teresaa118 Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 Doloze sie do zakupow dla p. Joanny, podajcie ciocie konto Quote
DORA1020 Posted January 10, 2014 Author Posted January 10, 2014 [quote name='beataczl']rozmawialam dzis z Magda M. z hoteliku Dzika Kepa i Magda mowi,ze psy kaszy nie trawia ponoc...najlepsze sa ryz i makaron . A najlepiej zakupic z hurtowni platki ryzowe taki wor 50 kg/ to sie zalewa na 15 min i juz gotowe do spozycia sa. Mozecie dowiedziec czy cos takiego jest tam w okolicach zeby zamowic/przywiesc... Ja kiedys kupilam takie platki mamie ale sama nie probowalam jeszcze wiem,ze jak sie kupi takie pojedyncze ustrojstwo to jest drozsze od ryzu . Ale Magda je juz wyprobowala w hoteliku ma duzo psow i to jest dobre.[/QUOTE] Mysle,ze taki wor platkow ryzowych to dobry pomysl. Tylko ,ze ja mieszkam w malym miasteczku,u nas nie ma hurtowni,sa w Zamosciu,ale ja w tej chwili nie mam samochodu,zeby tam pojechac.Musialabym kogos poproscic,zeby wstapil do hurtowni spozywczej. Ja tez slyszalam,ze kasza jeczmienna nie jest dobra dla psow. Ale w ubieglym roku zawozilam tez chleb,bo p.Joanna mowila,ze ona gotuje zupy dla nich,ale gotuje wiecej i dodaje chleb i psiaki jedza.Dostawalam nawet ten chleb w piekarni,za worek placilam 15zl,ale odkad nie mam samochodu to juz nie biore tego chleba.Wlaciwie to byla taka mieszanka,bulki i chleb.Oczywiscie czerstwawe. Te psiaki nie sa wybredne,czasami wozilam nawet sucha karme z Biedronki,suczki to moze nawet i by ugryzly,zawsze jak przyjezdzam to dra japy na mnie,kiedys ta czarno-biala/zdjecia chyba jednak sa w 1 poscie/ sunia mieszkala w stajni z koniem,do domu nie podchodzila,bo bala sie tych domowych suczek,ale teraz jak tamte suczki nie zyja/jedna nie przezyla steryli,rozdrapala sobie rane,bo p.Joanna nie dopilnowala/ i konia nie ma to przyszla do domu i zrobila sie taka odwazna,ze nikogo nie wpusci.A Misio to takie kochane psisko,tak przylepa. Quote
DORA1020 Posted January 10, 2014 Author Posted January 10, 2014 [quote name='teresaa118']Doloze sie do zakupow dla p. Joanny, podajcie ciocie konto[/QUOTE] Bardzo dziekuje,ze chcesz pomoc:) konto juz podane. Quote
handzia Posted January 10, 2014 Posted January 10, 2014 [quote name='teresaa118']Doloze sie do zakupow dla p. Joanny, podajcie ciocie konto[/QUOTE] Bardzo dziękujemy :loveu: Quote
teresaa118 Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 Pieniazki wyslane. Mam nadzieje, ze te pare groszy pomoga na pare dni Quote
beataczl Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 [quote name='DORA1020']Mysle,ze taki wor platkow ryzowych to dobry pomysl. Tylko ,ze ja mieszkam w malym miasteczku,u nas nie ma hurtowni,sa w Zamosciu,ale ja w tej chwili nie mam samochodu,zeby tam pojechac.Musialabym kogos poproscic,zeby wstapil do hurtowni spozywczej. Ja tez slyszalam,ze kasza jeczmienna nie jest dobra dla psow. Ale w ubieglym roku zawozilam tez chleb,bo p.Joanna mowila,ze ona gotuje zupy dla nich,ale gotuje wiecej i dodaje chleb i psiaki jedza.Dostawalam nawet ten chleb w piekarni,za worek placilam 15zl,ale odkad nie mam samochodu to juz nie biore tego chleba.Wlaciwie to byla taka mieszanka,bulki i chleb.Oczywiscie czerstwawe. Te psiaki nie sa wybredne,czasami wozilam nawet sucha karme z Biedronki,suczki to moze nawet i by ugryzly,zawsze jak przyjezdzam to dra japy na mnie,kiedys ta czarno-biala/zdjecia chyba jednak sa w 1 poscie/ sunia mieszkala w stajni z koniem,do domu nie podchodzila,bo bala sie tych domowych suczek,ale teraz jak tamte suczki nie zyja/jedna nie przezyla steryli,rozdrapala sobie rane,bo p.Joanna nie dopilnowala/ i konia nie ma to przyszla do domu i zrobila sie taka odwazna,ze nikogo nie wpusci.A Misio to takie kochane psisko,tak przylepa.[/QUOTE] nie wiem czy uda sie z tym workiem platkow az z Pomorskiego logistycznie pociagnac jakos ..co robimy? moze cos na necie znajdziemy zeby zamowic i kurier by na adres Twoj czy juz tamtej Pani wyslac czy odpuszczamy i wyslac Ci pieniazki jednak to w tej chwili sa 2 peski u tej Pani? a co sie stalo z druga sunia Quote
DORA1020 Posted January 13, 2014 Author Posted January 13, 2014 [quote name='beataczl']nie wiem czy uda sie z tym workiem platkow az z Pomorskiego logistycznie pociagnac jakos ..co robimy? moze cos na necie znajdziemy zeby zamowic i kurier by na adres Twoj czy juz tamtej Pani wyslac czy odpuszczamy i wyslac Ci pieniazki jednak to w tej chwili sa 2 peski u tej Pani? a co sie stalo z druga sunia[/QUOTE] W tej chwili sa u niej 3 duze psiaki,dwie suczki i duzy Misiek. Tam 6 lat temu bylo tragicznie,ja jeszcze nie mialam internetu,nie wiedzialam gdzie szukac pomocy,jezdzilam i zawozilam jedzenie,a p.Joanna miala 8 suczek,i szczeniaki,ktore umieraly w straszliwych meczarniach. Pomogly mi funia i Krystyna Pomaranska.Wysterylizowalysmy suczki,jedna nie przezyla sterylki,jedna wpadla pod samochod,trzy chyba sie czyms zatruly,podejrzewam,ze to opryski,bo to bylo w lecie.Eh......dlugo by pisac.................. Moze wyslij pieniadze a ja postaram sie cos kupic,moze uda sie w hurtowni spozywczej w Zamosciu cos kupic. Mysle,ze tak bedzie wygodniej,jak pojade z jedzeniem to zrobie psiakom zdjecia. Quote
beataczl Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 [quote name='DORA1020']W tej chwili sa u niej 3 duze psiaki,dwie suczki i duzy Misiek. Tam 6 lat temu bylo tragicznie,ja jeszcze nie mialam internetu,nie wiedzialam gdzie szukac pomocy,jezdzilam i zawozilam jedzenie,a p.Joanna miala 8 suczek,i szczeniaki,ktore umieraly w straszliwych meczarniach. Pomogly mi funia i Krystyna Pomaranska.Wysterylizowalysmy suczki,jedna nie przezyla sterylki,jedna wpadla pod samochod,trzy chyba sie czyms zatruly,podejrzewam,ze to opryski,bo to bylo w lecie.Eh......dlugo by pisac.................. Moze wyslij pieniadze a ja postaram sie cos kupic,moze uda sie w hurtowni spozywczej w Zamosciu cos kupic. Mysle,ze tak bedzie wygodniej,jak pojade z jedzeniem to zrobie psiakom zdjecia.[/QUOTE] rozumiem...ale z ta opieka psiakow tej Pani to slabo to wyglada one biegaja luzem bez ogrodzenia tam jest pewnie? to podaj nr konta na pw super ze beda fotki .... Quote
DORA1020 Posted January 14, 2014 Author Posted January 14, 2014 [quote name='beataczl']rozumiem...ale z ta opieka psiakow tej Pani to slabo to wyglada one biegaja luzem bez ogrodzenia tam jest pewnie? to podaj nr konta na pw super ze beda fotki ....[/QUOTE] No tak,ona tez naduzywala alkoholu,zmarl jej syn w wieku 29lat,bardzo to przezyla i sama zachorowala na nowotwor. Takie zycie.....ale ja k pisalam ma dobre serce,i psiaki tam maja dobrze ,tylko bieda. Jej meza nie raz widze jak grzebie w blokowych smietnikach,udaje wtedy,ze mnie nie zna. Ogrodzenie tam nie ma,ale w zimie psiaki siedza w domu,najgorzej w lecie. Quote
beataczl Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 [quote name='DORA1020']No tak,ona tez naduzywala alkoholu,zmarl jej syn w wieku 29lat,bardzo to przezyla i sama zachorowala na nowotwor. Takie zycie.....ale ja k pisalam ma dobre serce,i psiaki tam maja dobrze ,tylko bieda. Jej meza nie raz widze jak grzebie w blokowych smietnikach,udaje wtedy,ze mnie nie zna. Ogrodzenie tam nie ma,ale w zimie psiaki siedza w domu,najgorzej w lecie.[/QUOTE] oj,boziuuu przeslalam 100 zl na karme czy co tam uwazasz... Quote
