Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 660
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='beataczl']rozmawialam dzis z Magda M. z hoteliku Dzika Kepa i Magda mowi,ze psy kaszy nie trawia ponoc...najlepsze sa ryz i makaron . A najlepiej zakupic z hurtowni platki ryzowe taki wor 50 kg/ to sie zalewa na 15 min i juz gotowe do spozycia sa. Mozecie dowiedziec czy cos takiego jest tam w okolicach zeby zamowic/przywiesc... Ja kiedys kupilam takie platki mamie ale sama nie probowalam jeszcze wiem,ze jak sie kupi takie pojedyncze ustrojstwo to jest drozsze od ryzu . Ale Magda je juz wyprobowala w hoteliku ma duzo psow i to jest dobre.[/QUOTE]
Mysle,ze taki wor platkow ryzowych to dobry pomysl.
Tylko ,ze ja mieszkam w malym miasteczku,u nas nie ma hurtowni,sa w Zamosciu,ale ja w tej chwili nie mam samochodu,zeby tam pojechac.Musialabym kogos poproscic,zeby wstapil do hurtowni spozywczej.
Ja tez slyszalam,ze kasza jeczmienna nie jest dobra dla psow.
Ale w ubieglym roku zawozilam tez chleb,bo p.Joanna mowila,ze ona gotuje zupy dla nich,ale gotuje wiecej i dodaje chleb i psiaki jedza.Dostawalam nawet ten chleb w piekarni,za worek placilam 15zl,ale odkad nie mam samochodu to juz nie biore tego chleba.Wlaciwie to byla taka mieszanka,bulki i chleb.Oczywiscie czerstwawe.
Te psiaki nie sa wybredne,czasami wozilam nawet sucha karme z Biedronki,suczki to moze nawet i by ugryzly,zawsze jak przyjezdzam to dra japy na mnie,kiedys ta czarno-biala/zdjecia chyba jednak sa w 1 poscie/ sunia mieszkala w stajni z koniem,do domu nie podchodzila,bo bala sie tych domowych suczek,ale teraz jak tamte suczki nie zyja/jedna nie przezyla steryli,rozdrapala sobie rane,bo p.Joanna nie dopilnowala/ i konia nie ma to przyszla do domu i zrobila sie taka odwazna,ze nikogo nie wpusci.A Misio to takie kochane psisko,tak przylepa.

Posted

[quote name='DORA1020']Mysle,ze taki wor platkow ryzowych to dobry pomysl.
Tylko ,ze ja mieszkam w malym miasteczku,u nas nie ma hurtowni,sa w Zamosciu,ale ja w tej chwili nie mam samochodu,zeby tam pojechac.Musialabym kogos poproscic,zeby wstapil do hurtowni spozywczej.
Ja tez slyszalam,ze kasza jeczmienna nie jest dobra dla psow.
Ale w ubieglym roku zawozilam tez chleb,bo p.Joanna mowila,ze ona gotuje zupy dla nich,ale gotuje wiecej i dodaje chleb i psiaki jedza.Dostawalam nawet ten chleb w piekarni,za worek placilam 15zl,ale odkad nie mam samochodu to juz nie biore tego chleba.Wlaciwie to byla taka mieszanka,bulki i chleb.Oczywiscie czerstwawe.
Te psiaki nie sa wybredne,czasami wozilam nawet sucha karme z Biedronki,suczki to moze nawet i by ugryzly,zawsze jak przyjezdzam to dra japy na mnie,kiedys ta czarno-biala/zdjecia chyba jednak sa w 1 poscie/ sunia mieszkala w stajni z koniem,do domu nie podchodzila,bo bala sie tych domowych suczek,ale teraz jak tamte suczki nie zyja/jedna nie przezyla steryli,rozdrapala sobie rane,bo p.Joanna nie dopilnowala/ i konia nie ma to przyszla do domu i zrobila sie taka odwazna,ze nikogo nie wpusci.A Misio to takie kochane psisko,tak przylepa.[/QUOTE]

nie wiem czy uda sie z tym workiem platkow az z Pomorskiego logistycznie pociagnac jakos ..co robimy?
moze cos na necie znajdziemy zeby zamowic i kurier by na adres Twoj czy juz tamtej Pani wyslac
czy odpuszczamy i wyslac Ci pieniazki jednak

to w tej chwili sa 2 peski u tej Pani? a co sie stalo z druga sunia

Posted

[quote name='beataczl']nie wiem czy uda sie z tym workiem platkow az z Pomorskiego logistycznie pociagnac jakos ..co robimy?
moze cos na necie znajdziemy zeby zamowic i kurier by na adres Twoj czy juz tamtej Pani wyslac
czy odpuszczamy i wyslac Ci pieniazki jednak

to w tej chwili sa 2 peski u tej Pani? a co sie stalo z druga sunia[/QUOTE]
W tej chwili sa u niej 3 duze psiaki,dwie suczki i duzy Misiek.
Tam 6 lat temu bylo tragicznie,ja jeszcze nie mialam internetu,nie wiedzialam gdzie szukac pomocy,jezdzilam i zawozilam jedzenie,a p.Joanna miala 8 suczek,i szczeniaki,ktore umieraly w straszliwych meczarniach.
Pomogly mi funia i Krystyna Pomaranska.Wysterylizowalysmy suczki,jedna nie przezyla sterylki,jedna wpadla pod samochod,trzy chyba sie czyms zatruly,podejrzewam,ze to opryski,bo to bylo w lecie.Eh......dlugo by pisac..................
Moze wyslij pieniadze a ja postaram sie cos kupic,moze uda sie w hurtowni spozywczej w Zamosciu cos kupic.
Mysle,ze tak bedzie wygodniej,jak pojade z jedzeniem to zrobie psiakom zdjecia.

