterynarz ocenił wiek Roko na jeden rok! Toż to jeszcze dzieciak! Zachęca moją sukę do zabawy. Niestety nie mogę go zatrzymać, nie mam innej możliwości jak odwieźć go do schroniska. Ciągle jednak szukam dla niego dobrego, aktywnego domu. Roko jest czujny - jak to ogary, zaznacza szczekaniem pojawienie się obcego. Jest kontaktowy i otwarty. Chętnie będzie się uczył. Myślę, że spokojnie może mieszkać z dziećmi (choć akurat u nas nie ma szans tego sprawdzić). Zainteresowanych proszę o kontakt telefoniczny: [/SIZE][SIZE=5]794-572-361[/SIZE] [CENTER][FONT=Verdana]UWAGA! Aukcja ma charakter charytatywny [/FONT][/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER][FONT=Verdana] [B]zanim zalicytujesz - zadzwoń![/B][/FONT][/CENTER] [CENTER][FONT=Verdana][B](Myślę, że wszyscy to rozumieją - szukamy domu dla czującej istoty!!![/B][/FONT][/CENTER] [CENTER][FONT=Verdana][B]ROZMOWA JEST NIEZBĘDNA) [/B][/FONT][/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER] [/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER][B][FONT=Verdana]Jeśli mieszkasz daleko od Torunia – nie zniechęcaj się, [/FONT][/B][FONT=Verdana][/FONT][/CENTER][/CENTER] [CENTER][CENTER][B][FONT=Verdana]być może będziemy mogli pomóc w transporcie. [/FONT][/B][FONT=Verdana][/FONT][/CENTER][/CENTER] Quote
Talia Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 Byłam dzisiaj w schronie i o dziwo Roka już NIE MA! Powinien tam siedzieć dokońca kwarantanny czyli 23. Może zgłosił się po niego stary właściciel... nie wiem... Quote
ilon_n Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 [quote name='Talia']Podejrzewam, że trzeba czekać do końca kwarantanny. Dzisiaj jadę do schroniska to wszystko załatwię. Ktoś z Was będzie dziś w schronie? W razie czego mój nr 794 572 361 (proszę nie dzwonić tylko najlepiej pisać, bo na lekcji nie mogę odebrać ;) ) W schronie będę ok 14. Jak będzie taka możliwość to go zarezerwuje ;) Szukamy kogoś do wizyty przedadopcyjnej. Musze zapytać się jaka miejscowość, bo nie pamiętam dokładnie nazwy. Wiem tylko że za Bydgoszczą na trasie do Gdańska. Myślę, że z transportem chociaż do Grudziądza nie byłoby problemu?[/QUOTE] Super wieści Talia!!! szkoda, że tak późno dziś dowiedziałam się, bo mogłam wpaść do schronu przed 12. Piesek i tak musi swoje odsiedzieć .. czyli 23 maja nieprzekraczalny termin, ale to nawet lepiej, bo będzie szczepiony i wyadoptowany z papierem schroniskowym .. Domek trzeba odwiedzić tak czy siak .. Grudziądz chyba nie bardzo po drodze, prędzej do Świecia, ale najlepiej jak dowiemy się dokładniej gdzie piesek ma trafić i wtedy będziemy ustalać :) Talia, jakbyś miała jakieś pytania/potrzeby, to podaję Ci mój tel: 600915044 Quote
ilon_n Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 [quote name='Talia']Byłam dzisiaj w schronie i o dziwo Roka już NIE MA! Powinien tam siedzieć dokońca kwarantanny czyli 23. Może zgłosił się po niego stary właściciel... nie wiem...[/QUOTE] A pytałaś czy wyadoptowany??? może po prostu go przenieśli do innego boksu, albo na izolatkę?? Nie wiesz może jaki on miał numer schroniskowy??? jak mi podpowiesz to zadzwonię i zapytam.. I druga sprawa, jak ROKO faktycznie wrócił do domu, to zaproponuj panu innego psiaka, może dałby domek jakiemuś podobnemu, hmm? Tylko trzeba się rozejrzeć i fotki porobić, żeby wysłać propozycje .. Quote
Talia Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 W papierach było wpisane, że został adoptowany. Pan na pewno adoptuje jakiegoś psiaka. Napisał, że bardzo smutno u niego w domu bez psa i będzie szukał dalej ;) Quote
Cajus JB Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 [quote name='Talia']W papierach było wpisane, że został adoptowany. [/QUOTE] Pies z kwarantanny? Quote
ilon_n Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 [quote name='Cajus JB']Pies z kwarantanny?[/QUOTE] mnie też to dziwi ... ale może pojawił się pierwotny właściciel, a ten ma prawo odebrać psa bez czekania .. Quote
Cajus JB Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 [quote name='ilon_n']mnie też to dziwi ... ale może pojawił się pierwotny właściciel, a ten ma prawo odebrać psa bez czekania ..[/QUOTE] Prawda, ale to powinna być inna notka. [quote name='Talia']Też mnie to zdziwiło.[/QUOTE] Pytałaś o szczegóły? Quote
ilon_n Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Talia, pamiętasz numer schroniskowy Roka?? napisz tu, jesli tak. Quote
Lu_Gosiak Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 kurcze...nie dobrze, Talia nie pytalas o szczegóły? Quote
Talia Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Przepraszam za tak długą nieobecność. Sama widziałam w notesie, że była notka 'adoptowany'. Na pewno było to w jego rubryczce, bo pani sprawdzała po nazwisku oddającego. Quote
ilon_n Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 AKCJA PRZECIWPOWODZIOWA DLA SCHRONISKA W TORUNIU:: [url]http://www.dogomania.pl/threads/185986-TORU%C5%83-przygotowania-do-ewakuacji-schroniska-miejskiego-POTRZEBA-OK.-70-TYMCZAS%C3%93W?p=14710992#post14710992[/url] Quote
Talia Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 I Roko niestety znów w schronisku. ;( Cajus JB, wiesz już czy roko został wtedy wydany do pierwotnych właścicieli? Quote
Cajus JB Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Jeszcze nie. Ale się dowiemy. Roko ma teraz numer 205. Quote
Lu_Gosiak Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 biedny psiak....wiadomo cos czemu znowu w schronie? Quote
Cajus JB Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Talia z koleżanką znalazły Go znów na ulicy. Podejrzewają że albo ucieka, albo właściciel nie dba o Niego. Tak czy inaczej trzeba się tym zająć. Quote
ilon_n Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Jak dostaną mandat od straży miejskiej, to nauczą się pilnować podopiecznego .. albo zrezygnują z posiadania czworonoga w ogóle .. Quote
Talia Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 Ja wiem że zdarzają się psiaki, które namiętnie uciekają, ale mogliby jakoś temu zaradzić. Wykastrować go, lub przynajmniej założyć mu obroże z id. Quote
Cajus JB Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Dopilnujemy aby coś z tym zrobić. Najpierw trzeba ustalić właściciela. Quote
Talia Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 Postaram się w tygodniu wpaść do schroniska. Cajus JB, jak będziesz coś wiedział to napisz mi sms, lub po prostu pisz coś na wątku. Quote
ilon_n Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 tak, wystarczy takiego na smyczy trzymać .. chyba, że liczą na to, że psiaka samochód trafi i po kłopocie .. Quote
Cajus JB Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Oczywiście. ilon_n będzie niedługo to może znajdzie chwilę aby coś ustalić. Quote
Recommended Posts