DORA1020 Posted January 15, 2014 Author Posted January 15, 2014 [quote name='beataczl']oj,boziuuu przeslalam 100 zl na karme czy co tam uwazasz...[/QUOTE] Bardzo Ci dziekuje:):) moze uda mi sie pojechac w nastepnym tygodniu Quote
ala123 Posted January 18, 2014 Posted January 18, 2014 Zapraszam na bazarek dla Kodiego: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250342-Zegar-parasol-buty-ciuchy-Monnari-Solar-i-inne-zapraszamy[/url]! Quote
teresaa118 Posted January 19, 2014 Posted January 19, 2014 [quote name='teresaa118']Pieniazki wyslane. Mam nadzieje, ze te pare groszy pomoga na pare dni[/QUOTE] Czy doszly pieniazki? Quote
beataczl Posted January 19, 2014 Posted January 19, 2014 a ode mnie tez sa? zapytam przy okazji Quote
DORA1020 Posted January 23, 2014 Author Posted January 23, 2014 Tak,doszly pieniazki od teresaa118 80zl i beataczl 100zl Bardzo dziekuje:) przepraszam,ze nie pisalam,ale tak mi brakuje na wszystko czasu. Dzisiaj pojechalam do p.Joanny,zawiozlam 21 kg suchej karmy,troche chleba,makaronu,ryzu,karmy w puszkach. Pani Joanna prosila,zeby bardzo Wam podziekowac:) co czynie niniejszym:) Bardzo,bardzo dziekuje:Rose: mam kilka zdjec z wyprawy,komu moge wyslac mailem do wstawienia na watek? ja niestety dalej nie umiem....... Quote
beataczl Posted January 23, 2014 Posted January 23, 2014 no i super!:) ja sprobuje [email][email protected][/email] Quote
DORA1020 Posted January 23, 2014 Author Posted January 23, 2014 [quote name='beataczl']no i super!:) ja sprobuje [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/QUOTE] Dziekuje:) wysle,obym tylko nie zapomniala Quote
DORA1020 Posted February 1, 2014 Author Posted February 1, 2014 [quote name='beataczl']no i super!:) ja sprobuje [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/QUOTE] Doszly zdjecia? Quote
beataczl Posted February 1, 2014 Posted February 1, 2014 [quote name='DORA1020']Doszly zdjecia?[/QUOTE] nie...sprobujesz jeszcze raz? Quote
DORA1020 Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 [quote name='beataczl']nie...sprobujesz jeszcze raz?[/QUOTE] o jej.....juz dawno wyslalam.Zaraz wysylam jesczcze raz Quote
beataczl Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 (edited) [quote name='DORA1020']o jej.....juz dawno wyslalam.Zaraz wysylam jesczcze raz[/QUOTE] moglam przypadiem usunac, za duzo tej poczty z fejsa glownie. to czekam :) edit sa-postaram sie poprzeklejac...:) [IMG]https://imagizer.imageshack.us/v2/720x540q90/836/60pn.jpg[/IMG] [IMG]https://imagizer.imageshack.us/v2/720x540q90/35/czc.JPG[/IMG] [IMG]https://imagizer.imageshack.us/v2/720x540q90/547/1ymo.jpg[/IMG] psiaczki ladnie wygladaja.. nie chude,zadbane. Edited February 2, 2014 by beataczl Quote
DORA1020 Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 Widze same krzyzyki,no,ale ja widzialam tak,pani Joanna dba o zwierzki,sama nie zje,a one musza dostac. Quote
beataczl Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 kurka ja widze zdjecia caly czas. dobrze,ze maja taka opiekunke :) Quote
DORA1020 Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 [quote name='beataczl']kurka ja widze zdjecia caly czas. dobrze,ze maja taka opiekunke :)[/QUOTE] Ja nie widze,Ty widzisz :) kto jeszcze widzi albo nie widzi? tak dobrze,p.Joanna jest dobrym czlowiekiem,jak cos nie tak,to dzwoni do funi,mojego numeru nie ma:) Quote
Recommended Posts