Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Bjuta']Roko ma obserwatora na allegro. Odzywał się ktoś może?[/QUOTE]
Telefon milczy. Noszę go teraz cały czas przy sobie. Jutro kończę szybciej lekcje to postaram się po szkole pojechać do niego.

ilon_n, Ty mieszkasz na/w okolicy przedmieścia Jakubskiego? ;)

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Cajus JB']Super. Jak rozmowa i jakie dalsze kroki?[/QUOTE]
Jutro jadę do schroniska.
ilon_n, pomożesz?

Posted

[quote name='Cajus JB']Coś czuję, że jutro będzie tłoczno w schronie.[/QUOTE]
Też będziesz? ;)
Myślę, że najpierw dogadamy ze schroniskiem, bo nie wiem jak toruńskie schronisko respektuje takie adopcje.
Jutro zadzwonię do tej Pani i zapytam czy zgadza się na rozmowę przedadopcyjną, podpisania umowy, wizyty poadopcyjne. Najpierw muszę wiedzieć czy ten pies na pewno tam jest.
Ja nie jestem zbyt mobilna jeśli chodzi o rezerwacje psa itp, bo nie jestem pełnoletnia. Nie ukrywam, że liczę na Was :loveu:

Posted

[quote name='Cajus JB']Ja chcę być. Zajrzę do szczeniaków i suni z mojej okolicy.

Shapira i ilon_n też planowały, ale to muszą same się wypowiedzieć.[/QUOTE]
A o której byś planowała tam przyjechać?
Ja mogę być ok 14.
Mogę liczyć na Wasza pomoc? Nigdy jeszcze nie przeprowadzałam adopcji i strasznie się denerwuje.

Posted

[quote name='Talia']A o której byś planowała tam przyjechać?
Ja mogę być ok 14.
Mogę liczyć na Wasza pomoc? Nigdy jeszcze nie przeprowadzałam adopcji i strasznie się denerwuje.[/QUOTE]

Mała poprawka. [B]Byś planował :cool3: :lol::lol:

[/B]Pewnie tak jak dziewczyny koło południa, ale jak będę mógł i będzie trzeba to zostanę. Chyba że jakaś cioteczka się dołączy.[B] :lol:
[/B]

Posted

[quote name='Cajus JB']Mała poprawka. [B]Byś planował :cool3: :lol::lol:

[/B]Pewnie tak jak dziewczyny koło południa, ale jak będę mógł i będzie trzeba to zostanę. Chyba że jakaś cioteczka się dołączy.[B] :lol:
[/B][/QUOTE]
Przepraszam bardzo:oops: tak z przyzwyczajenia:eviltong:
Ja będę zaraz po szkole i nie mam zbyt dużo czasu, bo jeszcze z moją sucz muszę do szczepienia jechać.

Posted

[quote name='Talia']Jutro jadę do schroniska.
ilon_n, pomożesz?[/QUOTE]

nie ma sprawy Talia, będę około 11, może troszkę po jesli nie uda mi się urwać z pracy ..
wygląda na to, że jutro spotkamy się w końcu chyba wszyscy :)

masz być Ty, ja, cajus, saphira i chyba kasia też .. niezła banda!!!!

Posted

[quote name='ilon_n']nie ma sprawy Talia, będę około 11, może troszkę po jesli nie uda mi się urwać z pracy ..

masz być Ty, ja, cajus, saphira i chyba kasia też .. niezła banda!!!![/QUOTE]
No no...siła toruńska ;) Ja będę najwcześniej przed 14. Mam nadzieje, że jakoś się poznamy ;)
A jest tam ktoś z Was wolontariuszem na stałe? Może kojarzę ;) Ja tam aktywnie dość chodziłam w wakacje 2008 i w roku szkolnym w prawie każdy weekend, w ostatnie wakacje już troszkę mniej, a teraz to już nie mam czasu... tylko nauka i nauka...

Posted

[quote name='Talia']Też będziesz? ;)
Myślę, że najpierw dogadamy ze schroniskiem, bo nie wiem jak toruńskie schronisko respektuje takie adopcje.
Jutro zadzwonię do tej Pani i zapytam czy zgadza się na rozmowę przedadopcyjną, podpisania umowy, wizyty poadopcyjne. Najpierw muszę wiedzieć czy ten pies na pewno tam jest.
Ja nie jestem zbyt mobilna jeśli chodzi o rezerwacje psa itp, bo nie jestem pełnoletnia. Nie ukrywam, że liczę na Was :loveu:[/QUOTE]

Talia, nie ma sprawy, poprowadzimy to razem .. i koniecznie trzeba zbadać domek, bo białostocczyzna niestety nie słynie z dobrego traktowania zwierząt .. zwłaszcza jeśli miałby trafić do gospodarstwa .. oby nie do budy, taki pokojowo-łóżkowy psiak ..

trzeba poszukać kogoś do wizyty przedadopcyjnej ..