Posted

[quote name='DORA1020']W tej chwili sa u niej 3 duze psiaki,dwie suczki i duzy Misiek.
Tam 6 lat temu bylo tragicznie,ja jeszcze nie mialam internetu,nie wiedzialam gdzie szukac pomocy,jezdzilam i zawozilam jedzenie,a p.Joanna miala 8 suczek,i szczeniaki,ktore umieraly w straszliwych meczarniach.
Pomogly mi funia i Krystyna Pomaranska.Wysterylizowalysmy suczki,jedna nie przezyla sterylki,jedna wpadla pod samochod,trzy chyba sie czyms zatruly,podejrzewam,ze to opryski,bo to bylo w lecie.Eh......dlugo by pisac..................
Moze wyslij pieniadze a ja postaram sie cos kupic,moze uda sie w hurtowni spozywczej w Zamosciu cos kupic.
Mysle,ze tak bedzie wygodniej,jak pojade z jedzeniem to zrobie psiakom zdjecia.[/QUOTE]

rozumiem...ale z ta opieka psiakow tej Pani to slabo to wyglada
one biegaja luzem bez ogrodzenia tam jest pewnie?
to podaj nr konta na pw

super ze beda fotki ....

Posted

[quote name='beataczl']rozumiem...ale z ta opieka psiakow tej Pani to slabo to wyglada
one biegaja luzem bez ogrodzenia tam jest pewnie?
to podaj nr konta na pw

super ze beda fotki ....[/QUOTE]
No tak,ona tez naduzywala alkoholu,zmarl jej syn w wieku 29lat,bardzo to przezyla i sama zachorowala na nowotwor.
Takie zycie.....ale ja k pisalam ma dobre serce,i psiaki tam maja dobrze ,tylko bieda.
Jej meza nie raz widze jak grzebie w blokowych smietnikach,udaje wtedy,ze mnie nie zna.
Ogrodzenie tam nie ma,ale w zimie psiaki siedza w domu,najgorzej w lecie.

Posted

[quote name='DORA1020']No tak,ona tez naduzywala alkoholu,zmarl jej syn w wieku 29lat,bardzo to przezyla i sama zachorowala na nowotwor.
Takie zycie.....ale ja k pisalam ma dobre serce,i psiaki tam maja dobrze ,tylko bieda.
Jej meza nie raz widze jak grzebie w blokowych smietnikach,udaje wtedy,ze mnie nie zna.
Ogrodzenie tam nie ma,ale w zimie psiaki siedza w domu,najgorzej w lecie.[/QUOTE]
oj,boziuuu
przeslalam 100 zl na karme czy co tam uwazasz...

Posted

Tak,doszly pieniazki od teresaa118 80zl
i beataczl 100zl
Bardzo dziekuje:)
przepraszam,ze nie pisalam,ale tak mi brakuje na wszystko czasu.
Dzisiaj pojechalam do p.Joanny,zawiozlam 21 kg suchej karmy,troche chleba,makaronu,ryzu,karmy w puszkach.
Pani Joanna prosila,zeby bardzo Wam podziekowac:) co czynie niniejszym:)
Bardzo,bardzo dziekuje:Rose:
mam kilka zdjec z wyprawy,komu moge wyslac mailem do wstawienia na watek?
ja niestety dalej nie umiem.......

• 2 weeks later...
Posted (edited)

[quote name='DORA1020']o jej.....juz dawno wyslalam.Zaraz wysylam jesczcze raz[/QUOTE]

moglam przypadiem usunac, za duzo tej poczty z fejsa glownie.
to czekam :)

edit
sa-postaram sie poprzeklejac...:)

[IMG]https://imagizer.imageshack.us/v2/720x540q90/836/60pn.jpg[/IMG]

[IMG]https://imagizer.imageshack.us/v2/720x540q90/35/czc.JPG[/IMG]

[IMG]https://imagizer.imageshack.us/v2/720x540q90/547/1ymo.jpg[/IMG]

psiaczki ladnie wygladaja.. nie chude,zadbane.

Edited by beataczl
Posted

[quote name='beataczl']kurka ja widze zdjecia caly czas.
dobrze,ze maja taka opiekunke :)[/QUOTE]
Ja nie widze,Ty widzisz :) kto jeszcze widzi albo nie widzi?
tak dobrze,p.Joanna jest dobrym czlowiekiem,jak cos nie tak,to dzwoni do funi,mojego numeru nie ma:)