PS. tak, mieszkam na Jakubskim .. i jak sądzę pewnie gdzieś blisko Ciebie .. :)

Posted

[quote name='Talia']Przepraszam bardzo:oops: tak z przyzwyczajenia:eviltong:
Ja będę zaraz po szkole i nie mam zbyt dużo czasu, bo jeszcze z moją sucz muszę do szczepienia jechać.[/QUOTE]

Nie ma sprawy. :lol::lol::lol:

[quote name='ilon_n']nie ma sprawy Talia, będę około 11, może troszkę po jesli nie uda mi się urwać z pracy ..

masz być Ty, ja, cajus, saphira i chyba kasia też .. niezła banda!!!![/QUOTE]

Niezła ekipa. :multi::multi::multi:

[quote name='Talia']No no...siła toruńska ;) Ja będę najwcześniej przed 14. Mam nadzieje, że jakoś się poznamy ;)
A jest tam ktoś z Was wolontariuszem na stałe? Może kojarzę ;) Ja tam aktywnie dość chodziłam w wakacje 2008 i w roku szkolnym w prawie każdy weekend, w ostatnie wakacje już troszkę mniej, a teraz to już nie mam czasu... tylko nauka i nauka...[/QUOTE]

Będzie dobrze. Znajdziemy się. Pewnie będę mógł to poczekam. ;););)

Posted

[quote name='ilon_n']
PS. tak, mieszkam na Jakubskim .. i jak sądzę pewnie gdzieś blisko Ciebie .. :)[/QUOTE]
Tak po avatarku chyba kojarzę psiaka... Twoja sunia jest taka grzeczna i zawsze chodzi przy nodze? ;)

Posted

[quote name='Talia']Tak po avatarku chyba kojarzę psiaka... Twoja sunia jest taka grzeczna i zawsze chodzi przy nodze? ;)[/QUOTE]

jasssne :biggrina:
najbardziej ułożony piesek pod Słońcem, moja psia Love

Posted

A moja taka pierdołka, która się wszystkiego boi :D Często chodzimy na plac w parku na psie spotkanie ;)
Tu nasza galeria: [url]http://www.dogomania.pl/threads/116034-Moja-dr%C5%BC%C4%85ca-galeretka-w-czekoladzie-Kud%C5%82ata-Dama-Tina?p=14633823#post14633823[/url]
Taki mały OT.
Być może znalazłam osobę, która może przeprowadzić wizytę.

Posted

[quote name='Talia']A moja taka pierdołka, która się wszystkiego boi :D Często chodzimy na plac w parku na psie spotkanie ;)
Tu nasza galeria: [url]http://www.dogomania.pl/threads/116034-Moja-dr%C5%BC%C4%85ca-galeretka-w-czekoladzie-Kud%C5%82ata-Dama-Tina?p=14633823#post14633823[/url]
Taki mały OT.
Być może znalazłam osobę, która może przeprowadzić wizytę.[/QUOTE]

To świetnie!! - połowa sukcesu to udana wizyta przedadopcyjna .. i dobre rozpoznanie gruntu ..
reszta to już kwestia samej organizacji, czasu i ewentualnie pieniędzy na transport ..

Tinka widzę spotyka się w gronie psiopodobnych :)

Kaira miała też swoją szajkę do spotkań (Labki, Goldeny itp), ale zaorali nam górki pod bloki i ekipa jakoś się rozpierzchła ..

Posted

Wizytę przeprowadzi [B]agaciaaa[/B] :loveu:

Chodziłaś z sunia na spotkania przy jednostce wojskowej? Kojarzysz może Oskara, Bałszę, Aisze, Szagiego, Rozę, Kamę(Goldenkę), Smugę?

Posted

[quote name='ilon_n']jasssne :biggrina:
najbardziej ułożony piesek pod Słońcem, moja psia Love[/QUOTE]

Potwierdzam. :lol:

[quote name='Talia']Wizytę przeprowadzi [B]agaciaaa[/B] :loveu:

Chodziłaś z sunia na spotkania przy jednostce wojskowej? Kojarzysz może Oskara, Bałszę, Aisze, Szagiego, Rozę, Kamę(Goldenkę), Smugę?[/QUOTE]

Super. :lol:

Wtrącę się. ;) Psy pewnie kojarzę z widzenia, bo tam chodzi stała ekipa.

Posted

[quote name='Talia']Wizytę przeprowadzi [B]agaciaaa[/B] :loveu:

Chodziłaś z sunia na spotkania przy jednostce wojskowej? Kojarzysz może Oskara, Bałszę, Aisze, Szagiego, Rozę, Kamę(Goldenkę), Smugę?[/QUOTE]
Oskar to odwzajemniona miłość mojej Kairy .. chłopak niestety wyprowadził się i skończyło się romansowanie :placz:
Aiszę doskonale pamiętam, bo osobiście jej pańcia musiała odrywać ją od Kairy jak sie sczepiły żuchwami i żadna nie chciała ustapić .. ostro było, ale wtedy przekonałam się, że Kaira jak trzeba to nawet terrierom daje radę .. uff ..
Kama, Smuga, Roza i Szagi też bywali, ale Kaira z Oskarem mieli je nieco "w tyle" jak się już spotkali :evil_lol: